Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 22
Volgende pagina

FC Den Haag!

Op voetbalprimeur:

Enw02 +1518zaterdag 10 juli 2021 om 11:44Zelf hoor ik, dat er dinsdag een persbericht komt.

Die Enw02 zat hier toch ook op de shoutbox?
0
Zaterdag 10 juli 2021 om 12:10 uur

JP

Het is een lang verhaal, er is tijd voor genomen om de hele soap rondom de club te belichten. Spelen we een wedstrijd met volle tribunes tegen 1 persoon, gezien het verhaal oud-wethouder Stolte? Is er een politiek spelletje vanuit de CDA aanhangers aan de gang?

Oordeel zelf en neem de tijd voor dit stuk.
Vi

De ADO-soap: is het nu écht gedaan met de droomkandidaat?
Door Stef de Bont

Achtergrond
U bent het spoor bijster in de overnamesoap bij ADO Den Haag? Geen zorgen, u staat niet alleen. We kunnen inmiddels een boek schrijven over de ontwikkelingen achter de duinen. Ditmaal over Het Haags Collectief dat af dreigt te haken als koper, achterkamertjespolitiek en vreemde telefoongesprekken.
Alweer een update over ADO Den Haag. Zeker. Afgelopen maandag spraken we diverse partijen over de mogelijke aandelen-overname. Voor de bühne waren de partijen hoopvol gestemd. Toch hoorden we off the record links en rechts alweer wat twijfel en achterdocht. Eén van de betrokkenen zei het treffend: ‘Bij ADO zijn het geen dagkoersen, maar uurkoersen. Het kan zo weer omslaan.’

Met die woorden eindigden we dat artikel. Een goede twaalf uur later, op dinsdag, was het kwaad alweer geschied. Het Haags Collectief (HHC) gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, een dag eerder volgens de Haagse clubleiding nog de belangrijkste overnamekandidaat, liet doormiddel van een persbericht weten af te zijn gehaakt.

De inzet was het prioriteitsaandeel, dat is ondergebracht in De Stichting Toekomst ADO (STA), dat wordt voorgezeten door voormalig CDA-wethouder Wilbert Stolte. HHC wilde, net als eerdere potentiële overnamepartijen, dat dit aandeel naar de nv ADO Den Haag zou gaan. Stolte zou met dat aandeel te veel invloed hebben op het beleid van de club. Ook het overnameproces zou vertraagd kunnen worden. Een heikel onderwerp, wat ook door grootaandeelhouder United Vansen meermaals op tafel was gelegd.
In het persbericht, dat uitgebreid terug te lezen is op de site van Omroep West, laat HHC weten plaats te maken voor de andere overgebleven overnamekandidaat, te weten Ad Nederlof. HHC benadrukte expliciet te hopen dat ADO onder Nederlof een frisse start zou kunnen maken. De ICT-zakenman heeft er naar het schijnt geen problemen mee als het aandeel bij de STA blijft.

Een helder verhaal zou je denken. De ene overnamepartij heeft een zekere eis die door één van de stakeholders niet ingewilligd kan worden. Gelukkig is er nog een andere partij die, al is het vele malen minder dan HHC, een bedrag (zes miljoen in plaats van tien miljoen euro) op tafel wil leggen om ADO te kopen. En dat is nodig ook, aangezien de mensen binnen de club steevast blijven communiceren dat de spaarkas leeg is.

Telefoontje
Maar dan volgt er op diezelfde dinsdag een belletje van een Haagse woordvoerder richting de redactie van VI. Hij vindt het maar een vreemd verhaal. Er zijn helemaal nog geen gesprekken geweest tussen de HHC en de diverse partijen binnen ADO. Die zouden pas op z’n vroegst op woensdag plaatsvinden. Hij heeft navraag gedaan bij Stolte, maar die heeft niemand van HHC gesproken. Er wordt zelfs de suggestie gewekt dat de problemen binnen het Haags Collectief zitten.

Het is een reactie die de mannen van het HHC van ver zagen aankomen. Ze hebben al veel langer het idee dat de ADO-deal in de achterkamertjes wordt beklonken. Het begon al in een vroeg stadium. Het had grote moeite om bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger (die het proces in goede banen moet leiden) aan tafel te komen. En toen ze eindelijk werden uitgenodigd voor het diner, stonden ze voor het hoofdgerecht alweer buiten. Het was Nederlof die was uitgenodigd voor een voor-, hoofd- en nagerecht.

Hoe zit dat precies? Maas en Lentze hadden eerder al moeite om als serieuze overnamekandidaat te worden opgemerkt. Hetzelfde gebeurde Jol, toen hij nog afzonderlijk in de race was. Hij wendde zich tot United Vansen, maar had zich volgens ADO in de Residentie moeten melden. De Haagse woordvoerder schreeuwde van de daken dat enkel Nederlof zich bij het juiste loket had gemeld. Hij was dan ook lange tijd de enige serieuze kandidaat.

Pas nadat UVS een boos persbericht uitdeed en HHC een request for proposal had ingediend, werden ze als serieuze kandidaat gezien. En plots draaide het draaiboek volledig. Op basis van de ingediende documenten was HHC dé kandidaat. Zij wilden ADO niet alleen overnemen, ze wilden tien miljoen euro op tafel leggen. De club moest niet alleen schuldenvrij worden gemaakt, maar ook gezond de toekomst in kunnen.
Nederlof deed een stapje opzij, maar verdween nooit helemaal van het speelveld. Eerder in het proces dreigde hij ook al eens uit te stappen, maar keerde hij ook al terug. Maar goed, nu zou ADO in handen komen van HHC. Maar een paar uur nadat er eindelijk eens een positief artikel verscheen hier op VI PRO, zaten de mannen van Het Haags Collectief alweer in een call. En de sfeer was niet best.

Wat was het probleem? Stolte en het prioriteitsaandeel. Formeel hadden er nog geen gesprekken plaatsgevonden tussen ADO en HHC. Wel had Reiziger de contactpersoon van HHC laten weten dat er een kink in de kabel was. Na een uitgebreid beraad hadden zowel de directie als de HFC (andere minderheidsaandeelhouder) laten weten akkoord te zijn met de HHC als voornaamste overnamekandidaat. Alleen Stolte, de man van het prioriteitsaandeel zou tegen zijn geweest. Dit verhaal wordt overigens nu volledig tegengesproken door ADO. Er zou enkel zijn gezegd dat HHC het gesprek met Stolte goed moest voorbereiden.

