Welkom in de shoutbox, gast
Tommy
Edwin Post
De chaos bij onze club die zie ik eerlijk gezegd niet zoals de media schrijft en zegt. Alan Pardew is een gerespecteerde trainer in het land waar alles naar voetbal ruikt en het voetbal is uitgevonden. We zullen namelijk nooit weten of hij het tegen Fortuna had kunnen omdraaien en de ploeg voor degradatie had behoed. Het zal niet de eerste keer wezen in zijn carrière. Rankovic was wel een grote fout maar daar heeft Martin Jol ook van wakker gelegen. Er word trouwens wel vaak vergeten in alle kritiek dat hij op de eerste plaats supporter is van onze club daarna pas lid van het technische hart. Wat de Chinese eigenaar betreft ben ik het helemaal eens die hadden er nooit moeten komen. Zij denken nog steeds dat ze geld kunnen verdienen aan onze club maar ik kan ze uit hun droom halen dat dit niet gaat gebeuren de club zal altijd geld blijven kosten wat trouwens heel normaal is kijk maar naar andere clubs met een eigenaar. Zehadden ook beter een Chinees speeltje kunnen kopen ipv een Nederlands voetbalspeeltje.
0
|
Donderdag 12 november 2020 om 07:44 uur |
Edwin Post
Zo na al die prachtige meningen en analyses van die vazal van de telegraaf, de heren van dat voetbalprogramma op maandag en vrijdag, en uiteraard ook nog de vi. Zoals we gisteren konden horen van Martin Jol word er maar wat geroepen en geschreven. Hij heeft vooral bij de telegraaf geen vrienden gemaakt in zijn tijd bij Ajax. Hopen dat die onzin nu achter de rug is en ze zich nu allemaal storten op Fortuna. Wat mij betreft hoop ik dat deze trainer de kwaliteiten van mijn favoriet Stein jr wel ziet en verder dat ze het tekort aan kwaliteit gaan compenseren met het jagen op de tegenstander. Een mooi voorbeeld was AZ zij jaagde afgelopen zondag constant op Heerenveen en bleven er zo kort opzitten. De kwaliteit van AZ hebben we helaas niet maar zo kort erop zitten en constant jagen kunnen wij wel. Overigens zeer jammer dat ze na vorig jaar de samenwerking met AZ niet verder hebben geïntensiveerd dit is echt een gemiste kans.
0
|
Woensdag 11 november 2020 om 20:38 uur |
PD
ADO Den Haag ontdeed zich na acht wedstrijden van trainer Aleksandar Rankovic. Een even onvermijdelijke als laakbare beslissing. Ruud Brood moet nu proberen de volksclub te behoeden voor degradatie.
Algemeen directeur Mohammed Hamdi probeerde afgelopen zondagmiddag de genomen beslissing uit te leggen. Twee quotes vertelden het verhaal vanuit het oogpunt van de clubleiding. ‘Liever korte pijn dan lange pijn’, schetste Hamdi de situatie. En: ‘Als je als club eindelijk een ADO-icoon kan binnenhalen, die zich onbezoldigd inzet en advies geeft, zou ik wel luisteren.’ Die laatste zin vertelt alles. Voor wie het nog niet wist: ADO Den Haag en Hamdi hebben heel bewust hun lot in handen van Martin Jol gelegd. Aleksandar Rankovic was daardoor kansloos. Zijn vertrek was weken geleden al bekokstoofd. Twee weken geleden nog sprak Hamdi echter de bewering tegen dat Jol de opstelling bepaalde. Hij sprak de keiharde waarheid. Jol wílde dat wel, maar Rankovic weigerde naar diens suggesties te luisteren. De twee spraken haast al niet meer met elkaar. De bewering van Hamdi op zondag dat Rankovic zich niet wilde conformeren aan de visie en de speelwijze die Jol en het technisch hart voorstonden, maakte alles duidelijk.
Dat Rankovic niet van plan was zich als een loopjongen van Jol te gedragen, pleitte voor hem én leidde zijn val in. Wie niet mee wil met Jol en consorten, kan vertrekken. Rankovic is niet de eerste die dat ondervindt. Waar Hamdi zich beschikbaar stelde voor de media, daar wilde Rankovic niet reageren. ‘Ik heb niets te zeggen’, appte hij toen ADO het ontslag nog niet officieel had bevestigd. Toen duidelijk werd dat Hamdi in de loop van de zondagmiddag zijn visie op de gebeurtenissen ging geven, veranderde dat de mening van Rankovic niet. ‘Het interesseert mij niet, ze kunnen roepen wat ze willen. Ik lees het niet eens.’ Hier sprak een verbitterde, teleurgestelde trainer die zich in zijn eer voelt aangetast. Die zelf ook fouten heeft gemaakt, maar zich vooral in de maling genomen voelt. De klucht in zes bedrijven:
HET VOORSPEL
Dat de prille verliefdheid tussen ADO en Rankovic al snel leidde tot een huwelijk, bewijst maar weer eens dat het raadzaam is dat twee geliefden eerst langere tijd aan elkaar snuffelen voordat ze elkaar trouw beloven. Het was een mismatch. De aankondiging van de samenwerking staat ons nog helder voor de geest, zó lang is het immers niet geleden. De Serviër kreeg zijn kans als hoofdtrainer bij de club waar hij ooit op het veld schoffelde en sleurde. Tegelijkertijd werd Martin Jol gepresenteerd als hoofd van het technisch hart. De coach hoopte op een ervaren adviseur, de clubicoon zag Haags bloed. Al snel kreeg het technisch hart een infarct en bestond het alleen op papier. Rankovic wilde op zijn eigen manier gaan strijden. Dat werd vechten tegen de bierkaai. Jol en zijn volgelingen namen de club beetje bij beetje over, maar zagen tot hun frustratie dat ze geen grip kregen op de belangrijkste positie op technisch gebied. Michele Santoni en Rick Hoogendorp waren door Jol in de technische staf geposteerd, maar raakten geïsoleerd doordat Rankovic en Jol nauwelijks meer met elkaar spraken. De trainer vermoedde een schimmige dubbelrol en voelde niet vrijuit te kunnen werken.
