Welkom in de shoutbox, gast
Tag: handen
purnie&pino
Club Achter de Duinen schreef:
Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:
`ACA Investments weer in beeld ondanks noodkreet`
ACA Investments is opnieuw in beeld bij ADO, meldt `een doorgaans zeer betrouwbare bron` aan Voetbal International.
Lees het nieuwsbericht
Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:
`ACA Investments weer in beeld ondanks noodkreet`
ACA Investments is opnieuw in beeld bij ADO, meldt `een doorgaans zeer betrouwbare bron` aan Voetbal International.
Lees het nieuwsbericht
Komen we dalijk nog in japanse handen 😅
0
|
Vrijdag 8 oktober 2021 om 17:59 uur |
Heino
Van VI Pro
12 vragen over de ADO-problematiek
Door Stef de Bont
ADO Den Haag heeft nog 23 dagen om een garantstelling van 5,1 miljoen te vinden. Lukt dat niet, dan raakt het mogelijk de KNVB-licentie kwijt. Op een paar gelekte brieven na is het oorverdovend stil vanuit de Residentie. Op VI PRO proberen we wat orde in de chaos te scheppen.
Het voorbije jaar hebben we vaak én veel gepubliceerd over de situatie van ADO Den Haag. Over grootaandeelhouder United Vansen dat weigerde te betalen, cowboys en luchtfietsers die de club over wilden nemen én de aanhoudende bestuurlijke chaos. Het blijft jammer dat de toenmalige clubleiding een jaar geleden nee zei tegen een eigen docu-soap; deze beelden zouden heel de wereld over gaan.
Inmiddels is het niet meer vijf, maar één voor twaalf. In de komende drie weken moet er een oplossing komen voor de Haagse situatie. Zelfs in het Cars Jeans Stadion, waar men maandenlang acteerde de rust zelve te zijn, is er sprake van lichte paniek. Alle ogen lijken nu gericht op de gemeente. Of toch niet? Komende week volgen opnieuw drie punten in mindering. Vervolgens staat de KNVB-licentie op het spel…
Hoe zat het ook alweer precies?
Het Chinese United Vansen (UVS) is grootaandeelhouder van ADO Den Haag. Al jaren. En een gelukkig huwelijk was het nooit. Vorig jaar werd de echtscheiding aangevraagd. Wat was er aan de hand? De Chinese overheid wilde niet langer dat er werd geïnvesteerd in het Europese voetbal. In omringende landen zagen we Chinese investeerders een terugtrekkende beweging maken. Maar in Den Haag was er nog een betalingsachterstand. Ruim twee miljoen euro. Na meerdere betalingsherinneringen sleepte de toenmalige clubleiding de eigen aandeelhouder voor de rechter. Intussen werd met allerlei noodverbanden de cash flow op gang gehouden. Nét genoeg om aan de belangrijkste betalingsverplichtingen te voldoen.
Maar wie wat dieper in de Haagse boeken duikt, ziet dat de club in de jaren daarvoor al miljoenenschulden had gemaakt. Een serieus probleem. Om een faillissement te voorkomen, werd er een WHOA-traject gestart. Deze is in het leven geroepen om bedrijven, die nog enigszins levensvatbaar lijken, niet failliet te laten gaan. Er werd een herstructureringsdeskundige (Jeroen Reiziger) aangesteld. Deze moest de schuldeisers, ruim 150, een voorstel doen. Het is een potpourri van mensen en bedrijven. Van de autodealer tot het schoonmaakbedrijf, tot de beveiliging en zelfs zaakwaarnemers. Als het WHOA-traject slaagt krijgen ze nog maar een fractie van het verschuldigde bedrag. Maar de alom heersende gedachte is: het is nog altijd meer dan wanneer ADO omvalt.
Er is geld nodig. Hoeveel precies?
Er lopen meerdere zaken naast elkaar. Voor de eerder genoemde schuldeisers is in totaal nog zo’n anderhalf miljoen euro nodig. (Dit werd begin augustus nog ingeschat op 1,2 miljoen euro). Dan is er dus vier miljoen verdampt. Dat geld moet direct op korte termijn worden afgetikt. Geld dat de club niet heeft.
Het is ADO dan ook niet gelukt om een sluitende begroting bij de KNVB in te leveren. De licentiecommissie van de KNVB is van mening dat er een garantstelling van 5,1 miljoen euro nodig is om dit seizoen uit te spelen. De voetbalbond zegt dat er ergens vijf miljoen euro nodig is, anders lijkt ADO dit seizoen ergens onderweg niet meer aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. En daar zijn ze in Zeist heel scherp op.
En dan heb je nog UVS. Formeel is dat de grootaandeelhouder en moet er betaald worden voor de aandelen ADO. De Haagse clubleiding is van mening dat het juist de Chinezen die moeten betalen, rechtszaken hierover lopen nog. Om het niet té ingewikkeld te maken, laten we dat nu even buiten beschouwing. Wel is het zo dat één van de belangrijkste overnamepartijen van de laatste maanden, de Groep Lentze/Jol, een geldbedrag van vijfhonderdduizend heeft gereserveerd voor China. Bovendien zou UVS dan een paar procentpunten ADO behouden.
Onderaan de streep moet er minimaal 6,6 miljoen euro op tafel worden gelegd. Maar in werkelijkheid zal het ADO-bonnetje veel hoger oplopen.
Maar waarom verkoopt de club de aandelen dan niet aan De Groep Lentze/Jol?
De voorbije maanden hebben meer dan twintig partijen zich gemeld. De één veel serieuzer dan de ander. Op een zeker moment was de Groep Lentze/Jol de meest concrete en hadden ze zelfs een exclusiviteitsrecht. We schreven eerder al over Jeroen Lentze en zijn plannen met de club.
Zij stelden echter als voorwaarde dat ADO het stadion en parkeerterrein zou kopen. Want wie nu instapt, betaalt ruim een miljoen euro huur per jaar. Aan wie? De gemeente Den Haag. Er werd aangedrongen op een taxatie. Het leverde nogal wat gesteggel op tussen de potentiële nieuwe eigenaar, de Haagse clubleiding en de gemeente. Naar verluidt wacht men nog altijd op het taxatierapport.
De Groep Lentze/Jol heeft altijd het gevoel gehad te zijn tegengewerkt. De voorbije weken is die gedachte alleen maar toegenomen. Nadat het exclusiviteitscontract verliep waren ze direct helemaal geen serieuze gesprekspartner meer. Ze voelen zich bestolen.
Donderdag 7 oktober heeft het een vertrouwelijke mail gestuurd aan de Haagse gemeenteraad, die VI in handen heeft. Het benadrukt in het schrijven dat er niet en onjuist is gecommuniceerd over hun bod. De meest intrigerende passage luidt:
‘Het is niet aan de Groep Lentze/Jol om te oordelen of er van de kant van de ADO-directie dan wel Raad van Commissarissen sprake is van (al dan niet opzettelijk) onjuist handelen en/of informeren van de gemeente dan wel sprake is van verregaande incompetentie van deze gremia.’
Met andere woorden: ze voelen zich in het plat Haags genaaid. Er zijn app-berichten als bijlage toegevoegd aan het dossier om het één en ander te bewijzen. Benieuwd wat de individuele gemeenteraadsleden hiervan gaan vinden.
Zijn er alternatieven?
