Welkom in de shoutbox, gast
<FCDH>
Woensdag, 27 februari 2008, 12:16
ELF Voetbal publiceert deze week in haar Haagse editie het ware verhaal achter het verval van ADO Den Haag. Het maandblad toont een onthutsende reconstructie over hoe het zo ver heeft kunnen komen. Daarin moeten onder andere voorzitter John van Ringelenstein en Ruurd de Broer, voorzitter van de vroegere Raad van Commissarissen, het ontgelden.
ADO Den Haag is nagenoeg ten gronde gericht door een ongehoord grote incompetentie, van zowel directie als Raad van Commissarissen. Zij slaagden erin om op elke crisis een verkeerd antwoord te geven, zo komt in ELF Voetbal uitgebreid naar voren. Die lof komt toe aan uitgever/investeerder Mark van der Kallen, die de afgelopen maanden zijn nek heeft uitgestoken voor de club.
Lees het volledige verhaal in de Haagse editie van ELF Voetbal, die vanaf morgen (donderdag) in de winkels ligt.
0
|
Woensdag 27 februari 2008 om 13:14 uur |
Haagsesjaak
Woensdag, 27 februari 2008, 12:16
ELF Voetbal publiceert deze week in haar Haagse editie het ware verhaal achter het verval van ADO Den Haag. Het maandblad toont een onthutsende reconstructie over hoe het zo ver heeft kunnen komen. Daarin moeten onder andere voorzitter John van Ringelenstein en Ruurd de Broer, voorzitter van de vroegere Raad van Commissarissen, het ontgelden.
ADO Den Haag is nagenoeg ten gronde gericht door een ongehoord grote incompetentie, van zowel directie als Raad van Commissarissen. Zij slaagden erin om op elke crisis een verkeerd antwoord te geven, zo komt in ELF Voetbal uitgebreid naar voren. Die lof komt toe aan uitgever/investeerder Mark van der Kallen, die de afgelopen maanden zijn nek heeft uitgestoken voor de club.
Lees het volledige verhaal in de Haagse editie van ELF Voetbal, die vanaf morgen (donderdag) in de winkels ligt.
0
|
Woensdag 27 februari 2008 om 12:41 uur |
mj
Aan
De heer S. Dekker, Wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport
Van
De supportersverenigingen, de supporters, (oud) spelers en andere geïnteresseerden van voetbalclub ADO Den Haag.
Doel van petitie
Via deze petitie het belang benadrukken waarom de gemeente Den Haag het voortbestaan van de voetbalclub ADO Den Haag dient te garanderen.
Verklaring
De huidige situatie is het gevolg van financieel wanbeleid door de jaren heen waarin niemand de club ter verantwoording heeft geroepen. Geen accountant die de begroting afkeurde, geen Raad van Commissarissen die vragen stelde aan de directie. De Stichting Stadion Ontwikkeling als aandeelhouder en, ook u, de gemeente als geldgever, niemand keek naar de financiën.
De gemeente heeft vanwege veiligheidsoverwegingen en andere argumenten besloten om een nieuw stadion te bouwen voor ADO Den Haag.
Daarnaast betoogt de gemeente op zijn site: De verhuizing zou verder met zich meebrengen dat de uitstraling van ADO Den Haag door het nieuwe stadion meer bezoekers en sponsors kunnen worden aangetrokken. Dat is belangrijk om ADO de kans te geven zich te ontwikkelen tot een topclub die tegelijkertijd een van de visitekaartjes van Den Haag en een belangrijke bindende factor in de stad kan zijn.
De degradatie in het afgelopen seizoen had geen impact op de nieuwe begroting, het geld kon niet op en de hoogste begroting ooit in de eerste divisie was daar. Binnen 1 jaar terug naar waar ADO Den Haag hoort, de eredivisie.
Niemand die ooit de vraag heeft gesteld “is de begroting realistisch?”.
Meer bezoekers en sponsors, ze zijn (nog) niet gekomen en de kans om ADO zich te laten ontwikkelen tot een topclub is door wanbeleid om zeep geholpen?
Een gemeente die aangeeft dat ADO Den Haag het visitekaartje van Den Haag en een belangrijke bindende factor in de stad kan zijn mag zich nu niet onttrekken aan zijn verantwoordelijkheid om dit uitgangspunt te realiseren.