— Aanbevolen —
De kansloze strijd van Rankovic: chaosclub ADO Den Haag in optima forma
De kansloze strijd van Rankovic: chaosclub ADO Den Haag in optima forma
Een kijkje achter de schermen. Zo kwam het tot het ontslag van Aleksandar Rankovic. Over lekken, machtspelletjes en een Hans Kazan-truc.
DE DRUPPEL
Niet de kansloze 2-4 nederlaag tegen FC Twente was de bekende druppel. De rand van de emmer was al bereikt, maar niemand durfde ’m leeg te gooien. De late zege bij VVV-Venlo (1-2) zorgde al voor uitstel, een punt tegen AZ (2-2) in plaats van een smadelijke verliespartij kwam ook niet uit. De trainer viel niet in het pulletje, het vonnis was getekend. Het duel met Twente kreeg intern het predicaat examen, nadat de assistenten Santoni en Hoogendorp voor de vorm hun plek in de staf was afgenomen. Na een uur had het 0-6 kunnen zijn, maar in de slotfase haalde ADO op naar 2-2. Even vreesde de leiding de ontslagmededeling weer te moeten uitstellen, want na een gelijkspel tegen de Enschedese hoogvlieger een bij spelers en fans toch populaire coach wegsturen, was moeilijk verkoopbaar geweest. Verscholen achter glas konden de gesmede plannen dankzij twee late Twentse treffers alsnog in werking worden gesteld.
DE BEVESTIGING
Zaterdagavond laat sijpelden de eerste berichten door dat Rankovic zou worden weggestuurd. Na de persconferentie waarop de trainer zich in allerlei bochten wrong om zijn gekozen tactiek te verdedigen, volgde het definitieve oordeel. Het oordeel dat allang geveld was, maar nog niet was uitgesproken. De bevestiging bleef uit, maar zoals altijd bij ADO lag het nieuws snel op straat. Daar kan geen media-afdeling tegenop managen. Een beetje plagen door twijfel te zaaien en lange tijd geen uitsluitsel te geven hoort erbij, maar als betrokkenen al details bevestigen, maakt dat de radiostilte wel knullig. Om 13.17 uur op zondag floepte het persbericht de mailbox in. Met summier commentaar. Later in de middag volgde een toelichting. Jol sprak niet, Hamdi voerde het woord. Zo is het intern afgesproken.
Bij ADO vinden ze dat deze spelersgroep Eredivisie-waardig is. Dan houdt de technische discussie op.
DE SCHULDIGEN
Natuurlijk is een trainer die met meer geluk dan wijsheid vier punten haalde uit de eerste acht duels schuldig. Rankovic voerde argumenten aan waarom hij niet tot een vaste formatie was gekomen en niet overtuigend koos voor een systeem. Diezelfde argumenten werden tégen hem gebruikt. Na acht wedstrijden een conclusie trekken is gedurfd en vreemd. Dan moet je ook de hand in eigen boezem steken. Hamdi weigerde de matige selectie als excuus aan te voeren. Bij ADO vinden ze dat deze spelersgroep Eredivisie-waardig is. Dan houdt de technische discussie op. Het kan, maar het moet nog blijken. Wie spelers als Andrei Ratiu en Dario Del Fabro haalt, moet echter ook aan zichzelf twijfelen. Een trainer opschepen met dergelijke voetballers is ronduit stuitend. Zulke transfer-miskleunen kleven aan Jol. Google maar even de naam Timothée Atouba. Als een soort verlosser moest de man die altijd vanaf de zijkant zijn mening verkondigde nu de handschoen maar eens oppakken. Op de bank zitten doet hij niet meer, om moverende redenen. Met ja-knikkers en mensen zonder eigen mening om zich heen is het gemakkelijk sturen. Hamdi heeft het toegestaan en kan niet meer terug. Iets met een vinger en een hele hand. Die keuze is bewust, maar moet (ook intern) kritisch worden bekeken.
GAAT BROOD WÉL LUISTEREN?
