Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: milan

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 22
Volgende pagina

Haagse Roel

Aad schreef:

De kijkcijfers voor CL en EL wedstrijden lopen al enorm terug en niet alleen in Nederland. Ook in de Scandinavische landen loopt de belangstelling terug en er zullen vast wel meer landen zijn die zich niet herkennen in al die clubs uit de "grote" landen.
Zo is het .....zelfs een groot voetballand als Italie speelt nauwelijks een rol meer.
Juve kan nog net aanklampen maar grote clubs als Milan en Inter spelen geen enkele rol van betekenis meer.
0
Zaterdag 25 februari 2017 om 17:49 uur

FC Den Haag!

VI:

ADO Den Haag wil zo snel mogelijk af van Hui Wang


Hoofdaandeelhouder United Vansen maakte vorige week de laatste twee miljoen over van in totaal tweeënhalf miljoen euro, maar bij ADO Den Haag zijn ze daar helemaal niet blij mee. Integendeel, de gemeente en de club willen zo snel mogelijk af van het Chinese bedrijf.

De positie van algemeen directeur Mattijs Manders staat onder zware druk. Dat is niet alleen omdat inmiddels een handvol werknemers uit onvrede hun ontslag hebben ingediend, maar ook omdat er problemen zijn over de geldigheid van zijn contract. In mei 2016 ging Manders aan de slag als tijdelijk opvolger van Jan Willem Wigt. Vorige zomer werd zijn verbintenis omgezet in een driejarige overeenkomst, waarbij Manders een salaris ging verdienen dat maar weinig Eredivisie-clubs kunnen betalen. ADO Den Haag maakt elke maand twintigduizend euro over naar het bedrijf van Manders. In ruil voor dat bedrag kan ADO hem voor drie dagen in de week inhuren als algemeen directeur. Verantwoordelijk voor de aanstelling van Manders is grootaandeelhouder Hui Wang, die dat destijds liet vastleggen in een interim-contract. Die verbintenis is daarna nooit omgezet in een officieel document. En hoewel de club inmiddels diverse keren op Wang een beroep heeft gedaan dat contract alsnog op te stellen en te tekenen, lijkt het er sterk op dat de Chinese eigenaar dat niet van plan is.

Dat kan een probleem worden, omdat ADO inmiddels aan Manders heeft laten weten niet van plan te zijn die verplichting zelf op zich te nemen. Dat is in feite niet meer dan logisch: het is op z’n zachtst gezegd weinig gebruikelijk dat bij een club de directeur twee keer zoveel verdient als de hoofdtrainer. Daarnaast speelt zijn inmenging in het technische beleid. Manders was al eens commercieel directeur bij ADO en ging toen nadrukkelijk op de stoel van de td zitten. Als algemeen directeur maakt hij nu dezelfde fout. Zo stelde hij eerder Dick Advocaat aan als adviseur, die na een blauwe maandag alweer was vertrokken. Vorige week drukte Manders op eigen houtje de benoeming van Jeffrey van As als manager voetbalzaken erdoor. Daarnaast vloog hij uit de bocht bij de onderhandelingen met de Duitse club FSV Mainz 05 over Gervane Kastaneer. De directeur gaf zelf op 13 januari zijn fiat aan de transfer, maar moest die beslissing uiteindelijk terugdraaien omdat hij werd terug- gefloten door de raad van commissarissen, die vond dat Manders meer geld uit de deal had kunnen halen. Dat veroorzaakte frustratie en onbegrip bij Mainz. De Duitse club ging desondanks opnieuw aan tafel met ADO en beide partijen bereikten op donderdag 19 januari een nieuw akkoord. Tegen de zin van Mainz werd Kastaneer echter 55 uur later opgesteld tegen PEC Zwolle, waarna het noodlot toesloeg. De aanvaller viel uit met een oogblessure, die een streep haalde door de hele transfer. Resultaat: ADO Den Haag mist enkele tonnen aan transferinkomsten omdat Kastaneer aan het eind van seizoen transfervrij is, en zit opgescheept met een teleurgestelde speler.

