Tag: ploegen

Pagina 208

ADO Den Haag in Suriname (deel 3)

Op vrijdag was het een relatief rustige dag, want ’s avonds stond de eerste wedstrijd tijdens de Suriname-trip op het programma. In het André Kamperveen-stadion speelde ADO Den Haag tegen WBC. Zondag volgt op dezelfde locatie het duel tegen het nationale team.

ADO Den Haag speelde in haar eerste duel met 1-1 gelijk tegen de kersverse kampioen Walking Boyz Compagny (WBC). Bij rust hadden de Hagenaars nog met 0-1 de leiding.

De twee teams stellen zich voor aan het talrijke publiek

ADO Den Haag is bezig aan de warming-up

De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door SLM-commercieel directeur Clyde Cairo en SVB-voorzitter Louis Giskus. ADO Den Haag kwam al na twee minuten spelen aan de leiding door een treffer van een speler met Surinaamse roots: Berry Powel. Hij scoorde uit een vrije trap.

support

Aan gebrek aan support heeft het voor WBC niet gelegen, omdat het publiek massaal was opgekomen om de kampioen aan te moedigen. Na het doelpunt ging WBC dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Het creëerde enkele goede kansen. De eerste mogelijkheid was voor Sergio Aroepa, goed diep gestuurd door Sandvliet, maar ADO-doelman Robert Zwinkels kwam er tussen.

Sandvliet kwam daarna centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren. Hij probeerde het daarna van buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Zwinkels. Aroepa moest zich in de eerste helft laten vervangen door Lionel Carolus, nadat hij fors was aangepakt door Pascal Bosschaart.

roots

Na rust kregen de resterende spelers van ADO Den Haag met Surinaamse roots speelminuten van coach Raymond Atteveld. Reserve doelman Gino Coutinho was de eerste die het veld mocht opkomen. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo binnen de lijnen.

Daarvoor had Regillio Kemper het Surinaamse publiek al laten juichen nadat hij op aangeven van Carolus de gelijkmaker had gescoord (1-1). Daarna kreeg WBC nog diverse kansen om de leiding te nemen, maar het kon doelman Coutinho niet verslaan.

Gevaarlijk moment voor het doel van Robert Zwinkels

Na de wedstrijd gaven de coaches van de twee ploegen tijdens de persconferentie aan tevreden te zijn over de wedstrijd. Volgens Raymond Atteveld was het een nieuwe ervaring voor zijn jongens, omdat ze door de warmte en de vochtigheidsgraad moesten leren temporiseren. ‘Dat is in de eerste helft aardig gelukt, maar de tank was in de tweede helft leeg geraakt’, zo omschreef Atteveld het. Ook liet Atteveld weten, dat hij in de rust noodgedwongen drie wissels moest plegen. Twee Haagse spelers waren door het weer duizelig geworden.

Raymond Atteveld staat na aloop de pers te woord

Atteveld deelde de aanwezige media mede, dat hij onder de indruk was van de landskampioen. ‘Er zit veel snelheid bij WBC, de spelers zijn technisch goed en er wordt veel diep gelopen vanuit het middenveld.’ Atteveld merkte ook nog op, dat er bij WBC enkele goede spelers rondlopen, die zij zeker in de gaten zullen houden.

© Haaglanden Voetbal (TRMedia)
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 21:59 uur

Rond(je)

Wedstrijd verslag uit De Ware Tijd ( populairste Surinaams Dagblad )

ADO Den Haag wint niet van kampioen WBC

Paramaribo - De Nederlandse eredivisie ploeg ADO Den Haag heeft gisteren in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen de kersverse kampioen van Suriname Walking Boyz Compagny (WBC).

In een goed bezet André Kamperveenstadion werd het 1-1, nadat de gasten bij de rust met 1-0 hadden voorgestaan. De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door SLM-commercieel directeur Clyde Cairo en SVB-voorzitter Louis Giskus. Hoewel de gasten al na twee minuten op voorsprong kwamen, liet WBC het hoofd niet hangen en speelde geen onaardige partij. Een Hagenaar met Surinaamse roots, Berry Powel, bracht zijn ploeg via een vrije trap op voorsprong; 1-0. WBC had echter wel de beste kansen van de wedstrijd.

Na het doelpunt ging WBC opzoek naar de gelijkmaker. Zij kwamen goed opzetten en creëerden enkele goede kansen. De eerste gelegenheid was voor Sergio Aroepa, goed diep gestuurd door Sandvliet, maar ADO-doelman Robert Zwinkels kwam er tussen. Sandvliet kwam hierna centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren. Hij probeerde het daarna van buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Zwinkels. Aroepa werd in de eerste helft vervangen door Lionel Carolus, nadat hij hardhandig werd aangepakt door Pascal Bosschaart.

Na rust kregen de resterende spelers met Surinaamse roots speelminuten van de Haagse coach Raymond Atteveld. Reserve doelman Gino Coutinho was de eerste die het veld mocht opkomen. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo binnen de lijnen. Daarvoor had Regillio Kemper het Surinaamse publiek al doen juichen nadat hij op aangeven van Carolus de gelijkmaker scoorde; 1-1. WBC had daarna diverse keren de gelegenheid uit te lopen maar zij konden doelman Coutinho niet verslaan.