Ruud Brood liep al warm als nieuwe trainer, anders is de ultrasnelle overeenkomst met hem niet te verklaren. Op zondag wilde ADO de naam van de op Oudjaarsdag 2019 bij NAC Breda ontslagen coach nog niet bevestigen als topkandidaat, maandag onderhandelden beide partijen en kwamen ze een tweejarige verbintenis overeen. Het gerucht dat Michele Santoni als hoofdtrainer zou terugkeren was al snel de kop ingedrukt. Het zou de verdwijntruc met hem (en Hoogendorp) in een bijzonder daglicht hebben gezet. Jol kan een nieuwe miskleun simpelweg niet gebruiken, maar de aanstelling van Brood is in zekere zin ook een gok. Gesneuveld bij NAC omdat hij als trainer met een eigen mening botste met de Bredase clubleiding. Een trainer vinden die niet alleen luistert, maar ook doet wat er wordt gevraagd, is misschien wel lastiger dan een Eredivisie-waardige selectie samenstellen.
Brood zal de keuze met zijn volle verstand hebben gemaakt. De nasleep van het Rankovic-ontslag maakte immers duidelijk hoe de verhoudingen in Den Haag behoren te liggen volgens de clubleiding. Voor Brood (ex-trainer van Heracles Almelo, RKC Waalwijk, NEC en NAC), is het de tweede keer op rij dat hij een club in de loop van het seizoen overneemt. In Breda deed hij dat in maart, nu in Den Haag verschaft hij zichzelf meer tijd. Hij zal het nodig hebben om een elftal te formeren waarmee hij lijfsbehoud kan bewerkstelligen.
KOMT HET NOG GOED MET ADO?
Dat is de grote vraag. Het eerlijke en simpele antwoord op dit moment: Nee. Het sentiment rond de volksclub keert langzamerhand. Zelfs verstokte supporters en mensen die de club een warm hart toedragen, dreigen af te haken. Uit schaamte, uit pure woede. De Chinese eigenaren kijken op afstand toe. Hoeveel misstappen mag de club nog maken? Het is gewoonweg niet voor te stellen dat er eindelijk orde in de chaos gaat komen. Met de zwakste selectie in jaren staat het Eredivisieschap overduidelijk op de tocht. Snel een vast elftal het vertrouwen geven is de enige mogelijkheid om voetballend te verbeteren. De duels voor de winterstop overleven en zorgen dat de afstand tot de andere laagvliegers beperkt blijft. Die concurrenten houden dit zwakke ADO Den Haag vooralsnog in leven, want de selecties van Fortuna Sittard, FC Emmen, VVV-Venlo, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam zijn echt niet heel veel beter. Daaruit je hoop moeten putten, is pijnlijk.
Algemeen directeur Mohammed Hamdi probeerde afgelopen zondagmiddag de genomen beslissing uit te leggen. Twee quotes vertelden het verhaal vanuit het oogpunt van de clubleiding. ‘Liever korte pijn dan lange pijn’, schetste Hamdi de situatie. En: ‘Als je als club eindelijk een ADO-icoon kan binnenhalen, die zich onbezoldigd inzet en advies geeft, zou ik wel luisteren.’ Die laatste zin vertelt alles. Voor wie het nog niet wist: ADO Den Haag en Hamdi hebben heel bewust hun lot in handen van Martin Jol gelegd. Aleksandar Rankovic was daardoor kansloos. Zijn vertrek was weken geleden al bekokstoofd. Twee weken geleden nog sprak Hamdi echter de bewering tegen dat Jol de opstelling bepaalde. Hij sprak de keiharde waarheid. Jol wílde dat wel, maar Rankovic weigerde naar diens suggesties te luisteren. De twee spraken haast al niet meer met elkaar. De bewering van Hamdi op zondag dat Rankovic zich niet wilde conformeren aan de visie en de speelwijze die Jol en het technisch hart voorstonden, maakte alles duidelijk.
Dat Rankovic niet van plan was zich als een loopjongen van Jol te gedragen, pleitte voor hem én leidde zijn val in. Wie niet mee wil met Jol en consorten, kan vertrekken. Rankovic is niet de eerste die dat ondervindt. Waar Hamdi zich beschikbaar stelde voor de media, daar wilde Rankovic niet reageren. ‘Ik heb niets te zeggen’, appte hij toen ADO het ontslag nog niet officieel had bevestigd. Toen duidelijk werd dat Hamdi in de loop van de zondagmiddag zijn visie op de gebeurtenissen ging geven, veranderde dat de mening van Rankovic niet. ‘Het interesseert mij niet, ze kunnen roepen wat ze willen. Ik lees het niet eens.’ Hier sprak een verbitterde, teleurgestelde trainer die zich in zijn eer voelt aangetast. Die zelf ook fouten heeft gemaakt, maar zich vooral in de maling genomen voelt. De klucht in zes bedrijven:
HET VOORSPEL
Dat de prille verliefdheid tussen ADO en Rankovic al snel leidde tot een huwelijk, bewijst maar weer eens dat het raadzaam is dat twee geliefden eerst langere tijd aan elkaar snuffelen voordat ze elkaar trouw beloven. Het was een mismatch. De aankondiging van de samenwerking staat ons nog helder voor de geest, zó lang is het immers niet geleden. De Serviër kreeg zijn kans als hoofdtrainer bij de club waar hij ooit op het veld schoffelde en sleurde. Tegelijkertijd werd Martin Jol gepresenteerd als hoofd van het technisch hart. De coach hoopte op een ervaren adviseur, de clubicoon zag Haags bloed. Al snel kreeg het technisch hart een infarct en bestond het alleen op papier. Rankovic wilde op zijn eigen manier gaan strijden. Dat werd vechten tegen de bierkaai. Jol en zijn volgelingen namen de club beetje bij beetje over, maar zagen tot hun frustratie dat ze geen grip kregen op de belangrijkste positie op technisch gebied. Michele Santoni en Rick Hoogendorp waren door Jol in de technische staf geposteerd, maar raakten geïsoleerd doordat Rankovic en Jol nauwelijks meer met elkaar spraken. De trainer vermoedde een schimmige dubbelrol en voelde niet vrijuit te kunnen werken.
