Vorige pagina
Pagina 265
Volgende pagina

Taki

ADO Den Haag heeft vanmiddag voor 411 toeschouwers in het Zuiderpark een oefenwedstrijd met 1-0 gewonnen van Miedz Legnica. Het enige doelpunt van het duel kwam op naam van Elia en werd gemaakt in de 50e minuut. Trainer Lex Schoenmaker gebruikte het vriendschappelijke potje om een aantal van blessures herstelde spelers aan het werk te zien. Zo maakten Loumpoutis, Knopper, Verhoek en Martha hun rentree.

Voor Knopper liep zijn terugkeer uit op een sof. Na een botsing met Vreven in de 14e minuut kreeg hij opnieuw last van zijn enkel. Gevreesd wordt voor een hernieuwde langdurige absentie. De Spaanse doelman Sergio Sanchéz maakte zijn debuut voor de degradatiekandidaat uit de Eredivisie. De sluitpost maakte de negentig minuten vol.

Opvallend was verder dat Schoenmaker Rijaard speeltijd gunde. De back speelde voor het laatst een duel in de voorbereiding op het seizoen en was tot dusver overbodig. Ook Rankovic deed ritme op. Hij zit komend weekeind zijn laatste duel van vijf wedstrijden schorsing uit.

0
Dinsdag 20 februari 2007 om 17:53 uur

supporter snik

Willem II neemt afstand van ADO dankzij Cristiano

16/2/2007 21:56

In een wedstrijd waarin ADO Den Haag weinig bespaard bleef, heeft Willem II afstand genomen van de degradatieplaatsen. Cristiano leidde de Tilburgers met twee goals langs de ongelukkige hekkensluiter: 2-1.
ADO was al met de nodige personele problemen af naar Tilburg afgereisd. Met name centraal in de verdediging moest coach Lex Schoenmaker improviseren doordat de Christian Kum (blessure) en Alberto Saavedra (schorsing) ontbraken. Samir el Moussaoui startte daardoor voor het eerst in de basis. Tot overmaat van ramp vielen centrale verdediger Goran Bunjevcevic en linksback Tininho tijdens het duel uit met blessures.

Het bleek te veel tegenspoed voor ADO, dat nog wel op gelukkige wijze op voorsprong kwam. Santi Kolk zette goed door in een duel met Nuelson Wau, maar speelde de bal met de arm. Scheidsrechter Ben Haverkort nam de handsbal niet waar en liet doorspelen. Kolk benutte het buitenkansje optimaal door te scoren, ook doordat Wau als een pupil wachtte op het fluitsignaal dat niet kwam.

Cristiano keerde het tij voor Willem II. De Braziliaan miste in de beginfase nog een grote kans, maar was later koelbloediger. Zoals in de 32ste minuut toen hij alert reageerde na een kopbal van Delano Hill en via een been van een ADO-verdediger de gelijkmaker binnen schoot.

Ook de 2-1 kwam op naam van Cristiano, die zijn derde duel afwerkte in het shirt van Willem II. Ditmaal was Anouar Hadouir de aangever en kon Cristiano van dichtbij raak schieten, nadat Rydell Poepon bij de eerste paal in eerste instantie over de bal heen had gemaaid.

Door de winst bracht Willem II het verschil met ADO op zeven punten en klom het over Heracles Almelo heen naar de veertiende plaats. ADO blijft laatste en moet hopen dat de concurrenten dit weekeinde niet al te veel punten pakken.

ado-lover

Laten wij als supporters, uit respect voor Dé Stoop, 1 minuut stilte in acht nemen.

Direct na het fluitsignaal, voor het begin van de wedstrijd, gaat de minuut in. Na de 60 seconden zal het You`ll never walk alone ingezet worden.

De jongere onder ons hebben Dé Stoop niet gekend, maar ongetwijfeld wel van gehoord, laten we solidair zijn met de oudere generatie en vanavond één front vormen.