Het werd er niet direct gezelliger op in de call van HHC. Zowel Maas/Lentze als Jol, hebben in het verleden meermaals duidelijk laten weten dat één van de voornaamste voorwaarde voor een overname dat prioriteitsaandeel is. Dat weet iedereen binnen de club en ook Stolte. Maar twee dagen nadat de club op de eigen website had geplaatst dat groep MLJ (Maas, Lentze, Jol) de voorkeurspositie had, werd één van de belangrijkste voorwaarden niet gehonoreerd.

Ergens doet het er niet toe of Stolte tegen was óf dat er nog zware gesprekken gevoerd (hadden) moeten worden. Toen ADO op de eigen site schreef dat HHC de belangrijkste overnamekandidaat was, wisten ze dat het prioriteitsaandeel naar de nv zou moeten gaan. Het had eigenlijk nooit meer een issue mogen zijn.

Stadionhuur
Vooral voor Maas is dat een hard gelag. De vastgoedhandelaar die volgend jaar zeventig wordt, was in het verleden partijvoorzitter van de LPF en heeft zijn buik vol van politieke spelletjes. En dat is precies waar Stolte in zijn ogen mee bezig is. Is het niet vreemd dat een partij die tien miljoen euro wil investeren in de club door de ballotage moet bij Stolte? Zeker als al veel langer bekend is dat het prioriteitsaandeel een dealbreaker is?
Maas en zijn kompanen voelen zich al langer tegengewerkt. Zo zouden er documenten rondgaan waaruit blijkt dat diverse betrokkenen binnen de club Maas helemaal geen geschikte kandidaat vinden. Personen die direct bij het proces zijn betrokken zouden hebben geschreven dat er met Maas geen frisse start gemaakt zou kunnen worden. Het zou verklaren waarom er in het statement van dinsdag nadrukkelijk werd verwezen naar ‘een frisse start’. Maar hoe valt dat te rijmen met de mededeling dat HHC op pole position ligt? Is dat dan enkel voor de bühne geweest?

Het rijtje met aantijgingen en mogelijke complottheorieën is indrukwekkend. Neem de stadionhuur. Zo wordt de onafhankelijkheid van Reiziger in twijfel getrokken, evenals die van bepaalde leden van de RVC.
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen

HHC was bovendien één van de partijen die er al eerder bij Reiziger op aan had gedrongen om te kijken naar de stadionhuur. Deze zou komend seizoen tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro liggen. Om een gezonde doorstart te kunnen maken, moest dat bedrag omlaag. Maar daar wilde de gemeente nog geen gehoor aan geven. Hun antwoord was: ‘Het maakt niet uit wie ADO koopt. We horen het wel en zullen vervolgens met de aankopende partij in gesprek gaan.’

Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, stelde er al openlijk vragen over. Intussen dachten steeds meer mensen aan een complot. Zou de wethouder, ook van CDA-huize misschien een ander bedrag rekenen als Nederlof de aandelen in handen krijgt?

Is HHC te ongeduldig en rust alles op een misverstand óf voeden de recente ontwikkelingen het beeld dat er in en rondom het Cars Jeans Stadion een sterke voorkeur is voor Nederlof? Is het kapitaalkrachtigere HHC een serieuze partij of eerder een afleidingsmanoeuvre? Binnen de club wordt steevast gezegd dat het één voor twaalf is, dat de club een praktisch lege bankrekening heeft. Als niet snel iemand inspringt is een faillissement nog altijd een serieuze optie. De groep JLM wil daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden. De angst kan ontstaan dat uiteindelijk Nederlof als reddende engel binnenkomt en de STA gewoon in leven kan blijven.

Het laatste bericht is dat de STA en dus Stolte, zeker nog met HHC in gesprek wil. Het is de vraag of Jol, Lentze en vooral Maas daar nu nog trek in hebben. Zeker nu het lijkt alsof het prioriteitsaandeel een heet hangijzer blijft. Er is eigenlijk al te veel gebeurd.

In het Haagse wordt er nu zelfs weer rekening mee gehouden dat er alsnog contact wordt gelegd met een Amerikaanse partij, die eerder al afhaakte. Het overgrote deel van de achterban lijkt juist wel wat te voelen voor Maas, Lentze en Jol. Niet alleen brengen ze de grootste portemonnee mee, ook hebben ze een gevoel bij de club én een voetbalinhoudelijk plan. De vraag is of de mensen binnen de club over hun eigen ego kunnen stappen om dit reddingsplan alsnog te laten slagen.

Steun aan Maas, broertjes en Martin
0
Donderdag 8 juli 2021 om 12:55 uur

Heino

De ADO-soap: is het nu écht gedaan met de droomkandidaat?
Door Stef de Bont

Achtergrond

U bent het spoor bijster in de overnamesoap bij ADO Den Haag? Geen zorgen, u staat niet alleen. We kunnen inmiddels een boek schrijven over de ontwikkelingen achter de duinen. Ditmaal over Het Haags Collectief dat af dreigt te haken als koper, achterkamertjespolitiek en vreemde telefoongesprekken.

Alweer een update over ADO Den Haag. Zeker. Afgelopen maandag spraken we diverse partijen over de mogelijke aandelen-overname. Voor de bühne waren de partijen hoopvol gestemd. Toch hoorden we off the record links en rechts alweer wat twijfel en achterdocht. Eén van de betrokkenen zei het treffend: ‘Bij ADO zijn het geen dagkoersen, maar uurkoersen. Het kan zo weer omslaan.’

Met die woorden eindigden we dat artikel. Een goede twaalf uur later, op dinsdag, was het kwaad alweer geschied. Het Haags Collectief (HHC) gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, een dag eerder volgens de Haagse clubleiding nog de belangrijkste overnamekandidaat, liet doormiddel van een persbericht weten af te zijn gehaakt.

