Tag: strafschop

Pagina 30

slash070

Na de 1-2 gingen er teveel achteruitlopen, was totaal niet nodig. Cambuur was agressiever in de duels, vooral op het middenveld, 2 van richting veranderde tegen doelpunten en een strafschop tegen, tsja pff
0
Zaterdag 30 augustus 2014 om 21:05 uur

Moi

Cambuur zorgt voor spektakel en dompelt naïef ADO in rouw

update SC Cambuur vervolgde vanavond een vliegende start van de competitie met een thuiszege op ADO Den Haag (3-2). De club bleef ook in het vierde duel van de nieuwe editie van de eredivisie ongeslagen. Twee overwinningen en twee gelijk spelen maken voorlopig een subtopper van de ploeg die 2 jaar geleden nog in de eerste divisie speelde.
© anp. © anp. © anp. © anp.
Ook ADO Den Haag leerde dat het moeilijk winnen is in de hoofdstad van Friesland. Van alle clubs uit de eredivisie pakten alleen Ajax en PSV dit kalenderjaar voor eigen publiek meer punten dan het elftal van trainer Henk de Jong. Toch ontsnapte Cambuur in de openingsfase tot twee keer toe aan een achterstand. Michiel Kramer stuitte eerst op doelman Leonard Nienhuis en schoot even later van dichtbij op de lat. Vooral die laatste mogelijkheid was waarschijnlijk wel besteed geweest aan Mike van Duinen, die zich te ziek voelde om te spelen.

Nog geen 20 seconden na de misser van Kramer schoot Bartholomew Ogbeche namens de thuisclub op de lat. De aanvaller werd knap aangespeeld door Dejan Meleg, een van Ajax gehuurde aanvaller uit Servië. Cambuur kwam na 40 minuten enigszins gelukkig op voorsprong. Erik Bakker, de ijverige middenvelder van de thuisclub, schoot raak via het lichaam van de onfortuinlijke Wilfried Kanon (1-0).

Timothy Derijck vierde zijn rentree bij ADO Den Haag even na rust bijna met de gelijkmaker. De van PSV overgekomen verdediger, ingevallen voor de geblesseerde Gianni Zuiverloon, zag zijn kopbal gekeerd door Nienhuis. Na twee mislukte pogingen in de eerste helft was Kramer na 53 minuten wel succesvol. Hij omspeelde de keeper van Cambuur en schoot de bal in het lege doel. Twee minuten later kwam ADO Den Haag op voorsprong na een knappe actie van Xander Houtkoop. De Amsterdammer controleerde de bal met zijn linkervoet en schoot raak met zijn rechterbeen (1-2).

Een domme overtreding van Derijck op Albert Rusnak leidde na 66 minuten de tweede treffer van Bakker in. De middenvelder verzilverde de strafschop koelbloeding, na een schijnbeweging met zijn bovenlichaam. Met een vlammend schot bezorgde Lucas Bijker de thuisclub in de 80e minuut ook nog de zege, al kreeg Michiel Hemmen, die de bal licht van richting veranderde, de treffer op zijn naam.
0
Zaterdag 30 augustus 2014 om 20:33 uur

BLEISWIJK-1

Thijs schreef:

Leuke pot voetbal en wat een pech met die goals.
Jammer maar niks aan de hand. Al is de selectie echt te smal!
Cambuur heeft in mijn ogen terecht gewonnen. Helaas volgende wedstrijd beter.

Derijck op zich redelijk gespeeld. Alleen stomme actie bij de strafschop.

En de smalle selectie blijft zorgelijk.....

jamesjones schreef:

Kwalijker is een scheidsrechter die oa. Zuiverloon vraagt om het niet meer over een bewijsstuk te hebben (aansteker die Castaignos wegstopt in zijn sok, nadat vermoedelijk Zuiverloon erdoor geraakt is)........ erg vreemd.

