ik vind het ook raar,  nieuw seizoen betekent toch dat je helemaal opnieuw begint met kaarten??   Met rode kaart kan ik het nog wel begrijpen maar met geel klopt het volgens mij niet

Powel wel maar vicento niet. powel is geschorst door de kaart die hij kreeg in et laatste duel tegen vitesse
0
Zondag 26 juli 2009 om 18:51 uur

ADO supporter Leidschenveen

We zijn zo ontzettend kwetsbaar. Vd Bergh kan weergaloos voetballen. Kijk eens naar de eerste 30 minuten tegen Valencia. Constant vrijlopen, strooien met mooie passes, overzicht, goede trap in zijn benen. Maar o, o , als ie zijn koppie laat hangen. Dan heeft ie de ene na de andere kaart. En dat kunnen we tot dat Knopper fit is, zeker niet gebruiken. Voor mij zijn Knopper en Vd Bergh de enigen met creativiteit.

Als Vd Bergh een schorsing oploopt en Knopper is nog niet fit, dan hebben we echt een probleem. Ik vraag me ook wel eens af hoe Meric uit de verf zou komen met Buijs achter hem. We weten allemaal dat Meric verdedigend af en toe een steekje laat vallen, maar met Buijs erachter had ik hem graag bij ADO terug gezien.

0
Zaterdag 25 juli 2009 om 22:31 uur

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Van den Bergh drie oefenduels geschorst
Ricky van den Bergh moet de komende drie vriendschappelijke wedstrijden vanaf de kant toekijken. De middenvelder krijgt deze straf na zijn rode kaart tegen Valencia.
Lees het nieuwsbericht
0
Donderdag 23 juli 2009 om 18:29 uur

kipc0rn

Atteveld: "Ricky heeft zichzelf genoeg schade aangericht"
Ricky van den Bergh was na afloop van de oefenwedstrijd tussen ADO Den Haag en Valencia (1-4) niet aanspreekbaar voor de pers. Trainer Raymond Atteveld verbood zijn speler om zich over zijn rode kaart uit te laten.

Jelmer van der Dussen
DEN HAAG

"Hij heeft zichzelf genoeg schade aangericht", meende Atteveld na afloop tegen VoetbalPrimeur. Van den Bergh werd na ruim een halfuur spelen door arbiter Ruud Bossen naar de kleedkamer gestuurd. De aanvallende middenvelder kreeg in een opstootje een klap van Nacho, maar deelde er op zijn beurt ook één uit. Nacho werd eveneens met een rode kaart bestraft.

"Ricky verdient het niet om zijn woordje te doen", zei Atteveld. "Hij had slim moeten zijn en zich na die klap moeten laten vallen. Juist om die slimmigheid hebben we hem gehaald. Dit was oliedom."

Of de rode kaart van Van den Bergh verdere gevolgen heeft is afhankelijk van scheidsrechter Bossen. Wanneer de arbiter de prent doorvoert, loopt de middenvelder kans op een schorsing in de competitie. Atteveld: "Daar heb ik het niet met Bossen over gehad, dus ik weet niet of het zover komt. Maar in Nederland houden ze zich vaak aan de regeltjes, in het buitenland zien ze dit meestal door de vingers."

Opvallend genoeg maakte de verbanning van Van den Bergh positieve krachten los bij ADO Den Haag. Nauwelijks vijf minuten na de wegzending van de spelmaker scoorde Danny Buijs uit een snel genomen vrije trap. Op dat moment stond het 0-1 voor de bezoekers uit Spanje.

"Na de rode kaart speelden we een fase met de betere kansen. We hadden toen zelfs recht op twee strafschoppen." Direct na het begin van de tweede helft bleek Valencia echter een aantal maatjes te groot. Binnen een kwartier na rust bepaalden de Spanjaarden de eindstand op 1-4. "In de tweede helft gaven we de goals te gemakkelijk weg."

