Tag: kaart

Pagina 339

marko g

Mooie pot gister zeg heerlijk, jammer van die rode kaart. Ik had het wel eens willen zien met 11 tegen 11.
Het valt me wel op dat deze hele speelronde veel rode kaarten vallen. Is er wat bij de scheidsrechters ingefluisterd ofzo. Haha nee gekkigheid.
Is Kum nu gelijk 1 week geschorst??
0
Zondag 15 februari 2009 om 11:59 uur

super fc denhaag

ik vond het gister een leuke wedstrijd. na de rode kaart dacht ik daar gaan we weer. maar de ploeg pakte het goed op. ik hoop dat voor powel nu de ban gebroken is, en hoop dat ie de volgende wedstrijden helemaal los gaat. pffff opgelucht, gister een belangrijke overwinning. nac gaat er volgende week gewoon aan in het forepark.
0
Zondag 15 februari 2009 om 11:52 uur

14-02-2009 - In een turbulente wedstrijd heeft De Graafschap zaterdagavond met 1-0 verloren in de Hofstad tegen ADO Den Haag.

Door een doelpunt van uitgerekend oud-Graafschaptopscorer Berry Powel eindigde de wedstrijd, in de onderste regionen van de eredivisie, in een 1-0 overwinning voor de ploeg van trainer André Wetzel.

De wedstrijd begon veelbelovend voor de Achterhoekers. Een schot van Ben Sahar vloog in de beginfase over het doel van Boy Waterman. Na een steekbal van diezelfde Sahar op Stijn Wuytens werd de Belg gevloerd door ADO-verdediger Kum. Scheidsrechter Luinge trok gedecideerd de rode kaart, waarna de thuisploeg met 10 man verder moest. De vrije trap van Jordy Buijs die volgde werd door Waterman knap onschadelijk gemaakt.

In plaats van door te drukken wist De Graafschap zich echter geen raad met de man meer situatie. Op slag van rust ontsnapte Berry Powel aan de aandacht van De Graafschapverdedigers en schoot de bal beheerst langs Erik Heijblok: 1-0.

In de tweede helft werd de groen-gele formatie met de rug tegen de eigen zestienmeter aangedrukt. Door de slechte passing wisten de Grafelijken elkaar echter niet te vinden op het veld. Een enorme kans voor Jason Oost werd een kwartier voor tijd goed geblokt door de ADO-verdediging. Drie minuten later moest Waterman handelend optreden toen Geert den Ouden en Joost Volmer van dichtbij dachten binnen te schieten. Diezelfde Waterman bracht in de slotfase nogmaals prachtig redding op een verdwaalde voorzet van Volmer. Na drie minuten blessuretijd, negen gele kaarten en een rode kaart maakte scheidsrechter Luinge een einde aan de wedstrijd. Het zorgde voor grote vreugdetaferelen bij de supporters van de thuisploeg en diepe teleurstelling bij de Superboeren. Tijdens carnavalszondag komt Feyenoord naar De Vijverberg. De Graafschap zal dat echter moeten doen zonder de geschorsten Léon Hese en Joost Volmer.

ADO Den Haag - De Graafschap 1-0 (1-0)

42e 1-0 Powel / Scheidsrechter Luinge

Gele kaarten: Ammi, Rankovic, Powel en Immers (allen ADO Den Haag) en Nalbantoglu, Keller, Volmer, Hese en Buijs (allen De Graafschap).

Rode kaart: Kum (ADO Den Haag)

Opstelling ADO Den Haag: Boy Waterman, Ahmed Ammi, Christian Kum, Aleksander Rankovic, Yuri Cornelisse (87e Csaba Horvath), Richard Knopper (73e Leroy Resodihardjo), Berry Powel (83e Karim Soltani), Timothy Derijck, Danny Buijs, Lex Immers en Kai van Hese.

Opstelling De Graafschap: Erik Heijblok, Muslu Nalbantoglu, Stephan Keller, Joost Volmer, Jordy Buijs (36e Joep van den Ouweland), Leon Hese (66e Oussama Assaidi), Rogier Meijer, Jason Oost, Stijn Wuytens, Luuk de Jong (52e Geert den Ouden) en Ben Sahar.

0
Zondag 15 februari 2009 om 11:41 uur

<FCDH>

Wetzel: `Groot compliment voor Waterman`
Geschreven op zondag, 15 februari om 09:02

Trainer André Wetzel had zaterdagavond niets dan lof voor Boy Waterman. De doelwachter van ADO Den Haag revancheerde zich tegen De Graafschap (1-0 winst) voor zijn matige prestaties eerder in het seizoen. "Waterman bracht waarvoor hij gehaald is en verdient een groot compliment", vertelde de trainer na afloop. Het duel in de Hofstad werd beslist door een doelpunt van aanvaller Berry Powel. Waterman hield tegen de Achterhoekers met enkele belangrijke reddingen zijn doel schoon en was daardoor medeverantwoordelijk voor de drie punten. “Zowel hij als de supporters, die niet de beste naam hebben, lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. De fans hebben hem fantastisch gesteund."

