Welkom in de shoutbox, gast
Dennis72
Aad
KR96 schreef:
Overigens is de kans op een optie tot koop nihil, aangezien Nottingham Forest hem überhaupt niet kan verkopen. Denk dus dat het bij een half jaar blijft.
Overigens is de kans op een optie tot koop nihil, aangezien Nottingham Forest hem überhaupt niet kan verkopen. Denk dus dat het bij een half jaar blijft.
Hoezo niet? Ik dacht dat hij door Twente verhuurd was aan Forest. Hij is dus transfervrij wanneer zijn contract daar afloopt. Loopt het na dit seizoen nog door zal Twente willen verkopen en zal heus niet de hoofdprijs worden gevraagd. Maar laten we eerst maar eens kijken of hij de aanwinst is die we hopen dat hij is.
0
|
Maandag 1 februari 2016 om 22:05 uur |
KR96
yesyes schreef:
want ??
want ??
Ebicilio is eigendom van Twente, ADO huurt hem van Forest (aangezien zij hem niet meer willen gebruiken blijkbaar), en die hebben dus het recht niet om hem te verkopen aangezien hij dus op huurbasis actief is daar. Het is een bijzondere constructie, maar tenzij ADO met Twente heeft overlegd en een dergelijke optie heeft geregeld, lijkt het mij dat het bij slechts een half jaar blijft. Wellicht als hij het goed doet kunnen we een poging wagen om hem vast te leggen, maar hij heeft nog een contract tot 2017 en wij hebben weinig euro`s.
0
|
Maandag 1 februari 2016 om 22:02 uur |
KR96
D.H.zuid-west
Tommy schreef:
Duplun op de plek van jansen. Marengo op de plek van duplan prima toch. Gehrt altijd geblesseert en alberg verdien je nog wat aan. Win win
Duplun op de plek van jansen. Marengo op de plek van duplan prima toch. Gehrt altijd geblesseert en alberg verdien je nog wat aan. Win win
Alberg heeft zijn kansen verprutst en komt niet meer voor in de eerste 11 van Henk... verkopen lijkt mij het beste.
Verder ben ik het volledig met je eens qua opstelling, Duplan is balvast en creatief en dat missen we nu op het middenveld. Marengo is voor mij de grote verrassing gebleken, had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Verder ben ik het volledig met je eens qua opstelling, Duplan is balvast en creatief en dat missen we nu op het middenveld. Marengo is voor mij de grote verrassing gebleken, had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
0
|
Maandag 1 februari 2016 om 19:12 uur |
haagse-Dick
Zou wel het mooiste zijn als hij de club deels terug koopt, minste wat hij kan doen om zijn fout goed te maken. De club verkopen aan Wang die de beste partij zou zijn geweest om verder te groeien. Maar goed als hij het zou willen dan heeeeel misschien krijg je er nog een paar mee uit Den Haag. Anders zal dat plan ook weer mislukken, ze stonden toen ook niet in de rij!
0
|
Zaterdag 30 januari 2016 om 21:07 uur |
Kees
SSimons
Oranjes verkopen massaal vastgoed. Ook Prins Jaime zet huis te koop
Sorry Wassenaar, de duurste huizen van het land staan in Bloemendaal
EXCLUSIEF
Curator: `Boekhouding Harrie van de Moesdijk en Tom Moeskops niet in...
EXCLUSIEF
Hoe vindt John de Mol een hit voor de winnaar van The Voice? Met big...
Zo rijk is bestseller schrijver Saskia Noort
EXCLUSIEF
Yab Yum-baas Chris Kraypoel strijdlustig in beroep tegen celstraf van...
Top 7: zo rijk zijn de juryleden en presentatoren van The Voice of...
Echte polderglamour: paleisje te koop in Castricum (foto`s +...
Dit is waarom veel mannen gek zijn op grote borsten
Oranjes verkopen massaal vastgoed. Ook Prins Jaime zet huis te koop
Sorry Wassenaar, de duurste huizen van het land staan in Bloemendaal
EXCLUSIEF
Curator: `Boekhouding Harrie van de Moesdijk en Tom Moeskops niet in...
EXCLUSIEF
Hoe vindt John de Mol een hit voor de winnaar van The Voice? Met big...
PreviousNext
Zó doet u zaken in China (8 tips van Arie Haan tot John de Mol )
jeroen kraak
Mark Koster
1
EXCLUSIEF
29 JANUARI 2016 OM 16:59
China werd dit jaar de grootste economie ter wereld en heeft nu een groeistuipje. Hoe overleef je in het land? Arie Haan, John de Mol en Marcel Boekhoorn geven tips. ADO, goed opletten!
John de Mol heeft weer een idioot slimme deal gesloten met een Chinese tv-partij. In 2014 verkocht hij de rechten van een variant op Utopia aan het Chinese Tencent en nu is het weer raak voor de tv-Godfather. Na `ingewikkelde onderhandelingen` is er nu een megadeal met het Chinese mediabedrijf Zhejiang Tangde. Knap werk, want het is lastig. Zo wacht voetbalclub ADO Den Haag al een tijd op geld van de Chinese eigenaar.
