Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: bedrijven

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 37
Volgende pagina

Langebach2



Waarom Hui Wang woest is


Vorige week vloog Hui Wang terug naar China. De eigenaar van ADO Den Haag voelt zich vernederd en is woedend. Komt het ooit nog goed?

Zelf snapt hij er eigenlijk niets van. Hoe kunnen de mensen in de stad nu denken dat hij niet het beste voor heeft met ADO Den Haag? ‘Dit is mijn club. Waarom denk je dat we al zo veel geld hebben gestopt in deze club? Waarom krijg ik daar niet een klein beetje respect voor terug?’ Hui Wang is boos. Hij bezit 98 procent van de aandelen van de club, maar is erachter gekomen dat zoiets niet automatisch betekent dat je kunt doen wat je wilt met je eigendom. Mega-vergaderingen met de raad van commissarissen en de aandeelhouders hebben hem geleerd dat hij niet eens kan ingrijpen in een verliesgevend bedrijf. Officieel wordt gerept van intensieve en constructieve vergaderingen, maar Wang voelt zich klem gezet en vernederd. ‘Maar ze moeten niet denken dat ze me op deze manier weg kunnen jagen. Dan weten ze niet waar ik vandaan kom’, klinkt het strijdvaardig. ‘Als het met deze dagelijkse leiding en deze raad van commissarissen niet lukt, dan stel ik gewoon anderen aan. En als het daarna niet lukt, gaan we gewoon verder. Dit moet en zal een succes worden.’



‘Ze moeten niet denken dat ze me weg kunnen jagen. Dan weten ze niet waar ik vandaan kom’

Hui Wang

Hui Wang is woensdagavond in het vliegtuig gestapt. Opgeruimd staat netjes, zo is de stemming inmiddels. Die Wang moet gewoon netjes op tijd zijn geld betalen en zich verder nergens mee bemoeien. Door de Haagse aanhang en bijna alle werknemers van de club wordt hij inmiddels gezien als een gemeenschappelijke vijand. Dat is eigenlijk al zo vanaf het begin. In januari 2015 neemt Wang de club over van Mark van der Kallen. Bij iedere andere club wordt in zo’n geval de rode loper uitgerold voor iemand die voor tien miljoen euro de club overneemt, maar in Den Haag is er vanaf het begin scepsis en hoon.

Dat United Vansen een boeteclausule van twee miljoen euro moet betalen aan verkoper Van der Kallen, omdat het bedrijf ondanks een overeenkomst de deadline voor betaling heeft laten verlopen, zorgt voor een valse start. Vanaf het begin worden vraagtekens gezet achter de krediet-waardigheid van deze nieuwe onzichtbare en zwijgzame eigenaar. Hoe rijk is die Wang eigenlijk? Dat is nergens terug te vinden. Dat laatste is ook niet zo vreemd. Hui Wang is namelijk slechts de voorman van het sport-marketingbureau United Vansen. Wie echter verder zoekt, ontdekt dat dit bedrijf deel uitmaakt van een veel groter concern en een onderneming die momenteel wordt ingeschat op een waarde van 517 miljoen euro: Vantone Holdings. Ooit begonnen als investeringsmaatschappij in onroerend goed, maar dat is inmiddels uitgebreid naar investeringen op veel meer gebieden

Fans van ADO Den Haag laten duidelijk weten wat ze van Hui Wangs sportmarketingbureau United Vansen vinden.
Fans van ADO Den Haag laten duidelijk weten wat ze van Hui Wangs sportmarketingbureau United Vansen vinden.

Speerpunten

Hui Wang is niet zelf de man van het grote geld, maar zelfs slechts een advocaat die de belangen behartigt van een groep investeerders. Het is dus niet zo vreemd dat er geen miljoenen worden gevonden, wanneer de doopcel van Wang wordt gelicht. Voor elke euro die moet worden gespendeerd in Den Haag, moet Wang dat terugkoppelen naar de mensen met het echte geld.