— Aanbevolen —
De kansloze strijd van Rankovic: chaosclub ADO Den Haag in optima forma
De kansloze strijd van Rankovic: chaosclub ADO Den Haag in optima forma
Een kijkje achter de schermen. Zo kwam het tot het ontslag van Aleksandar Rankovic. Over lekken, machtspelletjes en een Hans Kazan-truc.
DE DRUPPEL
Niet de kansloze 2-4 nederlaag tegen FC Twente was de bekende druppel. De rand van de emmer was al bereikt, maar niemand durfde ’m leeg te gooien. De late zege bij VVV-Venlo (1-2) zorgde al voor uitstel, een punt tegen AZ (2-2) in plaats van een smadelijke verliespartij kwam ook niet uit. De trainer viel niet in het pulletje, het vonnis was getekend. Het duel met Twente kreeg intern het predicaat examen, nadat de assistenten Santoni en Hoogendorp voor de vorm hun plek in de staf was afgenomen. Na een uur had het 0-6 kunnen zijn, maar in de slotfase haalde ADO op naar 2-2. Even vreesde de leiding de ontslagmededeling weer te moeten uitstellen, want na een gelijkspel tegen de Enschedese hoogvlieger een bij spelers en fans toch populaire coach wegsturen, was moeilijk verkoopbaar geweest. Verscholen achter glas konden de gesmede plannen dankzij twee late Twentse treffers alsnog in werking worden gesteld.
DE BEVESTIGING
Zaterdagavond laat sijpelden de eerste berichten door dat Rankovic zou worden weggestuurd. Na de persconferentie waarop de trainer zich in allerlei bochten wrong om zijn gekozen tactiek te verdedigen, volgde het definitieve oordeel. Het oordeel dat allang geveld was, maar nog niet was uitgesproken. De bevestiging bleef uit, maar zoals altijd bij ADO lag het nieuws snel op straat. Daar kan geen media-afdeling tegenop managen. Een beetje plagen door twijfel te zaaien en lange tijd geen uitsluitsel te geven hoort erbij, maar als betrokkenen al details bevestigen, maakt dat de radiostilte wel knullig. Om 13.17 uur op zondag floepte het persbericht de mailbox in. Met summier commentaar. Later in de middag volgde een toelichting. Jol sprak niet, Hamdi voerde het woord. Zo is het intern afgesproken.
Bij ADO vinden ze dat deze spelersgroep Eredivisie-waardig is. Dan houdt de technische discussie op.
DE SCHULDIGEN
Natuurlijk is een trainer die met meer geluk dan wijsheid vier punten haalde uit de eerste acht duels schuldig. Rankovic voerde argumenten aan waarom hij niet tot een vaste formatie was gekomen en niet overtuigend koos voor een systeem. Diezelfde argumenten werden tégen hem gebruikt. Na acht wedstrijden een conclusie trekken is gedurfd en vreemd. Dan moet je ook de hand in eigen boezem steken. Hamdi weigerde de matige selectie als excuus aan te voeren. Bij ADO vinden ze dat deze spelersgroep Eredivisie-waardig is. Dan houdt de technische discussie op. Het kan, maar het moet nog blijken. Wie spelers als Andrei Ratiu en Dario Del Fabro haalt, moet echter ook aan zichzelf twijfelen. Een trainer opschepen met dergelijke voetballers is ronduit stuitend. Zulke transfer-miskleunen kleven aan Jol. Google maar even de naam Timothée Atouba. Als een soort verlosser moest de man die altijd vanaf de zijkant zijn mening verkondigde nu de handschoen maar eens oppakken. Op de bank zitten doet hij niet meer, om moverende redenen. Met ja-knikkers en mensen zonder eigen mening om zich heen is het gemakkelijk sturen. Hamdi heeft het toegestaan en kan niet meer terug. Iets met een vinger en een hele hand. Die keuze is bewust, maar moet (ook intern) kritisch worden bekeken.
GAAT BROOD WÉL LUISTEREN?
