Dat was dus een strafschop en had rood moeten zijn voor dordt
Zaterdag 7 februari 2015 om 19:03 uur

KR96

rh_vakm schreef:

Naar mijn mening geen hands en geen penalty.
Mwah, die penalty kon niet anders dan gegeven worden. Zat achter het doel en was gewoon een duidelijke strafschop.
0
Woensdag 4 februari 2015 om 21:28 uur

JB

Nu al op VI:

Wang-effect in Den Haag: ADO verslaat FC Twente

ADO Den Haag heeft de festiviteiten rond het 110-jarig jubileum opgeluisterd met een 2-0 zege op FC Twente. Het recent in Chinese handen gevallen ADO won dankzij een goal van nieuweling Oleksandr Iakovenko (foto boven) en een late penalty van Roland Alberg voor het eerst in negen competitieduels weer eens.

Op 1 februari bestond ADO precies 110 jaar en voor de aftrap werd daar onder meer met een vuurwerk bij stilgestaan. Bovendien was er deze week de nodige aandacht voor eigenaar Hui Wang, die meetrainde en zich vanavond op de tribune liet zien. Hij vierde de ADO-goals met een dansje mee.

Direct na de aftrap zorgde juist Twente voor het vuurwerk. Hakim Ziyech kegelde al na een minuut bij een vrije trap de bal tegen de lat. Uiteindelijk was het toch ADO dat op voorsprong kwam. Een van de door Wang naar Den Haag gehaalde aanvallers was daarvoor verantwoordelijk. Iakovenko, de Fiorentina-huurling die tot vandaag sinds mei 2014 niet in actie was gekomen, zette zijn debuut luister bij met de 1-0. De Oekraïner won, al dan niet met te hoog geheven been, een duel van de halfslachtig ingrijpende Darryl Lachman en schoof koeltjes binnen: 1-0.

Na het openingsdoelpunt ging Twente op zoek naar de gelijkmaker. Maar net als in de tweede helft waren kansen niet besteed aan onder anderen Luc Castaignos. ADO bleef in de tegenstoot steeds gevaarlijk en was in het laatste kwartier een paar keer dicht bij de 2-0. Mike van Duinen, die samen met de andere aanwinst Wilson Eduardo de voorhoede vormde door het blessureleed van Michiel Kramer, zag doelman Sonny Stevens dat ternauwernood voorkomen. Uiteindelijk bepaalde Alberg met een strafschop de eindstand. Hij was zelf neergelegd door Lachman, die was neergelegd door Lachman. De Twente-verdediger groeide zo uit tot schlemiel van de wedstrijd. Bij 2-0 bleef het.

Zodoende pakt ADO niet alleen broodnodige punten in de race om handhaving. Ook werd voor de tweede keer in de voorbije twintig Eredivisie-duels met de Tukkers gewonnen. Van de overige achttien confrontaties werden er liefst veertien verloren. ADO is op basis van doelsaldo een plekje gestegen en lost Go Ahead Eagles af als nummer veertien.

Voor Twente zijn de druiven zuur. Voor het eerst in zeventien Eredivisie-wedstrijden werd er niet gescoord, waardoor de ploeg van Alfred Schreuder dure punten laat liggen in de strijd om de derde plek en voorlopig zesde blijft. AZ en PEC, die nog in actie moeten komen, hebben respectievelijk één en twee punten meer. Bovendien laat Twente na te profiteren van de nederlaag die nummer drie Feyenoord bij SC Heerenveen leed. Het verschil tussen die ploegen is daardoor nog vier punten.
0
Woensdag 4 februari 2015 om 20:23 uur

KR96

DHFC070 schreef:

Die de Leeuw is echt een goalgetter niet normaal zeg.
Vond het toen bij Veendam al echt een goede speler.
Mistte wel mooi een strafschop anders... Sowieso een belachelijke spelregel dat Kashia rood krijgt. Die jongen doet echt zijn best om zijn lichaam erachter te zetten, en met een penalty en gele kaart zou Vitesse al meer dan voldoende bestraft worden. Die rode kaart hoeft dan helemaal niet van mij.
0
Woensdag 28 januari 2015 om 22:13 uur

<FCDH>

Nu neemt de snor het weer voor ADO op

Jansen moet gelijk van het veld af nooit meer fluiten die begrijpt er geen pepernoot van wormgoor kan er niks aan doen was geen rood en geen strafschop
0
Maandag 26 januari 2015 om 20:53 uur

haagse-Dick

Frustratie bij Fraser: ‘Moet ik net als Van Basten gaan schreeuwen?