De inzet was het prioriteitsaandeel, dat is ondergebracht in De Stichting Toekomst ADO (STA), dat wordt voorgezeten door voormalig CDA-wethouder Wilbert Stolte. HHC wilde, net als eerdere potentiële overnamepartijen, dat dit aandeel naar de nv ADO Den Haag zou gaan. Stolte zou met dat aandeel te veel invloed hebben op het beleid van de club. Ook het overnameproces zou vertraagd kunnen worden. Een heikel onderwerp, wat ook door grootaandeelhouder United Vansen meermaals op tafel was gelegd.

In het persbericht, dat uitgebreid terug te lezen is op de site van Omroep West, laat HHC weten plaats te maken voor de andere overgebleven overnamekandidaat, te weten Ad Nederlof. HHC benadrukte expliciet te hopen dat ADO onder Nederlof een frisse start zou kunnen maken. De ICT-zakenman heeft er naar het schijnt geen problemen mee als het aandeel bij de STA blijft.

Een helder verhaal zou je denken. De ene overnamepartij heeft een zekere eis die door één van de stakeholders niet ingewilligd kan worden. Gelukkig is er nog een andere partij die, al is het vele malen minder dan HHC, een bedrag (zes miljoen in plaats van tien miljoen euro) op tafel wil leggen om ADO te kopen. En dat is nodig ook, aangezien de mensen binnen de club steevast blijven communiceren dat de spaarkas leeg is.

Telefoontje

Maar dan volgt er op diezelfde dinsdag een belletje van een Haagse woordvoerder richting de redactie van VI. Hij vindt het maar een vreemd verhaal. Er zijn helemaal nog geen gesprekken geweest tussen de HHC en de diverse partijen binnen ADO. Die zouden pas op z’n vroegst op woensdag plaatsvinden. Hij heeft navraag gedaan bij Stolte, maar die heeft niemand van HHC gesproken. Er wordt zelfs de suggestie gewekt dat de problemen binnen het Haags Collectief zitten.

Het is een reactie die de mannen van het HHC van ver zagen aankomen. Ze hebben al veel langer het idee dat de ADO-deal in de achterkamertjes wordt beklonken. Het begon al in een vroeg stadium. Het had grote moeite om bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger (die het proces in goede banen moet leiden) aan tafel te komen. En toen ze eindelijk werden uitgenodigd voor het diner, stonden ze voor het hoofdgerecht alweer buiten. Het was Nederlof die was uitgenodigd voor een voor-, hoofd- en nagerecht.

Hoe zit dat precies? Maas en Lentze hadden eerder al moeite om als serieuze overnamekandidaat te worden opgemerkt. Hetzelfde gebeurde Jol, toen hij nog afzonderlijk in de race was. Hij wendde zich tot United Vansen, maar had zich volgens ADO in de Residentie moeten melden. De Haagse woordvoerder schreeuwde van de daken dat enkel Nederlof zich bij het juiste loket had gemeld. Hij was dan ook lange tijd de enige serieuze kandidaat.

Pas nadat UVS een boos persbericht uitdeed en HHC een request for proposal had ingediend, werden ze als serieuze kandidaat gezien. En plots draaide het draaiboek volledig. Op basis van de ingediende documenten was HHC dé kandidaat. Zij wilden ADO niet alleen overnemen, ze wilden tien miljoen euro op tafel leggen. De club moest niet alleen schuldenvrij worden gemaakt, maar ook gezond de toekomst in kunnen.

Nederlof deed een stapje opzij, maar verdween nooit helemaal van het speelveld. Eerder in het proces dreigde hij ook al eens uit te stappen, maar keerde hij ook al terug. Maar goed, nu zou ADO in handen komen van HHC. Maar een paar uur nadat er eindelijk eens een positief artikel verscheen hier op VI PRO, zaten de mannen van Het Haags Collectief alweer in een call. En de sfeer was niet best.

Wat was het probleem? Stolte en het prioriteitsaandeel. Formeel hadden er nog geen gesprekken plaatsgevonden tussen ADO en HHC. Wel had Reiziger de contactpersoon van HHC laten weten dat er een kink in de kabel was. Na een uitgebreid beraad hadden zowel de directie als de HFC (andere minderheidsaandeelhouder) laten weten akkoord te zijn met de HHC als voornaamste overnamekandidaat. Alleen Stolte, de man van het prioriteitsaandeel zou tegen zijn geweest. Dit verhaal wordt overigens nu volledig tegengesproken door ADO. Er zou enkel zijn gezegd dat HHC het gesprek met Stolte goed moest voorbereiden.

Het werd er niet direct gezelliger op in de call van HHC. Zowel Maas/Lentze als Jol, hebben in het verleden meermaals duidelijk laten weten dat één van de voornaamste voorwaarde voor een overname dat prioriteitsaandeel is. Dat weet iedereen binnen de club en ook Stolte. Maar twee dagen nadat de club op de eigen website had geplaatst dat groep MLJ (Maas, Lentze, Jol) de voorkeurspositie had, werd één van de belangrijkste voorwaarden niet gehonoreerd.

Ergens doet het er niet toe of Stolte tegen was óf dat er nog zware gesprekken gevoerd (hadden) moeten worden. Toen ADO op de eigen site schreef dat HHC de belangrijkste overnamekandidaat was, wisten ze dat het prioriteitsaandeel naar de nv zou moeten gaan. Het had eigenlijk nooit meer een issue mogen zijn.

Stadionhuur

Vooral voor Maas is dat een hard gelag. De vastgoedhandelaar die volgend jaar zeventig wordt, was in het verleden partijvoorzitter van de LPF en heeft zijn buik vol van politieke spelletjes. En dat is precies waar Stolte in zijn ogen mee bezig is. Is het niet vreemd dat een partij die tien miljoen euro wil investeren in de club door de ballotage moet bij Stolte? Zeker als al veel langer bekend is dat het prioriteitsaandeel een dealbreaker is?