ADO Den Haag kan in potentie +/- 250.000 bezoekers op jaarbasis een aangenaam verblijf aanbieden. Een financiële bijdrage waardoor een nieuwe start gerealiseerd kan worden kan het nieuwe stadion met ADO Den Haag als bespeler alsnog tot een geslaagde combinatie maken.
Het danstheater rechtvaardigt een subsidie van =/- 2 miljoen euro op jaar basis en voor het Residentieorkest heeft de gemeente een jaarlijkse subsidie van 4,8 miljoen euro over.
Op jaarbasis trekken deze gezelschappen beduidend minder publiek dan ADO Den Haag. Wij verlangen niet dat de gemeente de subsidie voor deze gezelschappen verlaagt echter een nieuwe start d.m.v. een financiële injectie lijkt ons gerechtvaardigd.
en verzoeken
1. Een diepgaand onderzoek naar hoe deze situatie is ontstaan.
2. Dat de verantwoordelijken voor dit fiasco, indien nog in functie, uit hun functie zullen worden ontheven.
3. Alle verantwoordelijken voor dit fiasco de toegang tot het stadion zal worden ontzegd.
4. Heroverweging van het toegangsbeleid waardoor het voor (potentiële) bezoekers makkelijker wordt zich een toegangsbewijs te verschaffen.
5. Heroverweging van het veiligheidsbeleid.
6. Heroverweging maatregelen tegen supporters n.a.v. gestaakte wedstrijden seizoen 2006 – 2007. Vakverdeling, zit- / staanplaatsen, supportershome, aankleding stadion etc. De gevolgen van deze maatregelen zijn minder publiek en aanwezige supporters zeer kritisch.
7. Financiële steun om op 0 te kunnen beginnen en ADO Den Haag een toekomst te bieden.
8. Een transparante structuur waarin een ieder zijn verantwoordelijkheden kent en daarop aangesproken kan worden.
9. Het openstelen van een aandelenfonds voor supporters zodat supporters meer invloed (een stem) krijgen in het reilen en zeilen van de club.
10. Terug vorderen van sportpenning gemeente Den Haag indien de heer R. de Boer medeverantwoordelijk is voor dit fiasco.
Namens alle supporters en liefhebbers van ADO Den Haag,
Fansupport Den Haag
LSU (The Longside United)
Fanclub ADO Den Haag
Fansites ADO Den Haag
0
|
Zondag 17 februari 2008 om 00:07 uur |
fc
spanning om te snijden bij ado bron het ad wie kan dat stuk hier ff plaatsen?
De crisis bij FC Den Haag is nog niet ten einde. De gemeente Den Haag, de directie van de club en mogelijke investeerders proberen de club van de ondergang te redden. De schuldeisers zitten in de wachtkamer. „FCDH heeft geluk dat het zulke trouwe leveranciers heeft."
Het zong onmiddellijk rond na de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch (0-1) afgelopen zondag: FC Den Haag heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De spelers van Stormvogels/Telstar hebben aanstaande vrijdag een vrije avond.
Paniekvoetbal dus, want er moet namelijk heel wat gebeuren wil de competitiewedstrijd FC Den Haag-Stormvogels/Telstar vrijdag geen doorgang vinden. „Alleen als de club failliet is, zal er niet worden gevoetbald,” laat Renske Bruinsma, woordvoerster van de KNVB, weten.
De schuldeisers van FCDH kunnen in elk geval geen stokje steken voor het duel. Zij kunnen hoogstens beslag laten leggen op de recette, maar de wedstrijd kan dan gewoon doorgang vinden.
Degenen die wél roet in het eten kunnen gooien, zijn de beveiligers in het stadion in Forepark. Het bedrijf dat op wedstrijddagen het stadion beveiligt, heet The Security Company (TSC). Mocht dat tot de schuldeisers horen én besluiten vrijdag de mensen terug te trekken, dan komt de veiligheid van de burger in het geding en kan de burgemeester het duel verbieden. Maar tot nu toe is het personeel gewoon ingeboekt. Namens het bedrijf is niemand bereikbaar voor commentaar.
De kosten van een wedstrijddag van FC Den Haag worden geschat op 50.000 euro. Daarvan wordt het meeste geld uitgegeven aan veiligheid. De vereniging schakelt daarvoor behalve TSC ook Bex Beveiliging in voor de doordeweekse dagen. Bex is één van de schuldeisers van FC Den Haag.