Ruud Brood liep al warm als nieuwe trainer, anders is de ultrasnelle overeenkomst met hem niet te verklaren. Op zondag wilde ADO de naam van de op Oudjaarsdag 2019 bij NAC Breda ontslagen coach nog niet bevestigen als topkandidaat, maandag onderhandelden beide partijen en kwamen ze een tweejarige verbintenis overeen. Het gerucht dat Michele Santoni als hoofdtrainer zou terugkeren was al snel de kop ingedrukt. Het zou de verdwijntruc met hem (en Hoogendorp) in een bijzonder daglicht hebben gezet. Jol kan een nieuwe miskleun simpelweg niet gebruiken, maar de aanstelling van Brood is in zekere zin ook een gok. Gesneuveld bij NAC omdat hij als trainer met een eigen mening botste met de Bredase clubleiding. Een trainer vinden die niet alleen luistert, maar ook doet wat er wordt gevraagd, is misschien wel lastiger dan een Eredivisie-waardige selectie samenstellen.
Brood zal de keuze met zijn volle verstand hebben gemaakt. De nasleep van het Rankovic-ontslag maakte immers duidelijk hoe de verhoudingen in Den Haag behoren te liggen volgens de clubleiding. Voor Brood (ex-trainer van Heracles Almelo, RKC Waalwijk, NEC en NAC), is het de tweede keer op rij dat hij een club in de loop van het seizoen overneemt. In Breda deed hij dat in maart, nu in Den Haag verschaft hij zichzelf meer tijd. Hij zal het nodig hebben om een elftal te formeren waarmee hij lijfsbehoud kan bewerkstelligen.
KOMT HET NOG GOED MET ADO?
Dat is de grote vraag. Het eerlijke en simpele antwoord op dit moment: Nee. Het sentiment rond de volksclub keert langzamerhand. Zelfs verstokte supporters en mensen die de club een warm hart toedragen, dreigen af te haken. Uit schaamte, uit pure woede. De Chinese eigenaren kijken op afstand toe. Hoeveel misstappen mag de club nog maken? Het is gewoonweg niet voor te stellen dat er eindelijk orde in de chaos gaat komen. Met de zwakste selectie in jaren staat het Eredivisieschap overduidelijk op de tocht. Snel een vast elftal het vertrouwen geven is de enige mogelijkheid om voetballend te verbeteren. De duels voor de winterstop overleven en zorgen dat de afstand tot de andere laagvliegers beperkt blijft. Die concurrenten houden dit zwakke ADO Den Haag vooralsnog in leven, want de selecties van Fortuna Sittard, FC Emmen, VVV-Venlo, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam zijn echt niet heel veel beter. Daaruit je hoop moeten putten, is pijnlijk.
0
|
Woensdag 11 november 2020 om 18:39 uur |
Tommy
Dit is dan een stuk netter zeker???
Ultee: `Met loyaliteit kan ik mijn hypotherk niet betalen.
Door Geert-Jan Jakobs
Fortuna Sittard heeft assistent-trainer en technisch manager Sjors Ultee na het ontslag van Kevin Hofland benoemd tot interim-coach. Waar Kristof Aelbrecht, de andere assistent, vanaf zijn aanstelling al zijn lot verbond aan de hoofdtrainer gaat de Utrechter dus wel door.
Ultee was vorig seizoen hoofdtrainer van Fortuna, met Hofland als assistent. De twee werkten goed samen. Ultee gaat nu toch alleen verder, zij het niet van harte. `Ik vind het een afschuwelijke situatie`, zegt Ultee, hoorbaar aangeslagen. `Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club. Als ik zie hoe ongelooflijk aangeslagen spelers en stafleden zijn, dan zegt dat genoeg over het draagvlak van Kevin.`
`Toch heeft de clubleiding gemeend te moeten ingrijpen`, gaat Ultee verder. `Het is niet mijn besluit, ik heb vanwege mijn dubbelfunctie vanaf het begin gezegd dat ik niet wilde oordelen over de positie van Kevin. Met mij wil de club wel door. Het is zo lastig. Een trieste dag, dat is het. Toch ga ik door. Kevin steunt me daarin, dat is belangrijk. Aan de ene kant wil je luisteren naar je gevoel. Maar ik kan ook niet zomaar zeggen: hier is mijn contract en de groeten. Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen. Ik werk nu voor mijn werkgever.`
Ultee zegt dat er geen sprake van is dat hij weer verder gaat als hoofdtrainer. `Voor zover ik weet is dat geen optie, ik heb daar in ieder geval niets over gehoord. Tot nader order neem ik het over. Misschien duurt het een paar dagen, misschien een week, misschien wat langer. Ik zie het wel. Nu moet de knop om. Ik heb de spelers en stafleden bijeen geroepen en gezegd dat we elkaar nu zoveel mogelijk moeten steunen om deze moeilijke dagen door te komen.`
Ondertussen wordt Ultee ook gelinkt aan de trainerspositie bij FC Dordrecht, dat Harry van den Ham dinsdag ontsloeg. Mogelijk biedt een overstap naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie – waarmee Fortuna een samenwerkingsverband onderhoudt – voor de jonge oefenmeester een uitweg uit een lastige situatie in Sittard. `Weet ik niet, ben ik ook niet mee bezig. Voor nu richt ik me volledig op Fortuna, daarvoor heb ik ook al mijn tijd en aandacht nodig.`
Ultee: `Met loyaliteit kan ik mijn hypotherk niet betalen.
