hass

Jong ADO Den Haag verspeelt voorsprong
De ploeg van Henk Fräser, als nummer één, trad maandagavond aan tegen de nummer twee van de huidige competitie, FC Volendam. En beiden waren tot de tanden gewapend met een aantal potentiële eerste elftalspelers.

Verslag: Nathalie Nuiten, Lex Schoenmaker jr.

Het werd uiteindelijk een duel waarin veel gebeurde, beide ploegen twee keer wisten te scoren in één helft en beiden kansen op de overwinning lieten liggen. Bogdan Milic ging verder met de ingeslagen scorende weg van vorige week, hij maakte er tegen FC Volendam twee. En een mooie bijzaak: Mitchell Piqué speelde weer 86 minuten sinds hij met een voet uit het gips is.

De openingsgoal kopte Milic binnen uit een perfecte voorzet van Tim de Meersman. Deze laatste speelde eindelijk weer eens bijna een hele wedstrijd na een lange periode vol blessureleed. Na ruim een half uur diende de eerste kans voor de Volendammers zich aan. Dominique van Dijk kreeg de bal op links, maakte een actie en gaf de bal zo voor dat Hamit Yildiz alleen maar in hoefde te tikken. Hij raakte de bal met binnenkant voet, maar deze ging niet eens over de achterlijn, meer richting de zijlijn.

Amper een minuut later maakte de diepgaande Santy Hulst een actie waarna hij zijn tegenstander maar weer eens eruit liep. De instormende Milic had de bal voor het intikken, maar zag doelman Harm Kuperus op het laatste moment nog in de weg staan. Net voor de rust maakte de Serviër alsnog de 2-0. Uit een passje van Remco Klaasse ging Joel Tillema door en hij wist precies het hoofd van de lange Milic te vinden.

Bij een 2-0 ruststand is er maar één valkuil en dat is denken dat je er al bent. Dat straalde Jong ADO Den Haag in de tweede helft niet uit, maar FC Volendam wist toch de overhand te nemen. Voetballend was de ploeg dan ook erg sterk. Tien minuten na de rust tekende Dominique van Dijk met een schot vanaf links voor de aansluitingstreffer. Nog geen twee minuten later had Jong ADO Den Haag dan toch de voorsprong uit handen gegeven. Waar bijna een uur voor geknokt was, verdween binnen twee minuten. Samir El Moussaoui, ook terug van een blessure, speelde onder druk van de Volendamse aanval terug op keeper Coutinho. Deze dacht voldoende tijd te hebben om de spits die kwam storen met een actie te passeren, maar de bal werd hem ontfutseld. In de achtervolging die hij inzette beging de doelman een overtreding waardoor een penalty werd gegeven. Dat buitenkansje wist Arvid Smit wel te benutten.

Vanaf dat moment kon het duel eigenlijk alle kanten op, beide teams wisten steeds weer de energie te vinden om aan te zetten. Zo stuurde de ingevallen Mimoun El Kadi Klaasse weg en deze schoot hard voorlangs. Tien minuten voor tijd kon Coutinho een hard schot van Yildiz nog net uit de kruising halen. Een actie van de Volendamse doelman leidde nog even tot consternatie in de laatste minuten. Hij leek een overtreding te maken op Santy Hulst, net buiten de zestien. Milic kon nog wel doorgaan, maar echt voordeel had de ploeg er niet van want het echte verhaal was al geweken.

In de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop lieten de nummer één en twee van de competitie zien dat ze terecht bovenaan staan. En ook werd duidelijk waarom de onderlinge verschillen niet heel groot zijn. Maandag 8 december gaat Jong ADO Den Haag nog naar FC Zwolle met als missie als nummer één de winter in te gaan.

Karakteristiek
Jong ADO Den Haag – Jong FC Volendam 2-2 (2-0)
16. Bogdan Milic 1-0, 43. Bogdan Milic 2-0, 55. Dominique van Dijk 2-1, 57. Arvid Smit 2-2 (pen)
Gele kaarten: Schwiebbe, Coutinho
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Lauwers, De Geer, El Moussaoui, Piqué; Schwiebbe, De Meersman (86. Stoffels), Tillema, Hulst; Klaasse (73. El Kadi), Milic
0
Maandag 1 december 2008 om 23:01 uur

<FCDH>

Wij zitten weer met een ‘knakkie’ in de kleedkamer
Geschreven door Knippen en Plakken

Ondanks de zevende nederlaag op rij, zag trainer Andre Wetzel na afloop van het duel tegen FC Twente toch lichtpuntjes bij zijn ploeg. Wetzel was zeer teleurgesteld, maar ‘ongebroken’ zoals hij op de persconferentie zei. ‘Haaglanden Voetbal’ sprak na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd met de Haagse trainer.

