Tag: makkelie

Pagina 30

<FCDH>

ADO Den Haag - Derby County 1-0
ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen het Engelse Derby County met 1-0 weten te winnen. In een wedstrijd waarin een aantal spelers uit Jong ADO Den Haag hun debuut in de Haagse hoofdmacht maakte was het Yuri Cornellise die tekende voor de enige goal van de wedstrijd.
Verslag: Daniël Toledo
Foto's copyright: Evert Jan Daniéls

Door een weekend met interlandvoetbal speelde ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen de nummer 18 van de Coca Cola Championship, Derby County. De Haagse oefenmeester Raymond Atteveld gebruikte de oefenwedstrijd om een aantal spelers aan het werk te zien. Boy Waterman keerde na blessureleed weer terug in het Haagse doel. Daarnaast kregen Leroy Resodihardjo en Yuri Cornelisse de kans om zich te bewijzen. De manager aan Engelse zijde, Nigel Clough, had op de clubsite al aangegeven te willen experimenteren met zijn selectie. Zodoende kregen een aantal spelers die terugkwamen van een blessure de kans om zich te bewijzen. Wel moest de club uit het gelijknamige Derby het stellen zonder topscoorder Rob Hulse, die vanwege een injectie in Engeland achterbleef.

Het begin was afwachtend aan beide zijdes. ADO Den Haag had het meeste balbezit en liet de bal snel rondgaan opzoek naar de vrije man. Zo ging de bal snel van links naar rechts en waren er ook de nodige diepteballen van achteruit te zien. Toch werden er weinig kansen gecreëerd in de beginfase. Pas na tien minuten spelen kon de eerste kans aan Haagse zijde genoteerd worden. Derby County verdediger Dean Leacock maakte ter hoogte van het zestienmetergebied een overtreding op Karim Soltani. Uit de vrije trap die volgde, wist Wesley Verhoek de bal met gevoel op de te hoog mikkende Timothy Derijck te krijgen.

ADO Den Haag wist met name via de “wingers” gevaarlijk te worden. In de negentiende minuut was het Wesley Verhoek die de bal aangespeeld kreeg. Na een aantal schijnbewegingen sneed de razendvlugge rechtsbuiten naar binnen en haalde verwoestend hard uit tegen de vuisten van de Derby County keeper Stephen Bywater.

Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers uit Derby meer in het spel. Via vooral korte snelle combinaties werden een aantal schoten op het Haagse doel afgevuurd. Zo wist Livermore na een klein half uur spelen de bal net naast het Haagse doel te werken. Ook kregen de bezoekers een aantal vrije trappen, maar mede door goed keeperswerk van Boy Waterman resulteerde dit in niks.

De grootste kans van de eerste helft was er een voor ADO Den Haag, Na een corner in de 29ste minuut van Wesley Verhoek wist de veel opkomende Csaba Horvath de bal hard maar ongeplaatst net niet voorbij de Engelse doelman te krijgen. ADO Den Haag kwam net voor rust nog bijna op achterstand toen een voorzet van de Engelse linksbuiten via een Haags been bijna in het Haagse doel verdween. Zo ging ADO Den Haag met 0-0 de rust in.

De tweede helft had een veel langer tempo dan de eerste. In de tweede helft waren weinig kansen te noteren. In het eerste kwartier waren zelfs geen kansen te noten, het hoogtepunt was de wissel van good old Robbie Savage, de international van Wales.

Toch was het ADO Den Haag die de winst in eigen huis hield. Giorgio Achterberg, debuterend en nog geen drie minuten in het veld, speelde net voor het Haags kwartiertje de vrijstaande Soltani aan die bal beheerst bij de tweede paal wist neer te leggen waar Yuri Cornelisse de bal beheerst in de dak van het doel wist te glijden, 1-0. Na de 1-0 was van een Engelse stormloop was geen sprake. De Engelsen probeerde er wel doorheen te komen, maar misten kwaliteit om de goed keepende Waterman en de defensie te verschalken. Daardoor won ADO Den Haag deze `Europese` wedstrijd. ADO Den Haag kan zich richten op de komende Eredivisiewedstrijd tegen Willem II, waar het zal moeten aantreden zonder de geschorste Timothy Derijck, Ricky van den Bergh en Lex Immers. Derby County speelt op 20 november de competitiewedstrijd tegen Swansea City, waar de oud-ADO Den Haag-spelers Dorus de Vries, Cedric van der Gun en Ferrie Bodde onder contract staan.

Karakteristiek:
ADO Den Haag – Derby County 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 72. Cornelisse 1-0
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaarten: Csaba Horvath (ADO Den Haag), Jake Livermore (Derby County)
Toeschouwers: 654
Opstellingen:
ADO Den Haag: Waterman; Ammi, Horváth, Derijck, Kum; Resodihardjo (67. Toornstra), Bosschaart, Cornelisse; Soltani, Verhoek (69. Achterberg), Milic
Derby County: Bywater; Stoor, Moxey, Green (46. Savage), Addison
(82. Barker); Leacock, Croft, Livermore; Dickov (66. Mills), Hughes, Pearson (68. Mendy)

0
Donderdag 12 november 2009 om 22:24 uur

den haag

Gevonden op een willem 2 site

Willem II heeft een waslijst aan afwezige spelers, want Boy Deul (knie), Mehmet Akgün (kuit), Danny Schenkel (achillespees). Danny Mathijssen (lies), Ibrahim Kargbo (geschorst) en Angelo Martha (geschorst) zijn niet inzetbaar. Frank Demouge (6), Rens van Eijden (4) en Leonardo Veloso (4) staan op scherp. De gasten missen Robert Zwinkels (lies), Pascal Bosschaart (kuit) en Yuri Cornelisse (knie) door blessures en hebben Aleksandar Rankovic (4), Csaba Horváth (4), Richard Knopper (4) en Karim Soltani (4) op scherp staan.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Aerts , Wau , van Eijden , Biemans , Swinkels , Messoudi , Vorthoren , Nieuwendaal , Boutahar , Mourad en Demouge

Vermoedelijke opstelling ADO den Haag: Waterman, Ammi, Kum, Derijck, Pique, Rankovic, Buijs, Immers, Knopper, Soltani en Powel

Kevin Blom fluit zaterdag ADO Den Haag – Sparta

Het uiterst belangrijke duel zaterdag in de eredivisie tussen ADO Den Haag en Sparta staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De Haagse ploeg van trainer André Wetzel gaat twee dagen in trainingskamp.

Scheidsrechter Blom, die afgelopen maandagavond nog een scheidsrechtersbijeenkomst leidde voor (jeugd)leden van BMT, wordt zaterdag in het Forepark terzijde gestaan door de assistent-scheidsrechters Van Roekel en Inia. Makkelie fungeert als vierde official.

Gelet op het grote belang van de wedstrijd heeft ADO-trainer André Wetzel donderdag en vrijdag een kort trainingskamp belegd in het Atlantic Hotel op Kijkduin.

0
Vrijdag 10 april 2009 om 09:14 uur

GVD

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam. Scheidsrechter: K. Blom. Assistent-scheidsrechters: Van Roekel en Inia. Vierde official: Makkelie.

GVD krijgen we die blonde hoer weer
pfff
0
Dinsdag 7 april 2009 om 17:29 uur

Luinge Luinge wij gaan promoveren !!!!!!!!!!

ADO Den Haag - VVV-Venlo. Scheidsrechter: Luinge. Assistent-scheidsrechters: Meints en Van der Pas. Vierde official: Makkelie.