Door Geert-Jan Jakobs
Fortuna Sittard heeft assistent-trainer en technisch manager Sjors Ultee na het ontslag van Kevin Hofland benoemd tot interim-coach. Waar Kristof Aelbrecht, de andere assistent, vanaf zijn aanstelling al zijn lot verbond aan de hoofdtrainer gaat de Utrechter dus wel door.
Ultee was vorig seizoen hoofdtrainer van Fortuna, met Hofland als assistent. De twee werkten goed samen. Ultee gaat nu toch alleen verder, zij het niet van harte. `Ik vind het een afschuwelijke situatie`, zegt Ultee, hoorbaar aangeslagen. `Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club. Als ik zie hoe ongelooflijk aangeslagen spelers en stafleden zijn, dan zegt dat genoeg over het draagvlak van Kevin.`
`Toch heeft de clubleiding gemeend te moeten ingrijpen`, gaat Ultee verder. `Het is niet mijn besluit, ik heb vanwege mijn dubbelfunctie vanaf het begin gezegd dat ik niet wilde oordelen over de positie van Kevin. Met mij wil de club wel door. Het is zo lastig. Een trieste dag, dat is het. Toch ga ik door. Kevin steunt me daarin, dat is belangrijk. Aan de ene kant wil je luisteren naar je gevoel. Maar ik kan ook niet zomaar zeggen: hier is mijn contract en de groeten. Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen. Ik werk nu voor mijn werkgever.`
Ultee zegt dat er geen sprake van is dat hij weer verder gaat als hoofdtrainer. `Voor zover ik weet is dat geen optie, ik heb daar in ieder geval niets over gehoord. Tot nader order neem ik het over. Misschien duurt het een paar dagen, misschien een week, misschien wat langer. Ik zie het wel. Nu moet de knop om. Ik heb de spelers en stafleden bijeen geroepen en gezegd dat we elkaar nu zoveel mogelijk moeten steunen om deze moeilijke dagen door te komen.`
Ondertussen wordt Ultee ook gelinkt aan de trainerspositie bij FC Dordrecht, dat Harry van den Ham dinsdag ontsloeg. Mogelijk biedt een overstap naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie – waarmee Fortuna een samenwerkingsverband onderhoudt – voor de jonge oefenmeester een uitweg uit een lastige situatie in Sittard. `Weet ik niet, ben ik ook niet mee bezig. Voor nu richt ik me volledig op Fortuna, daarvoor heb ik ook al mijn tijd en aandacht nodig.`
0
|
Woensdag 11 november 2020 om 15:47 uur |
JerryFC
Haagse Haas schreef:
Hier is duidelijk een smerig spelletje gespeeld door Martin Soprano
Hier is duidelijk een smerig spelletje gespeeld door Martin Soprano
Duidelijk??
Op verzoek van Ranko zijn Ricky en Santoni overgeplaatst, omdat dit dreigde te escaleren.
Trainer beloofde beterschap, maar ook zijn gedrag verslechterde juist.
Jol was de boeman. Fraser vertelde Ranko Jol links te laten liggen en gewoon de eigen koers te blijven volgen.
Ricky en Santoni werden gezien als `spionnen van Jol` en moesten daarom weg.
Zelfs Knopper, tot voor kort een goede vriend van Ranko, zag dit en heeft het intern aangegeven. Niemand zag perspectief in 532 en 442, behalve Rankovic.
Op verzoek van Ranko zijn Ricky en Santoni overgeplaatst, omdat dit dreigde te escaleren.
Trainer beloofde beterschap, maar ook zijn gedrag verslechterde juist.
Jol was de boeman. Fraser vertelde Ranko Jol links te laten liggen en gewoon de eigen koers te blijven volgen.
Ricky en Santoni werden gezien als `spionnen van Jol` en moesten daarom weg.
Zelfs Knopper, tot voor kort een goede vriend van Ranko, zag dit en heeft het intern aangegeven. Niemand zag perspectief in 532 en 442, behalve Rankovic.
0
|
Woensdag 11 november 2020 om 12:54 uur |
rh_vakm
Column Sjoerd Mossou in het AD van vandaag:
Bij Tottenham Hotspur werd Martin Jol altijd liefkozend ‘Tony Soprano’ genoemd. Logisch ook: de gelijkenis is verbluffend. De kin van Jol is net zo geblokt als die van Tony, de stem net zo hees, de haarlijn net zo ver teruggetrokken. Zelfs qua kledingstijl ben je geneigd te denken dat Martin Jol zijn evenbeeld heel bewust in stand houdt.
Laatst in de Kuip had hij de blouse onder zijn colbert een stukje open geknoopt, met vrij uitzicht op het borsthaar. ADO Den Haag-directeur Mohammed Hamdi was schuin achter Jol gaan zitten in zijn beste pak, ook dat nog, samen met zijn vrouw, die zich verstopt had achter haar fenomenaal grote zonnebril.
Nooit kwamen ‘The Sopranos’ treffender tot leven op een voetbaltribune.