Dus, wat moet u doen om uw zin te krijgen van een Chinees?
ADVERTENTIE
1. Ga altijd door
Marcel Boekhoorn wilde panda`s adopteren en tentoonspreiden in zijn dierentuin in Rhenen. De superinvesteerder stuitte op een Chinese Muur, maar gaf niet op. Dit zegt Robin de Lange, de directeur van de Ouwehands Dierenpark over die periode: `In zo’n lange tijd heb je altijd twijfels of het nog goed gaat komen. Bij Boekhoorn was die twijfel er niet. Voor hem is het pas een succes als het doel behaald is. Het woord onmogelijk kent hij niet. Daar heb ik bewondering voor’, vertelt de directeur.
2. U moet u voorbereiden op langdurige en soms gênante praatsessies
Het onderhandelen met de Chinezen over de panda’s was een thriller waarbij niet altijd een happy end in zicht leek. Bij de overheidsorganisaties wordt vaak een speciaal protocol gehanteerd. ‘De belangrijkste mensen zaten aan het midden van de tafel. Na drie ontmoetingen wordt het wat losser en na elkaar drie keer gezien te hebben ben je daar vrienden. Dan komen de persoonlijke verhalen en speeches. Continu wil iedereen handen schudden. Dat was erg leuk om mee te maken. Toch was het soms erg lastig, want sommige organisaties veranderen regelmatig van personeel. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Daarom was er na de ondertekening van het contract ontlading en een zeer grote vreugde bij ons. Dan weet je eindelijk zeker dat de panda’s komen’, zegt De Lange. Ook John de Mol, geen man van al te uitbundige festiviteiten, moest veel doorstaan, vertelt hij: `Als Chinezen hier op kantoor komen, willen ze met mij op de foto. Dat vind ik wel een beetje ongemakkelijk, daar word ik verlegen van.`
3. Ga mee in hun commerciële denken
De Mol: `Het werkt daar heel anders dan bij ons. Commerciële partijen kopen een timeslot bij een zender en op dat moment mogen ze dan hun programma’s uitzenden. Financieel is het risico nagenoeg nihil, want op gebied van sponsoring mag in China ongeveer alles. Bij The Voice vliegen je de colablikjes om de oren. Door alle producten die in beeld komen, zie je soms amper de talenten nog.`
4. Gij bezit een nummerplaat met laag nummer
Arie Haan, trainer in China. ’Rijd je in Hong Kong of Shanghai – of beter nog: laat je je rijden – in een auto met kenteken 1 of een ander mooi laag nummer, dan ben je echt iemand. Er is in China een levendige handel in dit soort mooie kentekens. Een luxe auto kopen is niet zo moeilijk, een nummerplaat bemachtigen is al veel lastiger. Maar een plaat met een bijzonder nummer of een combinatie van achten (acht brengt ‘good fortune’), dan moet je of veel geld hebben of geweldige contacten. De duurste nummers kosten tussen RMB 60.000 tot 200.000, tussen €7.000 en € 25.000. En dat allemaal om andere Chinezen te laten zien dat je ambitie hebt én ook nog eens geslaagd bent! Mijn auto met chauffeur heeft een nummerplaat 5. Dat stelt dus niks voor.’
5. Wees een copycat of sterf
Nog een advies van Haan: ’In China bestaat er niet zoiets als een first mover advantage. Er zijn te veel mensen die hun kans afwachten, te veel copycats, te veel mensen die je idee stelen of onmiddellijk kopiëren. Je kunt er van alles van vinden, de realiteit is dat mensen om al deze redenen geneigd zullen zijn om bij alles wat ze doen op safe te spelen en situaties te vermijden die ze niet voor honderd procent onder controle hebben. Het is een snelle manier om carrière te maken. Ik weet zeker dat als er in China eigen brands ontstaan ze ons wegvagen. Stel je voor dat er een Chinese Mercedes is die aan dezelfde kwaliteitsvoorwaarden voldoet als onze Duitse vriend en tegen Aziatische kosten wordt geproduceerd, dan hebben ze echt grote voordelen. China heeft eigen brands nodig.’
6. Cover your ass en schiet eens van afstand
Arie Haan is echt expert: ’Covering-your-ass is in China de praktijk. Iedereen zorgt hier voor z’n eigen hachje. Hard, maar waar. Het is de angst om af te gaan die ervoor zorgt dat veel Chinezen op de werkplek op een bepaalde manier opereren. Ten eerste is dat de angst om de verkeerde beslissing te nemen of om een fout te maken en ten tweede de angst om daarvoor publiekelijk verantwoording te moeten afleggen. Als je in China een bedrijf start en je huurt lokale medewerkers in om bepaalde afdelingen te bezetten, dan zul je begrip moeten hebben voor dat gevoel en ‘lose face’ ten allen tijde moeten vermijden. Ook in het voetbal telt dat. Als voetbaltrainer in China zul je spelers moeten leren dat ze fouten mogen maken. Niemand is zonder fouten, ik ook niet! Als je besluit op doel te schieten, dan moet je accepteren dat de bal naast kan gaan. Ik heb de spelers moeten uitleggen dat Europese voetballers zich ook schamen als ze hun schot ver over gaat en dat je dat ook heel goed aan hun gezicht kunt zien. Maar het echte ‘lose face’ begrip, dat gaat veel verder en wij kennen dat niet.’ (Wel wreed om dit te moeten horen van de man met het beste afstandsschot ter wereld).