Hui Wang is slechts een advocaat die de belangen behartigt van een groep investeerders


Wat willen die mensen eigenlijk met ADO Den Haag? Er zijn uiteindelijk drie speerpunten:

1. Het ontdekken, kopen, zelf beter maken van voetballers en met winst verkopen. Simpel gezegd: handel drijven. Het is dus ook niet zo vreemd dan een Nederlandse club te kopen, omdat die per definitie is gespecialiseerd in het beter maken en met winst verkopen van talenten.

2. Het stallen van Chinese talenten in Den Haag. Bij Vitesse loopt het Chinese talent Yu Zhang. In Nederland slechts een belofte, maar op de Chinese voetbalmarkt vertegenwoordigt hij al een marktwaarde van tien miljoen euro.

3. Het aantrekken van Nederlandse trainers die in China de jeugd moeten gaan opleiden. De Chinese overheid probeert voetbal van de grond te tillen door van voetbal een verplicht vak te maken op school. Er is echter veel buitenlandse expertise nodig om die jeugd het voetballen te leren. De bedrijven die trainers kunnen leveren, komen in aanmerking voor stevige subsidies.

Reallifesoap

Van die plannen komt in de praktijk helemaal niets terecht. De luchtbrug met Chinese talenten wordt uiteindelijk getorpedeerd door de dagelijkse leiding in Den Haag. Die één of twee Chinese spelers… gaan die ADO Den Haag in de Eredivisie houden? Als daar wat dieper wordt over nagedacht, dan is het oordeel negatief. In dat geval gaan we die dus ook niet op de loonlijst zetten, beslist de leiding. Er wordt zelfs een plan gelanceerd om een volledig Chinese juniorenploeg in Den Haag te stationeren. Dat is vooral financieel aantrekkelijk. Een reallifesoap over het wel en wee van zo’n ploeg die zou worden uitgezonden in China, zou de investeerders al snel een slordige zeven ton opleveren. Maar in Den Haag leeft de angst dat een dergelijk initiatief louter voor hoon zou zorgen, zeker wanneer die ploeg iedere week zou worden afgeschoten door Nederlandse tegenstanders. Zijn wij een professionele voetbalclub of een amusementsbedrijf? Er wordt voor het eerste gekozen.

Verder blijkt dat ADO Den Haag helemaal geen trainers in huis heeft om af te staan aan de Chinese markt waar gigantische aantallen worden gevraagd. Die moeten maar op een andere manier worden gerekruteerd. En van het ontdekken, kopen en ontwikkelen van spelers om die met winst te verkopen, komt ook niets terecht. De miljoenen van Wang blijken namelijk al heel snel nodig om de gaten in de begroting te dichten. Na het vertrek van directeur Maarten Fontein komt uit China al snel de eis dat de club in de toekomst zelf in staat moet zijn om de eigen broek op te houden. Met een sluitend budget kunnen de miljoenen van de Chinese investeerders namelijk wel worden aangewend om versterkingen naar Den Haag te halen en te gaan handelen in spelers.

Dat omhoog houden van de eigen broek blijkt echter geen sinecure. Onder de opvolger van Maarten Fontein, Jan-Willem Wigt, houdt de club twee miljoen over aan transferopbrengsten van de verkoop van Michiel Kramer en Mike van Duinen en ondanks een injectie van drie miljoen van United Vansen wordt het seizoen afgesloten met een tekort van 1,5 miljoen euro. De pijn zit ’m dan vooral in het aantrekken van Mike Havenaar, Edouard Duplan, Tom Beugelsdijk en Ruben Schaken. Weliswaar allen transfervrij maar ze krijgen in de residentie een salaris dat rode wangen bezorgt bij de concurrentie. FC Utrecht stelt verbaasd vast dat het niet kan concurreren met ADO Den Haag in de strijd om Edouard Duplan. Mike Havenaar strijkt een half miljoen salaris per seizoen op en incasseert daarnaast aan tekengeld ook nog zo’n vier ton. En hoewel ADO Den Haag afstevent op een verlies, gaat de club in de winterstop vrolijk met een groep van veertig man op trainingskamp en krijgen alle medewerkers een kerstbonus.