Intern neemt de kritiek op Manders toe, terwijl het ook tussen China en de directeur niet meer goedkomt. Het onderlinge wantrouwen tussen de Chinese grootaandeelhouder en de rest van de club is symptomatisch voor de verhoudingen. Vorige week was te lezen op de clubwebsite dat ADO Den Haag uit de acute geldnood was door twee stortingen van in totaal 2,5 miljoen euro. Het persbericht doet vermoeden dat alles in goede harmonie is verlopen, maar de werkelijkheid is anders. Enkele dagen eerder stonden beide partijen namelijk nog recht tegenover elkaar en oefende de gemeente Den Haag (via wethouder Tom De Bruijn) sterke druk uit om de aandelen van United Vansen te veilen aan de hoogste bieder. Dat zorgde ervoor dat een Chinese delegatie in het vliegtuig naar Nederland stapte en het volledige bedrag, dat door de rechter was vastgesteld, uiteindelijk overmaakte.

Negatieve balans

Op de website van ADO wordt speciaal aangehaald dat Jiahua East Holdings (Group) Co. Ltd daar een grote rol in heeft gespeeld. De club omschrijft het Chinese bedrijf als de meerderheidsaandeelhouder van UVS. Het klopt dat Jiahua East Holdings het geld op tafel heeft ge- legd, maar het is tekenend voor de desinteresse bij ADO dat dit bedrijf een een meerderheidsaandeelhouder van UVS wordt genoemd. United Vansen is van origine een sportmarketingbedrijf en heeft geen enkel kapitaal, laat staan aandeelhouders. Integendeel, op de balans staat het bedrijf vijftien miljoen euro in de min. Dat negatieve saldo wordt voornamelijk veroorzaakt door de investeringen om ADO over te nemen en de uitgaven aan de Nederlandse club. Daartegenover staan geen inkomsten, ADO Den Haag heeft UVS helemaal niets opgeleverd.

Het vertrouwen in Hui Wang is in eigen land tot nul gedaald

United Vansen maakt deel uit van het grote Vantone Holdings. Ooit begonnen als een investeringsmaatschappij in onroerend goed, maar inmiddels uitgebreid naar investeringen op veel meer gebieden. En Wang is slechts een advocaat, die als voorzitter van de directie de belangen behartigt van United Vansen. Iemand die zelf geen middelen heeft en elke uitgave moet terug- koppelen. De afgelopen anderhalf jaar heeft al geleerd hoe moeilijk dat was. De laatste ontwikkelingen maken bovendien duidelijk dat het vertrouwen in Wang in zijn eigen thuisland tot nul is gedaald. De komst van Winston Zheng van Jiahua East Holdings naar Nederland om de laatste twee miljoen aan ADO over te maken, maken duidelijk dat Wang blijkbaar niet meer de autoriteit heeft om zelfstandig geld los te weken.

Vierhonderd miljoen

Jiahua East Holdings maakt net als United Vansen deel uit van Vantone en is dus in feite een dochteronderneming. Er is echter één groot verschil: het bedrijf heeft vierhonderd miljoen euro in kas. Vicemanager Winston Zheng zetelt ook in het bestuur van Vantone en toen in China werd geoordeeld dat de stekker uit ADO Den Haag moest worden getrokken en het verlies moest worden genomen, was hij de enige die opstond en vond dat het initiatief nog een tweede kans verdiende. Zheng was vorige week een aantal dagen in Nederland. Hij sprak met onder anderen gemeenteraadslid Tom de Bruijn en maakte het verschuldigde geld over. Dat heeft hij echter niet zomaar gedaan. Wie betaalt, wil bepalen en Zheng is daarop geen uitzondering: hij wil zo snel mogelijk toetreden tot de raad van commissarissen van de club. En het zal ook geen verrassing zijn dat er na slechte ervaringen met drie Nederlandse directeuren zal worden gezocht naar een directielid uit eigen land.