Allemaal je sjaals en vlaggen meenemen.
0
Vrijdag 16 februari 2007 om 08:59 uur

Vincent

Winnen of gelijk tegen ajax zouden bonuspunten geweest zijn.Ajax heeft buiten de 2 lucky doelpunten echt wel veel kansen gehad ,die nieuwkoop toch erg goed pakte (denk maar aan 1e minuut babel)

Ik zie nog steeds het licht aan het eind vd tunnel.
10 wedstrijden moeten we toch nog wel minimaal 20 punten kunnen pakken?

Opstelling tegen utrecht
oprotte met die Tininho en vreven en zwinkels. Die gaste kosten je alleen maar punte. Ook die Kolk wat is die gozer overschat, maar je kunt er weer niks overzeggen omdat ie 6 goals heeft. Voor mij lekker die jongens er in die nog willen knokke en teminste lopen en vechten. alle respect voor vreven maar die heeft zijn tijd echt wel gehad hoor. Gisteren in de eerste minuut werd ie la het oerwoud ingestuurd.
0
Maandag 29 januari 2007 om 09:16 uur

FC Twente boekt makkelijke zege tegen ADO Den Haag

ADO Den Haag had vandaag niks te vertellen in het Arke-stadion. FC Twente herstelde zich in het eigen stadion van de nederlaag eerder deze week tegen NAC Breda in de strijd om de KNVB Beker. De eerste helft waren de bezoekers uit Den Haag nog in staat om aan te haken, in de tweede helft liepen de Tukkers echter weg bij de ploeg van Lex Schoenmaker.
De thuisploeg had maar een kwartier nodig om de score te openen. Jeroen Heubach scoorde de eerste goal van de middag voor de ploeg van trainer Fred Rutten. Van die klap bleek ADO Den Haag nog in staat om te herstellen. In de 33ste minuut was het Delorge die de gelijkmaker maakte voor de Hagenaars.

In de tweede helft ontstond er echter een ander wedstrijdbeeld. Den Haag trad aan met een andere keeper omdat Zwinkels in de rust geblesseerd moest afhaken. Zijn vervanger, Wagenaar, had het een stuk drukker. In de 59ste minuut kreeg de invaller zijn eerste doelpunt om de oren. Touma wist met een schot van afstand de score naar 2-1 te brengen. Aissati bekroonde zijn prima wedstrijd ook met een doelpunt en bepaalde de eindstand op 3-1.

Twente presteert dit seizoen boven verwachting en staat op een vierde plaats. Die plek geeft recht op deelname aan de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. ADO Den Haag staat op de voorlaatste plaats en dreigt veroordeeld te worden tot het spelen van de nacompetitie.

0
Zondag 28 januari 2007 om 17:57 uur

FC Twente revancheert zich tegen ADO

FC Twente heeft zich thuis tegen ADO Den Haag gerevancheerd voor de bekeruitschakeling eerder deze week. De Tukkers vlogen er vanaf de eerste minuut in en controleerden het grootste gedeelte van de wedstrijd.
Nadat Heubach in de 15de minuut de score opengebroken had, was het Delorge die, eveneens uit een vrije trap, de ruststand op 1-1 bracht. De gasten uit de Hofstad beperkten zich vooral tot gevaarlijke uitvallen. In de tweede helft waren het Touma in de 59ste minuut en Aissati die in de 89ste minuut de driepunter binnenhaalden voor de thuisploeg. Vooral de treffer van de PSV-huurling was bijzonder fraai.
Voor ADO gaat het steeds moeilijker worden. Door schorsingen en blessures is de selectie van coach Lex Schoenmaker aardig uitgedund en is het wachten op de broodnodige versterkingen. Zonder deze aanvulling ligt degradatie op de loer. Twente aan de andere kant blijft het prima doen in de competitie en heeft als nummer vier Ajax en AZ in het vizier.