„We waren onaangenaam verrast door de berichten in de media dat een vertrouwelijk document was uitgelekt,” zegt Bex-directeur René Baggerman. „Het is vervelend om dat uit de krant te lezen. FC Den Haag had best even iets van zich kunnen laten horen. Wij doen al acht jaar zaken met FC Den Haag. Je bent betrokken, het is je cluppie en er is een bepaalde band. Wat dat betreft heeft FC Den Haag geluk dat het zulke trouwe leveranciers heeft.”
FCDH vroeg de leveranciers annex schuldeisers tot 1 februari om coulance. Nu die datum is verstreken, blijken ze (nog) niet in groten getale bij FC Den Haag op de stoep te staan. Als de club het saneringsplan van UNO uitvoert, krijgen ze maar een kwart terug van hun geld. De gemeente bedingt dat FCDH de schuldeisers goed behandelt, omdat het ook toekomstige investeerders zijn. Baggerman: „Het is duidelijk dat wij in de wachtkamer zitten.”
Gisteren was hij nog bij FC Den Haag ’om opheldering te vragen’. Hij vertrok uit Forepark met een goed gevoel. „Het luchtte me op. Ik kan me niet voorstellen dat deze club naar de knoppen gaat.”
Toch stijgt de spanning bij FC Den Haag, dat deze dagen een strijd van leven op dood voert. Het bestaan van het roemruchte Haagse voetbalbolwerk hangt aan een flinterdun draadje.
Het onderzoeksbureau UNO presenteert op 18 januari een rapport over de financiële situatie van FCDH. De totale schuld van de club bedraagt zo’n 16,6 miljoen euro.
Dezelfde dag doet de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) een oproep aan investeerders een bod te doen op het grootste deel van het hoofdgebouw van de club. Twee partijen komen met een concreet voorstel. De eerste is Mark van der Kallen, directeur van Thieme GrafiMedia Groep. Hij is sinds een maand nauw betrokken bij de Haagse voetbalclub omdat hij deze redde met een lening van acht ton. De tweede is een groep van Lammert Braaksma. Dat is een voormalig horeca-ondernemer die met onder anderen Rob Jansen geld in de club wil steken. Laatstgenoemde deed drie weken op het sterfbed van zijn vader de belofte zich altijd in te zetten om FC Den Haag terug te brengen waar het hoort: in de top van het Nederlandse voetbal. Overigens is het opvallend dat zowel de groep Van der Kallen als Braaksma bereid is acht miljoen euro te investeren.
Toch moet FCDH op 29 januari aan de gemeente melden dat dit geld onvoldoende is om de club te redden. Een dag later stuurt de directeur van FCDH, John Arzbach, het college van burgemeester en wethouders een brief met daarin een doemscenario als Den Haag niet bereid is zes ton aan de club te geven of garant te staan voor dat bedrag. Het stadsbestuur is woedend en voelt zich ernstig onder druk gezet.
Bovendien is er een praktisch probleem. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders heeft in het verleden duidelijk gemaakt dat er geen rechtstreekse financiële steun van de gemeente aan de voetbalclub meer mag worden gegeven. Vandaar dat het college nog maar één mogelijkheid rest: kwijtschelden van de restanten van een schuld van 6,5 miljoen euro. Op dit moment is daarvan nog 6,38 miljoen over.
Daar staat dan tegenover dat de gemeente het grootste deel van het hoofdgebouw krijgt. Ondertussen hebben ambtenaren op het Haagse stadhuis een analyse gemaakt van beide aanbiedingen van de investeerders. Zij denken dat die van de groep Lammert Braaksma het meest gunstig is.
Bron: www.ad.nl
0
|
Dinsdag 5 februari 2008 om 15:36 uur |
Midden-Oost
ja het is echt treurig. we kunnen niks doen en al die mooie bestuursleden die nu met de noorde zon zijn vertrokken die moeten ze ook aanpakken want mede door hun is het ook af gelopen ik hoop een ding dat we na 6sen goede berichten mogen horen anders is den haag na 3 jaar vergeten en komt er geen betaald voetbal meer ik ben er kapot van maar laten we blijven hopen op een wonder. alvast sterkte die de haag een warm hart toe dragen.
0
|
Maandag 4 februari 2008 om 16:26 uur |
Aad
Latuh we hopen op goed nieuws vrijdag dat de eventueele investeerders er met de club zijn uitgekomen!