Wetzel, die Waterman een maand geleden tegen FC Twente nog wisselde tijdens de rust, was tevreden over het eindresultaat. "We hebben vanavond een fantastische prestatie geleverd en nemen weer wat afstand van de degradatieplekken. Maar we zijn er nog lang niet, we moeten ons nog twee maanden helemaal leegknokken.”

Bij De Graafschap heerste uiteraard teleurstelling, vooral omdat ADO-verdediger Christiaan Kum al vroeg in de wedstrijd de rode kaart zag en er desondanks niet van werd geprofiteerd. "We moeten ons zeker zorgen gaan maken nu, dat klopt", vertelde Joost Vormer na afloop. "Als we zo doorgaan dan duurt de competitie nog maar heel kort voor ons. Iedereen zal nu moeten beseffen dat het er nu op aan komt en dat we toch echt punten moeten gaan pakken. Daar zullen alles voor over moeten hebben."

"Dit was gewoon slecht", vond Rogier Meijer. "We hadden hier ADO een klap uit moeten delen, zeker tegen tien man, maar we krijgen hier zelf een klap. We begonnen aardig met die rode kaart voor hun als gevolg. Daarna hinkten we op twee gedachten en pas na rust gaven we echt vol druk. We misten de creativiteit om genoeg kansen uit te spelen. Het wordt nu zaak om Volendam onder ons te houden en punten te sprokkelen."

0
Zondag 15 februari 2009 om 10:41 uur

Vador

Wetzel heeft het vanavond ook tactisch zeer goed aangepakt. Na de rode kaart heeft hij goed gehandeld en de wissels pakten ook goed uit. Ik weet dat veel mensen op deze shout soms heel negatief over hem zijn, maar ik hoop dat hij ook volgend jaar doorgaat als trainer. Mijn vertrouwen heeft hij. Het is wel gemakkelijk, als het niet goed gaat, gelijk op de trainer te steken, maar met dit spelersmateriaal moet je soms onaantrekkelijk voetbal spelen en voor de punten gaan. Hoop alleen wel dat we in de toekomst met 2 spitsen/aanvallender voetbal gaan spelen waardoor het publiek ook meer vermaakt wordt, want dat verdienen we zeker weten
0
Zaterdag 14 februari 2009 om 23:56 uur

<FCDH>

Tien man ADO langs De Graafschap
ADO Den Haag heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd de nummer voorlaatst, De Graafschap, met 1-0 verslagen door een treffer van Berry Powel.

De thuisploeg speelde bijna de hele wedstrijd met een man minder. Stijn Wuytens leek na een kwartier te profiteren van een reeks Haagse fouten en stoomde op het doel af, maar werd afgestopt door Christian Kum. Onrechtmatig, zo oordeelde scheidsrechter Luinge, en de verdediger kreeg de rode kaart getoond.

Het slordige spel dat vooraf ging aan de uitsluiting stond niet op zich. Zowel voor als na het voorval tussen Kum en Wuytens grossierde ADO in onnodig balverlies. Het was in die fase juist Boy Waterman die de Hagenaren in de wedstrijd hield met enkele knappe reddingen. De keeper worstelt bij ADO de laatste tijd met zijn vorm, maar mocht door de schorsing van Robert Zwinkels alsnog in het doel plaatsnemen. Met het Haagse publiek achter zich zorgde Waterman dat zijn ploeg zonder tegendoelpunten de rust bereikte.

Zijn collega aan de overkant, Erik Heijblok, lukte dat niet. Hem trof echter geen blaam toen de thuisploeg een van de weinige kansen wél afrondde. ADO-spits Powel, voormalig topscorer van De Graafschap, nam vlak voor rust prachtig aan, ontdeed zich van twee verdedigers en rondde met een droge schuiver af: 1-0.

Verdiend was de voorsprong allerminst. De Doetinchemmers hadden het hele duel het beste van het spel, de meeste kansen en de grootste inzet. De Haagse verdediging kreeg daarnaast geen moment grip op het aanvalsspel van de bezoekers, die van scheidsrechter Luinge in veel twijfelgevallen het voordeel kregen.

Dat mocht allemaal niet baten voor degradatiekandidaat, die legio grote kansen onbenut liet. De Graafschap haalde uit de laatste vijf duels slechts één punt. Trainer Henk van Stee zag het gat met ADO Den Haag, dat net boven de degradatiestreep staat, bovendien oplopen tot vijf punten.

0
Zaterdag 14 februari 2009 om 21:53 uur

pietie!

Kees schreef:

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ik ben in de rust naar huis gegaan zo ziek was ik. Overgeven/koorts enzovoorts.

MAAR NU BEN IK ZO BLIJ...............

hhaah je zou maar achter me zitten ...
(beterschap)

maar wat een wedstrijd , vooral na die rode kaart!

ik heb geen stem meer over !
0
Zaterdag 14 februari 2009 om 21:30 uur

;)

adh schreef:

helemaal geweldig vind ik het!! zo moeten ze is nou vaker kunnen spelen!! joehoeee feestuuhh!!
sinds de 442 he

ADO Den Haag heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van De Graafschap. De Hagenezen stonden al snel met een man minder op het veld na de rode kaart van Christian Kum, maar Berry Powel bezorgde ADO de zege: 1-0.