Dat stuit op grote weerstand in Den Haag, waar alles juist erop is gericht de Chinezen eruit te werken. En gezien de huidige samenstelling van de rvc – waarin Wang een minderheid vormt – is het ook mogelijk Zheng simpel buiten de deur te houden. Maar is dat slim? Jiahua East Holdings is geen United Vansen, maar een superrijke broer. Overal zou de rode loper uitgaan voor zo’n potentiële suikeroom. Chinese bedrijven hebben inmiddels een meerderheidsbelang in onder meer AC Milan, Internazionale, West Bromwich Albion, Wolverhampton Wanderers, Aston Villa, Olympique Nice en Espanyol, en verder ook aandelen in Manchester City, Atlético Madrid en Olympique Lyon. Maar door de slechte ervaringen met United Vansen wordt in de Residentie inmiddels alles wat Chinees is met groot wantrouwen benaderd. Die sceptische houding is gezond, maar tegelijkertijd moet de club oppassen dat zij daarin niet doorslaat en zichzelf in de vingers snijdt.

Op de ranglijst is ADO Den Haag inmiddels in groot degradatiegevaar en de afgelopen weken hebben alle concurrenten zich geroerd op de transfermarkt. Coach Zeljko Petrovic heeft een selectie die door blessures volledig uit balans is en schreeuwt al weken dat hij versterking nodig heeft. Ondanks de storting van 2,5 miljoen euro en de aanwezigheid van een suikeroom heeft hij maar een ton te besteden. ADO richt zich noodgedwongen op spelers die elders buiten de boot vallen en bereid zijn (net als manager voetbalzaken Van As) voor een onkostenvergoeding te komen opdraven.

ADO vecht op die manier een kansloze strijd. Zou het management wel beseffen dat degradatie naar de Jupiler League een financiële catastrofe is? Of werkt de haat ten opzichte van de Chinese eigenaar inmiddels zó verblindend dat niemand nog oog heeft voor het belang van de club?
0
Woensdag 1 februari 2017 om 14:17 uur

grijze gek

Willem II traint jeugd zoals AC Milan

TILBURG - De jeugd van Willem II krijgt sinds kort training via het Cogi-principe. Voetballertjes moeten niet alleen fysiek getraind worden, het brein - dat in principe lui is - verdient ook de nodige aandacht; zo luidt de kern van de methodiek in een notendop.

Een belangrijk onderdeel van de Cogi-training - die zijn oorsprong vindt in de op de universiteit van Leuven ontwikkelde methode Brein Centraal Leren - is de Sensebal. Dat is een voetballetje aan een elastiek dat bij elke training een voorname plaats inneemt. Iedere voetballer heeft er een tot z`n beschikking (de Sensebal gaat zelfs mee naar huis) en die zorgt voor minimaal 500.000 balcontacten per seizoen, veel en veel meer dan bij traditionele trainingsmethoden. De nadruk ligt zeker in het begin veel meer op samen in een ritme trainen dan op winnen.

HEBBEN WE NOG GELD VOOR DIE BALLETJES AAN EEN ELASTIEKJE VOOR DE SELECTIE, DE JEUGD KAN DE VERSLETEN BALLETJE KRIJGEN
0
Donderdag 19 januari 2017 om 18:22 uur

zuiderwijk

pajam schreef:

http://s.vk.nl/s-a4444403/

Iemand een Volkskrant account?

ADO Den Haag versus Wang: wat zijn de lessen?

Vier adviezen voor clubs die een buitenlandse investeerder overwegen

Voor de tweede keer in een maand haalde ADO Den Haag donderdag zijn gelijk in de rechtszaal. Nadat clubeigenaar Wang Hui al was geschorst als voorzitter van de raad van commissarissen en zijn aandelen kwijtraakte, moet hij 2,5 miljoen euro aan achterstallige betalingen overmaken. Maar het bedrag bij hem innen in China wordt lastig, terwijl voetbalbond KNVB voor 1 februari een sluitende begroting van de eredivisionist eist. Wat valt er te leren van het debacle-Wang?