Ondertussen wordt bij iedere gelegenheid geroepen dat het tijd wordt dat eigenaar Hui Wang een keer over de brug komt met zijn verplichte financiële bijdrage. Dat is niet zo merkwaardig: dat geld is inmiddels hard nodig om te overleven. In China worden die smeekbedes met ergernis en scepsis ontvangen. Opnieuw blijkt de dagelijkse leiding van de club niet in staat een gezond beleid te ontwikkelen. Zo komt er opnieuw niets terecht van het beleid nieuwe spelers te ontdekken, beter te maken en met winst te verkopen.

Lee Zheng

Wang neemt in het voorjaar van 2016 afscheid van directeur Jan-Willem Wigt en probeert een Chinese mede-directeur aan te stellen. Lee Zheng zou elke dag op de werkvloer kunnen vaststellen wat er toch iedere keer misgaat en rapport kunnen uitbrengen in China. Dat initiatief wordt niet best ontvangen bij de club. Er komt ook nooit een werkvergunning voor Lee Zheng. ADO Den Haag werkt niet mee en hoeft dat ook niet. Bij het tekenen van de overname stond in het contract dat de dagelijkse leiding in Nederlandse handen moest blijven. Het was een voorwaarde die moest verzekeren dat ADO Den Haag zijn eigen Nederlandse karakter zou behouden. Die regel wordt keer op keer tevoorschijn gehaald als Wang wat wil. Bovendien wil Wang de nieuwe Chinese directeur ook nog eens op de loonlijst van de club zetten. Bij een club die structureel kampt met een tekort, wordt dat slecht ontvangen. Ook al omdat de nieuwe directeur Mattijs Manders, wiens tijdelijke contract in juni wordt omgezet in een driejarige verbintenis, meer dan twee ton per jaar incasseert. Een tweede directeur met de dezelfde loonlasten is gezien de financiële situatie een onverantwoorde uitgave.



Bij de overname stond in het contract dat de dagelijkse leiding in Nederlandse handen moest blijven


Maar ook de nieuwe directeur Manders is (nog) niet in staat het tekort weg te werken. Hij zou moeten snoeien in de kosten en de inkomsten op peil moeten brengen. Manders zit echter vast aan de eerder afgesloten topcontracten met Havenaar, Duplan, Schaken en Beugelsdijk, terwijl hij intern ook geen mensen kan wegsturen zonder een afkoopsom te moeten betalen. Verder zijn er op commercieel vlak problemen. Zo is er zelfs een bedrijf dat boxen onderverhuurt in het Kyocera Stadion, iets wat in het verleden is ontstaan en pas volgend seizoen kan worden hersteld. Op commercieel gebied gaat het nog minder dan een jaar eerder.

Bovendien maakt de nieuwe directeur nog een aardige uitglijder. Aanvankelijk wil Manders als opvolger van de naar Vitesse vertrokken Henk Fraser verloren zoon Maurice Steijn aantrekken. De coach van VVV-Venlo staat al in de startblokken als Manders op het laatste moment de mogelijkheid ontdekt om Dick Advocaat aan de club te binden. De Haagse icoon is dan al assistent van Danny Blind bij Oranje, maar die deeltijdbaan stelt hem in de gelegenheid om zich ook te kunnen bemoeien met ADO Den Haag. Advocaat zegt toe om drie dagen in de week op de club te zijn en zich actief in te zetten bij het werven van sponsors. Maar in ruil heeft hij een bindende eis: Zeljko Petrovic wordt de nieuwe trainer/coach van ADO Den Haag. Steijn wordt afgezegd, maar de man die daar voor heeft gezorgd, is kort daarop al weer vertrokken naar Fenerbahçe. Dat Advocaat de KNVB verliet, was gezien zijn clausule in het contract nog te billijken, maar Manders en ADO werden door het plotselinge vertrek in hun hemd gezet.