De club zal nu toch touwtjes uit handen moeten geven, laat het bestuur maar met de helft afnemen.
Ga ook met de supporters die altijd trouw komen om de tafel gaan zitten en praten over de volgende dingen.
Toegangs prijs terug naar jupiler niveau,
Dagkaart verkoop op legitimatie voor bezoekers,
Een diehard vak op de lange zijde,
Betere horeca,
Supporters home,
Verplicht een boekhouder die buiten de club staat dus onafhankelijk is en de club op de vingers tikt bij buitensporige uitgaves.
Ik en vele hopen op goed nieuws vijdag en zondag en laten we dan weer kunnen glimlachen
Ik hoop ook op goed nieuws. Op dit ogenblik is geld alles wat we nodig hebben. Daar wil ik elk punt tot het einde van de competitie, die toch al verloren is, voor inruilen.
Ik ben het ook met je eens dat degenen die het bij ADO voor het zeggen hebben van hun plaats moeten en de "macht" overdragen aan een directeur met voetbalkennis en een Raad van Commissarissen die niet alleen de investeerders vertegenwoordigt maar waarin ook een vertegenwoordiger van de supporters zitting heeft. Deze hoeft geen stemrecht te hebben maar heeft een taak als waakhond enerzijds en anderzijds om in de communicatie naar de supporters beslissingen van de RvC en directie toe te lichten.
Dat is dan gelijk een antwoord op punt 3.
Met punt 4 ben ik het met 3 van de 5 punten eens.
De mening over het die-hard-vak deel ik op zich wel met je maar dan moet de mensen op vak O, die dat wensen, een goed alternatief worden geboden.
Je opmerking over de toegangsprijs deel ik OP DIT MOMENT totaal niet. Met zijn allen wensen, nee zelfs eisen, wij van sponsoren dat ze geld in ONZE club investeren. Dan vind ik dat ook wij ons steentje, hoe klein dan ook, moeten bijdragen. Dus for the time being: Even niet zeiken over toegangsprijzen. Als ik er ADO mee zou kunnen redden zouden ze van mij zelfs de dubbele prijs mogen vragen.
Een "boekhouder" van buiten de club is er al: De door de wet verplichte accountant. Wel kun je de vraag stellen of deze wel zo onafhankelijk zijn werk heeft gedaan en zijn plicht die hij heeft ten opzichte van (in willekeurige volgorde) de gemeente Den Haag, de leveranciers, de supporters, etc. niet heeft verzaakt.
Een ander accountantsbureau zou dan ook een van de eerste maatregelen moeten zijn die een nieuw bestuur moet nemen.
Je hoop op goed nieuws deel ik maar, van huis uit optimist, heb ik een vies gevoel. We zien wel.
0
|
Donderdag 31 januari 2008 om 08:38 uur |
Drama
Heb er geen woorden meer voor
div mensen hier zetten hun vraagtekens al tijden
bij meneer van ringel
0
|
Woensdag 30 januari 2008 om 10:11 uur |
Advertentie
Over en Uit
dinsdag 29 januari 2008
Redder ADO kan en wil niet alleen
Door DENNIS JANSEN
DEN HAAG - Mark van der Kallen werd de redder van de ADO Den Haag genoemd vanwege de acht ton die hij de club eind vorig jaar leende. „Ik schrik van het gebrek aan doortastendheid bij ADO Den Haag.”
Het nieuwe stadion in Forepark. FOTO ANP/ED OUDENAARDEN
Mark van der Kallen hoefde geen envelop op te halen bij ADO Den Haag. Hij kende het informatiepakket al. De club maakte vorige week via een persbericht bekend dat het een investeerder zoekt. Of meer. De gegadigden konden zich bij de club melden voor een informatiememorandum.
„Ik vraag me af of dit de juiste weg is met zo’n advertentie,” zet Van der Kallen vraagtekens bij de handeling van de club om, simpel gezegd, ‘ADO Den Haag te koop te zetten’.
Van der Kallen, directeur van Thieme GrafiMedia Groep, is sinds een maand nauw betrokken bij de Haagse voetbalclub. De Rijswijker redde ADO Den Haag eind vorig jaar met een lening van acht ton. Daardoor waren de acute liquiditeitsproblemen (tijdelijk) opgelost en konden de salarissen van de spelers en personeel worden betaald. Tot 1 februari. Sindsdien worden de verwachtingen van Van der Kallen, die regelmatig op de tribune zit bij ADO Den Haag, hoger en hoger.