Door: Mark Misérus 5 januari 2017, 19:55
Knip en Plak vanuit mijn Blendle account:


Eigenaar Wang en ADO waren geen vis en water
5 adviezen voor clubs
MARK MISÉRUS

Boze ADO-supporters eisten vorig seizoen het vertrek van eigenaar Wang Hui.Foto HH
1 Verdiep je in de cultuur van de eigenaar
De nu al 2,5 jaar durende klucht tussen ADO en eigenaar Wang Hui is vooral ontstaan door onbegrip over elkaars culturen. Zo leek de club geen idee te hebben hoe zakendoen werkt in China, waar contracten onder alle omstandigheden kunnen worden herschreven en er net zo makkelijk een streep door een afspraak gaat als er iets dringends tussenkomt. Ook een aandeelhoudersvergadering in Den Haag, als de toekomst van de club op het spel staat.
`Chinezen nemen de tijd als ze zaken doen`, zegt Yoka Bruynzeel. Voor het kennisnetwerk Guanxi begeleidt ze zakelijke trajecten tussen westerse en Chinese partijen. `Een contract is voor een Chinees vooral een belofte dat twee partijen hun best gaan doen om de afspraken na te komen. Maar vertrouwen in elkaar hebben is veel belangrijker, daarom wegen mondelinge overeenkomsten ook zo zwaar.`
Andersom heeft ook Wang zich vergist in de achtergronden van Nederland en de club die hij kocht, erkende hij begin vorig jaar in een gesprek met de Volkskrant. Zo dacht hij dat Nederlanders, net als Spanjaarden en Italianen, eerst uren met elkaar kletsen, eten en drinken en dan pas tot zaken overgaan. Niet dus. `Nederlanders zijn ernstiger. Een mondelinge toezegging geldt als serieuze, bindende overeenkomst. Daar heb ik me op verkeken.`
Chinezen gedijen bij harmonie, maar houden vast aan een ijzeren hiërarchie: wie betaalt, bepaalt. Hoewel ook Wang zich moet verantwoorden naar zijn meerderen, zoals hij toegaf in deze krant, ziet hij zichzelf als de baas van ADO. Hij was dan ook woedend toen de club een speler verkocht zonder hem te consulteren. Zoiets bestaat niet in China, waar je zelfs voor het kleinste besluit toestemming vraagt aan je meerdere. Baas en werknemers zijn `als vis en water`, aldus Wang: ze zijn afhankelijk van elkaar.
2 Wees geduldig, ook al dringt de tijd
Een club die diep in de schulden zit, sluit het liefst elke investeerder met grootse plannen in de armen. `De aandeelhouder nog het meest, die wil vooral zijn aandelen verkopen. Hij heeft een ander belang dan de club`, zegt Paul van der Kraan. Hij kan putten uit zijn ervaringen bij Vitesse, waar hij in 2010 directeur was toen voorzitter Maasbert Schouten zijn aandelen aan de Georgiër Merab Zjordania verkocht. Tegenwoordig adviseert hij Fortuna Sittard, dat dankzij de Turk Isitan Gün als derde Nederlandse voetbalclub in buitenlandse handen is gekomen.
ADO-eigenaar Mark van der Kallen kon niet wachten tot hij zijn aandelen in 2014 eindelijk kon overdoen aan Wang Hui. Van der Kraan: `Maar voor de club is het juist van belang dat er zekerheden voor de toekomst worden ingebouwd. Alleen is dat niet altijd het eerste waaraan de aandeelhouder denkt.`
Wie de tijd als een molensteen om zijn nek heeft hangen, staat bovendien op achterstand als hij de contractbesprekingen ingaat. Daarbij staan Chinezen bekend als gewiekste onderhandelaars, voor wie winnen heilig is, zegt Bruynzeel. `In het westen denken we toch eerder bij het onderhandelen: we delen de winst. Maar Chinezen gaan door tot alle winst bij hen ligt. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk als ze zakendoen met een club die toch al op zijn rug ligt. `
3 Maak keiharde afspraken/vraag een bankgarantie