Maas en zijn kompanen voelen zich al langer tegengewerkt. Zo zouden er documenten rondgaan waaruit blijkt dat diverse betrokkenen binnen de club Maas helemaal geen geschikte kandidaat vinden. Personen die direct bij het proces zijn betrokken zouden hebben geschreven dat er met Maas geen frisse start gemaakt zou kunnen worden. Het zou verklaren waarom er in het statement van dinsdag nadrukkelijk werd verwezen naar ‘een frisse start’. Maar hoe valt dat te rijmen met de mededeling dat HHC op pole position ligt? Is dat dan enkel voor de bühne geweest?

Het rijtje met aantijgingen en mogelijke complottheorieën is indrukwekkend. Neem de stadionhuur. Zo wordt de onafhankelijkheid van Reiziger in twijfel getrokken, evenals die van bepaalde leden van de RVC.

Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen

HHC was bovendien één van de partijen die er al eerder bij Reiziger op aan had gedrongen om te kijken naar de stadionhuur. Deze zou komend seizoen tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro liggen. Om een gezonde doorstart te kunnen maken, moest dat bedrag omlaag. Maar daar wilde de gemeente nog geen gehoor aan geven. Hun antwoord was: ‘Het maakt niet uit wie ADO koopt. We horen het wel en zullen vervolgens met de aankopende partij in gesprek gaan.’

Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen. Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, stelde er al openlijk vragen over. Intussen dachten steeds meer mensen aan een complot. Zou de wethouder, ook van CDA-huize misschien een ander bedrag rekenen als Nederlof de aandelen in handen krijgt?

Is HHC te ongeduldig en rust alles op een misverstand óf voeden de recente ontwikkelingen het beeld dat er in en rondom het Cars Jeans Stadion een sterke voorkeur is voor Nederlof? Is het kapitaalkrachtigere HHC een serieuze partij of eerder een afleidingsmanoeuvre? Binnen de club wordt steevast gezegd dat het één voor twaalf is, dat de club een praktisch lege bankrekening heeft. Als niet snel iemand inspringt is een faillissement nog altijd een serieuze optie. De groep JLM wil daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden. De angst kan ontstaan dat uiteindelijk Nederlof als reddende engel binnenkomt en de STA gewoon in leven kan blijven.

Het laatste bericht is dat de STA en dus Stolte, zeker nog met HHC in gesprek wil. Het is de vraag of Jol, Lentze en vooral Maas daar nu nog trek in hebben. Zeker nu het lijkt alsof het prioriteitsaandeel een heet hangijzer blijft. Er is eigenlijk al te veel gebeurd.

In het Haagse wordt er nu zelfs weer rekening mee gehouden dat er alsnog contact wordt gelegd met een Amerikaanse partij, die eerder al afhaakte. Het overgrote deel van de achterban lijkt juist wel wat te voelen voor Maas, Lentze en Jol. Niet alleen brengen ze de grootste portemonnee mee, ook hebben ze een gevoel bij de club én een voetbalinhoudelijk plan. De vraag is of de mensen binnen de club over hun eigen ego kunnen stappen om dit reddingsplan alsnog te laten slagen.
0
Woensdag 7 juli 2021 om 18:57 uur

Kees

Het allerergste is dat niet de direct betrokkenen zoals Maas, Jol en Nederlof in gesprek zijn met de directie van de club. Het verloopt via advocaten en derden waardoor de hakken steeds meer in het zand gezet worden.
Wat zou het fijn zijn als de direct betrokkenen zelf aan de tafel aanschuiven.

Nieuw ADO-tumult komt door interpretatie telefoongesprek

DEN HAAG - De jongste episode van de overnamesoap rond ADO Den Haag heeft opnieuw veel stof doen opwaaien. De gesprekken over het kopen van de club zijn gestaakt door het consortium van de Haagse vastgoedondernemers Ed Maas en Jeroen Lentze met oud-speler Martin Jol. Een telefoongesprek blijkt de oorzaak te zijn.
GESCHREVEN DOOR
Danny Verbaan
Maas, Lentze en Jol hebben zich verenigd in Het Haags Collectief (HHC). Sinds vrijdag mocht HHC zich de belangrijkste partij in de onderhandelingen noemen.

Maar dinsdag werd bekend dat de drie partners een streep onder dit overleg hebben gezet.

Wat is er gebeurd?

De commotie komt voort uit een telefoongesprek van exact 28 minuten en 45 seconden. Joyce den Besten, de advocaat van Maas/Lentze/Jol heeft het nog even teruggezocht. Het was advocaat en curator Jeroen Reiziger die haar op vrijdag 2 juli om precies 19.22 uur belde. Uit dit overleg maakte Den Besten op dat de plannen niet kunnen doorgaan op de wijze zoals haar cliënten dit voor ogen hebben.

Reiziger verzekert dat er sprake is van een misverstand, bij ADO wordt de interpretatie van Het Haags Collectief zelfs naar het rijk der fabelen verwezen. `Het is een hoogst opmerkelijk iets`, zegt ADO-woordvoerder Ronald Florisson.

Wat is er aan de hand?

De Chinese eigenaar United Vansen Sports (UVS) wil het noodlijdende ADO zo snel mogelijk verkopen. Eind mei is Jeroen Reiziger door de rechtbank aangesteld om er als herstructureringsdeskundige voor te zorgen dat de club niet failliet gaat. Hierbij is de overname cruciaal. De gegadigden zijn de Vanad Group van de succesvolle ict-zakenman Ad Nederlof en Het Haags Collectief van Maas, Lentze en Jol.

Vanad gaf eerder aan maximaal 6 miljoen euro beschikbaar te hebben, HHC wil ruim 10 miljoen euro op tafel leggen. De groep Maas/Lentze/Jol heeft afgelopen vrijdag de voorkeur van de ADO-directie en herstructureringsdeskundige Reiziger gekregen. Vanad toonde zich bereid om in de wachtkamer plaats te nemen. Diezelfde avond belde Reiziger met advocaat Den Besten.

En toen?

De twee kwamen te spreken over de Stichting Toekomst ADO (STA). Deze zelfstandige stichting waakt over de continuïteit en de zelfstandigheid van de club. Oud-CDA-wethouder Wilbert Stolte is de voorzitter. STA beschikt over een `prioriteitsaandeel`. Dit geeft haar niet alleen belangrijke invloed op het beleid, maar ook stemrecht bij een voorstel over de komst van een nieuwe eigenaar.