7. Kijk uit met ironie
Nog eentje dan: ’Ironie is heel moeilijk. Kijk ook uit met sarcasme. Je moet geen grappen maken met een dubbele bodem. Mijn spelers konden mij in het begin niet plaatsen als ik bij een schot dat ver naast ging, zei: ’Oh, goed schot.’ Dan dachten ze: die vent is gek geworden. De humor van de Chinees is een beetje anders dan die van de mens in het westen. Toen een speler tijdens een wedstrijd een bal hard op zijn hoofd kreeg en even buiten westen leek te gaan, bleek het hele stadion dat hilarisch te vinden. De mensen rolden van hun stoeltje van het lachen, ik kon daar niet helemaal bij. Een practical joke, de wat platte voetbalhumor zoals die in Europese kleedkamers – Duitsland uitgezonderd – gemeengoed is? Werkt niet in China.’
8. Zeg niet nee, maar maybe
ADO dacht zaken te kunnen doen met de Chinese zakenman Wang. Die zei `ja` maar deed `nee`: hij stortte niet. Wat bleek? De geldschieter voelde zich aangetast in zijn eer, vertelde hij aan De Volkskrant. `Vorig seizoen heeft de clubleiding een goede speler verkocht zonder overleg. Ik had die speler voor een veel hoger bedrag aan een Chinese club kunnen verkopen. Die speler was belangrijk in de strategie van mijn bedrijf, Vansen United. We willen ADO bekend maken in China en daar is zo`n transfer een middel voor. Ik ben totaal niet bij zo`n grote beslissing betrokken. Dat voelt niet lekker. In China leg je zelfs relatief kleine zaken aan de baas voor, al is het alleen maar uit voorzichtigheid. Baas en werknemers zijn als vis en water: we zijn afhankelijk van elkaar.`
Haan legt hoe je te werk moet gaan: ’Neem bijvoorbeeld de opening van een bedrijf in China voor een westerse organisatie. Er is een overleg tussen de vertegenwoordiger van de organisatie en de Chinese jurist die voor de bedrijfsvestiging de organisatorische voorbereiding en zaken zoals vergunningen zorgt. De Europeaan vraagt logischerwijs naar de voortgang en naar het tijdpad. Met andere woorden: wanneer zijn de voorbereidingen klaar en kan het bedrijf open? Een redelijke vraag. De Chinese jurist antwoordt naar waarheid dat het lastig te voorspellen is. Wat gebeurt er dan? De Chinees zal blijven herhalen dat het moeilijk precies te zeggen is, dat hij dat moet uitzoeken en dat er nog van alles kan gebeuren. Hij zal tot het laatste moment, vlak voor het completeren van alle details, een slag om de arm houden. Daarbij is ‘maybe’ de enige toezegging die de Europeaan zal krijgen. De Chinees doet dat om te voorkomen dat hij te veel belooft en dat hij later zal moeten toegeven dat hij te optimistisch was. En daarbij gezichtsverlies lijdt.’
Meer weten? Lees Arie Haan`s China-boek: `Nee bestaat niet`
www.quotenet.nl
0
|
Zaterdag 30 januari 2016 om 15:15 uur |
Advertentie
grijze gek
Daily Shorts
Nu online
ADOZoetermeer, Brian, Jurriën, Swaber, Haraldberg1, KickOff en 182 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Volendam + | 21 | - | 43 |
2 | Excelsior | 21 | - | 42 |
3 | FC Dordrecht | 21 | - | 36 |
4 | Den Bosch + | 20 | - | 33 |
5 | Graafschap | 20 | - | 32 |
6 | SC Cambuur | 20 | - | 32 |
7 | FC Emmen | 20 | - | 32 |
8 | ADO Den Haag | 20 | - | 31 |
9 | Helmond Sp. | 20 | - | 31 |
10 | Roda JC | 20 | - | 30 |
11 | Telstar | 21 | - | 29 |
12 | FC Eindhoven | 21 | - | 26 |
13 | Jong AZ | 21 | - | 25 |
14 | TOP Oss | 21 | - | 25 |
15 | MVV Maastr. | 21 | - | 23 |
16 | Jong Ajax | 21 | - | 21 |
17 | Jong PSV | 21 | - | 21 |
18 | VVV-Venlo | 21 | - | 19 |
19 | Jong Utrecht | 20 | - | 13 |
20 | Vitesse | 21 | - | -8 |