Bij een voetbalclub die eindelijk weer durft te hopen op een glorieuze toekomst, overheerst de euforie. Zo noemde Schouten de ondertekening van het contract met Zjordania `een nationale feestdag voor alle Vitessenaren`.
In dat feestgedruis ligt het niet voor de hand om ook met het donkerste scenario rekening te houden: wat als de investeerder zich terugtrekt en de club opnieuw in de ellende stort? Tegelijk is dat juist waaraan je als club moet denken, zegt Van der Kraan. `De club moet door, de eigenaar is maar een passant.`
Ook voor de Haagse rechtbank staat het vast dat Wang alle drie met ADO overeengekomen betalingstermijnen heeft geschonden. Toch kan de club alleen maar hopen dat hij uit zichzelf gehoor geeft aan de uitspraak van de rechter, die hem donderdag bij verstek veroordeelde. Tussen Nederland en China bestaat geen executieverdrag, waardoor het praktisch onmogelijk is een openstaande vordering als die van ADO te innen.
Voormalig ADO-eigenaar Van der Kallen rekent het zichzelf aan dat hij Wang nooit om een bankgarantie vroeg toen die toestemming van de Chinese overheid nodig bleek te hebben voor zijn eerste investeringen in de eredivisieclub. Het was niet de eerste keer dat de eigenaar zijn nieuwste eigendom aan het lijntje hield, hoewel het stempel van de regering onmisbaar is voor een Chinees die zaken wil doen met het buitenland.
ADO had zich beter moeten indekken, vindt Van der Kraan. Bijvoorbeeld door met Wang af te spreken dat hij de 3,7 miljoen euro zou storten op een derdenrekening, beheerd door een notaris. Van der Kraan bedong bij Zjordania dat die anderhalf keer de jaaromzet van Vitesse in kas zou laten als hij zich zou terugtrekken. Zijn conclusie: `Ze zijn bij ADO te vrijblijvend geweest, al had ook Wang volgens mij geen idee wat hij van deze samenwerking moest verwachten.`
4 Speel het spel achter de schermen
Spleetoog, `Wangbetaler`, `ping ping plies`: het was ook Wang vanuit Peking niet ontgaan hoe het eens zo positieve beeld van de ADO-aanhang zich tegen hem keerde. Daarbij uitte de directie van de club en de oud-ADO-colonne eromheen openlijke kritiek op de eigenaar op afstand.
Hoe begrijpelijk misschien voor een club die steeds wanhopiger werd onder de financiële situatie, geholpen heeft het volgens Bruynzeel niet. `Een Chinees kent geen schuldgevoel, dus die kritiek van ADO zal Wang weinig deren. Voor schaamte is hij veel gevoeliger. De vraag is nu of zijn bazen met deze situatie in hun maag zitten en dit zo snel mogelijk opgelost willen hebben.`
Chinese handen
Sinds president Xi Jinping heeft bepaald dat China de top van het voetbal moet bestormen, trekt het land alle registers open om dat doel te verwezenlijken. Of het ooit wereldkampioen wordt valt te betwijfelen, maar China probeert in hoog tempo zijn greep op het voetbal te verstevigen. Dat doet het onder meer door buitenlandse trainers binnen te halen om de opleiding van de jeugd te verbeteren. Ook verleidt China met miljoenencontracten de ene na de andere speler uit het Europese voetbal om de nationale competitie te komen versterken en proberen Chinese zakenlieden een voet tussen de deur te krijgen bij clubs in Europa. De voorbeelden ervan zijn inmiddels talrijk: beide Milanese topclubs Internazionale en AC Milan (deal in wording), het Engelse Aston Villa en Manchester City en het Spaanse Atlético Madrid en Espanyol zijn, net als ADO, maar een paar voorbeelden van clubs die deels of (bijna) volledig in Chinese handen zijn gevallen.
met buitenlandse bazen
0
Vrijdag 6 januari 2017 om 09:42 uur