Maas/Lentze/Jol willen dat STA dit aandeel aan de club overdraagt. Dit geldt ook voor het aandeel van de vereniging HFC ADO Den Haag. Deze maatregel moet de slagkracht en efficiency van ADO ten goede komen.

Wat is dan het misverstand?

Reiziger zegt dat hij HHC heeft geadviseerd om een voorgenomen gesprek met de STA goed voor te bereiden. Dit in verband met het verlangen van Maas/Lentze/Jol om deze stichting op te heffen.

Maar advocaat Den Besten verzekert dat ze van Reiziger heeft begrepen dat de STA `niet bereid is` haar prioriteitsaandeel af te staan. De stichting zou het plan van HHC zelfs dwarsbomen. Den Besten is hier heel stellig over.

Wat is het gevolg?

HHC vreest dat de discussie over de rol van de STA veel tijd gaat kosten, terwijl de club het water tot aan de lippen staat.

Om die reden doen Maas/Lentze/Jol een stap opzij: in `het belang van de club` pleiten ze ervoor dat Vanad de belangrijkste kandidaat voor de overname wordt.

Hoe denkt STA-voorzitter Wilbert Stolte hierover?

Zijn reactie is geïrriteerd, maar helder: `Ik heb nog nooit met meneer Maas, met meneer Jol of met meneer Lentze gesproken`, aldus Stolte. `We hebben nooit contact gehad tot nu toe. Dus ik weet niet waar ze dit vandaan halen.`

Hij geeft aan dat al wel was besloten om met HHC in gesprek te gaan. `We waren eigenlijk in afwachting van een uitnodiging om over een en ander te praten.`

Wat vindt de ADO-directie ervan?

Volgens woordvoerder Florisson hebben Maas/Lentze/Jol nog `geen enkel inhoudelijk gesprek` gehad. `Niet met de directie, niet met de Raad van Commissarissen, niet met de STA, niet met de HFC. Er is nog niks gebeurd`, zegt Florisson. `Maar laten ze snel een afspraak met de STA maken. Dat kan een goed gesprek worden.`

Dus een storm in een glas water?

Dat valt te bezien. Het blijft nog altijd onduidelijk wat het standpunt van de STA is.

Advocaat Den Besten twijfelt in elk geval niet aan wat haar is verteld: `HHC heeft vrijdag van Jeroen Reiziger gehoord dat Stolte namens de STA niet akkoord was`, laat ze weten. Achteraf vindt ze het jammer dat ze dit gesprek niet heeft opgenomen. `We verkeerden niet in de veronderstelling dat het nodig zou zijn`, aldus Den Besten.

Hoe kijkt Reiziger er nu tegenaan?

`De STA staat er positief in en wil graag in gesprek met HHC`, verzekert hij.
0
Woensdag 7 juli 2021 om 11:35 uur

JB

Dat de rechter uit de stukken niet kan halen dat Cosinus die 2 miljoen zou moeten betalen namens UVS komt aardig overeen met de berichten van 2 maanden geleden:

Cosinus Group reageert verbaasd op `afketsen` ADO-deal: `Het klopt niet`
Gepubliceerd: Dinsdag 13 april 2021 om 17:33

Bij Cosinus Capital Group Partners heeft men verbaasd gereageerd op het nieuws dat de potentiële ADO Den Haag-overname op losse schroeven staat. De investeringsmaatschappij zou af zijn gehaakt als koper van de aandelen van de club, maar het bedrijf geeft aan dat dit nieuws niet waar is.

"Ik was nogal verbaasd toen ik de berichten maandagavond op internet zag verschijnen. Het klopt niet", geeft Cosinus-voorman Anthony Rothengatter aan in gesprek met Omroep West. "Nogmaals. Het klopt niet."

Begin maart tekende Rothengatter een koopovereenkomst met United Vansen, de huidige Chinese eigenaar van ADO. Hij stuurde Wang Hui, grootaandeelhouder van United Vansen, zondagavond een mail waarin hij aangaf van een aantal zaken af te zien. Rothengatter gaf aan dat het geld om de aandelen over te nemen er vooralsnog niet is. "Dat heeft niets te maken met de overname van ADO Den Haag. Die deal is gesloten, dat geld is er", stelt Rothengatter.

"Tijdens de overnamedeal heeft UVS gevraagd of wij een kortlopende financiering (eigenlijk een lening) kunnen verstrekken ter waarde van twee miljoen euro om daarmee de acute financiële problemen van ADO op te lossen. Dat geld hebben wij nog niet bij elkaar. Je moet het zien als twee trajecten", vervolgt Rothengatter. "Traject één is de overname van de club, dat geld is er inmiddels en moet alleen nog worden goedgekeurd door de KNVB. Traject twee is de kortlopende financiering, dat geld is er nog niet."

Wat Rothengatter betreft komt er snel witte rook. "Wij kunnen ieder moment een telefoontje krijgen dat het geld er is. Voor de duidelijkheid: dit probleem is een United Vansen-probleem, geen Cosinus-probleem", sluit hij af.


Wat Wang (als jurist zijnde) zou moeten begrijpen is dat een overeenkomst tussen UVS en Cosinus om een schuld van UVS t.o.v. ADO over te nemen, UVS niet bevrijdt van die schuld als Cosinus in gebreke blijft.
0
Maandag 21 juni 2021 om 12:25 uur

Advertentie

Tommy

ADO Den Haag heeft vandaag (dinsdag) de begroting voor het seizoen 2021/2022 ingediend bij de KNVB. Deze kent een sluitende exploitatie, maar er is wel sprake van een substantiële liquiditeitsbehoefte. Dit tekort zal aangevuld moeten worden door de partij die de aandelen van NV ADO Den Haag zal verkrijgen.

Betaald voetbalclubs, waarbij bepaalde feiten en/of omstandigheden van toepassing zijn, dienen conform het licentiereglement van de KNVB uiterlijk op 15 juni hun begroting voor het nieuwe seizoen in te dienen. Deze begroting dient sluitend te zijn voor wat betreft de mogelijke behoefte aan liquiditeit. Indien dat niet het geval is, zal de verplichting worden opgelegd om die (alsnog) sluitend te krijgen, al dan niet door middel van een garantstelling.