Andre, hoe kijk jij terug op deze wedstrijd?

‘Ik vond dat wij het in de eerste helft goed onder controle hadden, in die zin, dat Twente na die 0-1 pas in de 38e minuut haar eerste kans kreeg. Daarna tot de rust inderdaad de kans had om de 0-2 en de 0-3 te maken, maar wij maakten het ze door onze speelwijze met een versterkt middenveld erg moeilijk.’

In de tweede helft kwam ADO beter in de wedstrijd, maar Twente verzuimde om in de eerste minuten na de rust - net als voor de rust - om jullie de genadeklap te geven!

‘Ik denk dat inderdaad ook. De laatste vijf, zes minuten voor de rust, dat zijn momenten die wij zelf weggeven en iedere keer uit ons balbezit ontstaan die kansen voor Twente. Dat heeft natuurlijk met kwaliteit te maken, maar daarna herpakken wij ons en ik denk dat zij heel veel moeite hadden met onze speelwijze. Ik denk dat het uitstekend gelukt is om Twente te ontregelen en dat het in de tweede helft ook goed lukte om gevaarlijk te zijn. Dat wij op dat moment gelijk kwamen, was volgens mij terecht.’

Dat ben ik niet met je eens. Ik vind dat Robert Zwinkels jullie gewoon in de wedstrijd heeft gehouden!

‘Dat heb ik net al gezegd, de laatste vijf, zes minuten voor rust kunnen zij er zomaar drie maken, maar die maken ze niet. Daarna hebben wij in de tweede helft gejaagd naar de 1-1 en ik denk dat wij die op een goed moment en terecht maken.’

Als je ziet hoe die 1-2 tot stand komt, een loopactie vanaf de eigen helft met een steekpass waarbij Kai van Heese moest kiezen en Arnautovic de vrije doorgang krijgt. Hoe beoordeel jij die situatie?

‘Kai moet helemaal niet kiezen. Je moet met z’n vieren keihard achteruit rennen in plaats van vooruit, want er komt iemand van achteruit oplopen dus kun je dan niet op buitenspel gaan spelen. N’Kufo staat wel buitenspel door het stappen en die stapt ook nog over de bal heen en volgens mij is dat hinderlijk buitenspel. Maar goed, in principe moeten ze niet naar voren lopen, ze moeten keihard achteruit lopen, want je weet dat er een steekpass komt.’

Want vond jij van je achterhoede?

‘Ik vond de achterhoede goed en ook de gehele ploeg bij balbezit van de tegenstander goed spelen, want wij hebben het zo neer gezet, dat Twente volledig ontregeld werd. Zij konden hun positiespel niet spelen zoals zij dat wilden. Ze creëerden geen kansen behoudens die drie, vier vlak voor en na de rust. Zij hebben wel met 6-0 van Heerenveen gewonnen en hebben toch de grootste moeite met ADO Den Haag. Nogmaals, afgezien van die kansen vlak voor en na de rust, dat geef ik toe, dan geven wij drie, vier keer een counter weg en dan hadden zij kunnen scoren.’

Dit is toch weer een behoorlijke dreun!

‘Dit is zeker een dreun, maar ik blijf constateren, dat er een fantastische mentaliteit in die groep zit. Dat er keihard gewerkt wordt en dat wij vandaag ook een heel behoorlijke wedstrijd gespeeld hebben. Dat wij met 2-1 verliezen van Twente is helemaal niet zo raar, maar dat wij verliezen betekent wel, dat wij met een ‘knakkie’ zitten in de kleedkamer. Het vertrouwen moet weer opgepoetst worden en dat is mijn probleem natuurlijk.’

Dat is het grootste probleem, om het vertrouwen weer op te poetsen. Dat ze er weer in gaan geloven!

‘Ja, dat is de kunst, maar ik heb zoveel goede dingen gezien vandaag, maar ik heb er gewoon heel veel vertrouwen in, dat wij dit seizoen in de eredivisie blijven. Dat is het enige waar het om gaat!’

Bron: Haaglanden Voetbal

0
Maandag 1 december 2008 om 10:55 uur

Van het Centraal Bureau voor de Cijfertjes.

Voor de cijferfanaten:
Na deze ronde staan we op de 15e plek.