Door dit gelijkspel is de landskampioen sinds het verlies tegen Voorwaarts op 7 december van het vorig jaar nog steeds ongeslagen. Na de wedstrijd gaven de coaches van de twee ploegen aan tevreden te zijn over de wedstrijd. Volgens Atteveld was het een nieuwe ervaring voor zijn jongens, omdat ze door de warmte en de vochtigheidsgraad moesten leren temporiseren. Hij geeft aan dat het in de eerste helft aardig gelukt is, maar dat ‘de tank in de tweede helft leeg was geraakt’. Ook gaf Atteveld aan dat hij in de rust noodgedwongen drie wissels moest plegen. Twee van zijn spelers waren door het weer duizelig geworden, terwijl zijn doelman geblesseerd raakte.

Atteveld zegt dat hij onder de indruk is van de landskampioen. Er zit veel snelheid bij WBC, de spelers zijn technisch goed en er wordt veel diep gelopen vanuit het middenveld. Volgens hem wordt er in Europa meer aftastend gespeeld. Hij zegt verder dat er bij de landskampioen enkele goede spelers rondlopen die zij zeker in de gaten houden. Volgens hem zal zijn ploeg morgen in de wedstrijd tegen Natio niet anders voor de dag komen. De wedstrijd begint om zes uur ‘s middags.-.
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 13:14 uur

<FCDH>

ADO Den Haag speelt gelijk tijdens feestje
Het André Kamperveenstadion stond vrijdagavond volledig in het teken van een voetbalfeestje. De eettentjes buiten het stadion, de swingende band, alles was gericht op vertier. De wedstrijd leverde dat zeker ook op, met als resultaat een 1-1 eindstand.

In twee typisch Zuid-Amerikaanse busjes reisde de selectie af naar het stadion. Het uitladen van de spullen leverde weinig problemen op, dat kon gewoon door de openstaande ramen. Eenmaal in het stadion werd iedereen gegrepen door de aanstekelijke muziek. Niet alleen het publiek stond heen en weer te wiegen, ook verzorger Govert de Kramer toonde zijn ritmegevoel, net als een aantal spelers.

De warming up werd door beide ploegen in hetzelfde shirt gedaan, een speciaal shirt van Surinam Airways. De band droeg datzelfde kledingstuk en toonde zich ook net zo soepel als de spelers. ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer klonk nog nooit zo swingend, de bijpassende danspasjes werden ook perfect uitgevoerd.

Na de nodige plichtplegingen was de wedstrijd amper begonnen of ADO Den Haag nam de voorsprong via een vrije trap van Berry Powel. Een droomstart tegen een ploeg met veel snelheid en vooral veel lucht om aan te blijven zetten in de warmte. Danny Buijs verwoordde het na afloop heel duidelijk: ‘Het leek wel of onze tegenstanders op de brommer waren, ze bleven gaan.’

Dat blijven gaan werd ook gevoed door de knappe gelijkmaker die WBC in de tweede helft aan wist te tekenen, het gaf de landskampioen vleugels. Toeschouwers als Stanley Franker en de Surinaamse bondscoach zagen ADO Den Haag proberen te temporiseren, tegen een ploeg die constant in de vijfde versnelling wilde spelen. De 1-1 eindstand stond eigenlijk bijna afzijdig van de slotconclusie van Raymond Atteveld; ‘een erg leerzame en mooie ervaring om wedstrijden als deze te mogen spelen.’

Karakteristiek
WBC – ADO Den Haag 1-1 (0-1)
3. Berry Powel 0-1, 60. Regilio Kemper 1-1
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (46. Coutinho), Faber, Derijck, Kum, Teixeira; Buijs, Bosschaart (74. De Geer), Immers (70. Resodihardjo); Soltani (46. Hulst), Powel, Verhoek (46. Cornelisse)

bij leeuwarden toch?

Jaa, maar hoe zit het nou met de finale? want die Humberto zei dat er om 10 voor 11 de wedstrijden komen die gaan uitmaken die naar de Finale gaan? maar er zijn toch nog 4 ploegen over of ben ik nou dom?

0
Vrijdag 22 mei 2009 om 22:09 uur

Kaos

Hmmzz schreef:

zulke seizoenen ga je juist steeds vaker zien simpelweg omdat de topclubs en de subtop slecht beleid voeren! feyenoord, ajax, psv thuis waren alle 3 wedstrijden die we zo hadden kunnen winnen. Iedereen kan van iedereen winnen met alleen een AZ en een twente die goed bezig waren, alhoewel AZ versloegen wij ook met 3-0 ;) . Het zou nu juist leuk zijn dat Roda en de graafschap degraderen! Dat scheelt voor ons ook een heleboel en kunnen we ons lekker snel veilig spelen en bouwen aan de toekomst
bedoelde onderin .. dat de laagste 5 ploegen binnen een punt of 3 4 bij elkaar staan
0
Donderdag 21 mei 2009 om 16:30 uur

lulijzer

marcellino schreef:

er is gesproken met koevermans maar dat hij den haag in de wachtkamer zet is onzin.

