Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: ander

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 194
Volgende pagina

070DenHaag070

De berichtgeving van de laatste tijd is enigszins tegenstrijdig naar mijn mening, want er is een lening afgenomen van 4 miljoen en dat terwijl de beste sponsordeal is gesloten en Basic-Fit niet vertrokken is. Kosten waren er ook niet enorm, op gegeven moment waren er slechts een hoopje selectiespelers. Er wordt verder gesproken over vage onderhoudskosten van het stadion, maar het is verder niet bekend wat dit precies gaat kosten. Alles op een rij zou je verwachten dat ADO, minimaal evenveel als voorgaande seizoenen kan besteden. Maar een tekort van 4 miljoen op een begroting van 15 miljoen is natuurlijk een absurd verhaal.

Nu is het verhaal dat de begroting gaat naar de 6e begroting van Nederland zou gaan volgens de gemeente Den Haag (Dit zou naar verluid de reden zijn om de begroting af te keuren). Wanneer men bekijkt hoe hoog deze begroting is (6e van Nederland) komt men ongeveer op zo`n slordige 25 miljoen. Mocht dit het zo zijn dat de begroting van ado echt zo is opgeschroeft, dan is het logisch dat er een lening van 4 miljoen nodig is. In elk ander geval niet.
0
Zondag 9 juli 2017 om 00:39 uur

marcellino

Sprinkhaan070 schreef:

Gast ga lekker met Marcelino mee naar Feyenoord komend seizoen.
wat heb ik hier nu mee te maken.ik sta positief tegenover de chineese overname .de reden dat ik met mijn kinderen ook naar feijenoord wou en wil was omdat ik de spelletjes van de gemeente en van de sogenaamde investeerders zat was.alls was in mijn ogen gericht om uvs kapot te maken ADO voor een klein bedrag terug te kopen en er zelg veel aan te verdienen.nogmaals niks mis mee maar waar waren die investeerders toen van der kallen ADO verkocht juist niet te vinden want ze willen natuurlijk ook geen 8 miljoen betalen.ging ze dus alleen maar om winst maken.

ook voor jou als je mij wil aanvallen lees dan goed terug waarom ik bepaalde dingen heb gezegd,dingen waar ik nog steeds achter sta want ik wil nog steeds als feijenoord in 2021 het stadion opent daar deel van zijn en niet omdat ik een feijenoord supporter ben maar omdat ik het gewoon gaaf vind om 63000 man uit hun dak te zien gaan ,komt ook nog eens bij dat mijn kinderen ok een zwak hebben voor feijenoord en daar is niks mis mee.de een zoekt zijn tweede club in barcelona ,juventus,club brugge of wat dan ook mijn kinderen in feijenoord.moeten we dan ook maar al de midden noord supporters er uit gooien die naar juventus gaan of naar legia warschau lijkt me niet toch.heb vier seizoen kaarten voor ADO ga met mijn kinderen naar elke actie van ado of het nu mini voetbal is of parcours ze zijn er bij dus wie is een ander dan om mij te vertellen wat ik wel moet doen of niet.
0
Zaterdag 8 juli 2017 om 11:43 uur

KR96

Jordy schreef:

Prima artikel weer van Taco op VI..
Man. man, man...

Voor de mensen die het gebrabbel willen lezen...


Volgens de leiding staan de geleende miljoenen van Wang inmiddels op de rekening. Toch betekent dat allerminst dat ADO Den Haag plotseling de ene na de andere topper kan aantrekken. Integendeel. Na 1 september moet de club alweer tien procent bezuinigen op het budget.
Het kwam vrijdag kort achter elkaar naar buiten via verschillende media. Aan de ene kant was er de goednieuwsshow dat ADO Den Haag 3,9 miljoen euro op de rekening had staan via grootaandeelhouder United Vansen en de verklaring van bestuurder Ben Knüppe in De Telegraaf dat de Haagse club zich gelukkig mocht prijzen met een geldschieter die inmiddels al twintig miljoen euro had gepompt in ADO den Haag. Daarna kwam het persbericht van Omroep West waarin een woordvoerder van de club riep dat de mensen nu niet moeten verwachten dat er ineens `tien aankopen komen` of dat er plotseling hoge salarissen kunnen worden uitbetaald.

Zogenaamd miljoenen rijker, maar nog steeds geen geld om zich substantieel te versterken: hoe leg je dat uit aan de supporters? De afgelopen periode zag ADO Den Haag de volgende spelers vertrekken uit de selectie die vorig seizoen nog zo sterk finishte: Mike Havenaar, Gervane Kasteneer, Dione Malone, Nasser El Khayati, Ruben Schaken, Tom Trybull, Guyon Fernandez en Randy Wolters. Onzeker is nog steeds of Wilfried Kanon kan worden behouden. Daarvoor terug kwamen Nick Kuipers van Jupiler League-club MVV Maastricht, de bij Excelsior overbodige Bas Kuipers en icoon Lex Immers die gelukkig bereid is voor een appel en ei te gaan voetballen. Wat betekent dat voor de toekomst? Gaat ADO Den Haag die miljoenen van Wang helemaal niet aanspreken om bijvoorbeeld een goede vervanger van Mike Havenaar aan te trekken?


Wat zijn de ware intenties van Hui Wang met ADO Den Haag? Het ziet er niet goed uit voor de club.

Het vervelende voor de beleidsbepalers van ADO Den Haag is dat tot nu toe alles wordt bevestigd wat de gemeente Den Haag en commissarissen Wim Deetman en Martin Jol al weken geleden voorspelden. Volgens deze partijen is de lening van 3,9 miljoen een onderdeel van een nieuw Chinees businessplan dat voornamelijk een doel heeft: de volledige controle krijgen over de club. De 3,9 miljoen is slechts de vette worst die wordt voorgehouden om een statutenwijziging door te voeren. In het nieuwe businessplan is namelijk ook opgenomen dat na 1 september, dus na de wijziging van de statuten, weer een bezuiniging van tien procent op het budget moet worden doorgevoerd. Hoezo eerst geld lenen en twee maanden later weer een groot gedeelte van dat bedrag bezuinigen? Dat is al een signaal dat er alles aan wordt gedaan om nooit die lening aan te spreken. Dat leert ook een simpel rekensommetje. Volgens het businessplan is twee van de 3,9 miljoen bestemd voor het versterken van de selectie. Dan blijft er nog 1,9 miljoen over. Dat is precies de tien procent die Wang wil bezuinigen. De grootaandeelhouder heeft al aangekondigd dat hij op 2 september persoonlijk naar Den Haag komt om toe te zien op die bezuinigingen. Het roept allerlei vraagtekens op over de werkelijke intenties van die lening en of Wang eigenlijk wel bereid is om de selectie daadwerkelijk te versterken.