Meerdere. Althans, dat liet de club ons een week geleden weten. Maar het wordt een race tegen de klok. Zoals gezegd moet er voor 1 november een koper zijn. De overname én het papierwerk moet dan geregeld zijn. Bovendien moet ook de Licentiecommissie van de KNVB akkoord gaan. Bij FC Den Bosch duurde dat zes weken. En dat was, voor KNVB-begrippen, ontzettend snel. Het lijkt dan ook een mission impossible. Toen we daar eerder naar vroegen zei de Haagse woordvoerder dat de voetbalbond was aangelijnd in het proces én snel kon schakelen.
De clubleiding zette naar eigen zeggen in op een spoedverkoop. Een Houdini-act. Dat gevoel werd deze week bevestigd na een interview van interim-directeur Edwin Reijntjes aan de supporterswebsite The Hague City Firm. Op de vraag of ADO voor het einde van deze maand zou zijn verkocht antwoordt hij volmondig ja.
De naam van Rob Jansen valt zeker. Hij is één van de geïnteresseerde partijen. Ook schreven wij eerder al over het Japanse ACA Investments. Maar er is iets geks aan de hand. Op 5 oktober, de dag dat Reijntjes in het bewuste interview aangaf dat ADO voor het einde van de maand verkocht zou worden, stuurde burgemeester Jan van Zanen een brief aan de Haagse gemeenteraad.
En zoals dat gaat bij het overnamedossier lag deze brief binnen no time bij diverse journalisten, waaronder VI. De inhoud was explosief.
‘Op 4 oktober 2021 heeft ADO ons een hernieuwd verzoek gedaan. ADO verzoekt deze keer om directie Financiële ondersteuning. De reden hiervoor is dat de KNVB voor 1 november 2021 een sluitende begroting of een garantstelling van 5,1 miljoen euro eist. ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen. Als ADO niet aan deze eis voldoet, zal de KNVB de licentie intrekken en zal ADO geen betaald voetbalorganisatie meer zijn.’
Resumerend: op dinsdag 5 oktober laat Reijntjes schriftelijk weten dat de club nog deze maand verkocht zou worden, maar een dag eerder heeft de gemeente een tegenovergesteld bericht ontvangen.
Hoe zit het nu precies?
Dat zouden wij ook wel willen weten. En dus zochten we contact met ADO Den Haag. Het probleem is dat we in het formele circuit steeds uitkomen bij woordvoerder Ronald Florisson. Een paar maanden terug heeft Reiziger laten weten dat alle communicatie via hem verloopt. En Reijntjes heeft sinds het begin van de overnameperikelen nog geen enkele keer zijn telefoon opgenomen.
Toch duiken de twee soms wel op. Zoals gememoreerd beantwoordde Reijntjes deze week nog schriftelijk vragen van supporters. Reiziger werd opgevoerd in het AD. En dus leek het ons een goed moment om ook wat prangende vragen neer te leggen. Uiteraard waren we aangewezen op Florisson. Hij benadrukt dat beide mannen geen interviews geven. Het interview aan het AD noemde hij “een ongelukje”. Die teksten hadden nooit afgedrukt mogen worden.
Florisson zelf komt ook niet met antwoorden. ‘Je ziet wat er gebeurt als wij wat zeggen. Dan ontstaat er direct ophef. Voor ons valt er geen enkele winst te halen als we vanuit officiële geledingen wat communiceren. Het wordt tijd voor radiostilte. Van beide kanten.’
Van beide kanten. Wie zijn dat?
De directie van ADO Den Haag en de gemeente Den Haag. Van Zanen wil kijken op welke manier het de club kan helpen. As we speak moet ADO de financiële situatie en financiële vooruitzichten toelichten. Daar is het sinds afgelopen dinsdag over in gesprek. De hoop is dat de gemeente volgende week precies weet hoe ADO ervoor staat.
Wat vraagt ADO van de gemeente?
Tijd. De club is al een jaar bezig om een oplossing te vinden voor de problemen maar is nu alsnog in tijdsnood gekomen. De datum van 1 november komt steeds dichterbij en de KNVB kent geen genade. Het heeft een partij nodig die garant staat voor die 5.1 miljoen euro. Als die toezegging er is, kan de club verder met de toekomst van de club. Daarover later meer.
Van Zanen benadrukt in zijn brief dat er, mits er sprake is van een toekomstbestendige bedrijfsvoering, gekeken wordt wat het kan doen. Maar dan wel binnen de bestaande regelgeving. Een gemeente mag niet zomaar vijf miljoen euro overmaken naar een voetbalclub. Dat valt onder de noemer ongeoorloofde staatssteun. Het zal eerder om een garantstelling gaan. De aanname dat de Haagse belastingbetaler indirect de portemonnee trekt, klopt dan ook niet. Wel zullen ze op het stadhuis genoeg aanknopingspunten willen zien. Niet dat ADO over een jaar weer aanklopt.
En wat als de gemeente ADO redt?
Officieel heeft niemand het bevestigd maar er gaan veel geluiden op om de aandelen onder te brengen in een stichting. Dan zou niet één iemand de club kopen maar heel veel mensen samen. Reijntjes zei tegen het AD dat dit feitelijk onmogelijk is. ‘Er is namelijk kapitaal nodig om ADO uit de problemen te helpen. De schuldenlast en de behoefte aan liquiditeit is daarvoor te groot. Dus die optie is van de baan. Maar ADO is een beschadigde club en die verkoopt moeilijk. Daarom duurt het lang.’
Maar als de gemeente garant staat voor die 5.1 miljoen euro en er een oplossing wordt gevonden voor de anderhalf miljoen vanuit de WHOA, kan de optie zo maar weer op tafel liggen. De eerder genoemde Rob Jansen gaf tegenover hetzelfde The Hague City Firm aan best met een groep mensen om tafel te willen gaan zitten. Er wordt zelfs al gefluisterd dat dergelijke plannen al lang zijn uitgewerkt.
Sterker nog, de andere kandidaat-kopers die niet of nauwelijks meer aan tafel kwamen, vermoeden dat dit altijd al het plan is geweest.
Zijn dan alle problemen uit de wereld?
Nee, zelfs als de club en de gemeente het eens worden, blijft het nog wel even onrustig. ADO moet ook nog het geld voor de schuldeisers bij elkaar zien te krijgen. Bovendien moet er een toekomstbestendig plan komen. Dat vereist samenwerking en laat dat nu net de laatste maanden vrij lastig zijn geweest. Het helpt daarbij ook niet mee dat iemand als Reijntjes, die intern én extern behoorlijk onder vuur ligt, niet uitsluit dat hij in de toekomst aanblijft bij de club. De Groep Lentze/Jol voelt zich intussen als vuil behandeld en dan is er nog de situatie met United Vansen. Als grootaandeelhouder moeten zij vooralsnog akkoord gaan met een overname. De ADO-soap is nog lang niet voorbij.
Bovendien werden we vrijdagochtend getipt dat ADO op meerdere borden wedt.
Speelt er nog iets anders dan?
Daar lijkt het wel op. Een doorgaans zeer betrouwbare bron liet ons op donderdag weten dat ACA Investments opnieuw in beeld is en momenteel gesprekken voert met de herstructureringsdeskundige. ‘Het kan volgende week al rond zijn’, vertelt onze tipgever.