Hij bedankt voor een Dirk Scheringa-rol. „Ik ben,” verduidelijkt hij, „in actie gekomen om de club te helpen, maar als ADO Den Haag tien of vijftien miljoen euro nodig heeft, moet het niet bij mij zijn. Die heb ik namelijk niet. Ik heb wel aangegeven deel uit te willen maken van het totaalplan.” Een envelop met informatie hoeft hij niet, Van der Kallen heeft al inzicht gekregen in de financiële situatie van ADO Den Haag. „Het is complex,” oordeelt hij daarover, „met de overheid, de gemeente Den Haag, de club, de SSO. Zeer schimmig allemaal. Het duurt dagen voordat je precies weet hoe dat allemaal in elkaar steekt.”
Wat krijgen de potentiële geldschieters eigenlijk? Van der Kallen: „De club dus met de spelers, aandelen of je kunt investeren in het hoofdgebouw, maar dat doe je alleen als je geïnteresseerd bent in de voetbalclub, anders heb je er niks aan.”
Van der Kallen laakt de werkwijze van de clubleiding van ADO Den Haag. „Zes weken geleden had ADO Den Haag een groot probleem. Nu heeft ADO Den Haag nog steeds dat grote probleem. Ik schrik van het gebrek aan doortastendheid om dingen op te lossen. Het gaat allemaal veel te traag. Ik weet dat de directie van ADO Den Haag hard bezig is, maar kant en klare plannen zijn er nog niet.”
Dat één suikeroom ADO Den Haag tegemoet gaat komen, is volgens Van der Kallen volstrekt ondenkbaar. „Het is niet redelijk om dát te denken,” zegt hij.
Hoewel een groep investeerders, die voor ADO Den Haag tien tot vijftien miljoen moet opleveren, de oplossing kan zijn, ziet Mark van der Kallen ook een rol weggelegd voor de gemeente Den Haag. „De gemeente heeft A gezegd, het moet nu ook B zeggen. Oók in tegenspoed. Het heeft ervoor gezorgd dat ADO Den Haag een prachtig nieuw stadion heeft. Nu het allemaal wat uit de rails loopt, kun je niet zeggen: we laten het schip zinken.”
„In het bedrijfsleven leer je dit: wie er een zootje van maakt, moet bloeden en dient de rotzooi op te ruimen.”
Woensdag, 30 januari 2008, 08:49
De KNVB heeft de gemeente Den Haag meegedeeld dat -- mocht ADO in de komende maanden noodgedwongen failliet gaan -- de eerstkomende jaren geen nieuwe proflicentie zal worden gegeven aan de op twee na grootste stad van Nederland. Dit vertelt Gerard Verspuij, woordvoerder van de PvdA in de Haagse gemeenteraad in het nieuwste nummer van ELF Voetbal dat deze week zal verschijnen.
Het maandblad sprak deze maand met een groot aantal sportwoordvoerders uit de Haagse Gemeenteraad en vat de conclusie samen onder de kop "De gemeente Den Haag is het zat". Uit het artikel wordt duidelijk dat veel partijen in de Haagse gemeenteraad buitengewoon ontevreden zijn over het falen van de controlerende rol van met name sportwethouder Sander Dekker. Zo zegt Henk van Driel (SP) bijvoorbeeld: "Over de NV ADO Den Haag mogen wij geen vragen stellen. Het standaardantwoord wat je dan krijgt is `Daar gaan wij niet over`. Er is nooit een risicoanalyse gemaakt."
VVD-woordvoerder Rob van de Laar verdedigt zijn partijgenoot Dekker: "De huidige malaise komt vooral neer op conto van het ADO-bestuur. Ik heb begrepen van Dekker dat hij mogelijk verkeerd is geïnformeerd. De vorige RvC en de directie van de club zijn daarvoor verantwoordelijk. we moeten hun rol onderzoeken en uitvinden of ze willens en wetens deze situatie hebben gecreëerd. wat dat betreft zet ik mijn vraagtekens bij het feit dat namens de club John van Ringelenstein nog steeds onderhandelt met gemeente en geldschieters."
