Welkom in de shoutbox, gast
Haguecityfirm
Ik vraag mij af waar het verlies dan inzit?waarom ze dan in begroting omlaag gaan?
Als je verwacht dat er 15 miljoen binnenkomt in een seizoen,en de uitgave`s zijn ook 15 miljoen,vervolgens komt er maar 12 miljoen aan omzet binnen,dan heb je een tekort van 3 miljoen.
Dat komt dus door o.a. de tegevallende verkoop van losse kaarten,seizoenkaarten,inkomsten sponsoring,merchandaising enz.
Zo simpel is dat dus.
0
|
Maandag 3 mei 2010 om 17:11 uur |
Haguecityfirm
Een paar maanden geleden is er een onderzoek geweest welke clubs in de eredivisie boven de "salarisnorm" vielen.
(heeft in de VI gestaan)
Een bepaald maximumpercentage van de begroting dat aan spelerssalarissen uitgegeven mag worden om toch een gezonde onderneming te blijven.
Den Haag zat daar (net als trouwens de meeste eredivisieclubs) ver boven !!
Wat dat betreft is het toch geen ongezonde gedachte om de salariskosten wat omlaag te gaan brengen ??
Met het "laten gaan" van Milic zou een flinke eerste stap gezet worden !!!
Een begroting en salaris kosten zijn twee aparte dingen,als de salariskosten naar beneden gaan heefd dat niets te maken met een begroting. Een begroting zijn n.l. inkomsten.oftewel een omzet.
0
|
Maandag 3 mei 2010 om 16:41 uur |
Haguecityfirm
g
Eredivisie duikt diep in het rood © Infostrada Sports
Uitgegeven: 12 februari 2010 19:46
Laatst gewijzigd: 12 februari 2010 20:49
NIJMEGEN - De eredivisie is in het seizoen 2008-2009 diep in het rood gedoken. De achttien clubs kwamen gezamenlijk uit op een negatief netto resultaat van 31 miljoen euro. Dat is vrijdagavond in Nijmegen door de KNVB bekendgemaakt.
Slechts acht clubs sloten het vorige seizoen in de plus af. De KNVB liet de namen van de winstgevende clubs in het midden.
Van Feyenoord is bekend dat de Rotterdamse club de voorgaande jaargang heeft afgesloten met een recordverlies van 16,9 miljoen euro.
In het seizoen 2007-2008 was het netto eindsaldo in de eredivisie nog zeer positief: 64,2 miljoen euro. Toen waren er nog maar drie eredivisieclubs die in het rood eindigden.
Ook in de twee seizoenen ervoor viel het eindresultaat in de eredivisie nog positief uit, maar lang niet zo hoog als in het seizoen 2007-2008. In de drie seizoenen tussen 2005 en 2008 kwam de eredivisie nog uit op een totaalbedrag van 78 miljoen in de plus.
Transfermarkt
Volgens de KNVB zijn in het seizoen 2008-2009 de eerste gevolgen van de recessie goed zichtbaar. Een belangrijke verklaring voor het sterk verslechterde resultaat is de stagnatie op de transfermarkt. In vergelijking met het seizoen ervoor deed zich een afname van 60 miljoen euro voor.
De KNVB doet sinds drie jaar onderzoek naar de financiële resultaten van de clubs in de eredivisie. ''Over de afgelopen vier jaar gezien, staat de eredivisie nog steeds boven de nul'', liet KNVB-manager Ron Francis weten.
''Daarom is het ook niet zo erg om een keer flink in de min te eindigen. Profclubs hebben immers geen winstdoelstelling. Maar de economische recessie werkt in het huidige seizoen natuurlijk wel in alle hevigheid door. Daarom is het de hoogste tijd om maatregelen te nemen.''
Kostenbesparingen
De eredivisieclubs bereikten donderdag tijdens een vergadering in Oosterbeek al een akkoord over een plan van aanpak om de grote financiële problemen te bestrijden. ''Daarbij zijn kostenbesparingen van groot belang'', lichtte Francis toe.
''Vooral de salarissen moeten omlaag. Niet alleen van de spelers, maar ook van trainers, directieleden en overig personeel. Dat is de grootste kostenpost voor een betaaldvoetbalorganisatie.''
Beu
Ook komt er op korte termijn een werkgroep die strengere (financiële) regels moet gaan opstellen voor clubs die een licentie willen hebben en houden voor het betaalde voetbal.
''Daarbij zal onder meer aan de orde komen of er een maximaal percentage van de begroting of van de omzet moet worden vastgesteld dat een club aan salarissen mag besteden'', gaf Francis aan.
''We zijn het bij de KNVB beu dat het betaalde voetbal in Nederland steeds in één adem wordt genoemd met financiële problemen. Daar willen we nu een einde aan gaan maken.''