Het staat haaks op de brief van Van Zanen aan zijn gemeenteraad waarin hij zegt: ‘ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen.’ Wordt de gemeente in de maling genomen? Is men bang dat een overname niet bijtijds tot stand komt? Of is dit het zoveelste broodje aap?
We horen dat Frank de Graauw, die met zijn Stadium Connected bij meerdere Eredivisieclubs actief is, de gesprekken met Reiziger voert. Als we hem vrijdagochtend uiteindelijk te pakken krijgen, bevestigt hij wat we al denken. ‘De namen die je noemt kloppen. Maar ik bel je dadelijk even terug. Ik moet even overleggen wat ik met je kan delen.’
Drie uur later heeft hij nog altijd niet teruggebeld. We houden u op de hoogte.
Wanneer horen we meer?
Dat duurt nooit lang in Den Haag. De club communiceert niet of nauwelijks met haar achterban of journalisten en lijkt dat ook niet van plan. ‘We werken nu met een klein circuit van mensen’, laat de woordvoerder weten. ‘Ik vermoed dat het voorlopig wel even stil blijft. Lekken is er voorlopig niet bij.’
Dat valt te bezien. De laatste maanden hebben geleerd dat het nooit lang stil blijft in Den Haag. En bovendien zal de club wel snel met antwoorden moeten komen. Over 23 dagen moet er een reddingsplan liggen.
12 vragen over de ADO-problematiek
Door Stef de Bont
ADO Den Haag heeft nog 23 dagen om een garantstelling van 5,1 miljoen te vinden. Lukt dat niet, dan raakt het mogelijk de KNVB-licentie kwijt. Op een paar gelekte brieven na is het oorverdovend stil vanuit de Residentie. Op VI PRO proberen we wat orde in de chaos te scheppen.
Het voorbije jaar hebben we vaak én veel gepubliceerd over de situatie van ADO Den Haag. Over grootaandeelhouder United Vansen dat weigerde te betalen, cowboys en luchtfietsers die de club over wilden nemen én de aanhoudende bestuurlijke chaos. Het blijft jammer dat de toenmalige clubleiding een jaar geleden nee zei tegen een eigen docu-soap; deze beelden zouden heel de wereld over gaan.
Inmiddels is het niet meer vijf, maar één voor twaalf. In de komende drie weken moet er een oplossing komen voor de Haagse situatie. Zelfs in het Cars Jeans Stadion, waar men maandenlang acteerde de rust zelve te zijn, is er sprake van lichte paniek. Alle ogen lijken nu gericht op de gemeente. Of toch niet? Komende week volgen opnieuw drie punten in mindering. Vervolgens staat de KNVB-licentie op het spel…
Hoe zat het ook alweer precies?
Het Chinese United Vansen (UVS) is grootaandeelhouder van ADO Den Haag. Al jaren. En een gelukkig huwelijk was het nooit. Vorig jaar werd de echtscheiding aangevraagd. Wat was er aan de hand? De Chinese overheid wilde niet langer dat er werd geïnvesteerd in het Europese voetbal. In omringende landen zagen we Chinese investeerders een terugtrekkende beweging maken. Maar in Den Haag was er nog een betalingsachterstand. Ruim twee miljoen euro. Na meerdere betalingsherinneringen sleepte de toenmalige clubleiding de eigen aandeelhouder voor de rechter. Intussen werd met allerlei noodverbanden de cash flow op gang gehouden. Nét genoeg om aan de belangrijkste betalingsverplichtingen te voldoen.
Maar wie wat dieper in de Haagse boeken duikt, ziet dat de club in de jaren daarvoor al miljoenenschulden had gemaakt. Een serieus probleem. Om een faillissement te voorkomen, werd er een WHOA-traject gestart. Deze is in het leven geroepen om bedrijven, die nog enigszins levensvatbaar lijken, niet failliet te laten gaan. Er werd een herstructureringsdeskundige (Jeroen Reiziger) aangesteld. Deze moest de schuldeisers, ruim 150, een voorstel doen. Het is een potpourri van mensen en bedrijven. Van de autodealer tot het schoonmaakbedrijf, tot de beveiliging en zelfs zaakwaarnemers. Als het WHOA-traject slaagt krijgen ze nog maar een fractie van het verschuldigde bedrag. Maar de alom heersende gedachte is: het is nog altijd meer dan wanneer ADO omvalt.
Er is geld nodig. Hoeveel precies?
Er lopen meerdere zaken naast elkaar. Voor de eerder genoemde schuldeisers is in totaal nog zo’n anderhalf miljoen euro nodig. (Dit werd begin augustus nog ingeschat op 1,2 miljoen euro). Dan is er dus vier miljoen verdampt. Dat geld moet direct op korte termijn worden afgetikt. Geld dat de club niet heeft.
Het is ADO dan ook niet gelukt om een sluitende begroting bij de KNVB in te leveren. De licentiecommissie van de KNVB is van mening dat er een garantstelling van 5,1 miljoen euro nodig is om dit seizoen uit te spelen. De voetbalbond zegt dat er ergens vijf miljoen euro nodig is, anders lijkt ADO dit seizoen ergens onderweg niet meer aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. En daar zijn ze in Zeist heel scherp op.
En dan heb je nog UVS. Formeel is dat de grootaandeelhouder en moet er betaald worden voor de aandelen ADO. De Haagse clubleiding is van mening dat het juist de Chinezen die moeten betalen, rechtszaken hierover lopen nog. Om het niet té ingewikkeld te maken, laten we dat nu even buiten beschouwing. Wel is het zo dat één van de belangrijkste overnamepartijen van de laatste maanden, de Groep Lentze/Jol, een geldbedrag van vijfhonderdduizend heeft gereserveerd voor China. Bovendien zou UVS dan een paar procentpunten ADO behouden.
Onderaan de streep moet er minimaal 6,6 miljoen euro op tafel worden gelegd. Maar in werkelijkheid zal het ADO-bonnetje veel hoger oplopen.
Maar waarom verkoopt de club de aandelen dan niet aan De Groep Lentze/Jol?
De voorbije maanden hebben meer dan twintig partijen zich gemeld. De één veel serieuzer dan de ander. Op een zeker moment was de Groep Lentze/Jol de meest concrete en hadden ze zelfs een exclusiviteitsrecht. We schreven eerder al over Jeroen Lentze en zijn plannen met de club.
Zij stelden echter als voorwaarde dat ADO het stadion en parkeerterrein zou kopen. Want wie nu instapt, betaalt ruim een miljoen euro huur per jaar. Aan wie? De gemeente Den Haag. Er werd aangedrongen op een taxatie. Het leverde nogal wat gesteggel op tussen de potentiële nieuwe eigenaar, de Haagse clubleiding en de gemeente. Naar verluidt wacht men nog altijd op het taxatierapport.
De Groep Lentze/Jol heeft altijd het gevoel gehad te zijn tegengewerkt. De voorbije weken is die gedachte alleen maar toegenomen. Nadat het exclusiviteitscontract verliep waren ze direct helemaal geen serieuze gesprekspartner meer. Ze voelen zich bestolen.