» LAATSTE NIEUWS
0
|
Woensdag 30 januari 2008 om 09:07 uur |
Kikoman
dinsdag 29 januari 2008
Redder ADO kan en wil niet alleen
Door DENNIS JANSEN
DEN HAAG - Mark van der Kallen werd de redder van de ADO Den Haag genoemd vanwege de acht ton die hij de club eind vorig jaar leende. „Ik schrik van het gebrek aan doortastendheid bij ADO Den Haag.”
Het nieuwe stadion in Forepark. FOTO ANP/ED OUDENAARDEN
Mark van der Kallen hoefde geen envelop op te halen bij ADO Den Haag. Hij kende het informatiepakket al. De club maakte vorige week via een persbericht bekend dat het een investeerder zoekt. Of meer. De gegadigden konden zich bij de club melden voor een informatiememorandum.
„Ik vraag me af of dit de juiste weg is met zo’n advertentie,” zet Van der Kallen vraagtekens bij de handeling van de club om, simpel gezegd, ‘ADO Den Haag te koop te zetten’.
Van der Kallen, directeur van Thieme GrafiMedia Groep, is sinds een maand nauw betrokken bij de Haagse voetbalclub. De Rijswijker redde ADO Den Haag eind vorig jaar met een lening van acht ton. Daardoor waren de acute liquiditeitsproblemen (tijdelijk) opgelost en konden de salarissen van de spelers en personeel worden betaald. Tot 1 februari. Sindsdien worden de verwachtingen van Van der Kallen, die regelmatig op de tribune zit bij ADO Den Haag, hoger en hoger.
Hij bedankt voor een Dirk Scheringa-rol. „Ik ben,” verduidelijkt hij, „in actie gekomen om de club te helpen, maar als ADO Den Haag tien of vijftien miljoen euro nodig heeft, moet het niet bij mij zijn. Die heb ik namelijk niet. Ik heb wel aangegeven deel uit te willen maken van het totaalplan.” Een envelop met informatie hoeft hij niet, Van der Kallen heeft al inzicht gekregen in de financiële situatie van ADO Den Haag. „Het is complex,” oordeelt hij daarover, „met de overheid, de gemeente Den Haag, de club, de SSO. Zeer schimmig allemaal. Het duurt dagen voordat je precies weet hoe dat allemaal in elkaar steekt.”
Wat krijgen de potentiële geldschieters eigenlijk? Van der Kallen: „De club dus met de spelers, aandelen of je kunt investeren in het hoofdgebouw, maar dat doe je alleen als je geïnteresseerd bent in de voetbalclub, anders heb je er niks aan.”
Van der Kallen laakt de werkwijze van de clubleiding van ADO Den Haag. „Zes weken geleden had ADO Den Haag een groot probleem. Nu heeft ADO Den Haag nog steeds dat grote probleem. Ik schrik van het gebrek aan doortastendheid om dingen op te lossen. Het gaat allemaal veel te traag. Ik weet dat de directie van ADO Den Haag hard bezig is, maar kant en klare plannen zijn er nog niet.”
Dat één suikeroom ADO Den Haag tegemoet gaat komen, is volgens Van der Kallen volstrekt ondenkbaar. „Het is niet redelijk om dát te denken,” zegt hij.
Hoewel een groep investeerders, die voor ADO Den Haag tien tot vijftien miljoen moet opleveren, de oplossing kan zijn, ziet Mark van der Kallen ook een rol weggelegd voor de gemeente Den Haag. „De gemeente heeft A gezegd, het moet nu ook B zeggen. Oók in tegenspoed. Het heeft ervoor gezorgd dat ADO Den Haag een prachtig nieuw stadion heeft. Nu het allemaal wat uit de rails loopt, kun je niet zeggen: we laten het schip zinken.”
„In het bedrijfsleven leer je dit: wie er een zootje van maakt, moet bloeden en dient de rotzooi op te ruimen.”
0
|
Woensdag 30 januari 2008 om 01:01 uur |
wim
door Rob Blankenstein
UNO Bedrijfsadviseurs BV heeft vervolgens het rapport aangeboden aan de Raad van Commissarissen (RvC), de SSO, de Gemeente Den Haag en de directie van ADO Den Haag. Bovendien heeft het een informatiememorandum opgesteld voor geïnteresseerde partijen, die een bod kunnen doen op de aandelen van de SSO, wat moet resulteren in het genereren van voldoende middelen ten behoeve van de gezondmaking van de financiële huishouding op korte en lange termijn. Dit heeft inmiddels geresulteerd in twee ‘bloedgroepen van investeerders’, die evenwel niet met elkaar door één deur (zouden) kunnen.