NEGEN COMMISSARISSEN

Die statutenwijziging zorgt er voor dat de club in handen van United Vansen komt. Wang heeft zijn lesje geleerd van de situatie van een jaar geleden toen hij als voorzitter van een RvC met Wim Deetman, Martin Jol, Kees Jansma en Martin Toet verantwoording moest afleggen over elke afspraak die hij niet nakwam. Daarom is er nu de Chinese eis dat alle commissarissen moesten worden vervangen en een nieuwe RvC moet worden geformeerd. Sinds de komst van Wang zijn daardoor inmiddels negen commissarissen afgedankt. In die nieuwe RvC is plaats voor één commissaris van de gemeente (voordat de gemeente haar aandeel inleverde), één van de amateurclub HFC ADO en twee door UVS aangewezen Chinese commissarissen met een vetorecht. In het businessplan wordt vervolgens gesteld dat er een onafhankelijke commissaris moet worden gevonden die unaniem gedragen wordt door alle commissarissen. Dat lijkt een goede basis voor good governance, ware het niet dat er nog een ander regeltje is bedacht: wanneer er geen uniformiteit kan worden bereikt over een voorzitter dan schuift automatisch de door UVS aangewezen vice-voorzitter door als voorzitter.


Clubheld Lex Immers is terug bij ADO Den Haag, maar dat heeft weinig met de `injectie` van Wang te maken.

De gemeente begreep meteen dat in een dergelijke constructie hun afgevaardigde commissaris kansloos was om goed toezicht te houden en trok twee weken geleden haar conclusies. Dat toezicht was in die periode daarvoor sowieso al niet mogelijk. Commissarissen Wim Deetman en Martin Jol traden af omdat ze niet eens antwoord kregen op simpele vragen zoals: waarom is de begroting voor het komend seizoen plotseling de vijfde, zesde begroting van de Eredivisie? Waarom is er een lening van 3,9 miljoen nodig om die omhoog getrokken uitgaven te dekken? Waarom is er op 1 september een bezuiniging van tien procent? Waar komt het geld van de lening vandaan en wat zijn de eisen?

Die laatste vraag is overigens nog steeds niet beantwoord en waarschijnlijk hoeft dat ook niet meer. Alles wijst er op dat het geld nooit zal worden uitgegeven en dat het plan van UVS om de club in handen te krijgen is gelukt. Er waren zes, zeven verschillende conceptbegrotingen voor nodig om een lening op creatieve wijze aan te passen zodat hij paste in de KNVB-reglementen. Zo is er inmiddels sprake van uitgestelde rente-afdracht. De lening moet pas worden terugbetaald aan UVS wanneer Wang en ADO Den Haag uit elkaar gaan. De verplichting blijft dus wel degelijk boven de club hangen en kan een overname door een andere partij flink in de weg zitten.

CHAMPIONS LEAGUE

Uiteindelijk draait het nu om één essentiële vraag: is Hui Wang een goede eigenaar voor ADO Den Haag? Dat is uiteindelijk waar het voor de trouwe supporters om draait. Net na zijn komst had Wang het in een persconferentie over de Champions League. Net zoals Merab Jordania dat ooit deed bij Vitesse en Aleksei Korotaev bij Roda JC. Maar als we dat heel koel analyseren dan wijst niets erop dat Wang de club ook daadwerkelijk in die richting wil duwen. Het is mooi dat Knüppe het heeft over twintig miljoen aan investeringen en dat nu weer de vlag uitgaat vanwege een lening van 3,9 miljoen, maar wat zijn de ware intenties van Wang? Een half jaar geleden belandde de club nog in categorie 1 omdat diezelfde Wang niet in staat was om zijn financiële afspraken na te komen. En inmiddels verkeert de club al maanden in onzekerheid over de licentie vanwege de voorwaarden waarop hij een geldbedrag verstrekt. Is dat normaal gedrag voor een eigenaar die echt wat wil maken van een club? Stort die eerst een bedrag om dan twee maanden later weer een bezuiniging aan te kondigen zodat er nauwelijks ruimte is om de ploeg te versterken? Het grote probleem blijft dat Wang geen eigen middelen heeft en elk miljoen dat UVS in ADO Den Haag heeft gestopt afkomstig is van investeerders die geld willen verdienen.

Alle initiatieven (de handel in spelers, Nederlandse trainers naar China brengen) zijn op dat gebied op niks uitgelopen. UVS heeft tot nu toe alleen maar extra miljoenen moeten lenen van investeerders om een club overeind te houden die niet in staat was om op eigen kracht de broek omhoog te houden. Linksom of rechtsom: UVS wil geen geld meer uitgeven aan ADO Den Haag, maar geld verdienen. De wedstrijd die ADO Den Haag moet spelen in het verre China twee weken voordat de competitie begint in Nederland is er een mooi voorbeeld van. Het is nu wachten op de eerste Chinese versterking.

Bij het grootste deel van de supporters van ADO is al langere tijd geen vertrouwen meer in de clubeigenaar.
Bij het grootste deel van de supporters van ADO is al langere tijd geen vertrouwen meer in de clubeigenaar.
Het is dus niet merkwaardig dat er nauwelijks enige ambitie of lange termijn-visie valt te ontdekken in het beleid. In januari had technisch manager Jeffrey van As bijvoorbeeld een voltreffer met het huren van Nasser El Khayati, die een meerwaarde bleek met enkele schitterende treffers. Een eigenaar die vooruit wil met de club, legt die jongen vast omdat hij de ploeg beter maakt. Welke eigenaar laat Gervane Kastaneer gratis de deur uitlopen, terwijl er juist geld kan worden verdiend met zulke eigen talenten? Uit niets blijkt dat Wang ook maar enige intentie of middelen heeft om ADO Den Haag daadwerkelijk beter te maken.

De directe gevolgen daarvan zal vooral één man gaan voelen. Er wordt nu hard geroepen dat de miljoenen binnen zijn, maar wat heeft trainer Fons Groenendijk daar aan wanneer de selectie niet aanzienlijk wordt versterkt? Wanneer opnieuw blijkt dat de fans weer zijn blij gemaakt met een dode mus, dan zit Groenendijk met de problemen. De voortekenen zijn niet best. Veel spelers zijn vertrokken, de club is zelfs niet in staat om spelers als Kevin Jansen en Dion Malone te behouden. Bij zijn zoektocht naar vervangers vist technisch manager Jeffrey van As slechts in de vijver van huurlingen, afdankertjes en transfervrije spelers. Blijft dat zo? Groenendijk is niet te benijden, want ondanks al die zogenaamde miljoenen heeft hij op dit moment een selectie waar hij geen kant mee op kan. Dat is de keiharde realiteit. De komende transferperiode moet opnieuw blijken wat Wang nu eigenlijk wil met ADO Den Haag.
0
Vrijdag 7 juli 2017 om 23:55 uur

Kees

Yan is een televisiester in China. die kennen we toch van twee jaar geleden of is dit een ander?
0
Vrijdag 7 juli 2017 om 22:54 uur

FC Den Haag!