Toekomstplannen

Het zorgt ervoor dat de positie van Manders onder druk staat als Hui Wang zich begin vorige week samen met zijn zoon Terry in Den Haag meldt voor twee belangrijke vergaderingen. Zowel bij de raad van commissarissen (Wim Deetman, Martin Jol, Kees Jansma, Martin Toet) waarvan hij voorzitter is, als bij de gemeente en overige aandeelhouders ontvouwt Wang zijn toekomstplannen. En de Chinese eigenaar maakt opnieuw duidelijk dat hij meer controle wil. Dat is niet zo vreemd, nu ADO Den Haag weer eens op een tekort afstevent en opnieuw de hand op houdt. Lee Zheng wordt opnieuw naar voren geschoven als mede-directeur. Dat betekent in de praktijk dat Manders geen enkele beslissing zelfstandig meer kan nemen, voor elke beslissing moet Lee Zheng namelijk meetekenen.



Bek houden en betalen, is de boodschap aan Wang


Maar het plan van Wang wordt op beide vergaderingen getorpedeerd. Wang wordt om de oren geslagen met de Nederlandse regels. Als eigenaar en met 98 procent van de aandelen in het bezit had hij (en zijn Chinese investeerders) het idee dat hij de club kon inrichten naar eigen inzicht. Op maandag maken zijn mede-commissarissen hem duidelijk dat het Nederlandse recht en de statuten van de club wat anders in elkaar zitten. Het aantrekken van een Chinese directeur is niet mogelijk, zeker niet als hij op de loonlijst van de club moet komen. Daar zal nooit goedkeuring aan worden gegeven als de club in financieel opzicht met tekorten te maken heeft. En op woensdag krijgt Wang in de ontmoeting met de aandeelhouders te horen dat hij gewoon aan zijn financiële verplichtingen moet voldoen. Als dat als consequentie heeft dat zijn bijdrage opnieuw moet worden aangewend om de gaten in de begroting te dichten, dan heeft hij simpelweg pech. Bek houden en betalen, is de boodschap.

Geen perspectief

Wang is woedend, speelt met de gedachte om de pas geïnstalleerde raad van commissarissen weer weg te sturen, omdat ze niet naar zijn pijpen dansen, maar vertrekt uiteindelijk terug naar China. Hij zit klem. Inmiddels is er dertien miljoen euro in een club gestopt, maar hij kan zijn investeerders geen enkel rendement tonen. Sterker nog: er is op korte termijn ook geen perspectief op betere tijden, hij kan de situatie niet eens naar zijn hand zetten.

Het niet voldoen aan zijn financiële verplichtingen is op dit moment geen optie. Als ADO Den Haag failliet gaat, is al het kapitaal dat in de club zit verspeeld. Dertien miljoen euro in rook opgegaan.

Veel Hagenaars hopen op een verkoop, maar ook dat is niet realistisch. Wie gaat op dit moment een bedrag dat in de buurt komt van dertien miljoen euro, neerleggen om ADO Den Haag te kopen? Het Kyocera Stadion is van de gemeente, alle grond waar ADO Den Haag op traint, is van anderen. De waarde van de club zit dus puur in de verkoopwaarde van spelers als Mike Havenaar, Edouard Duplan en Gervane Kasteneer. Dat levert bij lange na geen dertien miljoen euro op.