Donderdag 7 oktober heeft het een vertrouwelijke mail gestuurd aan de Haagse gemeenteraad, die VI in handen heeft. Het benadrukt in het schrijven dat er niet en onjuist is gecommuniceerd over hun bod. De meest intrigerende passage luidt:
‘Het is niet aan de Groep Lentze/Jol om te oordelen of er van de kant van de ADO-directie dan wel Raad van Commissarissen sprake is van (al dan niet opzettelijk) onjuist handelen en/of informeren van de gemeente dan wel sprake is van verregaande incompetentie van deze gremia.’
Met andere woorden: ze voelen zich in het plat Haags genaaid. Er zijn app-berichten als bijlage toegevoegd aan het dossier om het één en ander te bewijzen. Benieuwd wat de individuele gemeenteraadsleden hiervan gaan vinden.
Zijn er alternatieven?
Meerdere. Althans, dat liet de club ons een week geleden weten. Maar het wordt een race tegen de klok. Zoals gezegd moet er voor 1 november een koper zijn. De overname én het papierwerk moet dan geregeld zijn. Bovendien moet ook de Licentiecommissie van de KNVB akkoord gaan. Bij FC Den Bosch duurde dat zes weken. En dat was, voor KNVB-begrippen, ontzettend snel. Het lijkt dan ook een mission impossible. Toen we daar eerder naar vroegen zei de Haagse woordvoerder dat de voetbalbond was aangelijnd in het proces én snel kon schakelen.
De clubleiding zette naar eigen zeggen in op een spoedverkoop. Een Houdini-act. Dat gevoel werd deze week bevestigd na een interview van interim-directeur Edwin Reijntjes aan de supporterswebsite The Hague City Firm. Op de vraag of ADO voor het einde van deze maand zou zijn verkocht antwoordt hij volmondig ja.
De naam van Rob Jansen valt zeker. Hij is één van de geïnteresseerde partijen. Ook schreven wij eerder al over het Japanse ACA Investments. Maar er is iets geks aan de hand. Op 5 oktober, de dag dat Reijntjes in het bewuste interview aangaf dat ADO voor het einde van de maand verkocht zou worden, stuurde burgemeester Jan van Zanen een brief aan de Haagse gemeenteraad.
En zoals dat gaat bij het overnamedossier lag deze brief binnen no time bij diverse journalisten, waaronder VI. De inhoud was explosief.
‘Op 4 oktober 2021 heeft ADO ons een hernieuwd verzoek gedaan. ADO verzoekt deze keer om directie Financiële ondersteuning. De reden hiervoor is dat de KNVB voor 1 november 2021 een sluitende begroting of een garantstelling van 5,1 miljoen euro eist. ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen. Als ADO niet aan deze eis voldoet, zal de KNVB de licentie intrekken en zal ADO geen betaald voetbalorganisatie meer zijn.’
Resumerend: op dinsdag 5 oktober laat Reijntjes schriftelijk weten dat de club nog deze maand verkocht zou worden, maar een dag eerder heeft de gemeente een tegenovergesteld bericht ontvangen.
Hoe zit het nu precies?
Dat zouden wij ook wel willen weten. En dus zochten we contact met ADO Den Haag. Het probleem is dat we in het formele circuit steeds uitkomen bij woordvoerder Ronald Florisson. Een paar maanden terug heeft Reiziger laten weten dat alle communicatie via hem verloopt. En Reijntjes heeft sinds het begin van de overnameperikelen nog geen enkele keer zijn telefoon opgenomen.
Toch duiken de twee soms wel op. Zoals gememoreerd beantwoordde Reijntjes deze week nog schriftelijk vragen van supporters. Reiziger werd opgevoerd in het AD. En dus leek het ons een goed moment om ook wat prangende vragen neer te leggen. Uiteraard waren we aangewezen op Florisson. Hij benadrukt dat beide mannen geen interviews geven. Het interview aan het AD noemde hij “een ongelukje”. Die teksten hadden nooit afgedrukt mogen worden.
Florisson zelf komt ook niet met antwoorden. ‘Je ziet wat er gebeurt als wij wat zeggen. Dan ontstaat er direct ophef. Voor ons valt er geen enkele winst te halen als we vanuit officiële geledingen wat communiceren. Het wordt tijd voor radiostilte. Van beide kanten.’
Van beide kanten. Wie zijn dat?
De directie van ADO Den Haag en de gemeente Den Haag. Van Zanen wil kijken op welke manier het de club kan helpen. As we speak moet ADO de financiële situatie en financiële vooruitzichten toelichten. Daar is het sinds afgelopen dinsdag over in gesprek. De hoop is dat de gemeente volgende week precies weet hoe ADO ervoor staat.
Wat vraagt ADO van de gemeente?
Tijd. De club is al een jaar bezig om een oplossing te vinden voor de problemen maar is nu alsnog in tijdsnood gekomen. De datum van 1 november komt steeds dichterbij en de KNVB kent geen genade. Het heeft een partij nodig die garant staat voor die 5.1 miljoen euro. Als die toezegging er is, kan de club verder met de toekomst van de club. Daarover later meer.
Van Zanen benadrukt in zijn brief dat er, mits er sprake is van een toekomstbestendige bedrijfsvoering, gekeken wordt wat het kan doen. Maar dan wel binnen de bestaande regelgeving. Een gemeente mag niet zomaar vijf miljoen euro overmaken naar een voetbalclub. Dat valt onder de noemer ongeoorloofde staatssteun. Het zal eerder om een garantstelling gaan. De aanname dat de Haagse belastingbetaler indirect de portemonnee trekt, klopt dan ook niet. Wel zullen ze op het stadhuis genoeg aanknopingspunten willen zien. Niet dat ADO over een jaar weer aanklopt.
En wat als de gemeente ADO redt?
Officieel heeft niemand het bevestigd maar er gaan veel geluiden op om de aandelen onder te brengen in een stichting. Dan zou niet één iemand de club kopen maar heel veel mensen samen. Reijntjes zei tegen het AD dat dit feitelijk onmogelijk is. ‘Er is namelijk kapitaal nodig om ADO uit de problemen te helpen. De schuldenlast en de behoefte aan liquiditeit is daarvoor te groot. Dus die optie is van de baan. Maar ADO is een beschadigde club en die verkoopt moeilijk. Daarom duurt het lang.’
Maar als de gemeente garant staat voor die 5.1 miljoen euro en er een oplossing wordt gevonden voor de anderhalf miljoen vanuit de WHOA, kan de optie zo maar weer op tafel liggen. De eerder genoemde Rob Jansen gaf tegenover hetzelfde The Hague City Firm aan best met een groep mensen om tafel te willen gaan zitten. Er wordt zelfs al gefluisterd dat dergelijke plannen al lang zijn uitgewerkt.
Sterker nog, de andere kandidaat-kopers die niet of nauwelijks meer aan tafel kwamen, vermoeden dat dit altijd al het plan is geweest.
Zijn dan alle problemen uit de wereld?
Nee, zelfs als de club en de gemeente het eens worden, blijft het nog wel even onrustig. ADO moet ook nog het geld voor de schuldeisers bij elkaar zien te krijgen. Bovendien moet er een toekomstbestendig plan komen. Dat vereist samenwerking en laat dat nu net de laatste maanden vrij lastig zijn geweest. Het helpt daarbij ook niet mee dat iemand als Reijntjes, die intern én extern behoorlijk onder vuur ligt, niet uitsluit dat hij in de toekomst aanblijft bij de club. De Groep Lentze/Jol voelt zich intussen als vuil behandeld en dan is er nog de situatie met United Vansen. Als grootaandeelhouder moeten zij vooralsnog akkoord gaan met een overname. De ADO-soap is nog lang niet voorbij.