VI:

Tom Beugelsdijk: `Het beest in mij moet weer tekeergaan`

5 juli 2017, 14:30 uur

Tom Beugelsdijk: `Het beest in mij moet weer tekeergaan`

Dit artikel krijg je gratis van ons omdat je een VI-account hebt. Veel plezier!

Freek Jansen
Door: Freek Jansen
• @FreekJansenVI

Na een seizoen waarin hij een hype werd en het voetbal vol teleurstelling zat, ging bij Tom Beugelsdijk (26) deze zomer de knop om. Het begrip rustâââg moet tot het verleden behoren, zowel op het veld als daarbuiten. ‘Dit wordt míjn jaar.’

Vanuit een skybox, hoog in het stadion, kijken ze naar de training van ADO Den Haag. Technisch manager Jeffrey van As, technisch adviseur Lex Schoenmaker senior en de scouts Lex Schoenmaker junior en Ger van Weelden. In Amsterdam zouden ze dit viertal het Technisch Hart noemen, in de Hofstad is het gewoon het voetbalgezicht van de club. Tijdens de ochtend-sessie volgt het kwartet alles nauwlettend, maar geregeld stoten de heren elkaar even aan om te polsen wie ook alweer wie is. Zó veel nieuwe gezichten lopen er op het veld rond. Niet van buitenaf, maar vanuit de eigen jeugd. Trainer Fons Groenendijk is niet te benijden. Hij zal het nooit hardop uitspreken, wetende dat hij het moet doen met wat hij voorhanden heeft, maar het is duidelijk dat deze selectie niet Eredivisiewaardig is. Spelers uit het beloftenteam zijn overgeheveld, zodat er een groot partij-spel elf-tegen-elf kan worden gespeeld. Het is de realiteit. Niet alleen bij ADO, maar bij meer Eredivisie-clubs. Wachten op buitenkansjes, totdat transfersommen zakken of transfervrije spelers een keuze maken. Tot die tijd is het puzzelen, waarbij in Den Haag ook nog eens de Chinese kwestie speelt.

Toch springt vanuit de groep ook vanochtend één speler in het oog. Met zijn kort geschoren kapsel, zijn olijke gelaat, voorzien van een bruin vakantiekleurtje. Spelers kunnen komen en gaan, Tom Beugelsdijk laat zijn humeur er niet door beïnvloeden. Niet meer. ‘Ik kan er toch niets aan veranderen’, zegt de centrale verdediger even later als hij in het restaurant uithijgt van de intensieve training. ‘Voorheen maakte ik mezelf nog weleens gek. ADO is mijn cluppie, waarom altijd maar weer die onrust? Maar weet je, ik ben een speler, geen manager, ik moet me op het voetbal richten. Bovendien moet ik het maar gewoon accepteren. Ik ben al mijn hele leven fan van deze club en in die 26 jaar is het nog nooit rustig geweest. En dat zal het ook wel nooit worden, prima.’

Tom Beugelsdijk heeft in augustus 2016 de uitwedstrijd tegen Excelsior beslist (1-2) en wordt omhelsd door Mike Havenaar en Ruben Schaken.

Tom Beugelsdijk heeft in augustus 2016 de uitwedstrijd tegen Excelsior beslist (1-2) en wordt omhelsd door Mike Havenaar en Ruben Schaken.

Tomaat

Beugelsdijk hijgt niet alleen uit, zijn hoofd is ook nog rood van alle inspanningen. Het doet onherroepelijk terugdenken aan het begin van vorig seizoen. De verdediger stond een journalist van TV West te woord voor de camera, in zijn karakteristieke stijl met een mix van plat Haags en bevlogen enthousiasme, waarna de verslaggever de opmerking maakte dat het hoofd van Beugelsdijk op een tomaat leek. De Hagenees maakte een dolletje en riep: ‘Rustâââg!’ Zonder dat hij er ook maar één tel rekening mee hield, was een nieuwe hype geboren. Het fragment kwam maandenlang veelvuldig op televisie voorbij, maar dat niet alleen. Van Groningen tot Maastricht, overal werd de kreet een begrip. Beugelsdijk wist niet wat hij meemaakte. Hij zag bedrukte T-shirts met zijn hoofd en de kreet voorbijkomen en werd overal aangeklampt. Dat hij voetballer was van ADO, werd voor veel mensen bijzaak, het ging om zijn voorkomen en het begrip rustâââg.

‘Ik was geen voetballer meer, maar een clowntje’

‘In het begin was het leuk, ludiek, mijn reactie op die opmerking kwam recht uit mijn hart. Ik vond het allemaal wel prima. Maar op een gegeven moment werd het een rage, niet normaal. Laat ik vooropstellen dat er veel ergere dingen zijn, want iedereen bedoelde het positief, maar ik kon niet meer normaal over straat. Als ik in een winkelcentrum liep, schreeuwden kleine jochies me na met “Rustâââg”, volwassen mannen in pak vroegen me ontelbaar vaak of ik het nog een keertje wilde uitspreken, noem maar op. Ik was geen voetballer meer, maar een clowntje. Een aapje dat een kunstje moest doen.’

Het dieptepunt, hoe onschuldig ook, beleefde Beugelsdijk op een middag in de Mediamarkt. ‘Een vrouw van zestig jaar kwam naar me toe. “Bent u die meneer van Den Haag die het woordje rustâââg altijd roept?”, vroeg ze. Ze kwam vervolgens met het verzoek of ik in de camera van haar telefoon nog maar eens rustâââg kon zeggen, en dat was dan bedoeld voor haar man Willem die even rustig moest doen. Even serieus, dit ging niet goed, hoor. Ik heb haar vriendelijk bedankt. Sorry, ik ben toch geen achterlijke broochem waar je een muntje in gooit en die dan een trucje doet?’