Voor de toekomst betekent dat simpelweg dat de partijen tot elkaar zijn veroordeeld. Dat is op dit moment een weinig hoopgevende situatie, omdat beide partijen compleet op elkaar zijn afgeknapt. Bij de club en supporters is er geen enkel vertrouwen meer in de Chinese leiding. Daarvoor heeft de leiding te vaak verzuimd om op tijd aan zijn financiële verplichtingen te voldoen en is er ook te vaak stommetje gespeeld. Alle directeuren (Maarten Fontein, Jan-Willem Wigt, Mattijs Manders) kregen te maken met een eigenaar die zich vaak onbereikbaar hield en hun werk daardoor bijna onmogelijk maakte. Te vaak werden financiële afspraken geschonden.
Laksheid

Het is te gemakkelijk dat louter te wijten aan financiële laksheid van Wang. Hij is namelijk niet de man die alle rekeningen uit eigen zak moet betalen, hij moet altijd alles terugkoppelen naar zijn investeerders. Bovendien was het kopen van ADO Den Haag slechts een zeer klein onderdeel van de bedrijfsvoering van de Vantone Holding. Dat vertraagt de zaak. Verder zal er ongetwijfeld de nodige onvrede bij de investeerders heersen over het werk van Wang. Er is op dit moment nog steeds geen enkel rendement zichtbaar van hun investering van dertien miljoen. Sterker nog: er moet opnieuw geld bij dat niet zal worden aangewend voor het aankopen van spelers.

Het kan ook verklaren waarom Wang zich soms onbereikbaar houdt. Hij kan soms eenvoudigweg geen antwoorden geven. Bovendien zal de roep om geld uit Den Haag hem irriteren, omdat de club er nog steeds niet in slaagt zelf haar broek op te houden.

De meest actuele vraag in Den Haag zal daarom zijn hoe de club de komende periode doorkomt. Vorige week is Wang naar China teruggekeerd, waar hij verslag moet uitbrengen van de situatie. Wat gaat er nu gebeuren? Wanneer en hoeveel geld wordt er overgemaakt? Is dat voldoende voor de club om de komende maanden door te komen? Maar ook: wat worden de plannen voor de toekomst? Hui Wang kan misschien dan wel geen Chinese directeur aanstellen, maar hij is wel in staat om de huidige dagelijkse leiding weg te sturen. En als de medeleden van de raad van commissarissen dat willen voorkomen, dan is Wang ook in staat enkele van die leden te vervangen.

Zolang beide partijen niet in staat zijn om elkaar op enige manier te vinden, in iets wat lijkt op een samenwerking, blijft ADO Den Haag een kruitvat dat elk moment kan ontploffen





0
Dinsdag 1 november 2016 om 22:07 uur

pajam

ADO Den Haag wil een haalbare visie van clubeigenaar Wang Hui

DEN HAAG - ADO-directeur Mattijs Manders wil woensdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering een haalbare toekomstvisie horen van eigenaar Wang Hui. De Haagse directeur zit naast Wang ook met de gemeente Den Haag en de HFC, de cultuurbewakers, om tafel met de Chinese eigenaar.

Wang schiep bij zijn komst hoge verwachtingen. Zo wilde hij binnen een paar jaar bij de nationale subtop horen en Europees voetbal spelen. Daarnaast wilde hij de kunstgrasmat verruilen voor echt gras en wilde hij het stadion uitbreiden. Doelstellingen die tot op heden niet gehaald zijn.

Wang keek dinsdagavond samen met commissaris Martin Jol en directeur Manders naar de bekerwedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar (2-1). Een dag eerder maakte Wang kennis met de nieuwe commissarissen Kees Jansma en Martin Toet. ‘Het waren prima gesprekken. We hebben gesproken over de onderlinge communicatie.`

Geen geld in kas

Naast een haalbare visie wordt er woensdag ook gesproken over de huidige financiën van ADO. De club heeft weliswaar op papier een redelijke begroting maar vrijwel geen geld meer in kas. De betalingen van de salarissen van de spelers en personeel is in gevaar en het is zeer de vraag of ADO de huur van het stadion op korte termijn nog kan betalen aan de gemeente Den Haag. Oorzaak van het grote gebrek aan geld: ADO Den Haag verdient zelf te weinig en heeft een te dure huishouding. Daarmee steekt hetzelfde acute probleem de kop op als in het voorjaar.