Wil niet aan Calimero-denken gaan doen, maar je zet hier toch je vraagtekens bij.
Objectief blijven! We hadden de scheidsrechter deze keer duidelijk mee. Hij hielp ons vorig seizoen thuis tegen Groningen overigens ook al aan de overwinning. Vorige week werd de oorzaak van de nederlaag (terecht) vvoral bij Makkelie gelegd, maar dan moeten we ook zo eerlijk zijn om te erkennen dat we nu veel aan Wiedemeijer te danken hadden (o.a. dubieuze strafschop, geen strafschop voor Twente en geen gele kaart voor Jansen). Het evenwicht is wat dat betreft alweer hersteld.
0
Zaterdag 16 augustus 2014 om 23:43 uur

Kees

Leuk voor Beugelsdijk. Scoort de beslissende strafschop in de serie in de Duitse beker.

Exclusief: Beugelsdijk: ‘Het leven in Frankfurt bevalt echt top’

&#59398;Geplaatst door: Ruben &#59395;in Nieuws Foto`s gemaakt door: Richard Mulder&#59397;20 juli 2014&#59394;0

Tommie Beugelsdijk vertrok eind mei bij ADO Den Haag om het avontuur aan te gaan bij het Duitse FSV Frankfurt. Inmiddels heeft hij zijn draai wel gevonden, al is het heel hard werken. Hoe gaat het met de verdediger, die zich vorig seizoen ontpopte tot een ware publiekslieveling? GroenGeelHart nam contact met hem op.

“Het leven in Frankfurt bevalt echt top. Trainen, trainen en nog eens trainen. Elke dag weer. Het is zwaar, maar het zorgt er wel voor dat we met z’n allen topfit zijn als het seizoen gaat beginnen. De technische staf houdt alles in de gaten en weten precies hoe fit je bent. De trainingsintensiteit is hoog. Maar ik ben heel goed opgevangen door mijn ploeggenoten. Het zijn stuk voor stuk aardige gasten. Ik spreek al een klein beetje Duits en mijn cursus gaat volgende week van start. Dan gaat het echte werk beginnen.”

“Het teamgevoel is prima. Laatst wonnen we een toernooitje en in de finale schoot ik een strafschop raak. Ik nam het op precies dezelfde manier als tegen PSV-uit vorig jaar. Toen mistte ik ‘m, maar ditmaal ging ‘ie er wel in. Was erg leuk om mee te maken.”

“Ik mis ADO Den Haag en de jongens wel. Maar het leven gaat verder. Dit is een geweldige ervaring en ik spreek nog heel veel jongens. Het is nu wel afwachten wat er allemaal gaat gebeuren nu de club in Chinese handen ligt, want het moet wel leuk blijven. Ik ben heel benieuwd en hoop van harte dat het positief uitpakt.”

Op zondag 13 juli was de Open Dag van ADO Den Haag en niemand minder dan Michel Beugelsdijk verzorgde een fantastische goochelshow. “Het is zijn werk natuurlijk, maar hij vond het geweldig om te doen. Het is leuk dat ze aan hem hebben gedacht om dit te verzorgen.”

Diezelfde dag kroonde Duitsland zich tot wereldkampioen. “We waren op trainingskamp en hebben die wedstrijd met zijn allen gekeken. Mijn Duitse ploeggenoten waren natuurlijk hartstikke blij, maar de volgende dag moesten we gewoon weer twee keer trainen. Zo werkt het hier. Het is flink aanpoten, maar ik heb enorm veel zin in het aankomende seizoen.”

Foto’s: FSV Frankfurt
0
Zondag 20 juli 2014 om 22:35 uur

zuid tribune

Spelregels voetbal:
A. De keeper onderschept de bal buiten de 16 meter met zijn borst, speelt met de voeten de bal binnen de 16 meter en pakt de bal op. Mag dit?
B. De strafschoppenreeks. De keeper stopt de strafschop en stompt de bal tegen de strafschopnemer en door de kaats verdwijnt de bal alsnog in doel. Beslissing?