‘Echt, ik zweer je: zelfs in het donker weten mensen me te vinden’

Beugelsdijk ging zich niet anders gedragen, zocht ook gewoon de drukte op. ‘Daar voel ik me prettig bij, gezelligheid, mensen om me heen. Toen het echt een hype was en iedereen er maar over begon tegen me, heb ik nog geprobeerd de straat op te gaan met een petje op. Of met een zonnebril. Ik dacht: Mooi, even niet herkend worden. Wat denk je? Iedereen herkende me gewoon. Echt, ik zweer je: zelfs in het donker weten mensen me te vinden. Het zal wel aan die karakteristieke kop van me liggen, haha. Blijkbaar heb ik een hoofd dat je niet snel vergeet. Die zonnebril en dat petje heb ik dan ook maar weer in de kast gegooid.’

Rampjaar

De verdediger vertelt het allemaal bevlogen. Nog één keer, daarna hoopt hij dat er een dikke streep onder kan. ‘De grap is er nu wel vanaf, toch? Het hoorde bij vorig seizoen. Ik heb er nooit moeilijk over gedaan, maar voor mij is het nu afgesloten, klaar. Hopelijk benaderen mensen me weer als de voetballer Tommie.’

Dat ook díé reputatie een grillig karakter heeft, merkte de Hagenees eveneens. Bij Beugelsdijk ging het met de rustâââg-hype vaak over bijzaken, voor ADO gold dat afgelopen seizoen net zozeer. De Chinese beslommeringen, gecombineerd met de degradatieperikelen; ze hadden Den Haag en Beugelsdijk maandenlang in hun greep. ‘Oh, oh, wat een seizoen, man! Hou op’, vervolgt hij. ‘Maandenlang verloren we zó veel wedstrijden. Dan stond ik daar achterin, soms had ik het gevoel alsof ik op een snelweg stond, maar dan met eenrichtingsverkeer. En allemaal de verkeerde kant op, zeg maar. Ik werd er ook overal mee geconfronteerd. Als ik in de supermarkt kwam, of bij de kapper, overal ging het maar over ADO. “Wat zijn jullie aan het doen? Wanneer gaan jullie een keertje punten pakken?” Die vragen heb ik wel duizend keer gekregen. Tja, en wat zeg je dan?’

Populair bij de jeugd na ADO’s eerste oefenwedstrijd van het seizoen, tegen Lugdunum.

Populair bij de jeugd na ADO’s eerste oefenwedstrijd van het seizoen, tegen Lugdunum.

Het leed van ADO werd met de week groter, maar ternauwernood kwam de ommekeer. De nieuwe trainer Fons Groenendijk zette het team naar zijn hand. Met succes, maar zonderBeugelsdijk in de basis. ‘Twee duels gingen lekker, toen liep ik een schorsing op. Tijdens mijn afwezigheid won de ploeg twee keer. Dan gaat een trainer natuurlijk niet wisselen.’

Waar wisselspelers zichzelf al snel benadeeld voelen, daar liet Beugelsdijk een ander geluid horen. Hij bleef positief, zette zijn eigenbelang opzij en steunde iedereen om hem heen in de jacht op lijfsbehoud. Vanaf de kant en als invaller leefde hij intens mee. ‘Als voetballer van ADO met een degradatie de geschiedenisboeken in gaan, dat nooit! Het ging niet om mij, ik kon dat prima uitschakelen. ADO moest erin blijven en dat gebeurde met een mooie reeks. Ik nam de trainer dan ook helemaal niets kwalijk. Fons is gewoon een goeie vent, een prima trainer, met een duidelijke manier van werken. Geen gekkigheid. Ons contact werd ook niet minder toen ik even niet speelde. Ik trainde eindelijk weer lekker en ADO leefde op. Het is godzijdank goed afgelopen, maar dit seizoen wil ik het niet nóg een keer meemaken, dat gevecht tegen de laatste plaats. Dat vreet echt aan je.’

Toeren

De telefoon gaat. Het is Thomas Meissner. Ploeggenoot en inmiddels een goede vriend van Beugelsdijk. De harde Haagse schaterlach is hoorbaar, gevolgd door een mix van Nederlands en Duits. ‘Ik spreek nu beter Duits dan in mijn tijd bij FSV Frankfurt, gek toch?’, vervolgt Beugelsdijk, nadat hij heeft opgehangen. ‘Thomas is een mooie vent, we communiceren een beetje kriskras met beide talen door elkaar heen. Maar we begrijpen elkaar helemaal.’ De vriendschap resulteerde recent in een gezamenlijke vakantie op Curaçao. Samen met linksback Aaron Meijers genoten ze van elf dagen zomerreces op het Caraïbische eiland. ‘ADO is mijn cluppie, maar mochten ze op Curaçao een goed voetbalelftal hebben, dan houd ik me aanbevolen. Man, wat een eiland! Ik kom er nu al een paar jaar, maar dat leven daar... Zon, zee, strand, relaxte mensen. Genieten, echt genieten.’

Op het eiland was Beugelsdijk getuige van de Europa League-finale Ajax-Manchester United. ‘Op het strand van Mambo Beach hebben we die wedstrijd gezien. Tweehonderd man, grote schermen, bijna iedereen met een Ajax-shirt aan. Toen United scoorde, draaiden opvallend veel mensen mijn kant op. Niet dat er iets te zien viel, maar ze waren blijkbaar benieuwd of ik voor die Engelsen zou juichen. Nee joh, aan die gekkigheid doe ik niet mee. Ik was daar om lekker vakantie te vieren en dat hebben we gedaan.’

Terug in Nederland had Beugelsdijk nog een paar weken vrij. Zijn vakantiedrang was nog niet gestild en een volgend avontuur diende zich spontaan aan. ‘Kenneth is mijn beste maatje, al mijn hele leven een goede vriend. We zaten op een donderdag in de namiddag samen en wilden iets geks doen. Even gezelligheid opzoeken. Hij opperde de auto te pakken en gewoon te gaan toeren. Geen idee waarheen, gewoon rijden en kijken waar we uit zouden komen. Een paar uur later hadden we onze koffers gepakt en stapten we in de auto. Rijden, rijden, rijden. De hele nacht door. De teller stond op veertienhonderd kilometer, we kwamen uit in Spanje, Lloret de Mar. Wat een tocht!’

‘We wilden iets geks doen, even gezelligheid opzoeken. Rijden, rijden, rijden. De hele nacht door, we kwamen uit in Lloret de Mar’

In de Spaanse badplaats genoot Beugelsdijk met zijn goede vriend van een week plezier. ‘Lekker niets doen. Op het strand liggen, even de zee in, aan de bar hangen, maar vooral veel slap ouwehoeren. Daar is vakantie toch voor? Kan ik van genieten. Helemaal na zo’n slopend seizoen was ik daar echt aan toe. De batterij moest even helemaal worden opgeladen. Eenmaal terug in Nederland had ik nog twee weken vrij en toen is het vizier weer op het voetbal gegaan. Dat moest ook, want er staat heel wat te gebeuren.’