In april van dit jaar had ADO Den Haag ook geen geld meer in kas en zorgde voormalig grootaandeelhouder van ADO Mark van der Kallen er voor dat de salarissen en rekeningen in het Kyocera Stadion toch betaald konden worden. De zakenman betaalde de huur van zijn skybox vooruit. Met dat geld kon ADO weer korte tijd vooruit en voorkwam de club dat het onder financieel toezicht kwam te staan van de KNVB.

Weinig verdiend

Directeur Jan Willem Wigt moest kort daarna plaats maken voor de huidige directeur Mattijs Manders. Die kreeg van Wang Hui de opdracht mee dat ADO zelf meer geld moet verdienen en dat de club niet afhankelijk moet zijn van de investeringen door United Vansen, het Chinese bedrijf van Wang Hui. Die doelstelling heeft Manders tot nog toe niet waar kunnen maken. De directeur loopt tegen dezelfde problemen aan als zijn voorgangers. Het stadion is tijdens de wedstrijden telkens verre van uitverkocht, zelfs tijdens het recente duel met Ajax waren er veel lege plekken in het stadion.

Ook aan de zakelijke kant wordt te weinig verdiend. De businesstribunes en skyboxen van het Kyocera Stadion puilen uit van de zogeheten barterdeals, overeenkomsten waarbij met gesloten beurzen de dure stoelen aan bedrijven werden ‘verkocht’ in ruil voor diensten van die ondernemingen. Ook zijn stoelen en businessunits onder de prijs verkocht en zijn er aanzienlijke verschillen tussen de tarieven voor dezelfde stoelen en skyboxen. Dit is een doorn in het oog van directeur Manders die dit niet op korte termijn kan veranderen, omdat zijn voorgangers veelal langdurige contracten afsloten met de seathouders. Daarnaast is ADO al jaren niet in trek bij grote sponsoren. In de regio Den Haag gevestigde bedrijven als Aegon en Huawei zagen sponsoring van ADO niet zitten en kozen voor andere clubs.

Dure spelers

Tegenover het gebrek aan inkomsten staan de hoge kosten bij de club. Onder ex-directeur Jan Willem Wigt werden vorig seizoen dure spelers zoals Ruben Schaken en Edouard Duplan gecontracteerd en ook Mike Havenaar, Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk kunnen rekenen op een flink salaris. Kosten die ADO Den Haag nu opbreken, net als de huur van het stadion die ADO Den Haag moet afdragen aan de gemeente Den Haag. De huurprijs van ruim een miljoen euro per jaar hangt als een molensteen om de nek van de club.

Samen met de aandeelhouders staat Manders voor de zware taak direct geld in kas te krijgen en zo tijd te kopen om ADO weer financieel gezond te maken. Als deze week blijkt dat Wang Hui het financiële gat bij zijn club niet op korte termijn wil of kan dichten of als de gemeente de huur niet wil opschorten dan rest ADO nog één mogelijkheid: saneren. Dan lijkt het onvermijdelijk dat er ontslagen vallen onder het personeel en dat een aantal spelers in de uitverkoop zal gaan tijdens de winterstop. Dit is opnieuw een pijnlijk vooruitzicht voor iedereen die ADO Den Haag liefheeft.

Door: Redactie, Omroep West
0
Woensdag 26 oktober 2016 om 07:15 uur

Kees

slash070 schreef:

Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat zoiets niet allemaal goed geregeld is voordat de competitie begint. Elk jaar weer dat gezeik over de premies terwijl alles op de wedstrijden moet worden gericht. En als je dan in een mindere periode zit zoals nu hakt dat er allemaal dubbel in, net zoals die klote berichten die dan in de pers opduiken.
Ach dat er nog geen overeenstemming over de premies is, heeft volgens mij geen invloed op de prestaties of inzet. Dat gebeurt bij meerdere BVO`s en vele grote bedrijven hebben een CAO welke allang is afgelopen en de onderhandelingen nog bezig zijn.