Omzet
De omzet in de eredivisie is vorig seizoen licht gestegen. In totaal kwam er bij de achttien clubs bijna 429 miljoen euro binnen. Dat is volgens KNVB-manager Ron Francis anderhalf procent meer dan in het seizoen ervoor.
PSV haalde met ruim 74 miljoen de hoogste omzet, gevolgd door Ajax (ruim 67 miljoen), Feyenoord (ruim 43 miljoen) en FC Twente (ruim 35 miljoen). AZ zette in het kampioensjaar bijna 28 miljoen om. FC Volendam degradeerde met een omzet van amper 6 miljoen. De gemiddelde netto omzet in de eredivisie bedroeg bijna 24 miljoen.
0
|
Vrijdag 12 februari 2010 om 22:06 uur |
slain
Beste shouters,
door omstandigheden een tijdje niet op de site gereageerd. Een hele verbetering zo met verplichte registratie. Ik heb bij Ado Den Haag nog eens navraag gedaan over hoe het met ons tientje zit dat we een aantal seizoenen geleden betaald hebben. Ik had in mijn reactie aangegeven dat ik vind dat Ado in gebreke blijft bij het leveren van een dienst die ze niet kunnen nakomen...
Inmiddels heb ik vandaag een reactie binnen gekregen die ik jullie niet wil onthouden:
In de wetenschap dat u waarschijnlijk al diverse keren gehoord heeft dat één en ander opgelost wordt, kan ik u melden dat wij deze belofte ook daadwerkelijk gaan invullen. Vanaf september vorig jaar zijn wij geconfronteerd met deze problematiek en stellen alles in het werk om dit op te lossen. De administratie en de mogelijkheid om dit ‘terug te betalen’ was uitermate lastig. Wij verwachten op zeer korte termijn de kassaregisters aan de loketten operationeel te hebben (de apparatuur is besteld en wordt geleverd) wat betekent dat u of aldaar of in de fanshop hiervoor terecht kunt.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Uiteraard kunt u mij bereiken voor eventuele extra informatie.
Wellicht dat het met dat tientje toch nog allemaal goed komt??
Al die tientjes die nog hier en daar op kaarten staan,de mijne ook want ik was dat allang vergeten,zijn toch weer goed voor de omzet.
0
|
Woensdag 7 oktober 2009 om 14:07 uur |
Advertentie
Leiden
we zijn ook vooruit gegaan maar alles is tegenwoordig bij het voetbal zo zakelijk geworden beter voor de clubs dat wel maar supporters houden meer van openheid en het spelletje
Als supporter moet je je er helaas wel bij neerleggen dat het allemaal zakelijker is geworden, maar dat moet ook wel als je BVO met een omzet van 15 miljoen. We zijn (gelukkig) geen 5e klasser meer, waar je als lid je mening kan ventieleren tegen het bestuur terwijl je aan de zijlijn staat...
0
|
Donderdag 6 augustus 2009 om 09:54 uur |
jim
De achttien clubs die vorig seizoen uitkwamen in de eredivisie van het betaald voetbal, draaien een gezamenlijk verlies van 34 miljoen euro. Dat meldt het FD.
(Novum) - De achttien clubs die vorig seizoen uitkwamen in de eredivisie van het betaald voetbal, draaien waarschijnlijk een gezamenlijk verlies van 34 miljoen euro. Dat is het grootste verlies sinds het seizoen 2003/04, toen de clubs 43 miljoen euro in het rood eindigden. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag op grond van cijfers van de KNVB. De afgelopen drie jaar maakten de clubs bij elkaar opgeteld nog winst. Vorig seizoen waren de eredivisieclubs samen zelfs goed voor een winst van 64 miljoen euro. Deze winst werd volgens de KNVB voor een groot deel veroorzaakt door grote transfers van spelers naar het buitenland, zoals de overgang van Wesley Sneijder, Ryan Babel, Johnny Heitinga en Royston Drenthe. Het verwachte verlies over vorig seizoen komt volgens de voetbalbond deels door de stagnatie op de transfermarkt.De clubs hebben na jaren van stijgende omzetten voor het eerst weer te maken met een daling, van 1,4 procent. De omzet over de afgelopen competitie bedraagt naar schatting 416 miljoen euro, vijf miljoen minder dan de recordomzet van een seizoen eerder. In het seizoen 2003/04 was de gezamenlijke omzet nog 296 miljoen euro.Het verlies en de economische crisis hebben geen invloed op de begroting van de clubs voor het komende seizoen. Die blijven nagenoeg allemaal gelijk aan vorig jaar. De totale begroting bedraagt ongeveer 410 miljoen euro. Dat komt doordat sponsoren en geldschieters niet zijn weggelopen en ook de verkoop van seizoenkaarten op peil is gebleven.