Geen genade

Opeens verandert de toon. Beugelsdijk kijkt er serieus bij. ‘Dit wordt míjn jaar. Daar moet alles voor wijken, alles. Ik ben topfit, maar nog lang niet tevreden. Ik let op mijn voeding, wil elke dag extra trainen. Met onze looptrainer John Nieuwenburg ben ik daar nu ook al gericht mee bezig. Hij gaat dit seizoen extra aan de slag met mij, dat moet ook. Geen negentig minuten, nee, ik moet honderd minuten kunnen knallen. Elke wedstrijd opnieuw. Het beest in mij moet weer tekeergaan.’

Het vuur staat in zijn ogen als hij zijn ambities uitspreekt. Beugelsdijk aast op sportieve wraak. ‘De Tommie van vorig seizoen is niet meer. Wat was mijn kracht altijd? De spits opvreten, hem het leven zuur maken, geen genade. Eenmaal in balbezit zo snel mogelijk die bal inleveren bij iemand van dezelfde kleur. En als het moet, dat ding gewoon de tribune in. Afgelopen seizoen was matig, ik was mezelf niet. Ik merkte het aan alles. Ik was te gezapig, was ook op het veld leuk en vriendelijk tegen iedereen. Dat kan niet, dan ben ik er niet goed mee bezig en word ik nonchalant.’

‘Spitsen vonden het vaak zo irritant om tegen mij te spelen, maar afgelopen seizoen leek iedereen wel mijn vriendje’

De verdediger zet zijn betoog kracht bij met een paar rake voorbeelden. ‘Voorheen hadden scheidsrechters zoiets van: Die Beugelsdijk, die schopper, moeten we in de gaten houden. Ze zaten heel kort op me. Maar afgelopen seizoen waren ze op het veld vooral met me aan het dollen, en ik dolde terug. Wat was het gezellig... Kan niet, slaat nergens op. Dat gold ook voor tegenstanders. Spitsen vonden het vaak zo irritant om tegen mij te spelen. Ze vonden me een dwaas, die negentig minuten hun schaduw was. Houden ze niet van. En ik was vaak heel agressief. Als ze op mijn tenen stonden, schold ik ze verrot. Maar het afgelopen seizoen leek iedereen wel mijn vriendje. Die Wout Weghorst van AZ. Ik kon zijn bloed wel drinken. Man, wat vond ik hem irritant op het veld. En hij mij ook. Dat leverde heerlijke duels op. Hard tegen hard, mannelijke gevechten. Afgelopen seizoen deed hij vriendelijk: “Tommie, hoe is het?”, zei hij aan het begin van de wedstrijd. Ik dacht nog: Leuke vent, prima. Maar dat is niet goed, dat werkt door in mijn spel. Op een negatieve manier, ik werd te gemakzuchtig.’

In duel met Wout Weghorst van AZ. ‘Man, wat vond ik hem irritant op het veld. En hij mij ook.’

In duel met Wout Weghorst van AZ. ‘Man, wat vond ik hem irritant op het veld. En hij mij ook.’

Hij heeft zijn doel duidelijk voor ogen. Van rustâââg mag geen sprake meer zijn. Niet meer op het veld, niet meer daarbuiten. ‘In het spelers-home na een wedstrijd ben ik gewoon weer de normale Tommie, dan hoef ik geen vijanden te hebben. Maar zodra ik mijn voetbalschoenen aan doe, gaat vanaf nu de knop weer om. De tegenstander moet het weer vervelend vinden om tegen mij te staan. Als ze op mijn tenen gaan staan, pak ik ze aan. Niet meer denken: Ach joh, die pik deed het niet expres. Andere spelers kunnen zich dat misschien veroorloven, ik niet. Als ik kwaad ben, ben ik op mijn best.’

De zomer heeft voor een grondig stukje zelfreflectie gezorgd. Jarenlang was er een groot contrast tussen de voetballer en de mens Beugelsdijk. Als mens was hij alom gewaardeerd, een sfeermaker die voor iedereen klaarstond. Dat wil hij nog steeds zijn, alleen wel met een betere balans. ‘ADO doet veel aan sociaal-maatschappelijke projecten. Begrijp me niet verkeerd, dat is geweldig, en daar doe ik graag aan mee. Alleen hoop ik soms dat de club mij kan beschermen. Ik zeg nou eenmaal overal ja tegen, pak alles aan, omdat ik mensen wil helpen. Op allerlei vlakken, maar dat gaat soms ten koste van mezelf. Volgens mij heb ik in mijn leven al vijfhonderd shirts van ADO weggegeven. Iedereen die ernaar vroeg, kreeg er eentje. Kan natuurlijk niet, want telkens moet ik er wel zelf zestig euro voor aftikken. Daar moet ik gewoon wat slimmer mee omgaan, zonder mezelf te veranderen. Ik hoop dat mensen hier begrip voor kunnen opbrengen.’

‘Spitsen slopen, uitschakelen die handel, daar gaat het om. De machine moet weer aan, op de hoogste stand’

Zijn knuffelgehalte buiten het veld verdween jarenlang zodra hij het gras onder zijn voeten had. Als voetballer was hij bovenal een ongeleid projectiel dat genoot van een bloktackle of keiharde persoonlijke duels. Die veelzijdigheid in zijn voorkomen moet komend seizoen terugkeren. ‘Ik kon nooit van mijn talent leven, in mijn hele leven was passie, overgave en hard werken de formule. En als ik iets wilde bereiken in het voetbal, dan bereikte ik het. Maar wel door hard te werken, elke dag opnieuw. Als ik in de spiegel kijk, heb ik dat afgelopen seizoen niet altijd even goed gedaan. Vaak onbewust, maar het gebeurde wel. Daar kan ik andere mensen de schuld van geven, maar dat slaat nergens op. Er is maar één persoon verantwoordelijk voor mijn carrière en dat ben ikzelf. Dus dat telt vanaf nu. De focus op voetbal, de rest is bijzaak. Geen poppenkast meer. Mijn eerste doel is weer die stabiele basisspeler te worden, op de manier die bij me past. Spitsen slopen, uitschakelen die handel, daar gaat het om. De machine moet weer aan, op de hoogste stand.’
0
Woensdag 5 juli 2017 om 14:52 uur

JP

Ado Vakkie S schreef:

Kastaneer was een van de lichtpuntjes vorig jaar. We huilden toen hij zijn vertrek aankondigde. Ik begrijp de kritiek op Manders niet. Heeft een poging gedaan tot behoud. Prima toch? Blijkbaar komt hij in de huidige plannen niet voor. Ook prima toch? Bij een interpretatie van Vi wordt ik altijd achterdochtig. Geen hoor- en wederhoor.... Riooljournalistiek. Maak me overigens meer zorgen om Bakker. En Meijers. Altijd de Vitesses en AZ`s op de loer. Gelukkig geen roda of pec als concurrenten meer. We maken...
Je moet een column goed overdenken en voorbereiden Taco! Iedere komma is belangrijk als je een boodschap of visie over wilt brengen. Eén fout woordje en je hele verhaal is naar de kloten! Eén verkeerd feitje kan ieder ander argument torpederen. Eén schrijffoutje en je geloofwaardigheid gaat eraan. Check, check, check en dubbel check Taco!