Bovendien werden we vrijdagochtend getipt dat ADO op meerdere borden wedt.
Speelt er nog iets anders dan?
Daar lijkt het wel op. Een doorgaans zeer betrouwbare bron liet ons op donderdag weten dat ACA Investments opnieuw in beeld is en momenteel gesprekken voert met de herstructureringsdeskundige. ‘Het kan volgende week al rond zijn’, vertelt onze tipgever.
Het staat haaks op de brief van Van Zanen aan zijn gemeenteraad waarin hij zegt: ‘ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen.’ Wordt de gemeente in de maling genomen? Is men bang dat een overname niet bijtijds tot stand komt? Of is dit het zoveelste broodje aap?
We horen dat Frank de Graauw, die met zijn Stadium Connected bij meerdere Eredivisieclubs actief is, de gesprekken met Reiziger voert. Als we hem vrijdagochtend uiteindelijk te pakken krijgen, bevestigt hij wat we al denken. ‘De namen die je noemt kloppen. Maar ik bel je dadelijk even terug. Ik moet even overleggen wat ik met je kan delen.’
Drie uur later heeft hij nog altijd niet teruggebeld. We houden u op de hoogte.
Wanneer horen we meer?
Dat duurt nooit lang in Den Haag. De club communiceert niet of nauwelijks met haar achterban of journalisten en lijkt dat ook niet van plan. ‘We werken nu met een klein circuit van mensen’, laat de woordvoerder weten. ‘Ik vermoed dat het voorlopig wel even stil blijft. Lekken is er voorlopig niet bij.’
Dat valt te bezien. De laatste maanden hebben geleerd dat het nooit lang stil blijft in Den Haag. En bovendien zal de club wel snel met antwoorden moeten komen. Over 23 dagen moet er een reddingsplan liggen.
0
|
Vrijdag 8 oktober 2021 om 16:04 uur |
MikeDH
ghostdrift schreef:
gemeente Den Haag neemt de leiding bij ADO en behoudt het stadion
Lentze word buitenspel gezet zoals je tussen de regels door kunt lezen
de taxatie van het stadion word een wassen neus en eind van de week witte rook
mijn bescheiden mening
gemeente Den Haag neemt de leiding bij ADO en behoudt het stadion
Lentze word buitenspel gezet zoals je tussen de regels door kunt lezen
de taxatie van het stadion word een wassen neus en eind van de week witte rook
mijn bescheiden mening
Witte rook en weer terug in Haagse handen zal wel fijn.
Een constructie met certificaten en de gemeente het goude aandeel. Mogen geen eigenaar zijn, maar je moet ze toch iets bieden tegenover de lening en strikte voorwaarden dat de club altijd in Nederlandse handen moet blijven.
Lentze ging het toch alleen maar om het ontroerend goed.
Een constructie met certificaten en de gemeente het goude aandeel. Mogen geen eigenaar zijn, maar je moet ze toch iets bieden tegenover de lening en strikte voorwaarden dat de club altijd in Nederlandse handen moet blijven.
Lentze ging het toch alleen maar om het ontroerend goed.
0
|
Woensdag 6 oktober 2021 om 22:32 uur |
gonz
BLEISWIJK-1
VI
Absolute noodkreet ADO richting gemeente: `Zien zelf geen oplossing meer`
15.02 uur
Praat mee
© Pro Shots
Door Stef de Bont
In een poging de KNVB-licentie te behouden, doet ADO Den Haag een dringend beroep op de gemeente Den Haag. Dat blijkt uit een brief die is verstuurd aan de gemeenteraad, die VI in handen heeft. Hieruit blijkt dat de huidige clubbestuurders geen andere uitweg meer zien.
De situatie van ADO is inmiddels bekend. De club heeft meermaals verzaakt een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. Inmiddels heeft het zes punten in mindering gekregen, nog drie strafpunten zijn in aantocht. Als de club voor 1 november haar zaakjes niet op orde heeft, komt de KNVB-licentie in het geding en kan het zomaar gedaan zijn met betaald voetbal.
De Haagse clubleiding is achter de schermen al maanden bezig om een nieuwe grootaandeelhouder te vinden. Deze moet de schuldenlast overnemen en garant staan voor het tekort van dit seizoen. Tot vorige week liet een woordvoerder aan Voetbal International nog weten er alle vertrouwen in te hebben dat er een partij op zou staan. Nu blijkt uit documenten van de gemeenteraad dat de nood veel hoger is.
Burgemeester Jan van Zanen heeft dinsdag (5 oktober) een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin gaat hij uitgebreid in op de financiële problemen van de club. Hij schetst daarin het volgende:
`Op 4 oktober 2021 heeft ADO ons een hernieuwd verzoek gedaan. ADO verzoekt deze keer om directie Financiële ondersteuning. De reden hiervoor is dat de KNVB voor 1 november 2021 een sluitende begroting of een garantstelling van 5,1 miljoen euro eist. ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen. Als ADO niet aan deze eis voldoet, zal de KNVB de licentie intrekken en zal ADO geen betaald voetbalorganisatie meer zijn.`
Aanbevolen: ADO viert feest: `Onze trots pakken ze ons niet af`
Met andere woorden, zonder (tijdelijke) financiële steun van de gemeente Den Haag gaat ADO het niet redden. De gemeente Den Haag blijft in dat geval achter met een voetbalstadion.
Van Zanen lijkt niet onwelwillend te staan tegenover een reddingspoging, al stelt hij wel voorwaarden. `Het is essentieel dat ADO ons exacte duidelijkheid geeft over de huidige financiële situatie en de financiële vooruitzichten`, schrijft hij aan de gemeenteraad. `Zonder dat inzicht kan de gemeente niet acteren op basis van feitelijkheden, noch een beredeneerde inschatting maken van de omvang van het vraagstuk. De komende dagen zullen wij actief met ADO spreken om volledige transparantie te krijgen in de financiën.`
`Mocht uit dit overleg blijken dat er een toekomstbestendige bedrijfsvoering mogelijk is, dan kijken wij, binnen de bestaande regelgeving, of en hoe wij op het verzoek van ADO om financiële steun kunnen ingaan. Uiteraard zullen wij u hierover blijven informeren en betrekken in verdere besluitvorming.`
Absolute noodkreet ADO richting gemeente: `Zien zelf geen oplossing meer`
15.02 uur
Praat mee
© Pro Shots
Door Stef de Bont
In een poging de KNVB-licentie te behouden, doet ADO Den Haag een dringend beroep op de gemeente Den Haag. Dat blijkt uit een brief die is verstuurd aan de gemeenteraad, die VI in handen heeft. Hieruit blijkt dat de huidige clubbestuurders geen andere uitweg meer zien.
De situatie van ADO is inmiddels bekend. De club heeft meermaals verzaakt een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. Inmiddels heeft het zes punten in mindering gekregen, nog drie strafpunten zijn in aantocht. Als de club voor 1 november haar zaakjes niet op orde heeft, komt de KNVB-licentie in het geding en kan het zomaar gedaan zijn met betaald voetbal.
