Tag: kampioen

Pagina 210

ADO Den Haag in Suriname (deel 3)

Op vrijdag was het een relatief rustige dag, want ’s avonds stond de eerste wedstrijd tijdens de Suriname-trip op het programma. In het André Kamperveen-stadion speelde ADO Den Haag tegen WBC. Zondag volgt op dezelfde locatie het duel tegen het nationale team.

ADO Den Haag speelde in haar eerste duel met 1-1 gelijk tegen de kersverse kampioen Walking Boyz Compagny (WBC). Bij rust hadden de Hagenaars nog met 0-1 de leiding.

De twee teams stellen zich voor aan het talrijke publiek

ADO Den Haag is bezig aan de warming-up

De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door SLM-commercieel directeur Clyde Cairo en SVB-voorzitter Louis Giskus. ADO Den Haag kwam al na twee minuten spelen aan de leiding door een treffer van een speler met Surinaamse roots: Berry Powel. Hij scoorde uit een vrije trap.

support

Aan gebrek aan support heeft het voor WBC niet gelegen, omdat het publiek massaal was opgekomen om de kampioen aan te moedigen. Na het doelpunt ging WBC dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Het creëerde enkele goede kansen. De eerste mogelijkheid was voor Sergio Aroepa, goed diep gestuurd door Sandvliet, maar ADO-doelman Robert Zwinkels kwam er tussen.

Sandvliet kwam daarna centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren. Hij probeerde het daarna van buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Zwinkels. Aroepa moest zich in de eerste helft laten vervangen door Lionel Carolus, nadat hij fors was aangepakt door Pascal Bosschaart.

roots

Na rust kregen de resterende spelers van ADO Den Haag met Surinaamse roots speelminuten van coach Raymond Atteveld. Reserve doelman Gino Coutinho was de eerste die het veld mocht opkomen. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo binnen de lijnen.

Daarvoor had Regillio Kemper het Surinaamse publiek al laten juichen nadat hij op aangeven van Carolus de gelijkmaker had gescoord (1-1). Daarna kreeg WBC nog diverse kansen om de leiding te nemen, maar het kon doelman Coutinho niet verslaan.

Gevaarlijk moment voor het doel van Robert Zwinkels

Na de wedstrijd gaven de coaches van de twee ploegen tijdens de persconferentie aan tevreden te zijn over de wedstrijd. Volgens Raymond Atteveld was het een nieuwe ervaring voor zijn jongens, omdat ze door de warmte en de vochtigheidsgraad moesten leren temporiseren. ‘Dat is in de eerste helft aardig gelukt, maar de tank was in de tweede helft leeg geraakt’, zo omschreef Atteveld het. Ook liet Atteveld weten, dat hij in de rust noodgedwongen drie wissels moest plegen. Twee Haagse spelers waren door het weer duizelig geworden.

Raymond Atteveld staat na aloop de pers te woord

Atteveld deelde de aanwezige media mede, dat hij onder de indruk was van de landskampioen. ‘Er zit veel snelheid bij WBC, de spelers zijn technisch goed en er wordt veel diep gelopen vanuit het middenveld.’ Atteveld merkte ook nog op, dat er bij WBC enkele goede spelers rondlopen, die zij zeker in de gaten zullen houden.

© Haaglanden Voetbal (TRMedia)
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 21:59 uur

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

ADO gelijk tegen Surinaams kampioen
ADO Den Haag heeft zijn eerste wedstrijd in Suriname gelijkgespeeld tegen de Surinaamse kampioen WBC. Het werd 1-1 in het André Kamperveenstadion.
Lees het nieuwsbericht
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 14:29 uur

Rond(je)

Wedstrijd verslag uit De Ware Tijd ( populairste Surinaams Dagblad )

ADO Den Haag wint niet van kampioen WBC

Paramaribo - De Nederlandse eredivisie ploeg ADO Den Haag heeft gisteren in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen de kersverse kampioen van Suriname Walking Boyz Compagny (WBC).

In een goed bezet André Kamperveenstadion werd het 1-1, nadat de gasten bij de rust met 1-0 hadden voorgestaan. De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door SLM-commercieel directeur Clyde Cairo en SVB-voorzitter Louis Giskus. Hoewel de gasten al na twee minuten op voorsprong kwamen, liet WBC het hoofd niet hangen en speelde geen onaardige partij. Een Hagenaar met Surinaamse roots, Berry Powel, bracht zijn ploeg via een vrije trap op voorsprong; 1-0. WBC had echter wel de beste kansen van de wedstrijd.