Een nogal vreemde conclusie "Gervane Kastaneer wordt weggepest" zonder enig argument of punt!

Taco is een riool journalist dat heeft hij wel bewezen!
0
Woensdag 5 juli 2017 om 11:26 uur

patje29

Vak B schreef:

Bedrag van sponsor klopt maar dat is incl stadion naam niet alleen voor het shirt masr bedankt voor je update weet jij toevallig of ze met kramer bezig zijn ????
Ik kan je zeggen dat het op kan lopen ja schik niet tot ruim een miljoen.

Kramer heb ik inderdaad genoemd. Is op dit moment 3e optie!

Voor de ander

Kuipers is er deze week nog. Karami hangt af van verhit David.

Meijers en bakker is concreet belangstelling voor
0
Dinsdag 4 juli 2017 om 21:20 uur

Advertentie

Arie Vuik

MOOI ARTIKEL!

Als je Lex Immers, nu bij Club Brugge, vanaf september bij ADO Den Haag, als voetballer wilt beoordelen, is er één ding wat je beter niet kunt doen: naar hem kijken als hij speelt.

Het is geen mooi gezicht, Immers op een voetbalveld. Er is simpelweg te veel dat je kan afleiden: zijn hoekige loop, de wapperende ledematen, klungelige tackles uitgevoerd door magere witte benen, en soms een opgestoken middelvinger. Verder: agressieve grimassen, ballen die van zijn voeten springen, en waarschijnlijk het goedkoopste kapsel van de Eredivisie.

Hij steekt slecht af tegen zijn elegante ploeggenoten. Het contrast is vooral groot met Feyenoordtopscorer Graziano Pellè, die helaas voor Immers vlak voor hem op het veld staat, waardoor de televisiecamera’s hen vaak samen in beeld brengen. Waar Pellè lijkt weggelopen uit een schilderij van Michelangelo, ziet Immers eruit als een groente- en zonlichtmijdende gameverslaafde.

Maar wat misschien het meest in het oog springt: de ballen die Immers naast, over, hoog over, en ontzettend hoog over schiet. Elke wedstrijd lijkt het wel een keer te gebeuren. Ook in de recente thuiswedstrijd tegen Ajax was het weer raak (of mis, zo men wil): op zeven meter van de goal belandde de bal bij Immers, die met links uithaalde, maar de bal verkeerd raakte. Typisch Lex Immers.
Lex Immers, de incompetente kansenmisser

Geen wonder dat Immers’ reputatie bij publiek en pers ongeveer neerkomt op ‘incompetente kansenmisser.’ Een
Lees hier de column over Lex Immers.
column op de site NuSport van afgelopen september vatte dit goed samen: ‘Lex verkeert in permanente staat van oorlog met de bal (dat rotding luistert nooit naar hem), Lex mist iedere wedstrijd vier kansen uit de categorie Die Had Mijn Schoonmoeder Nog Wel Gemaakt, Lex trapt in zijn eigen schijnbewegingen en Lex z’n haar ziet er (zeker naast dat van Pellè) uit alsof het geknipt is met een grasmaaier. Hoe hij ooit als nummer 10 in De Kuip terecht is gekomen is een raadsel.’

Het negatieve frame is zo sterk, dat zelfs goede acties in een slecht daglicht worden gesteld

Het negatieve frame is zo sterk, dat zelfs goede acties in een negatief daglicht worden gesteld. In 2014 promoveerde Immers tegen Roda JC een moeilijke kans tot een doelpunt, wat door de tv-commentator als volgt
Bekijk hier de goal terug.
werd becommentarieerd: ‘En dan zit hij toch alweer aan een respectabel aantal doelpunten.’ Vrij vertaald: best goed voor iemand die niet kan voetballen.

Het heeft er, kortom, alle schijn van dat Lex Immers (29) nooit meer van zijn naam als zwakbegaafde voetballer afkomt. En dat is volledig onterecht.
Lex Immers, de bedrieglijke voetballer

Het probleem is dat Lex Immers een bedrieglijke voetballer is. Zijn zwakke of vermeende zwakke punten zijn veel beter te zien dan zijn sterke punten. Dus als je hem wilt beoordelen, kun je beter niet naar zijn spel kijken. Je moet naar zijn statistieken kijken.

Tot voor kort was dit een weinig zinvolle onderneming. Er waren wel data – passes, schoten, kopballen –, maar het was moeilijk ze te interpreteren. Neem passes: als een verdediger de bal tientallen keren risicoloos terugspeelt op zijn keeper, genereert hij geweldige pass-statistieken: veel zuivere passes. Maar heeft de verdediger zijn team geholpen? Amper.

Inmiddels is het beter mogelijk de data te interpreteren. De internationale gemeenschap van dataminnende
Bekijk hier bijvoorbeeld Soccer by the Numbers.
voetbalbloggers heeft een aantal analysemethoden van Amerikaanse sporten geleend en ze op het voetbal toegesneden.

Zo is het nu mogelijk om het geluk van ploegen te kwantificeren (met een ijshockeystatistiek die om weinig relevante redenen ‘PDO’ heet); om de kwaliteit van een speler te visualiseren (met radar plots, van het basketbal geleend); en om het vermogen van een ploeg om de bal vooruit te spelen te meten (met yardage, een methode afkomstig uit het American Football).

Met de nieuwe methoden zijn allerlei vragen kwantitatief te beantwoorden. Hoeveel pech heeft PSV dit seizoen? Hoeveel doelpunten gaat AZ minder scoren na het vertrek van spelverdeler Maarten Martens? Met welk middenveld speelt Ajax het gevaarlijkst?

En: is Lex Immers inderdaad zo slecht als zijn reputatie doet vermoeden?

Lex Immers en het statistische niets

Als aanvallende middenvelder heeft Immers als hoofdtaak kansen te scheppen voor zijn medespelers. Het vermogen kansen te scheppen wordt geassocieerd met fijnzinnige spelers die niet sterk maar slim zijn – spelers als Wesley Sneijder. De traditionele statistiek om dit ‘creatieve’ vermogen te meten, is de assist – de pass die direct voorafgaat aan een doelpunt. Zo bezien is Immers inderdaad een matige speler, want hij gaf dit seizoen slechts drie assists, goed voor de 46ste plek op de assistlijst.