De Haagse clubleiding is achter de schermen al maanden bezig om een nieuwe grootaandeelhouder te vinden. Deze moet de schuldenlast overnemen en garant staan voor het tekort van dit seizoen. Tot vorige week liet een woordvoerder aan Voetbal International nog weten er alle vertrouwen in te hebben dat er een partij op zou staan. Nu blijkt uit documenten van de gemeenteraad dat de nood veel hoger is.
Burgemeester Jan van Zanen heeft dinsdag (5 oktober) een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin gaat hij uitgebreid in op de financiële problemen van de club. Hij schetst daarin het volgende:
`Op 4 oktober 2021 heeft ADO ons een hernieuwd verzoek gedaan. ADO verzoekt deze keer om directie Financiële ondersteuning. De reden hiervoor is dat de KNVB voor 1 november 2021 een sluitende begroting of een garantstelling van 5,1 miljoen euro eist. ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen. Als ADO niet aan deze eis voldoet, zal de KNVB de licentie intrekken en zal ADO geen betaald voetbalorganisatie meer zijn.`
Aanbevolen: ADO viert feest: `Onze trots pakken ze ons niet af`
Met andere woorden, zonder (tijdelijke) financiële steun van de gemeente Den Haag gaat ADO het niet redden. De gemeente Den Haag blijft in dat geval achter met een voetbalstadion.
Van Zanen lijkt niet onwelwillend te staan tegenover een reddingspoging, al stelt hij wel voorwaarden. `Het is essentieel dat ADO ons exacte duidelijkheid geeft over de huidige financiële situatie en de financiële vooruitzichten`, schrijft hij aan de gemeenteraad. `Zonder dat inzicht kan de gemeente niet acteren op basis van feitelijkheden, noch een beredeneerde inschatting maken van de omvang van het vraagstuk. De komende dagen zullen wij actief met ADO spreken om volledige transparantie te krijgen in de financiën.`
`Mocht uit dit overleg blijken dat er een toekomstbestendige bedrijfsvoering mogelijk is, dan kijken wij, binnen de bestaande regelgeving, of en hoe wij op het verzoek van ADO om financiële steun kunnen ingaan. Uiteraard zullen wij u hierover blijven informeren en betrekken in verdere besluitvorming.`
0
|
Woensdag 6 oktober 2021 om 15:08 uur |
gillah
Henniesz schreef:
Klopt ! Maar daar zie je wel oorsprong van het probleem kwa bestuurlijk.
Ado ging uit van uvs en haar geld , UVS vond dat ze zelf meer geld moesten genereren. Het is al jaren bestuurlijk een puinhoop. Mensen in de rvc die niks met voetbal hebben etc.
Klopt ! Maar daar zie je wel oorsprong van het probleem kwa bestuurlijk.
Ado ging uit van uvs en haar geld , UVS vond dat ze zelf meer geld moesten genereren. Het is al jaren bestuurlijk een puinhoop. Mensen in de rvc die niks met voetbal hebben etc.
Ja dat is zo, wanbeleid hier en wanbeleid in Peking. En dan heb je ook nog sponsors die minder geneigd zijn om het eigendom van een grootaandeelhouder te sponsoren, zoals Simonis ook zei, waardoor het moeilijk is om geld uit de markt te halen. Al met al heeft UVS er veel geld tegenaan gesmeten, maar zijn we er niet beter van geworden.
Simonis:
Simonis was tot een aantal jaar geleden sponsor. ,,Waarom zou ik een Chinees sponsoren? Misschien steun je indirect ADO, maar eigenlijk sponsor je de eigenaar. Ik vind het niet goed als de club in handen is van één of twee ondernemers. De club moet van de stad en de regio zijn. Anders wordt het meer een verdienmodel.”
Simonis:
Simonis was tot een aantal jaar geleden sponsor. ,,Waarom zou ik een Chinees sponsoren? Misschien steun je indirect ADO, maar eigenlijk sponsor je de eigenaar. Ik vind het niet goed als de club in handen is van één of twee ondernemers. De club moet van de stad en de regio zijn. Anders wordt het meer een verdienmodel.”
0
|
Maandag 4 oktober 2021 om 21:27 uur |
purnie&pino
Helpt een rijke suikeroom noodlijdend ADO? ‘Ik blijf niet aan zijlijn als club naar de klote gaat’
FC Utrecht kan rekenen op de clubliefde van multimiljonair Frans van Seumeren en NEC heeft in de puissant rijke Marcel Boekhoorn een suikeroom. ADO Den Haag had Wang Hui, maar die probeert zijn aandelen van de hand te doen. Krijgt Den Haag een nieuwe suikeroom, of wordt de club van de Hagenezen zelf?
Bart Lelieveld, Michiel van Gruijthuijsen 02-10-21, 072Laatste update: 02-10-21, 117
Al maanden wordt er geleurd met de aandelen van ADO Den Haag. Ze hoeven niet eens zoveel meer te kosten, naar verluidt zouden de Chinezen voor een half miljoen euro van het toneel verdwijnen. Maar de nieuwe eigenaar zal nog wel een garantstelling van 5 miljoen moeten afgeven en heeft dan nog 150 schuldeisers op de stoep staan.
Voor het voortbestaan van de club is de garantstelling het belangrijkste. Die moet voor het einde van de maand binnen zijn bij de KNVB, anders neemt de voetbalbond de proflicentie af van ADO, dat ook al zes punten in mindering krijgt.
Struikelblok
De Haagse vastgoedondernemer Rob Brinkel bekent dat het stiekem wel even door zijn hoofd is geschoten om de club met een bevriende relatie over te nemen. ,,De stad Den Haag gaat me aan het hart en daarmee ook de club. Maar het grootste struikelblok is dat ik geen verstand heb van voetbal. Dan wordt het al snel zo uitgelegd alsof je het doet om er financieel gewin uit te halen.”
Brinkel, die in elk geval tot een aantal jaar geleden in de Quote500 stond, ziet vooral nog een rol voor de gemeente weggelegd. Die zou bijvoorbeeld iets aan de huur kunnen doen. ,,Of die club naar zich toe halen. Dan verzamel je een groep goede ondernemers om je heen in een denktank. Dat doe je een aantal jaar en dan stap je er weer uit. Volgens experts moet die club gewoon kunnen draaien.”
‘Uitgeperste citroen’
Om zich heen hoort Brinkel wel collega-ondernemers die interesse in de club zeggen te hebben. ,,Maar ik weet niet of dat serieus is of dikdoenerij.” Wat een overname volgens hem met name lastig maakt, is de versnipperde eigendomssituatie en de vraag wat een koper uiteindelijk écht krijgt voor zijn geld. ,,Er is al zoveel vergeven. Het is als een uitgeperste citroen waar nog een paar zure pitjes van zijn overgebleven. Wie gaat die oppakken?”
De inmiddels als ‘Groep Lentze/Jol’ bekend geworden club ondernemers ziet er wel brood in. Ook de Haagse behangkoning John van Zweden is daarbij aangesloten. De ondernemer die in heel Nederland bekend is vanwege zijn clubliefde voor ADO én omdat hij begin deze eeuw met een groep supporters de Britse club Swansea kocht om die voor de ondergang te behoeden. Dat kunstje lijkt hij nu dus te willen herhalen, al is zijn rol volgens hem nu een stuk kleiner.