Op grond van het licentiereglement heeft ADO Den Haag, na 15 juni, acht weken de tijd om de (liquiditeits)begroting alsnog sluitend te krijgen. Lukt dat niet binnen die termijn, dan kan de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal overgaan tot sancties, zoals bijvoorbeeld het in aftrek brengen van wedstrijdpunten, en zal er een nieuwe termijn worden bepaald waarin ADO Den Haag alsnog voor een sluitende liquiditeitsbegroting dient te zorgen. Mocht ook een dergelijke termijn niet worden gehaald, dan kan dit resulteren in verdergaande sancties.

Bovenstaande onderstreept de urgentie om de processen omtrent de aandelenoverdracht en het WHOA-traject op korte termijn een volgende fase in te laten gaan. Een fase die duidelijkheid geeft in welke van de huidige gegadigden uiteindelijk de nieuwe eigenaar van de aandelen van ADO Den Haag zal worden. 


0
Dinsdag 15 juni 2021 om 12:16 uur

gillah

Bij ADO Den Haag ging het de laatste weken vooral over financiële problemen en een mogelijke overname. Beiden zijn nog niet opgelost. Intussen maakt de voetbaltak zich grote zorgen. Zonder een fatsoenlijk spelersbudget dreigt het seizoen 2021/22 nu al een verloren zaak.

Het is opvallend stil in het Haagse. Althans, op voetbalgebied. Waar andere clubs op de eigen website nu al de eerste oefenwedstrijden en trainingen aankondigen, is het gissen wanneer degradant ADO voor het eerst het veld op gaat. Ingewijden denken dat de eerste oefensessie van het seizoen gepland staat op maandag 21 juni, maar zelfs dat is gissen.

Ook wie er precies aanwezig zullen zijn weet niemand. Trainer Ruud Brood heeft een doorlopend contract maar liet weten dat hij na de degradatie eerst het één en ander te willen evalueren. De onduidelijke situatie over de verkoop van de club, het vertrek van algemeen directeur Mohammed Hamdi en het nog altijd uitblijven van een technisch manager maakt het er niet makkelijker op. Aan Albert van de der Dussen, technisch manager ad interim, de zware taak enigszins orde te scheppen in de chaos.

Tijd is de grootste vijand. De dagen verstrijken, de concurrentie zit niet stil, maar bij ADO Den Haag is er op sportief gebied nauwelijks iets gebeurd. Milan van Ewijk is verkocht aan Heerenveen en dat is maar goed ook, want zijn transfersom was hard nodig om de overige salarissen door te kunnen betalen. Verder nog geen nieuwe spelers, veel onduidelijkheden en een troebel sportief toekomstperspectief.

Laten we de situatie even kort op een rijtje zetten.
Twaalf spelers die afgelopen seizoen tot de A-selectie behoorden hebben een doorlopend contract. Onder hen de drie doelmannen Luuk Koopmans, Robert Zwinkels (die een contract voor onbepaalde tijd heeft) en de jeugdige Youri Schoonderwalt. De andere negen spelers met een doorlopende verbintenis zijn Boy Kemper, Marko Vejinovic, Daryl Janmaat, Amar Catic (tot medio 2023), Kees de Boer, Peet Bijen, Jamal Amofa, Ricardo Kishna en Vicente Besuijen (allen tot medio 2022). Bovengenoemde zouden een prima geraamte kunnen vormen voor een nieuw te vormen elftal in de Eerste Divisie, maar wie zegt dat zij blijven?
Zij vertegenwoordigen enige waarde, iets wat wel van pas kan komen. Bovendien zouden Koopmans, Vejinovic en Janmaat een ontsnappingsclausule bij degradatie in hun overeenkomst hebben. De naar Den Haag teruggekeerde Janmaat liet al blijken te willen blijven, de andere twee hebben zich niet in die bewoordingen uitgelaten.
Naast de elf doorlopende contracten zijn er nog twee spelers met een contract tot medio 2022: Aaron Meijers en Evan Rottier, beiden afgelopen seizoen verhuurd. Verder heeft ADO nog enkele talenten onder contract staan. Michael en Jonathan Mulder bijvoorbeeld, maar ook Sem Steijn, Hugo Wentges, Silvinho Esajas, Fabian Shahaj, Benjamin Reemst, Aimane El Karicha, Amine Essabri en Yahya Boussakou. De vraag is of zij al goed genoeg zijn voor de Keuken Kampioen Divisie.
Van de selectie die degradeerde uit de Eredivisie zijn er achttien speler in principe geen speler van ADO Den Haag meer. Een enkeling kan nog een aanbieding verwachten, maar niemand weet door wie en wanneer. En belangrijke misschien nog wel: tegen welke voorwaarden. We gooien de spelers met een aflopend contract en de huurlingen die in Den Haag rondliepen op een hoop, en komen tot de volgende opsomming: Martin Fraisl, Shaquille Pinas, Dario Del Fabro, Gianni Zuiverloon, Juan Familia Castillo, Lassane Faye, Cain Seedorf, John Goossens, Ilay Elmkies, Pascu, Tomislav Gomelt, Nasser El Khayati, Younes Mokhtar, Bobby Adekanye, Bilal Ould Chikh, David Philipp, Jonas Arweiler en Michiel Kramer.

VERHEYDT
Ruud Brood zal zich zorgen maken. Op 8 augustus wacht immers al de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander: Jong Ajax. Maar Brood staat niet alleen. Ook potentiële kopers hebben hun zorgen geuit. Het hele sanerings- en verkoopproces begint nu wel heel lang te duren. Als de club niet snel overgaat naar een nieuwe eigenaar mét financiële middelen, dan zal ADO met een juniorenteam aan het seizoen beginnen. Jaloers wordt gekeken naar Emmen, Breda, Doetinchem en Volendam waar de selecties al aardig op oorlogssterkte beginnen te geraken.

Om dat te voorkomen wil de club potentiële smaakmakers binden, zoals Hagenees Thomas Verheydt. Maar wat moet je een speler bieden als je niet weet hoeveel geld er in kas zit?