Maar gelukkig voor Immers geeft de statistiek ‘assists’ een misleidend beeld van zijn prestaties – en die van alle andere voetballers.

De statistiek ‘assists’ geeft een misleidend beeld van Immers’ prestaties – en die van alle andere voetballers

Een simpel voorbeeld maakt dit duidelijk. Stel, Wesley Sneijder geeft op veertig meter afstand van de goal een passje over twee meter naar Robin van Persie. Het is vrijwel onmogelijk om vanaf veertig meter te scoren, maar Van Persie besluit toch te schieten. En warempel, hij scoort ook nog.

Statistisch resultaat: Sneijder krijgt een assist op zijn conto, hoewel hij niks van betekenis heeft bijgedragen. Nu het tegenovergestelde: Sneijder geeft een briljante pass op Van Persie, die daardoor vrij voor de keeper een kans krijgt. Maar Van Persie schiet over. Resultaat: geen assist. Sneijders briljante pass verdwijnt in het statistische niets.

Een pass wordt, kortom, alleen een ‘assist’ als er een doelpunt uit volgt, ongeacht de kwaliteit van de pass. Eerlijker zou het zijn als een pass een waarde krijgt die onafhankelijk is van het resultaat van de pass. Dus of Van Persie scoort of niet scoort uit Sneijders pass, de pass krijgt dezelfde statistische waarde toegekend. Dit is precies wat de nieuwe voetbalstatistiek Expected Assists (ExpA) doet.
Lex Immers, kansenmachine

De methode is simpel. De Expected Assist-waarde van een pass hangt af van de grootte van de kans die uit die pass volgt. De grootte van de kans hangt van een aantal aspecten af: afstand (hoe dichter bij de goal, hoe beter), hoek (hoe rechter voor de goal, hoe beter), en of het een kopbal of schot is (koppend heb je minder controle). De ‘omgeving’ telt ook mee: het is makkelijker scoren uit een één-tegen-één-situatie met de keeper, dan in een druk strafschopgebied.

Hij heeft de pech dat zijn ploeggenoten slordig omgaan met wat hij hen opdient

De cijfermatige waarde van elke kans is af te leiden uit de voetbalgeschiedenis. Neem een kopbal vanaf elf meter, recht voor de goal – zo’n kopbal is duizenden keren eerder gedaan, en door te kijken wat er gemiddeld gebeurde na zo’n kopbal, volgt de waarde van de pass. De
Bekijk hier de pass van Pellè terug.
pass waaruit Graziano Pellè de 1-0 scoorde tijdens Feyenoord-Ajax, is bijvoorbeeld 0.095 ExpA waard, want in slechts 9,5 procent van de gevallen werd zo’n kopbal een doelpunt. Logisch ook: koppend scoren is lastiger, Pellè stond vrij ver van het doel, de hoek was scherp en de voorzet was lang onderweg.

‘0,095 assist’ is veel preciezer dan simpelweg zeggen assist of geen assist, zoals de gewoonte is. En als je de ExpA-waarde van alle passes van een speler in een wedstrijd optelt, kom je tot zijn aantal verwachte assists. In de grafiek hieronder zijn de spelers in de Eredivisie te zien die volgens deze meetmethode de meeste kansen per wedstrijd scheppen:

Immers is dus verre van middelmatig in het scheppen van kansen. Er zijn maar zes spelers in de Eredivisie die hun ploeggenoten meer kansen bieden om te scoren. Hij heeft alleen de pech dat zijn ploeggenoten slordig omgaan met wat hij hen opdient. Ze hadden acht keer moeten scoren, maar scoorden slechts drie keer: vandaar Immers’ schamele drie assists. Fijnzinnig of niet, Lex Immers is een machine in het creëren van kansen.
Lex Immers, kansenverprutser?

Het beeld kantelt nog meer als we kijken naar zijn doelpunten, de tweede taak van aanvallende middenvelders. Immers scoorde dit seizoen negen goals. Maar net als de statistiek ‘assists’ is de statistiek ‘goals’ misleidend.

Neem de speler die dertien strafschoppen benut en één ‘gewoon’ doelpunt maakt. Hij zal met veertien goals hoog eindigen in het topscorerslijstje, maar of hij als aanvaller van veel waarde is? Waarschijnlijk niet.

Hoe dan wel het ‘scorend vermogen’ van een speler bepalen?

Met ‘Expected Goals’ natuurlijk, de tweelingbroer van Expected Assists. Waar Expected Assists de waarde bepaalt van de kansen die een speler geeft, kijkt Expected Goals (ExpG) naar de waarde van de kansen die een speler krijgt. Het totaal ExpG is het aantal doelpunten dat we van een speler zouden mogen verwachten gezien de kansen die
Bekijk hier de werkelijk gemaakte goals
hij kreeg.

De speler met het hoogste ExpG van de Eredivisie is dus Graziano Pellè, mede door de hoge kwaliteit van de passes die hij kreeg van… Lex Immers. Immers zelf krijgt per wedstrijd kansen ter waarde van 0,37 doelpunt.

Wat zegt dit nu over hem?

In elk geval dat hij relatief veel kansen krijgt. Dat is zeker ook een prestatie van zijn ploeggenoten, maar ook die van Immers: blijkbaar spelen zijn ploeggenoten hem graag aan, staat hij op de goede plek, of heeft hij zichzelf door slim te lopen aanspeelbaar gemaakt. Dit laatste is een onderschatte, maar waardevolle eigenschap. Kijk
Bekijk hier Immers’ loopactie.
hier naar een prachtige loopactie van Immers, die vervolgens de kans mist die hij voor zichzelf creëert.

Met de kansen die hij kreeg, had Immers dit seizoen 8,94 doelpunten moeten maken. Hij maakte er 9. Immers is dus verre van een kansenmisser – een verwijt dat behalve pers en publiek ook zijn eigen trainer hem maakt. ‘Zijn rendement kan en moet hoger,’ zei Ronald Koeman in het Algemeen Dagblad. Dat is dus de man die wordt betaald om Immers te beoordelen. Wie je wel een gebrek aan rendement zou kunnen verwijten, is de gelauwerde topscorer Pellè. Pellè kreeg kansen ter waarde van 21,8 goals, maar maakte ‘slechts’ 20 goals.