Wat ik wel verwerpelijk vind is dat er geen enkele continuïteit op het technische vlak is. Fraser was erg tevreden over zijn staf en ook Metgod en toch moesten allen weg. Juist Metgod had nu het verschil gemaakt om bijvoorbeeld Havenaar op tijd te verkopen. Je bespaart het salaris van Metgod (ik neem aan tussen de 1 a 2 ton) maar het verlies op Havenaar is een veelvoud.
0
Donderdag 20 oktober 2016 om 12:30 uur

GreenYellowTheHague

ton schreef:

Dacht dat Den Haag self-supporting zou zijn. (Volgens de afspraken?)
Er zijn niet veel bedrijven die het mogelijk zullen maken om ADO "self supporting" te gaan maken. Dit alles ligt toch echt aan de eigenaar, die gewoon onbetrouwbaar is. Waarom zijn er bijvoorbeeld geen vele Chinese bedrijven aan gaan sluiten als Wang zo betrouwbaar was? Het lukte Wigt niet, het gaat Manders ook niet lukken en het zal een Woerts ook niet gaan lukken. Als Fonteijn er nog inzat had ik daar een heel ander gevoel over want die heeft kaas gegeten van zijn vak
0
Dinsdag 18 oktober 2016 om 11:52 uur

Dannyy

Aad schreef:

Welke excuus zou de Wang fanclub nu weer hebben om hun idool te verdedigen?
Dat het schandalig is dat een BVO meerdere keren afhankelijk moet zijn van een geldinjectie en niet zelf beleid kan voeren, zonder afhankelijk te zijn van een geldschieter.

Dan kunnen we nu wel weer Wang de schuld geven van alles, maar volgens mij is het niet de taak van Wang om een sluitende begroting op te stellen.

Het is gewoon heel simpel. Geef niet meer geld uit dan je kan besteden. Dat geld voor iedereen, zowel particulieren als bedrijven.

Ook vind ik het schandalig dat de ADO spelers opzichtig aan matchfixing doen, ieder jaar wanneer er geen akkoord is over de spelerspremies verliezen ze door gebrek aan passie en inzet. Dit is nu al de 5e keer, dus het is geen toeval meer.
0
Dinsdag 18 oktober 2016 om 11:31 uur

Aad

Kees schreef:

Je schreef dat ze al zijn samengegaan. En dat is niet het geval. VCS blijft gewoon bestaan hoor. Het is al triest genoeg hoeveel amateurclubs er verdwijnen.
In die goeie ouwe tijd (jaren 50 tot pakweg midden 70-er jaren) was voetbal voor jochies (en jonge mannen) zo`n beetje de enige mogelijkheid om sport te bedrijven.
Tennis, hockey en rugby waren voor de betere klasse en korfbal, gymnastiek, etc. voor meisjes.

Alle verenigingen puilden zo`n beetje uit en er waren er zelfs met wachtlijsten voor de jeugd. En iedere vereniging beschikte over het meest essentiële: vrijwilligers die zich voor de club de benen uit het achterwerk liepen.

Velden hoefden niet zo hoognodig biljartlakens te zijn. Een kale zandvlakte met een kuiltje hier en daar was ruim voldoende. De gemeente hoefde alleen maar zo`n vlakte toe te wijzen en de club bedroop zichzelf. Den Haag barstte nog niet uit zijn voegen zodat die velden ook nog eens niet ten prooi vielen aan projectontwikkelaars en huizenbouw.

Sponsoren? Hoe schreef je dat? Soms was er, bij het eerste, een of ander die de spelers na een gewonnen wedstrijd een envelopje toeschoof. De rest deed het voor een flesje limonade/bier en een gevulde koek of vette bal gehakt.

Hoe anders is dat nu. De keuze van kinderen voor welke andere sport dan ook staat open. Vrijwilligers bij clubs zijn dun gezaaid dus elke reparatie of dergelijke moet uit de inkomsten worden betaald. En velden zijn geofferd voor kantoor- en huizenbouw.