Zonder extern geld kan er geen fatsoenlijk spelersbudget worden vrijgemaakt en dan dreigt het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. ‘En reken er dan maar niet op dat het stadion vol zit’, aldus een geïnteresseerde partij. ‘En dan wordt het wel lastig om uit die vicieuze cirkel te komen.’ Om dat te voorkomen wil de club potentiële smaakmakers binden, zoals Hagenees Thomas Verheydt. Maar wat moet je een speler bieden als je niet weet hoeveel geld er in kas zit?

De Chinese grootaandeelhouder stopt er geen euro meer in en dus moet ADO snel verkocht worden. Het liefst nog deze week, zodat er tijd en ruimte is om de selectie in te richten. De club moet voor 15 juni een sluitende begroting indienen voor komend seizoen. Dat lijkt gezien de situatie praktisch onhaalbaar. Zelfs als er een akkoord komt met een mogelijke koper, dan staat er niet direct geld op de Haagse bankrekening. Naast de prioriteitsaandeelhouder kan ook de licentiecommissie van de KNVB nog roet in het eten gooien. Als één partij meer dan 25 procent van de aandelen koopt, moet de licentiecommissie goedkeuring geven. En dat proces kan wel even duren. Vraag het FC Den Bosch.

De hoop is dat met een potentiële koper, zeker als deze Haagse roots heeft, er direct geld vrijkomt. Komt dat niet van de nieuwe eigenaar, dan wel van vermogende omstanders en sponsoren die ADO zo snel mogelijk weer terug willen brengen naar de Eredivisie.

Hagenees Thomas Verheydt is een potentiële versterking voor ADO.
© Pro Shots
Hagenees Thomas Verheydt is een potentiële versterking voor ADO.
JOL
Veel hangt af van die potentiële nieuwe eigenaar. Maar hoe staat het eigenlijk met die verkoopgesprekken? Waar in een eerder stadium elk overleg op straat op kwam te liggen, is het nu relatief stil in het Haagse. Dat is mede te danken aan herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger, die is aangesteld nadat ADO eerder met succes een WHOA-procedure begon. Zijn kerntaak is om de Haagse schulden te saneren, maar daarbij gaat hij ook in gesprek met potentiële kopers. Eén van de belangrijkste afspraken is dat niet alles via achterklap of persberichten wordt gedeeld.

Dat we minder horen over een potentiële overname, betekent niet dat er geen gegadigden meer zijn. Integendeel zelfs. Het zijn er minstens vier.

De bekendste is Martin Jol. Hij werd recent nog door grootaandeelhouder United Vansen neergezet als een clubicoon. Hij is de enige die op dit moment met de Chinezen een getekende overeenkomst heeft. Maar waar we Jol zeggen moeten we eigenlijk de club-Jol zeggen. Hij opereert niet allen. Eerder werd gesuggereerd dat Ben Mandemakers en Ed Maas aan boord waren. Eerstgenoemde is nooit in beeld geweest, Maas lijkt zijn kansen af te wegen. Hij wordt ook bij een andere geïnteresseerde partij genoemd. Jol heeft echter andere ijzers in het vuur.


© Pro Shots
Jol heeft een overeenkomst met United Vansen en ligt als het ware op pole position. De minderheidsaandeelhouders, die ook al dwars zaten bij eerdere overnamepogingen en volgens de fanatieke aanhang moeten opstappen, vormen nog een sta-in-de-weg. Ook vanuit de club zelf ervoer de 65-jarige Hagenees tegenwind. Er werd gesuggereerd dat hij zich bij het verkeerde loket had gemeld. Hij ging naar United Vansen én niet naar ADO. Maar volgens het kamp-Jol is het vrij eenvoudig: Wang Hui is de grootaandeelhouder én dus het aanspreekpunt.

Inmiddels weten we dat het kamp-Jol ook met Reiziger én de huidige directie in gesprek is. Binnen bepaalde geledingen van de club gaat de voorkeur uit naar het vennootschap van multimiljonair Ad Nederlof. VI weet dat Nederlof vorige week na alle publicaties rondom Jol op het punt stond af te haken. Inmiddels zou hij weer aan tafel zitten. Inmiddels heeft Bob Heere zich namens het eerder al geïnteresseerde World Soccer Holdings ook gemeld bij Reiziger en zijn ook nog de vastgoedbroeders Jeroen en Martijn Lentze, die korte lijnen hebben met Maas, in de running.

Off the record wordt wel gewezen naar het matige trackrecord van Jol als hoofd van het technisch hart bij de club en worden de plannen van Heere weggelachen

De keuze is reuze, maar de tijd dringt. Na weken van moddergooien houden de betrokkenen voor even de lippen op elkaar. Off the record wordt wel gewezen naar het matige trackrecord van Jol als hoofd van het technisch hart bij de club en worden de plannen van Heere weggelachen.

Supporters hebben meermaals spandoeken opgehangen bij het stadion om een duidelijk statement te maken richting de directie, rvc, Stichting Toekomst ADO (houder prioriteitsaandeel) en HFC (houder bijzonder aandeel). Uit eerder gelekte documenten blijkt dat zij het overnameproces meermaals getraineerd hebben. Toch weigeren RVC-voorzitter Frans van Steenis, die van de Chinezen weken geleden al te horen kreeg dat hij moest vertrekken én HFC-voorman Harm de Boer op te stappen. Opvallend details is dat het merendeel van de potentiële kopers het er over eens is dat deze mannen na een overname, niet langer op hun post kunnen blijven zitten. Het lijkt uitstel van executie.

Het Haags Supporterscollectief spreekt deze week met de verschillende partijen. Op dinsdag was er een gesprek met de HFC, op woensdag met Reiziger en op vrijdag met de huidige directie. Misschien dat de supporters de betrokkenen duidelijk kunnen maken dat er snel wat moet gebeuren in Den Haag. Anders is het seizoen 2021/’22 nu al een verloren zaak.