Het is alleen zeer de vraag of dit veel zegt over Pellè. Ook de twee beste spitsen ter wereld, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic, hebben dit seizoen (2013-2014 MdH) minder goals gemaakt dan je op basis van hun Expected Goals zou verwachten. Het verschil tussen goede en slechte spelers is niet dat goede spelers hun kansen beter benutten. Op de iets langere termijn benutten alle spelers, in alle competities, ongeveer één op de negen kansen.

Wat dan wel het verschil is? Goede spelers scheppen meer en betere kansen voor zichzelf. Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovi? doen dit fantastisch. En Lex Immers doet dit ver bovengemiddeld.
Lex Immers, onspectaculair spectaculair

De statistieken zeggen dat Immers tot de beste spelers van Nederland behoort. Zijn hoofdtaken – passen en scoren – voert hij bovengemiddeld uit. Zijn neventaken ook: Immers loopt veel, tackelt veel, en onderschept veel ballen. Bovendien doet hij dat het hele seizoen door, want hij is zelden geblesseerd. En toch geldt Immers als ‘niet goed genoeg voor Feyenoord.’

Hoe kan dit?

Een gedeelte van het antwoord is dat Immers’ sterke punten niet opvallen. Soms vermommen ze zich zelfs als zwaktes. Zo scoort Immers zelden spectaculaire goals. Maar dat wijst juist op een kwaliteit: het betekent dat hij zelden schiet vanuit kansloze posities. Marco van Bastens 2-0 tegen de Sovjet-Unie in de EK-finale van 1988 is een
Bekijk het doelpunt hier nog eens terug
onvergetelijk doelpunt, maar de ExpG was nagenoeg nul. Een rationele speler had de bal aangenomen en gepasst. Van Basten verklaarde later dat hij te moe was voor een pass, en dat hij daarom schoot. Immers is zo’n speler die dan tóch passt – vandaar ook zijn hoge score op de ‘verwachte assist.’

Uit honkbal is bekend dat lelijke spelers worden ondergewaardeerd

Een ander, waarschijnlijk groter gedeelte van het antwoord is Immers’ stijl: hij ziet er niet uit als een goede speler. Te lang, te hoekig, te hardwerkend, te weinig souplesse. Dit is irrelevant, maar uit het honkbal is bekend dat ‘lelijke’ spelers ondergewaardeerd worden. De Oakland A’s en hun manager Billy Beane profiteerden daarvan door zulke spelers met statistische analyse op te sporen en voor weinig geld te contracteren. Dik, dun, of gebocheld – het deerde Beane niet, zolang ze punten binnensloegen.

Het voetbal kan hiervan leren. Immers is een extreem voorbeeld van een ondergewaardeerde speler. Maar nu spelers miljoenen waard zijn, kan een flintertje beter begrip van de werkelijke waarde van een speler een club veel geld schelen. Voor de spelers zelf kan statistische analyse hun leven veranderen.

De spelers die Oakland met statistieken opspoorde waren voorbestemd tot anonieme carrières, en waren inmiddels zelf ook in hun middelmatigheid gaan geloven, totdat Beane hen dan eindelijk naar waarde wist te schatten.

Hoe Lex Immers over zijn spel denkt, kunnen we hem niet vragen. Feyenoord staat aan online media geen interviews toe. Maar aan Spits
Lees hier het interview in Spits.
vertelde hij de kritiek zat te zijn: ‘Ik kan niet eens meer normaal met mijn kinderen naar de supermarkt.’

Spelers zoals Lex Immers moeten wachten op de Billy Beanes van het voetbal, die begrijpen dat harde werkers ook briljante steekpasses kunnen geven en dat zoiets onopvallends als een slim sprintje opmerkelijke resultaten kan opleveren.

Zoals kortgeleden nog, FC Twente-Feyenoord, derde minuut: Twente-keeper Marsman ontvangt de bal, en Immers trekt een sprint – ogenschijnlijk kansloos, maar precies goed getimed. Marsman raakt in paniek, Immers ontfutselt hem de bal, lijkt te gaan scoren, maar wordt dan ten val gebracht. Gevolg: rode kaart voor Marsman, strafschop voor Feyenoord. Tenminste, als scheidsrechter Serdar Gözübüyük het had gezien.

Maar zoals veel anderen kon hij een actie van Immers niet naar waarde schatten. Wel zag hij vermoedelijk wat we daarna allemaal vrij scherp konden zien: een boze Lex Immers, scheldend, tierend, wild en hoekig gebarend, als de slechte voetballer die hij niet is.
0
Dinsdag 4 juli 2017 om 17:00 uur

barney070

Kanon heeft op dit moment ander management.
Als ik het goed begrepen heb zou zijn oude zaak waarnemer een deel van de verkoop opbrengst krijgen. Is het nu niet zo dat als hij verlengd word de voledige transfer rechten bij ons liggen? Wat toch geld op kan leveren uiteindelijk.
0
Dinsdag 4 juli 2017 om 13:20 uur

Eagle187

Jurriën schreef:

Denk meer dan 1 spits. Kastaneer hoop ik op iig.
Ik denk dat Kastaneer eerst afwacht of er nog interesse komt vanuit Duitsland of ander buitenland en mocht dat tegen het eind van de transferperiode niet zo zijn dan alsnog tekent. Heb het idee dat hij zijn zinnen op een buitenlands avontuurtje heeft gezet en nu alleen weer in gesprek is omdat er niet direct interesse is. Dat FSV Mainz zich niet wederom gemeld heeft neemt natuurlijk de zekerheid dat er dit seizoen nog zo`n avontuur voor hem komt weg bij hem. Is voor veel clubs ook onduidelijk of er blijvende schade aan zijn oog is. Als dat open in de media komt kan het balletje zo weer gaan rollen en ben je `m denk ik gewoon kwijt.
0
Zaterdag 1 juli 2017 om 23:54 uur

Nu online

pwr, DHFC070, malle eppie en 188 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 194
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Daryl van Mieghem Jari Vlak Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
1-1
27 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
4 oktober 2024 om 20:00 uur
Frans Heesen Stadion, Oss

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Excelsior 8 - 17
2 FC Den Bosch 8 - 17
3 Helmond Sp. 8 - 17
4 Graafschap 8 - 14
5 FC Eindhoven 8 - 12
6 Telstar 8 - 12
7 FC Dordrecht 8 - 12
8 Jong PSV 8 - 11
9 FC Emmen 8 - 11
10 Jong AZ 8 - 11
11 FC Volendam 8 - 10
12 Roda JC 8 - 10
13 Jong Ajax 8 - 9
14 ADO Den Haag 8 - 8
15 VVV-Venlo 8 - 8
16 TOP Oss 8 - 8
17 SC Cambuur 8 - 7
18 MVV Maastr. 8 - 7
19 Vitesse -6 8 - 4
20 Jong Utrecht 8 - 3