Langebach2

e Chinese leugen: ook bij Sochaux financiële problemen
Het Europese voetbal dreigt één groot Chinatown te worden. Dat niet elke Chinese overname tot succes leidt, blijkt uit een eerste inventarisatie. Integendeel. Roger Lambrecht, de 85-jarige voorzitter van Lokeren, wil zijn club graag verkopen, maar niet aan China.
Meneer Li en meneer Zhang in San China

Een alarmerende afwijzing was het van Paolo Maldini. De nieuwe eigenaren van AC Milan hadden hem graag aan de organisatie willen toevoegen, maar de gewezen verdediger hield de boot af. Het bleef voor de verdediger te vaag wat de Chinezen precies van plan waren met de Rossoneri. Maldini’s aarzeling is begrijpelijk. De verkoop van AC Milan heeft de afgelopen jaren diverse vreemde wendingen genomen. Nog altijd is de overname niet helemaal rond. Begin deze maand kwam opnieuw een mededeling naar buiten: de verkoop aan het Chinees-Europese investeringsfonds Sports Investment Management Changxing is uitgesteld tot maart. Dan zal voorzitter Li Yonghong van SIMC de volledige 740 miljoen euro hebben overgemaakt aan eigenaar Silvio Berlusconi. Welke geldschieters achter het recent opgerichte investeringsvehikel zitten, is niet duidelijk.

Het bleef voor Paolo Maldini te vaag wat de Chinezen precies van plan waren met AC Milan
Bij stadgenoot Internazionale wordt al Chinees gesproken. Suning verwierf afgelopen zomer een meerderheidsaandeel van bijna zeventig procent. De retailreus met een jaarlijkse omzet van bijna twintig miljard euro pompte direct honderd miljoen euro in de club. Voorlopig zonder direct resultaat. Trainer Frank de Boer werd na 84 dagen ontslagen. In China heeft het bedrijf meer succes. Jiangsu Suning eindigde dit seizoen als tweede in de Chinese Super League. Met dank aan de komst van Chelsea-middenvelder Ramires en FC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury.

Meneer Zhu en het geld dat nooit kwam

Groot nieuws was het niet. Een kleine club op 35 kilometer van Milaan kwam in de zomer van 2014 in handen van Pingyi Shanghai Investment. Topman Xiadong Zhu beloofde een opmars naar de Serie A, een nieuw stadion, Champions League-voetbal, een voetbalschool om Chinese spelers en trainers op te leiden en als klap op de vuurpijl ook nog eens honderdduizend Chinese toeristen per jaar. Het eerste seizoen onder Chinees bewind verliep redelijk. AC Pavia bereikte de play-offs om promotie naar de Serie B. Halverwege het tweede jaar verdween eigenaar Zhu echter plotseling. Een paar maanden later verklaarde de geldschieter via een video op zijn Facebook-pagina dat hij tien miljoen euro in de club had gepompt en de supporters slechts een paar honderd-duizend euro. De club kwam daarna in handen van een Roemeen die ook geen geld bleek te hebben. AC Pavia bestaat inmiddels niet meer. De Chinese inmenging leidde tot een faillissement. FC Pavia 1911 speelt nu onder een nieuwe naam op het vijfde niveau. De beloofde Chinese toeristen hebben Pavia nooit bereikt.

De frauduleuze kapper die Birmingham City kocht

Barcelona, Arsenal: top Premier League, succes in de Champions League. Carson Yeung dacht groot en plaatste Birmingham City in gedachte bij de grootmachten in het Europese clubvoetbal. Yeung nam de club in 2009 voor bijna honderd miljoen euro over en investeerde nog eens zestig miljoen in spelers en een trainer. Daarna kwam er een invasie op gang van Chinezen met vage functies en een nog vager verleden. Onder wie de zoon van de eigenaar.

Over Yeung heben altijd twijfels bestaan. In oktober 2007 probeerde hij Birmingham City al eens te kopen, maar toen bleek hij over onvoldoende middelen te beschikken. Twee jaar later had de voormalige kapper het geld wel. Begin 2014 stapte Yeung op, omdat er een gerechtelijk onderzoek naar hem liep wegens het witwassen van bijna zeventig miljoen euro. Voor dat delict zit Yeung inmiddels een celstraf van zes jaar uit. Toen hij de club overnam, was Birmingham net gepromoveerd naar de Premier League, in 2014 viel het door alle tumult bijna terug naar het derde niveau. Over Barcelona heeft niemand het meer in het St. Andrew’s Stadium.