0
Woensdag 9 juni 2021 om 13:02 uur

Tommy

DEN HAAG - Een schorsing van drie maanden is de straf voor een prominent lid van HFC ADO Den Haag dat vorige week een brandbrief naar alle leden heeft verzonden. Dat blijkt uit een interne mail van het bestuur van de HFC die Omroep West in handen heeft. Volgens HFC stonden er in de brandbrief diverse feitelijke onjuistheden en baalde het bestuur ervan dat de inhoud direct na het versturen op straat lag, terwijl het om een interne aangelegenheid ging.

Het bewuste lid schreef eind mei een brief aan alle leden waarin hij HFC-voorzitter Harm de Boer beticht van het achterhouden van informatie en tegenwerking van de deal van Martin Jol. Ook vroeg het lid aan De Boer om per direct op te stappen. Daar gaf de voorzitter van de vereniging geen gehoor aan. De HFC is één van de twee Nederlandse aandeelhouders en wordt gezien als de cultuurbewaker van de Haagse club.

Martin Jol heeft inmiddels een koopcontract met de Chinese grootaandeelhouder getekend en is daarmee weer een stap dichterbij de overname van ADO Den Haag. Om de voormalig voetballer van de Haagse club al eigenaar te noemen is nog te vroeg. Daarvoor moeten nog diverse handelingen worden verricht. Onder meer een handtekening van de Nederlandse aandeelhouders en goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB moeten nog plaatsvinden.

`Geen enkel bezwaar`

In de interne mail weerspreekt het bestuur van de HFC dat het tegen de komst van Jol is. `Wij hebben op geen enkele wijze bezwaar tegen de aankoop van de aandelen van ADO door Martin Jol, vooropgesteld dat de plannen van Jol, die op dit moment van deze uitspraak nog niet bij het bestuur bekend zijn, de continuïteit van ADO beter garanderen dan de plannen van eventuele andere kandidaten.`

Dat het prominent lid slechts drie maanden schorsing krijgt komt door zijn staat van dienst, zo valt te lezen in de brief die veel weg heeft van een gerechtelijke uitspraak. `De sanctie royement had voor de hand gelegen, ware het niet dat de omschreven verzachtende omstandigheden door het bestuur ook meegerekend zijn`, aldus het bestuur. `De schorsing is onmiddellijk en in beroep gaan kan bij de beroepscommissie.` Tot zover het bestuurlijke.

Gesprekken supporters

Aan de vraag van de supporters om in gesprek te treden met meerdere delegaties binnen de club lijkt gehoor te worden gegeven. Het Haags Supporters Collectief laat op Twitter weten aankomende dinsdag met de HFC om tafel te gaan. Een dag later zit een delegatie met herstructureringsdeskundige Reiziger om tafel en op vrijdag volgt een gesprek met de directie van ADO Den Haag.


0
Zaterdag 5 juni 2021 om 18:31 uur

gonz

https://thehaguecityfirm.nl/2021/06/05/bestuur-ado-dh-stap-op/

Bestuur ADO DH, stap op!!

Na toenemende druk vanuit de wel betalende supporters van ADO Den Haag heeft Harm de Boer, voorzitter van de besloten vereniging HFC ADO Den Haag (1 aandeel in de club van de 4.000.001) in zijn oneindige goedheid besloten aanstaande dinsdag zijn dure tijd te besteden (wordt hij gewoon voor betaald door echte supporters) om vertegenwoordigers van echte supporters te woord te staan over de ontstane soap rond de overname van onze club en de rol van van HFC ADO DH, STA, directie en RvC hierin.

Tevens wordt er aanstaande vrijdag gesproken met Edwin Reijntjes, vice voorzitter van HFC ADO Den Haag, die na het aftreden van Hamdi door de Raad van Commisarissen is aangesteld als Directeur van ADO Den Haag.

Dus deze ongekozen zichzelf benoemende, en ook in deze zeer zware tijden gewoon doorbetaalde kliek, gaat de supporters uitleggen waarom zij denken te kunnen bepalen wat het beste is voor de toekomst van onze club.

Echt ongelooflijk. Redding staat voor de deur, overname door een kapitaalkrachtige Haagse topkandidaat en clubicoon, wat wil je nou meer?? Er is nauwelijks nog tijd om wat spelers aan te trekken om enige rol van betekenis te kunnen spellen in de KKD.

Wie zijn deze heren om de hakken in het zand te zetten??

Wie heeft voor hen gekozen??

MORE POWER TO THE FANS!!


Ps. Er wordt nog een goede en ervaren notulist gezocht voor de gesprekken. Wil je graag deze belangrijke bijdrage leveren voor je club mail dan naar:

info@haagssupporterscollectief.nl
0
Zaterdag 5 juni 2021 om 15:20 uur

Max

Tommy schreef:

Nee wast omroepwest heeft ook de whatsapp gesprekken van 4 mei tussen jol en van steenis.
Dus er is meer
Waar lees je dat?

Maar de bron is hetzelfde. En we weten nu ook wie de bron is van het bericht dat Jol er bijna uit is met Wang van afgelopen dinsdag.
0
Zondag 30 mei 2021 om 14:24 uur

Nu online

skrens, ADOZoetermeer, Tante Wil, Rob2002, MichelAdamsMatje, wiegah070, lernst, TheMariner, jbdh, Nigel070, Erba1, ruudjuh070, tjapi01 en 85 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 22
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Kilian Nikiema Juho Kilo Steven van der Sloot

Laatste wedstrijd

Logo Roda JC Logo ADO Den Haag
1-1
24 april 2025

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo SC Cambuur
2 mei 2025 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Volendam * 36 - 79
2 Excelsior 36 - 71
3 ADO D.H. + 36 - 67
4 FC Dordrecht 36 - 65
5 SC Cambuur 36 - 65
6 Graafschap 36 - 59
7 Telstar 36 - 58
8 FC Emmen 36 - 53
9 Den Bosch + 36 - 52
10 Roda JC 36 - 49
11 FC Eindhoven 36 - 48
12 Jong AZ 36 - 46
13 Helmond Sp. 36 - 46
14 VVV-Venlo 36 - 41
15 MVV Maastr. 36 - 37
16 TOP Oss 36 - 36
17 Jong Ajax 36 - 35
18 Jong PSV 36 - 27
19 Jong Utrecht 36 - 20
20 Vitesse -39 36 - 1