hij heeft aangegeven voor de eerste zes ploegen te willen voetballen en anders naar het buitenland gaat dus je kan gewoon een streep door zijn naam zetten jammer maar helaas
Wat??? Een streep door zijn naam? Als ie bij de eerste zes ploegen wil voetballen mot ie toch juist naar ADO komen?
0
Woensdag 20 mei 2009 om 13:15 uur

marcellino

Pingel schreef:

PRIMEUR - SC Heerenveen heeft zich bij PSV gemeld voor spits Danny Koevermans. Heerenveen wil Koevermans voor volgend seizoen toevoegen aan haar selectie. De aanvaller, die reeds een oriënterend gesprek heeft gehad met Heerenveen, is in beeld om het ‘spitsenprobleem’ op te lossen.

Volgens ingewijden is Trond Sollied niet tevreden over het functioneren van de huidige spitsen. Viktor Elm, van origine een middenvelder, kreeg in de tweede seizoenshelft vooral de voorkeur in de punt van de aanval. Ondanks zijn effectiviteit lijkt Sollied niet tevreden te zijn over zijn functioneren als spits.

Koevermans staat ook op het verlanglijstje van Feyenoord. Een transfer naar de Rotterdammers lijkt echter ver weg, omdat externe geldschieters de komst van de spits moeten bekostigen. De geldschieters trekken pas de portemonnee wanneer de Stadionclub een sluitende begroting kan tonen.

Koevermans speelde voor Sparta Rotterdam en AZ alvorens hij in 2007 de overstap maakte naar PSV. Bij de Eindhovenaren kwam de aanvaller dit seizoen 26 duels in actie. Hij was achtmaal trefzeker.

feanonline.nl

0
Woensdag 20 mei 2009 om 12:16 uur

rien1

ADO supporter Leidschenveen schreef:

Het staat al 2-0. Ik zit er falikant naast, ik had van MVV thuis veel meer verwacht.
Ik eerlijk gezegd ook. Maar het is een grote tegenvaller. Jammer. Ik wil straks effe naar de samenvattingen kijken van de andere ploegen, dus ik zet de shoutbox bij deze effe uit. De shouters gooien al met allerlei tussenstanden die ik dan natuurlijk effe niet wil weten, dus ik ben weg
0
Dinsdag 19 mei 2009 om 21:38 uur

NL

Kees schreef:

Volgens de Bild-zeitung (= net zo onbetrouwbaar als De Telegraaf maar in dit geval.....). Alleen de transfersom zal wrs. toch wel 9.6 miljoen bedragen.

Eljero Elia. Trainer-Bruder Cornelis Jol hatte den Linksaußen mit dem starken rechten Fuß schon im Nachwuchs von ADO Den Haag im Visier.

Dann zwei Jahre bei Holland-Vize Twente Enschede. Dort machte der B-Nationalspieler diese Saison 47 Pflichtspiele, erzielte 14 Tore (9 in der Liga, 4 im Pokal, 1 im Uefa-Cup). Elia ist im Visier von vielen internationalen Top-Teams, soll sechs bis acht Mio Euro Ablöse kosten.

Bild: `Elia naar Hamburger SV`
Door Lisanne van der Ploeg
Dinsdag, 19 mei 2009, 12:07 De Duitse krant Bild weet het zo goed als zeker: Eljero Elia gaat naar Hamburger SV. Samen met Konstantinos Katsouranis (Benfica) en Alexander Madlung (VfL Wolfsburg) zal hij volgend seizoen de ploeg van Martin Jol gaan versterken.

Het Duitse medium meldt dat de vleugelaanvaller zes tot acht miljoen euro moeten gaan kosten voor HSV. Ook andere topclubs, waaronder veel Engelse ploegen, hebben interesse getoond in Elia. De flankenspeler kondigde zondag na de bekerfinale tegen sc Heerenveen zijn vertrek bij FC Twente aan. "Waar ik heen ga weet ik nog niet", liet hij aan ELF Voetbal weten.

Elia speelde twee seizoenen voor Twente. Onlangs verlengde hij zijn contract nog tot medio 2013, maar in die verbintenis liet hij opnemen dat hij voor een gelimiteerde transferom mag vertrekken uit Enschede.
0
Dinsdag 19 mei 2009 om 12:35 uur

Den Haag For Life

g schreef:

Als die laatste kwartiertjes iets anders hadden uitgepakt, hadden we minstens 45 punten gehad. Ik heb er alle vertrouwen in dat Atteveld die zenuwen eruit krijgt voor het nieuwe seizoen. En dan is een 10e plaats helemaal niet zo onrealistisch.
Je hebt ook gelukkige zeges en gelijke spelen gepakt. NAC, Willem II en sc Heerenveen uit staat normaal voor verliespartijen.

10e plaats is wel onrealistisch want daar onderschat je andere ploegen mee. Eerst maar zien welke spelers vertekken en wat daar voor terug komt.