Allereerst is er de groep Mark van der Kallen (directeur Thieme GrafiMedia Groep), die de club 800.000 euro leende om de acute liquiditeitsproblemen op te lossen, zodat tot 1 februari de salarissen van de technische staf, spelers en het kantoorpersoneel betaald kunnen worden. Naar verluidt heeft Van der Kallen naast zichzelf inmiddels vier a vijf kandidaten bereid gevonden om te investeren in de club.
structureel
Daarnaast zou spelersmakelaar Rob Jansen (zoon van de op 7 januari overleden Karel Jansen sr.), die zijn vader heeft beloofd om de club nooit in de steek te laten en ervoor te zorgen dat ADO weer structureel terechtkomt in het linkerrijtje van de eredivisie, inmiddels ook meerdere investeerders (waaronder Sylvia Toth) bereid hebben gevonden om te investeren in de club. Jansen zoekt in totaal tien investeerders die ieder bereid zijn 1 tot 3 miljoen euro in de club te steken.
Onderpand voor de investeerders is het hoofdgebouw van het nieuwe stadion, waarvan de geschatte opbrengst ruim 17 miljoen moet zijn.
’tweespalt’
Door de ‘tweespalt’ is het duidelijk, dat er nu een keuze gemaakt moet worden tussen een nieuwe frisse groep investeerders, geïnitieerd door Mark van der Kallen of dat men toch vasthoudt aan de ‘Jansen-dynastie’, waarbij stromingen in en rondom de club neigen naar een nieuwe frisse blanco start. Of de beleidsbeslissers moeten er alsnog in slagen om beide investeerdersgroepen ‘on speaking terms’ te brengen, zodat ADO Den Haag mag hopen op een nog beter financieel perspectief.
Op korte termijn zal naar verwachting ‘de kogel door de kerk gaan’ en bekend worden wat het informatiememorandum financieel voor ADO Den Haag heeft opgeleverd en wat de saneringsmaatregelen, die afgaande op het rapport van UNO Bedrijfsadviseurs, in de praktijk zullen gaan betekenen voor de NV ADO Den Haag.
Vloet
Hoewel trainer Wiljan Vloet zelf heeft aangekondigd aan het einde van dit seizoen te stoppen bij de residentieclub vanwege het ontbreken van voldoende perspectief, heeft één van de investeerdersgroepen (naar verluidt ‘de groep Jansen’) aangegeven toch Vloet te willen benaderen om hem op andere gedachten te brengen.
Komende vrijdag - 1 februari - dient ADO Den Haag ook nog een rapport aan de KNVB te overleggen, om de bond inzage te geven in de financiële huishouding voor het restant van het lopende seizoen, waarop onder meer gebaseerd is in welke categorie (1, 2 of 3) ADO gepositioneerd wordt, wat mogelijk consequenties kan hebben voor de licentie.
Bron: Sportsignaal Voetbal Magazine
0
|
Dinsdag 29 januari 2008 om 08:13 uur |
Nu online
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Excelsior | 17 | - | 36 |
2 | FC Volendam | 17 | - | 33 |
3 | FC Emmen | 17 | - | 30 |
4 | Helmond Sp. | 17 | - | 30 |
5 | Graafschap | 16 | - | 29 |
6 | Den Bosch + | 16 | - | 28 |
7 | Roda JC | 17 | - | 27 |
8 | FC Dordrecht | 16 | - | 26 |
9 | SC Cambuur | 17 | - | 26 |
10 | ADO Den Haag | 17 | - | 25 |
11 | Telstar | 17 | - | 23 |
12 | FC Eindhoven | 17 | - | 22 |
13 | Jong AZ | 16 | - | 18 |
14 | TOP Oss | 16 | - | 17 |
15 | Jong PSV | 17 | - | 17 |
16 | MVV Maastr. | 16 | - | 16 |
17 | Jong Ajax | 17 | - | 15 |
18 | VVV-Venlo | 16 | - | 11 |
19 | Jong Utrecht | 16 | - | 9 |
20 | Vitesse -27 | 17 | - | -12 |