Desondanks bood het spel voor rust hoop op een goede competitiestart in de Eredivisie. "Het is nu anderhalve week voor de start en we worden steeds fitter. Over het veldspel ben ik tevreden, daar kunnen we op voortborduren. Het is alleen zaak om te zorgen dat we de doelpunten niet zo makkelijk tegen krijgen", aldus Atteveld.

bron voetbalprimeur
0
Donderdag 23 juli 2009 om 10:44 uur

Edwin

Haagje schreef:

Levert dit trouwens competitieschorsing voor Van den Bergh op?
Volgens mij heeft deze kaart geen enkel gevolg behalve het met een man minder de wedstrijd uitspelen.
0
Woensdag 22 juli 2009 om 23:20 uur

Ik heb me vanavond dood geschaamd voor die idioten op vak O met hun oerwoud geluiden. Ik kon ze er zo uit kunnen pakken die het deden. Los van het feit dat het van een beschamend niveau is, realiseren die idioten, met het IQ van een pantoffeldiertje, niet dat er bij ADO zelf ook donkere jongens spelen. Hoe moeten die zich voelen ? Ik hoop dat ADO er een paar kan pakken met die biometrische camera´s.

Nu naar de wedstrijd. Ricky was tot de rode kaart een openbaring. Zich constant vrijlopen en goed overzicht, denk maar aan dat lepe balletje in de eerste helft. Ik ben wel bang dat hij nog meer domme dingen gaat doen komend seizoen.
Pique deed het aardig op rechts achterin, maar niet te vergelijken met Ammi. Van Hese en Ranko vond ik echt een drama vandaag. Als Ranko in het centrum zo blijft voetballen, beland hij nog op de bank.
3 keepers geblesseerd 2 weken voor de competitie start, echt niet te filmen. Die Van Wijngen is absoluut veel te licht voor de eredivisie.
Ik hoop dat ADO zaterdag tegen die Bulgaren wat gaat recht zetten en dat Ricky geen schorsing gaat oplopen voor de eredivisie. Ik weet niet hoe dat precies geregeld is, maar een rode kaart in een oefenpot die officieel is aangemeld bij de KNVB/UEFA kan wel degelijk consequenties hebben.
0
Woensdag 22 juli 2009 om 23:19 uur

super fc denhaag

Edwin schreef:

Lag niet direct aan de keeper, maar aan tussen de 1-1 en de 1-4 zaten 3 ballen, die niet helemaal onder controle waren en waar dus direct een Spanjaard mee vandoor ging omdat er te weinig rugdekking was.
ik vond l. pique slecht spelen. liet zn man elke keer lopen. verder vond ik de 1e helft wel aardig. hadden we ook 3-1 voor kunnen staan. toch aardig wat kansen gehad. entja ricky vd bergh ik denk dat hij zn laatste rooie kaart zeker nog niet gehad heeft.  ik hoop dat ie het dit seizoen rustig houd. want veel rooie kaarten hebben we niets aan.
0
Woensdag 22 juli 2009 om 22:28 uur

Joost

ADO Den Haag maatje te klein voor Valencia
ADO Den Haag heeft woensdagavond een verwachte nederlaag geleden tegen Valencia. Na een goede eerste helft werden de mannen van Raymond Atteveld na rust eenvoudig verslagen: 1-4.

DEN HAAG

Valencia, dat pas een week in training is, trad in het Forepark aan zonder zijn grote sterren David Villa en David Silva. De twee Spaans internationals beginnen wegens hun deelname aan de Confederations Cup pas eind juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Valencia wist desondanks een sterk elftal op de been te brengen, met Vicente, Ruben Baraja en Manuel Fernandes als absolute sterren. Ook de Nederlander Hedwiges Maduro stond aan de aftrap, hij vormde samen met Alexis het verdedigingsduo.

Maduro kreeg woensdagavond een lastigere eerste helft dan hij aanvankelijk dacht. Met name Ricky van den Bergh vormde voor rust een plaag voor de Spaanse defensie. Maar in plaats van zijn spel te bekronen met een doelpunt, werd de middenvelder in de 35ste minuut van het veld gestuurd. In een opstootje met Nacho, die eveneens een rode kaart kreeg, liet Van den Bergh zijn handen te opzichtig wapperen.

Op dat moment stond Valencia al op voorsprong via diezelfde Nacho. Na de twee rode kaarten kon de Spaanse ploeg de 0-1 echter niet lang vasthouden. Buijs profiteerde vijf minuten voor rust van een snel genomen vrije trap en schoot de bal beheerst langs doelman Angel Moyá.

Na rust liep Valencia eenvoudig uit naar een ruime voorsprong. Met een bijna nieuw elftal - onder meer Joaquin kwam in het veld - nam het binnen een kwartier na rust ruim afstand van ADO Den Haag. Via treffers van David Navarro, Michel en Jordi Alba liep de ploeg uit de sinaasappelstad eenvoudig uit naar een 1-4 voorsprong.