,,Ik kan moeilijk aan de zijlijn blijven staan als de club naar de klote gaat. Ik heb altijd aangegeven dat ik wat voor ADO wil doen. Maar ik moest wel een compromis sluiten: ik had mijn vrouw beloofd nooit meer een club te kopen en Martin Jol om hem te helpen. Nu steek ik er een normaal bedrag in, ik ben een kleine speler in de groep.”
‘Dreigende situatie’
Afgelopen weekend kreeg hij na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC van boze supporters juist nog het verwijt dat hij te weinig zou doen voor de club. ,,Er ontstond een dreigende situatie. Er zijn over en weer wat tikkies gevallen. Het is helemaal niet erg dat ze mij op mijn bek willen slaan. Dan geef ik een klap terug en stoppen we met praten.”
De club moet van de stad en de regio zijn. Anders wordt het meer een verdienmodel.
Allie Simonis
In de snelkookpan waarin ADO Den Haag zich bevindt, is vishandelaar en horeca-ondernemer Allie Simonis somber over de toekomst van de club. ,,Ik ben bang dat niemand het rond krijgt, maar ik hoop van harte dat ik het mis heb.” Simonis was tot een aantal jaar geleden sponsor. ,,Waarom zou ik een Chinees sponsoren? Misschien steun je indirect ADO, maar eigenlijk sponsor je de eigenaar. Ik vind het niet goed als de club in handen is van één of twee ondernemers. De club moet van de stad en de regio zijn. Anders wordt het meer een verdienmodel.”
Vishandelaar
Daarom ziet Simonis een model voor zich waarbij iedereen een deel van de club kan kopen, door middel van aandelen of certificaten. ,,Dan moet er wel iemand zijn die opstaat, een ondernemer die daarvoor een stichting opzet. Dan doe ik zeker wel mee hoor, maar zelf ga ik dat niet opzetten. Ik ben vishandelaar.”
Volgens John van Zweden is het idee van certificaten precies wat ook Martin Jol in zijn hoofd heeft. ,,Het is zijn visie om, nadat we de club in bezit hebben, aandelen of certificaten uit te geven aan Hagenaars en Haagse ondernemers. Met lokale mensen in de club gaat de hele stad er weer achter de club staan.’’
FC Utrecht kan rekenen op de clubliefde van multimiljonair Frans van Seumeren en NEC heeft in de puissant rijke Marcel Boekhoorn een suikeroom. ADO Den Haag had Wang Hui, maar die probeert zijn aandelen van de hand te doen. Krijgt Den Haag een nieuwe suikeroom, of wordt de club van de Hagenezen zelf?
Bart Lelieveld, Michiel van Gruijthuijsen 02-10-21, 072Laatste update: 02-10-21, 117
Al maanden wordt er geleurd met de aandelen van ADO Den Haag. Ze hoeven niet eens zoveel meer te kosten, naar verluidt zouden de Chinezen voor een half miljoen euro van het toneel verdwijnen. Maar de nieuwe eigenaar zal nog wel een garantstelling van 5 miljoen moeten afgeven en heeft dan nog 150 schuldeisers op de stoep staan.
Voor het voortbestaan van de club is de garantstelling het belangrijkste. Die moet voor het einde van de maand binnen zijn bij de KNVB, anders neemt de voetbalbond de proflicentie af van ADO, dat ook al zes punten in mindering krijgt.
Struikelblok
De Haagse vastgoedondernemer Rob Brinkel bekent dat het stiekem wel even door zijn hoofd is geschoten om de club met een bevriende relatie over te nemen. ,,De stad Den Haag gaat me aan het hart en daarmee ook de club. Maar het grootste struikelblok is dat ik geen verstand heb van voetbal. Dan wordt het al snel zo uitgelegd alsof je het doet om er financieel gewin uit te halen.”
Brinkel, die in elk geval tot een aantal jaar geleden in de Quote500 stond, ziet vooral nog een rol voor de gemeente weggelegd. Die zou bijvoorbeeld iets aan de huur kunnen doen. ,,Of die club naar zich toe halen. Dan verzamel je een groep goede ondernemers om je heen in een denktank. Dat doe je een aantal jaar en dan stap je er weer uit. Volgens experts moet die club gewoon kunnen draaien.”
‘Uitgeperste citroen’
Om zich heen hoort Brinkel wel collega-ondernemers die interesse in de club zeggen te hebben. ,,Maar ik weet niet of dat serieus is of dikdoenerij.” Wat een overname volgens hem met name lastig maakt, is de versnipperde eigendomssituatie en de vraag wat een koper uiteindelijk écht krijgt voor zijn geld. ,,Er is al zoveel vergeven. Het is als een uitgeperste citroen waar nog een paar zure pitjes van zijn overgebleven. Wie gaat die oppakken?”
De inmiddels als ‘Groep Lentze/Jol’ bekend geworden club ondernemers ziet er wel brood in. Ook de Haagse behangkoning John van Zweden is daarbij aangesloten. De ondernemer die in heel Nederland bekend is vanwege zijn clubliefde voor ADO én omdat hij begin deze eeuw met een groep supporters de Britse club Swansea kocht om die voor de ondergang te behoeden. Dat kunstje lijkt hij nu dus te willen herhalen, al is zijn rol volgens hem nu een stuk kleiner.
,,Ik kan moeilijk aan de zijlijn blijven staan als de club naar de klote gaat. Ik heb altijd aangegeven dat ik wat voor ADO wil doen. Maar ik moest wel een compromis sluiten: ik had mijn vrouw beloofd nooit meer een club te kopen en Martin Jol om hem te helpen. Nu steek ik er een normaal bedrag in, ik ben een kleine speler in de groep.”
‘Dreigende situatie’
Afgelopen weekend kreeg hij na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC van boze supporters juist nog het verwijt dat hij te weinig zou doen voor de club. ,,Er ontstond een dreigende situatie. Er zijn over en weer wat tikkies gevallen. Het is helemaal niet erg dat ze mij op mijn bek willen slaan. Dan geef ik een klap terug en stoppen we met praten.”
De club moet van de stad en de regio zijn. Anders wordt het meer een verdienmodel.
Allie Simonis
In de snelkookpan waarin ADO Den Haag zich bevindt, is vishandelaar en horeca-ondernemer Allie Simonis somber over de toekomst van de club. ,,Ik ben bang dat niemand het rond krijgt, maar ik hoop van harte dat ik het mis heb.” Simonis was tot een aantal jaar geleden sponsor. ,,Waarom zou ik een Chinees sponsoren? Misschien steun je indirect ADO, maar eigenlijk sponsor je de eigenaar. Ik vind het niet goed als de club in handen is van één of twee ondernemers. De club moet van de stad en de regio zijn. Anders wordt het meer een verdienmodel.”
Vishandelaar
Daarom ziet Simonis een model voor zich waarbij iedereen een deel van de club kan kopen, door middel van aandelen of certificaten. ,,Dan moet er wel iemand zijn die opstaat, een ondernemer die daarvoor een stichting opzet. Dan doe ik zeker wel mee hoor, maar zelf ga ik dat niet opzetten. Ik ben vishandelaar.”
Volgens John van Zweden is het idee van certificaten precies wat ook Martin Jol in zijn hoofd heeft. ,,Het is zijn visie om, nadat we de club in bezit hebben, aandelen of certificaten uit te geven aan Hagenaars en Haagse ondernemers. Met lokale mensen in de club gaat de hele stad er weer achter de club staan.’’