0
|
Zondag 2 augustus 2009 om 13:20 uur |
Kees
Volgende week dan maar de verdediging zo;
Ammi Horvath Rankovic Kum.
Bij Jong DH speelde Kum ook regelmatig linksback.
Als Cairo zondag tegen v Hese aan loopt, legt onze Kai ineens bij de cateraar in de frituurpan.
De omzet is 17 wedstrijden maal 7000 toeschouwers (voorzichtig gerekend) die gebruiken maken van de normale verkooppunten. Dat is een gemiddelde van 119.000 toeschouwers x 3 euro = 357.000 euro.
Een veel hogere omzet dan een gemiddelde snackbar die zes dagen per week geopend is.
Als je als club wilt groeien dan moet je dat in meerdere opzichten doen. Het spijt me maar vanavond een verkooppunt voor de gehele lange zijde dat kan toch echt niet meer in deze tijd.
Sowieso moet men op de lange zijde ook het hok voor de stewards gaan gebruiken als verkooppunt. Voor de kleding van de stewards kan gerust een mobiel uitgiftepunt gebruikt worden. Scheelt allemaal omzet en dat betekent weer betere contracten met de cateraar.
PS Ik spreek niet uit eigen belang voor de lange zijde want daar heb ik mijn seizoenskaart niet.
0
|
Zaterdag 25 juli 2009 om 23:46 uur |
marcellino
De leiding van de club amateurs??? Ik dacht van niet.
Ik denk juist dat dit soort maatregelen van de kant van van der Kallen (voor mij toch lid van de clubleiding) komt en dat hij zich persoonlijk met de begroting is gaan bemoeien nadat, vooral Jagersma, wat te optimistisch en eenzijdig met de cijfertjes was omgegaan.
Van der Kallen weet duidelijk in te schatten dat de inbreng vanuit sponsors en TV-rechten in de komende paar jaar nog verder zal teruglopen. En op Jozias en de zijnen hoeft ADO niet meer te rekenen.
Misschien dat van der Kallen om zijn eigen bedrijven te redden toch wat van zijn (Elia-)geld heeft terug moeten vragen, wie weet?
Wellicht ook is er recent weer een lijk uit het verleden uit de kast komen flikkeren en moet dat eerst "begraven" worden. Het zou mij niets verbazen.
Wat de besparing op premies zal zijn? Dat hangt af van de kosten per punt. En ik denk dat de begroting wat betreft punten niet verder gaat dan 40 á 45.
Stel 1000 euro per punt voor 25 man dan praten we over 1.000.000 euro en dat is best wat op een totale begroting van 15 mio
En ik ben het met je eens: Niet de 15 mio is interessant. Ik zou de opbouw weleens willen zien.
Hoeveel kosten niet-voetballend personeel, hoveel kosten spelers en trainers, hoeveel kosten voor veiligheid, huur, etc.
Het zou denk ik voor een hoop supporters een eye-opener zijn.
verder houdt de gemeente een oogje in het zijl.
Het zal best te maken hebben met sponsor inkomsten en dat soort shit, maar dat moet je volgens mij als je een begroting maakt uit gaan van wat je nu omzet en niet wat je misschien gaat omzetten want misschien is niks.
en daar gaan ze na zoveel tegen slagen weer de fout in
0
|
Dinsdag 21 juli 2009 om 22:25 uur |
Bert
misschien volgend jaar, als we erinblijven natuurlijk. een hoop spanning minder. en kunnen we mischien voor het linker rijtje gaan.
Sprak vandaag weer een aantal mensen die vonden dat Ado een leuke club is.
We are staying up.
0
|
Vrijdag 24 april 2009 om 23:37 uur |
Nu online
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Excelsior | 14 | - | 29 |
2 | Helmond Sp. | 14 | - | 27 |
3 | Graafschap | 14 | - | 26 |
4 | FC Volendam | 14 | - | 26 |
5 | Den Bosch + | 14 | - | 25 |
6 | FC Dordrecht | 14 | - | 25 |
7 | FC Emmen | 14 | - | 24 |
8 | SC Cambuur | 14 | - | 22 |
9 | Telstar | 15 | - | 22 |
10 | ADO Den Haag | 14 | - | 21 |
11 | Roda JC | 14 | - | 20 |
12 | Jong AZ | 14 | - | 17 |
13 | TOP Oss | 14 | - | 16 |
14 | FC Eindhoven | 15 | - | 16 |
15 | Jong PSV | 14 | - | 14 |
16 | MVV Maastr. | 15 | - | 13 |
17 | Jong Ajax | 14 | - | 12 |
18 | VVV-Venlo | 15 | - | 11 |
19 | Jong Utrecht | 14 | - | 8 |
20 | Vitesse -6 | 14 | - | 6 |