Allemaal redenen, soms in combinatie, waarom het aantal clubs drastisch is afgenomen. En niet alleen in Den Haag maar in veel grote steden.
0
Vrijdag 14 oktober 2016 om 09:56 uur

Vlakko

In Zembla mooi verhaal over onder druk door NL-de overheid en bedrijven achtergehouden negatieve rapporten en testen van de gezondheidsgevolgen van het spelen en kijken naar kunstgrasvoetbal.

Heeft ernstige verhoogde risico`s voor bv leukemie volgens onderzoeken uit het buitenland.

0
Woensdag 5 oktober 2016 om 07:30 uur

Bolluhboeah

Marijn schreef:

We hopen er maar op! Sponsoren vergeten dergelijke dingen niet snel...
Nederlandse bedrijven zullen dat inderdaad niet vergeten, maar in China geldt toch wel een andere manier van zaken doen. En daar moeten `we` wel aan wennen.
0
Zaterdag 10 september 2016 om 15:31 uur

Advertentie

Aad

Kees schreef:

Ik heb hier recent nog gepleit voor een onderzoek. Maar dan wetenschappelijk en enkel op de club gericht. Zo`n veels te breed KNVB-onderzoek waar alle clubs aan deelnemen legt niet alles bloot.

Daarnaast heb ik een paar jaar geleden begrepen van een publicatie door één van de voorgaande directeuren (welke???) dat we op dat moment zo`n 58.000 unieke bezoekers hadden. Probeer met name die ook in het onderzoek te betrekken waarom zij grotendeels wegblijven.

Ik vind de prijzen van de SCC`s overigens relatief goedkoop en soms zelfs te goedkoop. Echter losse kaarten is voor vader/moeder en twee kinderen wel een duur grapje.
Dagje Efteling of ander pretpark is weer veel duurder maar in principe éénmalig op jaarbasis. Blijft een moeilijke materie.
Ik zelf hik aan tegen die idiote parkeerkosten voor een parkeerplek waar je moeilijker uitkomt dan uit de Scheveningse bajes.
Om gratis bij bedrijven te kunnen parkeren moet je vroeg komen en dat heeft voor mij persoonlijk ook zijn bezwaren.
Prijs kaartje zou in ieder geval niet verder omhoog moeten gaan.
0
Vrijdag 2 september 2016 om 17:31 uur

Aad

Marijn schreef:

Vraagje aan Manders:
Zo nu en dan zie je een vragenlijst cq. enquette van ADO binnenkomen. Die worden alleen naar de supporters met cc en/of scc gestuurd. Waarom is het niet mogelijk om een dergelijke ervarings enquette of vragenijst dmv. online ticketing op de dagen rond de wedstrijd per mail te sturen. Zo heb je niet alleen de mening vaste bezoekers van de club maar ook die van de neutrale en/of in ADO geintresseerde bezoeker. Zo is het beter mogelijk om juist op die mensen in te springen!

En waarom is het geen optie om te onderzoeken of je met het AD Haagse courant een enquette in samenwerking met hun mee te sturen. Noem ze een keertje voor de wedstrijd en zij ook weer blij! Zo kun je zien wat er speelt in de regio, wat de mensen weghoud en wat je kunt doen om ze te lokken?

Succes ermee!
Lijkt mij beter om deze vraag/suggestie rechtstreeks bij ADO (Manders) neer te leggen. Hier op de box kunnen we er weinig mee.

Overigens bereik je met AD/Haagse courant niet de totale regio want buiten Den Haag worden andere edities van het AD gelezen (Groene hart, etc.)

Een enquete is op zich een goed idee alleen zou ADO dat over moeten laten aan bedrijven die er echt verstand van hebben wie en hoe mensen te bereiken.
Men zou bij voorbeeld eens kunnen beginnen met mensen die in het verleden een SCC hadden te vragen wat de redenen zijn waarom ze die niet meer nemen.
0
Vrijdag 2 september 2016 om 16:22 uur

Nu online

Momenteel geen shouters online en 377 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 37
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4