0
|
Maandag 4 oktober 2021 om 19:44 uur |
Superfc
De roep om positieve shouts snap ik wel maar we krijgen wat voor de kiezen na een prachtig weekend. 3 pnt in mindering boven het hoofd, de mededeling vanuit de club dat er met partijen gesproken wordt die minder eisen hebben, de pro lentze en zo meer. Nog 4 weken en dan is het klaar. Ik zou wel willen maar hoe moet ik dan positief hiernaar kijken. De wethouder geeft aan alles te doen om ado te helpen maar een wethouder is aan handen en voeten gebonden. Aan de gemeenteraad en europese wetgeving. Leuk dat die wethouder dat roept maar de gemeente zal pas wat kunnen doen als er een koper van de aandelen is. Of ben ik nou (echt)gek.
Dat groep Lentze ( jol wil het stadion niet per se) ook goede bedoelingen heeft geloof ik wel maar....wie of wat is groep Lentze. Tot op heden praten ze niet, hebben een woordvoerder maar de helft van de box is enthousiast.
Kortom ik heb vrijdag genoten maar dat is voor mij het enige positieve om over te shouten voor de rest is het voor mij een grote onduidelijke puinzooi waarin iedereen lekker kan lullen maar met lekker lullen is het 1 november echt klaar.
Dat groep Lentze ( jol wil het stadion niet per se) ook goede bedoelingen heeft geloof ik wel maar....wie of wat is groep Lentze. Tot op heden praten ze niet, hebben een woordvoerder maar de helft van de box is enthousiast.
Kortom ik heb vrijdag genoten maar dat is voor mij het enige positieve om over te shouten voor de rest is het voor mij een grote onduidelijke puinzooi waarin iedereen lekker kan lullen maar met lekker lullen is het 1 november echt klaar.
0
|
Maandag 4 oktober 2021 om 19:23 uur |
Advertentie
Aad
schreef:
alsof een interim directeur aangesteld via whoa zich op het matje laat roepen bij een paar supporters schei uit met die poppekast. er moet gewoon snel een echte koper komen met daden in plaats van een zogenaamde die via supporters alles via internet tegen elkaar uitspeelt. dan hebben we helemaal niks meer met die rijntjes te maken. en waar is de haagse supporters collectief eigenlijk gebleven laten die opzij zetten door de hague city firm? hcf jagen juist eerder alles weg dan dat het een echte koper aantrekt met hun bombarie teksten op internet.
alsof een interim directeur aangesteld via whoa zich op het matje laat roepen bij een paar supporters schei uit met die poppekast. er moet gewoon snel een echte koper komen met daden in plaats van een zogenaamde die via supporters alles via internet tegen elkaar uitspeelt. dan hebben we helemaal niks meer met die rijntjes te maken. en waar is de haagse supporters collectief eigenlijk gebleven laten die opzij zetten door de hague city firm? hcf jagen juist eerder alles weg dan dat het een echte koper aantrekt met hun bombarie teksten op internet.
Helemaal eens.
"Echt Haags" zou mijn vrouw zeggen. Grote bek opentrekken zonder ook maar iets van wat je zegt waar te kunnen maken.
Wij, als supporters, hebben het al jaren op zijn beloop gelaten. Het geklooi van bestuurders en aandeelhouder. Nu is het te laat om nog enige invloed te kunnen uitoefenen. Lijdzaam afwachten met zijn allen is wat wij nog kunnen doen.
De echte daden zullen toch vanuit potentiële aandeelhouders (en het maakt mij onderhand niet meer uit wie) en de mensen die bij de club de touwtjes in handen (denken) te hebben. Met de gemeente als externe belanghebbende ernaast.
"Echt Haags" zou mijn vrouw zeggen. Grote bek opentrekken zonder ook maar iets van wat je zegt waar te kunnen maken.
Wij, als supporters, hebben het al jaren op zijn beloop gelaten. Het geklooi van bestuurders en aandeelhouder. Nu is het te laat om nog enige invloed te kunnen uitoefenen. Lijdzaam afwachten met zijn allen is wat wij nog kunnen doen.
De echte daden zullen toch vanuit potentiële aandeelhouders (en het maakt mij onderhand niet meer uit wie) en de mensen die bij de club de touwtjes in handen (denken) te hebben. Met de gemeente als externe belanghebbende ernaast.
0
|
Maandag 4 oktober 2021 om 11:19 uur |
DHFC070
ghostdrift schreef:
je gaat dat verhaal toch niet serieus nemen alleen al dat hij 100 miljoen meer bied dan Lentze
je gaat dat verhaal toch niet serieus nemen alleen al dat hij 100 miljoen meer bied dan Lentze
Toch staat er meer zinvols in dan wat we van groep Lentze gehoord/gelezen hebben. Owja die willen het stadion maar eigenlijk de gronden rondom het stadion voor een joden fooi en zetten de gemeente onder druk. (geen afpersing want geen bewijzen dat de beïnvloeding van de publieke opinie bij hun vandaan komt)
De 100 miljoen in het verhaal moet je volgens mij meer met deze context lezen dus niet dat hij echt 100 miljoen meer biedt. Als ik het goed begrijp wilt hij de aandelen met een crowdfunding campagne in handen krijgen wat natuurlijk volkomen kansloos is zie de 20k die de HSC heeft opgehaald. Het hele plan / begroting daarna kun je wat van vinden er ligt tenminste iets om op te schieten.
Maargoed veel succes met groep Lentze over 4 weken is het einde club.
De 100 miljoen in het verhaal moet je volgens mij meer met deze context lezen dus niet dat hij echt 100 miljoen meer biedt. Als ik het goed begrijp wilt hij de aandelen met een crowdfunding campagne in handen krijgen wat natuurlijk volkomen kansloos is zie de 20k die de HSC heeft opgehaald. Het hele plan / begroting daarna kun je wat van vinden er ligt tenminste iets om op te schieten.
Maargoed veel succes met groep Lentze over 4 weken is het einde club.
0
|
Vrijdag 1 oktober 2021 om 21:08 uur |
Nu online
Dannyy, James, Dang3r, Y, rh_vakm, Twa en 109 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Volendam + | 20 | - | 40 |
2 | Excelsior | 20 | - | 39 |
3 | FC Dordrecht | 20 | - | 36 |
4 | Den Bosch + | 20 | - | 33 |
5 | Graafschap | 20 | - | 32 |
6 | SC Cambuur | 20 | - | 32 |
7 | FC Emmen | 20 | - | 32 |
8 | ADO Den Haag | 20 | - | 31 |
9 | Helmond Sp. | 20 | - | 31 |
10 | Roda JC | 20 | - | 30 |
11 | Telstar | 20 | - | 26 |
12 | FC Eindhoven | 20 | - | 26 |
13 | MVV Maastr. | 20 | - | 23 |
14 | Jong AZ | 20 | - | 22 |
15 | TOP Oss | 20 | - | 22 |
16 | Jong Ajax | 20 | - | 21 |
17 | Jong PSV | 20 | - | 21 |
18 | VVV-Venlo | 20 | - | 16 |
19 | Jong Utrecht | 20 | - | 13 |
20 | Vitesse -27 | 20 | - | -8 |