Na het doelpunt ging WBC opzoek naar de gelijkmaker. Zij kwamen goed opzetten en creëerden enkele goede kansen. De eerste gelegenheid was voor Sergio Aroepa, goed diep gestuurd door Sandvliet, maar ADO-doelman Robert Zwinkels kwam er tussen. Sandvliet kwam hierna centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren. Hij probeerde het daarna van buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Zwinkels. Aroepa werd in de eerste helft vervangen door Lionel Carolus, nadat hij hardhandig werd aangepakt door Pascal Bosschaart.

Na rust kregen de resterende spelers met Surinaamse roots speelminuten van de Haagse coach Raymond Atteveld. Reserve doelman Gino Coutinho was de eerste die het veld mocht opkomen. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo binnen de lijnen. Daarvoor had Regillio Kemper het Surinaamse publiek al doen juichen nadat hij op aangeven van Carolus de gelijkmaker scoorde; 1-1. WBC had daarna diverse keren de gelegenheid uit te lopen maar zij konden doelman Coutinho niet verslaan.

Door dit gelijkspel is de landskampioen sinds het verlies tegen Voorwaarts op 7 december van het vorig jaar nog steeds ongeslagen. Na de wedstrijd gaven de coaches van de twee ploegen aan tevreden te zijn over de wedstrijd. Volgens Atteveld was het een nieuwe ervaring voor zijn jongens, omdat ze door de warmte en de vochtigheidsgraad moesten leren temporiseren. Hij geeft aan dat het in de eerste helft aardig gelukt is, maar dat ‘de tank in de tweede helft leeg was geraakt’. Ook gaf Atteveld aan dat hij in de rust noodgedwongen drie wissels moest plegen. Twee van zijn spelers waren door het weer duizelig geworden, terwijl zijn doelman geblesseerd raakte.

Atteveld zegt dat hij onder de indruk is van de landskampioen. Er zit veel snelheid bij WBC, de spelers zijn technisch goed en er wordt veel diep gelopen vanuit het middenveld. Volgens hem wordt er in Europa meer aftastend gespeeld. Hij zegt verder dat er bij de landskampioen enkele goede spelers rondlopen die zij zeker in de gaten houden. Volgens hem zal zijn ploeg morgen in de wedstrijd tegen Natio niet anders voor de dag komen. De wedstrijd begint om zes uur ‘s middags.-.
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 13:14 uur

Martin

Op die vrije trap na was WBC de betere in deze wedstrijd. ADO had duidelijk de reis, de warmte en het veld tegen, maar waren ook geintimideerd door de soms harde tackles van de verse Surinaamse kampioen die hoe dan ook de Nederlandse sterren een poepje wilden laten ruiken. Dit zorgde zelfs voor een opstootje vlak voor rust. In de tweede helft was WBC nog dichtbij een winnend doelpunt, maar de voorwaardsen hadden hun richtingsgevoel vergeten mee te nemen naar het goed gevulde nationale stadion van Suriname.
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 05:21 uur

Rond(je)

Aleen de wedstrijd van Zondag Nationaal Elftal Suriname vs Ado Den Haag wordt RECHTSTREEKS op de nationale TV ( STVS ) uitgezonden.
Wedstrijd tegen WBC ( kersverse kampioen van Suriname ) wordt niet op radio en of TV uitgezonden.
0
Vrijdag 22 mei 2009 om 18:15 uur

<FCDH>

’Tsjonge, wat dooit ’t hier’
PARAMARIBO - Tsjonge jonge, wat dooit t hier,’’ zegt Jillis Zevenbergen, de teammanager van FC Den Haag. Hij staat op zijn witte sportschoenen centimeters weggezakt in het gras van het André Kamperveen Stadion in Paramaribo.

De zweetdruppels stromen met z’n allen tegelijk van zijn karakteristieke kop. Het is pas tien uur en al 32 graden. „Er zijn niet veel zekerheden in het leven, maar de kans dat hier ooit een Elfstedentocht wordt verreden, is toch niet zo groot, lijkt me. Hebben ze hier eigenlijk wel elf steden?’’