Lees ook
ADO ontslaat Rankovic: ‘Geen sprake van een goede match’
ADO ontslaat Rankovic: ‘Geen sprake van een goede match’
ADO haalt met Brood ervaren trainer binnen: ‘Verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende’
ADO haalt met Brood ervaren trainer binnen: ‘Verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende’
Wie Jol zegt, zegt ook Mino Raiola natuurlijk. Jol heeft niet alleen een loyaal netwerkje van lakeien, maar ook van zaakwaarnemers
Er is nog wat anders dat Jol gemeen heeft met Tony Soprano: een onbegrensde hang naar loyaliteit. Of zoals Tony het zelf zou zeggen: ,,Once you’re into this family, there’s no getting out.’’
Jol werkt al zijn hele trainersleven zo. Hij was amper begonnen bij Tottenham, of een Engelse collega van The Guardian belde of het echt waar was, schaterend van ongeloof: had Martin Jol twee broers die Cock en Dick heetten?
Nou, niet helemaal, jammer genoeg was Dick Jol geen familie, maar de journalist raakte hier wel een relevant thema. Jol verzamelt altijd en overal ‘familie’ om zich heen, een hechte clan van getrouwen en gelovigen. (Bij Ajax was dat min of meer zijn ondergang geworden. De clan van Johan Cruijff bleek nog net ietsje machtiger.)
Jarenlang was er zijn onafscheidelijke broer Cock. Verder heb je de onvermijdelijke Albert van der Dussen, bij ADO Den Haag tegenwoordig ‘Performence & Operational Director Youth’.
Je kon jarenlang wachten tot conditietrainer Michael Lindeman kwam aanwaaien, nog zo’n trouwe metgezel. Taco van de Velde schreef als VI-journalist decennialang exact op wat Martin Jol wilde – en kreeg dit jaar als beloning een baantje als scout bij ADO.
Jol is een heerlijke charmeur, een prachtig character, maar wie niet netjes rapporteert, fluistert en meeknikt, behoort automatisch tot het andere kamp.
Wie Martin Jol zegt, zegt ook Mino Raiola natuurlijk. Jol heeft niet alleen een loyaal netwerkje van lakeien, maar ook van zaakwaarnemers, altijd handig als er weer wat spelertjes moeten worden binnengehengeld.
Meer trainers werken zo: om in het voetbal te overleven, heb je mensen nodig die je vertrouwen kunt. Maar voor Jol is ‘loyaliteit aan de grote baas’ niets minder dan een voorwaarde.
Jol is een heerlijke charmeur, een prachtig character, maar wie niet netjes rapporteert, fluistert en meeknikt, behoort automatisch tot het andere kamp.
Trainer Aleksandar Rankovic was zo onverstandig om niet blind achter ‘hoofd technisch hart’ Martin Jol aan te lopen. Dom. Al had-ie twee keer zoveel punten gehaald: een ontslag kon niet uitblijven natuurlijk. Het is exact zoals Tony Soprano het ooit poëtisch verwoordde: ,,You don’t shit where you eat. And you really don’t shit where I eat.”
Bij Tottenham Hotspur werd Martin Jol altijd liefkozend ‘Tony Soprano’ genoemd. Logisch ook: de gelijkenis is verbluffend. De kin van Jol is net zo geblokt als die van Tony, de stem net zo hees, de haarlijn net zo ver teruggetrokken. Zelfs qua kledingstijl ben je geneigd te denken dat Martin Jol zijn evenbeeld heel bewust in stand houdt.
Laatst in de Kuip had hij de blouse onder zijn colbert een stukje open geknoopt, met vrij uitzicht op het borsthaar. ADO Den Haag-directeur Mohammed Hamdi was schuin achter Jol gaan zitten in zijn beste pak, ook dat nog, samen met zijn vrouw, die zich verstopt had achter haar fenomenaal grote zonnebril.
Nooit kwamen ‘The Sopranos’ treffender tot leven op een voetbaltribune.
Lees ook
ADO ontslaat Rankovic: ‘Geen sprake van een goede match’
ADO ontslaat Rankovic: ‘Geen sprake van een goede match’
ADO haalt met Brood ervaren trainer binnen: ‘Verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende’
ADO haalt met Brood ervaren trainer binnen: ‘Verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende’
Wie Jol zegt, zegt ook Mino Raiola natuurlijk. Jol heeft niet alleen een loyaal netwerkje van lakeien, maar ook van zaakwaarnemers
Er is nog wat anders dat Jol gemeen heeft met Tony Soprano: een onbegrensde hang naar loyaliteit. Of zoals Tony het zelf zou zeggen: ,,Once you’re into this family, there’s no getting out.’’
Jol werkt al zijn hele trainersleven zo. Hij was amper begonnen bij Tottenham, of een Engelse collega van The Guardian belde of het echt waar was, schaterend van ongeloof: had Martin Jol twee broers die Cock en Dick heetten?
Nou, niet helemaal, jammer genoeg was Dick Jol geen familie, maar de journalist raakte hier wel een relevant thema. Jol verzamelt altijd en overal ‘familie’ om zich heen, een hechte clan van getrouwen en gelovigen. (Bij Ajax was dat min of meer zijn ondergang geworden. De clan van Johan Cruijff bleek nog net ietsje machtiger.)