Henk Fraser voelt zich bestolen. Zijn ADO Den Haag ging zondagmiddag door een rake strafschop van Jop van der Linden met 1-0 onderuit bij Go Ahead Eagles en verdediger Vito Wormgoor werd bovendien met een rode kaart van het veld gestuurd. ADO speelde daardoor een verloren wedstrijd en Fraser was dan ook niet tevreden over het optreden van scheidsrechter Ed Janssen.

Soms is het verstandig om je mond te houden. Maar misschien moet ik net als Marco van Basten voor een camera gaan lopen schreeuwen. Mogelijk werkt dat wel. Ik denk dat rood een beetje overdreven is, als je er überhaupt een penalty voor geeft”, zegt Fraser tegen FOX Sports.
In gesprek met de NOS zegt hij: “Als je hiervoor penalty`s gaat geven... Anatomisch gezien is het onmogelijk om de arm weg te halen. Misschien moeten we shirtjes gaan aanpassen waardoor de armen in de shirts zitten. Ik vind de straf zwaar, maar we zullen ons wel weer verstoppen achter de regels. Dat antwoord zal ik toch wel krijgen.”
0
Zondag 25 januari 2015 om 21:30 uur

KR96

070-Hagenees schreef:

Ik ben ook realistisch Kees! Anders had ik wel een overwinning voorspeld. De meesten zullen vanavond alleen genoegen nemen met drie punten, maar ik denk dat we toch gelijk gaan spelen. Puur op gevoel hoor!
Cambuur heeft nog nooit een goede wedstrijd tegen ADO gespeeld, de uitwedstrijd gaf ook maar weer eens aan hoe ongelukkig ADO dit seizoen is, door die strafschop en dat van richting veranderde schot. Ik zie wel potentie. De ploeg is opgefrist en flink ingestampt dat het vanavond moet gebeuren, dus ik verwacht een kak wedstrijd met ADO als winnaar.

Waht schreef:

3 competitie wedstrijden gewonnen van de 14.
Uit de beker.
Gelijkspel tegen ajaks en iedereen weer blij.

Die mij maar de negativiteit voorlopig want onze ploeg is niet in staat iets te presteren komende zondag uit bij PEC.

Tot volgende week.
Inderdaad. Natuurlijk blij met het zeer nodige punt.
Maar de eerste helft was niet om aan te zien. Maar 1 kansje. En gelukkig dat we Kramer hebben die de bal er in de tweede helft weet in te frommelen.

Maar eerst even wachten of er nu doorgezet kan worden. Want de meeste wedstrijden dit seizoen waren beneden peil. En die bekerwedstrijd was echt schandalig. Geen 1 strafschop in de strafschoppenserie benut.

Ik hoop dat er zondag net zoveel strijd en inzet als in de tweede helft tegen Ajakkes te zien is.

0
Dinsdag 2 december 2014 om 23:21 uur

rien1

<FCDH> schreef:

1-1 afgelopen maar wat was het weer slecht
Tja, je denkt na die 1-1 er overheen, zelfs met 10 man. Maar goed, als je het begin ziet met de rode kaart al in de 9e minuut en de gemiste strafschop dan kan ik een beetje leven met de 1-1. MAAR het moet echt beter worden!! Dit kan zo niet langer want dan gaan we er uit. Ben blij met Kramer, maar laat hij die rare acties nou eens achterwege. Hij had ook nog rood kunnen krijgen met Dordt op et programma.