De humor van Zevenbergen valt goed bij de selectie en begeleiding van FC Den Haag dat vandaag de eerste training afwerkt van de tiendaagse trip naar Suriname. Gisteren zijn ze aangekomen op vliegveld Zanderij. De Hagenaars kregen bij het afdalen van de vliegtuigtrap een stomp in hun gezicht: de hitte. In de rij voor een stempel binnen kijken ze verrast naar buiten. De loeihete zon heeft plaatsgemaakt voor een enorme wolkbreuk. „We zitten midden in het regenseizoen,’’ vertelt Kenneth Zandvliet later in de bus naar het hotel. Zandvliet is namens de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en sponsor Surinam Airways projectcoördinator. Hij is tevens hoofd jeugdscouting bij Go Ahead Eagles.

Henk Fräser zit in de bus met een bos bloemen op schoot en heeft een tasje met sinaasappelen gekregen. De assistent-trainer, voor het eerst in 32 jaar weer in zijn geboorteland, is op het vliegveld verwelkomd door zijn vader en familieleden die hij tientallen jaren niet heeft gezien. De hereniging heeft hem zichtbaar ontroerd. „Zo’n warm onthaal, dat doet me wel wat, ja. Het was heel indrukwekkend.’’ Ook Berry Powel wordt begroet door familie. „Mijn oom, die ik nog nooit ontmoet had,’’ vertelt hij.

Het Pad van Wanica leidt het gezelschap naar Paramaribo en in de bus die onderweg per abuis een slang dood rijdt, kijkt iedereen de ogen uit. Arm en rijk gaan hand in hand, armoedige hutjes schuren tegen luxe villas. „En toch gaat iedereen normaal met elkaar om, ook arm en rijk. Het respect voor elkaar is groot,’’ vertelt Zandvliet die zijn woorden staaft met een weetje: „Paramaribo is de enige stad ter wereld waar een synagoge en een moskee naast elkaar zijn gebouwd.’’

Hoe dichter de bus Paramaribo nadert, hoe luxer de omgeving, al maakt de fraaie audiozaak Billboard Int. ook uitbundig reclame voor cassettebandjes en videobanden. „Er is wel het een en ander veranderd,’’ constateert Raymond Atteveld, FCDH’s trainer die achttien jaar terug al eens in Suriname verbleef, als speler van Haarlem. „We speelden tegen Robinhood en Transvaal. Dat was geweldig,’’ aldus Atteveld, die vandaag met FC Den Haag kampioen WBC treft en zondag tegenover het nationale team staat.

De Hagenaars hebben dus maar één training om zich voor te bereiden. Die begint een dag later in het André Kamperveen Stadion, het onderkomen dat vernoemd is naar de Surinaamse oud-politicus, international, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond en vice-president van de wereldvoetbalbond. Kamperveen was in 1982 één van de slachtoffers van de vijftien decembermoorden. Bij de entree van het stadion voetbalt hij je tegemoet, net als Aad Mansveld in Den Haag: als standbeeld.

De spelers arriveren in twee busjes die op de voorlaatste kruising stilstaan. Met nog twaalf auto’s. Hier heeft niemand voorrang. Druk maken ze zich niet. Soms minderen ze vaart, de busjes, en slingeren ze naar de andere weghelft. Dan zit er een gat in de weg.

De training wordt afgewerkt in drassig, dik en hoog gras: moerasgras. Soms schiet er een ‘gekko’ op de grasmat, zoals de spelers de kleine hagedis noemen. Henk Fräser neemt de groep onder zijn hoede. „We gaan dribbelen. Als ik één keer klap, houden we de bal hoog. Twee klappen schieten we ’m omhoog en nemen we ’m mee. Jaja, jongens, dit is een land van ritme.’’

Het ritme is hoog, net als de temperatuur. De meeste voetballers klagen dat het een lieve lust is. „Een marathon van vijftig kilometer,’’ noemt Lex Immers de ochtendtraining. „Weet je waarom je hier geen mussen ziet?,’’ stelt Yuri Cornelisse een raadsel om in één adem het antwoord te geven: „Omdat ze dood zijn. Van het dak zijn gevallen.’’

Trainer Atteveld geniet: „Logisch dat de spelers moeten wennen aan de hitte en andere omgeving, maar ik heb ze ook op het hart gedrukt waar ze zijn. Dit is een land van tegenstellingen. Zo kunnen ze hun thuis weer in een juist perspectief plaatsen.

0
Vrijdag 22 mei 2009 om 18:05 uur

Kees

Vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd en om 20.00 uur Surinaamse tijd spelen we tegen de Surinaamse kampioen W.B.C.