Jarenlang was er zijn onafscheidelijke broer Cock. Verder heb je de onvermijdelijke Albert van der Dussen, bij ADO Den Haag tegenwoordig ‘Performence & Operational Director Youth’.
Je kon jarenlang wachten tot conditietrainer Michael Lindeman kwam aanwaaien, nog zo’n trouwe metgezel. Taco van de Velde schreef als VI-journalist decennialang exact op wat Martin Jol wilde – en kreeg dit jaar als beloning een baantje als scout bij ADO.
Jol is een heerlijke charmeur, een prachtig character, maar wie niet netjes rapporteert, fluistert en meeknikt, behoort automatisch tot het andere kamp.
Wie Martin Jol zegt, zegt ook Mino Raiola natuurlijk. Jol heeft niet alleen een loyaal netwerkje van lakeien, maar ook van zaakwaarnemers, altijd handig als er weer wat spelertjes moeten worden binnengehengeld.
Meer trainers werken zo: om in het voetbal te overleven, heb je mensen nodig die je vertrouwen kunt. Maar voor Jol is ‘loyaliteit aan de grote baas’ niets minder dan een voorwaarde.
Jol is een heerlijke charmeur, een prachtig character, maar wie niet netjes rapporteert, fluistert en meeknikt, behoort automatisch tot het andere kamp.
Trainer Aleksandar Rankovic was zo onverstandig om niet blind achter ‘hoofd technisch hart’ Martin Jol aan te lopen. Dom. Al had-ie twee keer zoveel punten gehaald: een ontslag kon niet uitblijven natuurlijk. Het is exact zoals Tony Soprano het ooit poëtisch verwoordde: ,,You don’t shit where you eat. And you really don’t shit where I eat.”
0
|
Woensdag 11 november 2020 om 09:52 uur |
Advertentie
slash070
Vond het een ongeorganiseerde pestzooi in het veld, in alle linies. Verdedigen op corona afstand waarbij soms de tegenstanders per ongeluk tegen onze verdedigers aanschioten of aanliepen. Dat was het
En Van Eweijk en Pinas gingen zich automatisch geroepen voelen om extra dingen te gaan doen. Nobel en dapper maar dat moeten ze juist niet doen. Klopte geen reet van. Ik was soms verbaasd als er bij ons werd gewisseld dat ik een speler er uit zag gaan waarvan ik niet eens meer wist dat hij meedeed. Was echt heel slecht hoor. Brood moet echt helemaal opnieuw wat neerzetten want er stond nog helemaal niks wat op een elftal met een speelwijze leek.
Ik denk dat we nog geen enkele speler van ons echt hebben leren kennen. Tenminste, dat hoop ik.
En buiten dat, hoe zit dat met de trainersvakbond, CBV. Ik dacht dat er wat afspraken of regels bestonden dat clubs niet met een nieuwe trainer onderhandelde zolang het met de huidige trainer niet netjes is afgehandeld. Nou ja, maakt het ook uit. Zo ging het met onze directeuren ook.
En Van Eweijk en Pinas gingen zich automatisch geroepen voelen om extra dingen te gaan doen. Nobel en dapper maar dat moeten ze juist niet doen. Klopte geen reet van. Ik was soms verbaasd als er bij ons werd gewisseld dat ik een speler er uit zag gaan waarvan ik niet eens meer wist dat hij meedeed. Was echt heel slecht hoor. Brood moet echt helemaal opnieuw wat neerzetten want er stond nog helemaal niks wat op een elftal met een speelwijze leek.
Ik denk dat we nog geen enkele speler van ons echt hebben leren kennen. Tenminste, dat hoop ik.
En buiten dat, hoe zit dat met de trainersvakbond, CBV. Ik dacht dat er wat afspraken of regels bestonden dat clubs niet met een nieuwe trainer onderhandelde zolang het met de huidige trainer niet netjes is afgehandeld. Nou ja, maakt het ook uit. Zo ging het met onze directeuren ook.
0
|
Dinsdag 10 november 2020 om 22:11 uur |
Gast
Nu online
Ran1972 en 259 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Excelsior | 16 | - | 33 |
2 | FC Volendam | 16 | - | 32 |
3 | FC Emmen | 16 | - | 30 |
4 | Helmond Sp. | 16 | - | 30 |
5 | Graafschap | 16 | - | 29 |
6 | Den Bosch + | 16 | - | 28 |
7 | FC Dordrecht | 16 | - | 26 |
8 | Roda JC | 16 | - | 26 |
9 | SC Cambuur | 16 | - | 25 |
10 | ADO Den Haag | 16 | - | 22 |
11 | Telstar | 16 | - | 22 |
12 | FC Eindhoven | 16 | - | 19 |
13 | Jong AZ | 16 | - | 18 |
14 | Jong PSV | 16 | - | 17 |
15 | TOP Oss | 16 | - | 17 |
16 | MVV Maastr. | 16 | - | 16 |
17 | Jong Ajax | 16 | - | 15 |
18 | VVV-Venlo | 16 | - | 11 |
19 | Jong Utrecht | 16 | - | 9 |
20 | Vitesse -27 | 16 | - | -15 |