Een nieuwe dimensie: geen club, maar een hele competitie

Een merkwaardige ontwikkeling op tweede niveau in Portugal. De LigaPro heet sinds dit jaar de Ledman LigaPro. Een Chinese fabrikant van ledverlichting is naamgever van de hele competitie. Daar staat een aantal voorwaarden tegenover. Zo dwong het bedrijf af dat er minstens tien Chinese voetballers actief moesten zijn bij de tien sterkste ploegen. Na veel protest is die eis uit het sponsorcontract verwijderd. Het is nu een aanbeveling. Verder forceerde Ledman dat er drie Chinese assistent-coaches werkervaring konden opdoen bij enkele van de clubs.

Een lampenverkoper met vage motieven

Maar weinig Franse clubs hebben zo’n sterke connectie met hun verleden als FC Sochaux. De vereniging werd in 1928 opgericht door twee medewerkers van Peugeot. Stadion Auguste-Bonal staat pal naast een Peugeot-fabriek. Anderhalf jaar geleden is de club verkocht aan een Chinees bedrijf, Ledus, dat gespecialiseerd is in ledverlichting. Van voetbal weet eigenaar Li Wing Sang niets. In een interview na de overname vertelde de Chinees dat hij de club heeft gekocht, omdat het uitstekende marketing kan betekenen voor zijn ledimperium. Geld is na de overname nog niet overgemaakt, waardoor Sochaux net als ADO Den Haag in financiële problemen is geraakt en moet vrezen voor het voortbestaan. De beurswaarde van Ledus blijkt gekelderd.
0
Donderdag 15 december 2016 om 18:14 uur

michel

komt bekend voor. AC milaan heeft ook vertragings problemen met de chinese investeerders

AC Milan wordt in maart aan de Chinese investeerders overgedaan. Dat heeft clubeigenaar Silvio Berlusconi samen met het Chinese consortium, onder leiding van zakenman Li Yonghong, woensdag bekendgemaakt. Aanvankelijk zou de Italiaanse club in december worden overgenomen, maar de verkoop liep vertraging op.

De Chinezen willen de huidige voorzitter Berlusconi voor 740 miljoen euro uitkopen. De schulden van de club worden op 220 miljoen euro geschat. Volgens de oud-premier van Italië doen de investeerders maandag een tweede aanbetaling van 100 miljoen euro.
0
Woensdag 7 december 2016 om 18:37 uur

gillah

Een troost: we zijn niet de enige met problemen met Chinezen. De verkoop van AC Milan door Berlusconi aan chinezen is na 1.5 jaar nog steeds niet rond omdat ze zo slecht bereikbaar zijn. Het Italiaanse wielerteam Lampre is overgenomen door Chinezen en die dreigen nu geen licentie te krijgen voor volgend jaar omdat financiële stukken ontbreken.
0
Woensdag 7 december 2016 om 15:20 uur

Moi

Kees schreef:

Let eens op hoeveel Barcelona-shirts je ziet. Ook walgelijk.
in mijn omgeving zie ik shirts Bayern München, Chelsea, Liverpool, m. city, m. utd, AC milan , Barca en real. Tegenwoordig zie ook shirts van Paris st. Germain. In de volkse wijken zie vooral Turkse kleuren.
Sporadisch kom je een verdwaalde met een ADO shirt tegen.
0
Woensdag 10 augustus 2016 om 21:32 uur

Advertentie

Tommy

Ac milan heeft ook een chineese overnamesoap.
Die schijnen het geld niet bij elkaar te kunnen krijgen
0
Donderdag 4 augustus 2016 om 11:41 uur

JerryFC

JB schreef:

En ja, De Boer nog even als backup achter Zwinkels, zijn beiden echt veel beter dan wat ik hier zie.
De Boer zag ik ook ff blunderend voorbij komen in de samenvatting tegen FC Eindhoven..
Die filmpjes zeggen niet gek veel.

Milan Lalkovic was een wereldtopper in wording, gezien zijn YouTube beelden. Schijn bedroog echter ietwat..
0
Dinsdag 19 juli 2016 om 14:44 uur

Nu online

Vink, carbayon, Bollie74, Marcie en 191 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 22
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4