Maar als we kijken naar het doelsaldo zien we dat:
-Verdedigend scoren er 6 ploegen slechter dan ADO Den Haag. We doen het hierin dus niet eens zo slecht. Een 12e plek.
-Aanvallend scoren er 2 ploegen slechter dan ADO Den Haag. We doen het hierin dus op degradatieniveau. Een 16e plek.
0
Zondag 30 november 2008 om 16:44 uur

ADO voor altijd

DEGRADATIE

Helaas ben ik het niet eens met Wetzel dat we ons handhaven. Hijzelf denkt dat het met een scorende spits het probleem opgelost is, ik denk van niet, het probleem zit veel en veel dieper. N.m.l ook ben Wetzel zelf , hij heeft qua organisatie de boel goed op de rails gezet maar het opstellen en organisatie en spelstijl is het een puinhoop. We lopen steeds op onze eigen helft en voetballen steeds naar achteren ipv druk te geven en de tegenstander vast te zetten op hun helft. Dan krijg nml ook kansen en doelpunten, want met deze speelstijl die we nu hebbem zal ook een nieuwe spits niets kunnen doen, je kan niet scoren als je op je eigen helft loopt en af en toe een (slecht uitgevoerde) plaats. Dus een andere coach die de training en opstelling voorziet (denk eens enorme gedreven coach b.v Hans Kraaij jr.).
We staan nu op een nacompetitieplaats en de andere ploegen die daar staan voetballen beter dan wij, ik hoop wel dat het lukt om volendam onder ons te houden.
0
Zondag 30 november 2008 om 10:44 uur

Een oudere supporter

Peco schreef:

Ik snap het niet zo slecht hebben we het niet gedaan, in plaats van dat het 1-7 wordt is het maar 1-2 geworden ... Uiteraard ligt het nu helemaal aan de trainer...die in het begin van het seizoen de big hero was, maar ja, zo werkt het ja.
2 kritische punten over Wetzel van mijn kant.
Ten eerste gooit die Meric er niet in, wat ik onbegrijpelijk vind.. en net zo onbegrijpelijk is dat is lees dat hij Hoogendorp zou negeren... niet genoeg kennelijk want hij stelt ´m gewoon op.
Ik noem even een spits op waar je wel wat aan hebt, in plaats van Caracciolo (niet explosief genoeg), Hoogendorp (niet explosief genoeg) of Immers (niet explosief genoeg): Emiel van Eykeren.  Het was geen toptalent maar hij konnen wel hard rennen, noem is 1 spits op bij Den Haag uit de huidige selectie die de 100 meter sneller aflegt dan Mr. FC Den Haag hier po het forum met z´n dikke buik hahaha

Oh schone drome... laat de punten maar komeee

Emiel, hij kon niet alleen hard rennen, maar ook nog eens REGELMATIG scoren. Iets waar we al lange tijd niet meemaken,
0
Zondag 30 november 2008 om 10:10 uur

DH

Hoe kan Wetzel in godsnaam tevreden zijn over bepaalde zaken in deze wedstrijd? Behalve de goal van Reso ging echt alles fout en kon Twente alles doen wat zij wilden. Wel grappig dat ondanks alle kansen Twente alleen met hulp van de scheidsrechter kon scoren.
0
Zaterdag 29 november 2008 om 22:59 uur

RONTOM

Den Haag For Life schreef:

Bogdan is toch pas na de promotie gehaald. Fabio kent de Nederlandse competitie. Bogdan niet.

Voor de top eerste divisie waren ze goed genoeg geweest. Het is niet zo moeilijk om het artikel goed te lezen.
dit slaat natuurlijk als een drol op een strontschuit,welke buitenlandse spits ken de nederlandse competitie ,als het een goeie spits is moet die overal scoren,voor de top eerste divisie waren ze goed genoeg! nu zijn ze met spitsen bezig van westlandia ja je leest het goed westlandia en telstar voor de eredivisie,schiet mij maar lek ja daag!!!!!

Bank;
Zwinkels;Teixeira, Bosschaart, Rankovic, Meric, Milic, Immers.

Wieberen;
Soltani, Verhoek, Kahya, De Meersman(wie?), Resodidrama

Erbij;
Calabro wil zelf hierheen zei Wetzel, opvolger Hoogendorp (mits Powel niet doorgaat)
Mertens van AGOVV erbij, aanvallende middenvelder ipv Verhoek
Duits van Omniworld, controleur
Garcia-Garcia type Meric vanaf links. Goede aanvaller. Kan het niet vinden met Jans bij FCG.