Tag: strafschop

Pagina 42

ado-kenner

scheidsrechter durft niet voor ons 2 keer de strafschop te geven maar voor hun wel 2 keer... het zit ons nooit ee
0
Zaterdag 29 oktober 2011 om 21:28 uur

Bert

andy schreef:

Ben het niet eens met je schout sound,,mag wel he

ook al is het een echte ajax fan(mag ik dit zo neer zetten hier)
ze heeft wel voetbal verstand..en ik was het ook wel met haar eens gister wat betreft die keepers.. we moeten dat ook gewoon is doen bij den haag..bij een vrijetrap,,Niet te dichtbij natuurlijk gewoon geen muur ;eerst net doen alsof je een muur zet,,en dan vlak voordat de scheids wilt gaan fluiten naar achter lopen of uit elkaar.. verwar je ze echt me geloof me )
Die trut heeft het voetbalverstand van een dronken garnaal.

Mijn zoontje speelt in de D het is ongelovelijk maar ook daar werd het muurtje weggehaald bij de tegenpartij.

Cool pappa zo is het net een strafschop. Ramde die bal er gelijk in.

Niet dat het zo`n talent is. Maar Barbera heeft er weinig kijk op.
Alles is al uitgevonden binnen de voetballerij hebben we haar niet voor nodig.

Bert schreef:

Blijkbaar ben ik de enige die het in Luksik ziet zitten geeft niet hoor.

Pique zag ik als het er echt om ging regelmatig verzuipen. Sterker nog de laatste wedstrijd in Groningen was hij bijna verantwoordelijk voor het feit dat we geen Europees voetbal haalden.

Die gozer werd daar links rechts voor en opzij voorbij gelopen. Stond totaal verkeerd te dekken.

Gelukkig hadden we Coutinho nog.
Het was geen hands en dus ook geen strafschop cq rode kaart. Piqué is daar natuurlijk niet schuldig aan, alleen een verwarde scheids, die in de pauze geld heeft gehad om Groningen aan europees voetbal te helpen.
0
Zaterdag 17 september 2011 om 14:14 uur

BLEISWIJK-1

ADO DH onder 21 wint eenvoudig van VELO 1

ADO Den Haag Onder 21 (ook wel het eerste amateurelftal genoemd) heeft de eerste competitiewedstrijd ruim gewonnen van VELO 1. De mannen van trainer Wilfred van Leeuwen begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Het tempo lag de eerste 20 minuten erg hoog waardoor de thuisploeg een aantal goede kansen kreeg.

Na 10 minuten spelen was het al raak. Een goede goal van Serano van der Hurk op een assist van Jordy Strooker zorgde voor de 1-0. Niet lang daarna kon Andre Ntambue de score verdubbelen, maar hij schoof de bal net naast. Toch was het na ruim een kwartier spelen alweer 2-0. Een goede voorzet vanaf rechts van Jaap van Duijn werd koppend afgerond door opnieuw Serano van der Hurk.

Vervolgens bleven de grote kansen een beetje uit en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De wedstrijd leefde weer wat op nadat in de 37ste minuut Serano van der Hurk werd neergelegd in het strafschopgebied en zijn tegenstander de rode kaart ontving (doorgebroken speler). De toegekende strafschop werd echter gemist door Tom Broekhuizen waardoor de ruststand bleef steken op 2-0.

Na rust begon ADO Den Haag slordig en dit resulteerde in twee goede kansen voor Velo. Bij de 2e kans redde doelman Ricardo Kieboom knap bij de eerste paal. Na tien minuten in de tweede helft werd de thuisploeg weer wat sterker al bleef het derde doelpunt uit. Steeds meer was het wachten op deze treffer. Deze viel uiteindelijk 20 minuten voor tijd. Opnieuw een voorzet van Jaap van Duijn werd dit keer vanuit een knappe volley binnengeschoten door Tom Broekhuizen. Het verweer van Velo was daarmee teniet gedaan en daardoor kon ADO Den Haag nog uitlopen naar 5-0. De 4-0 was een fraaie treffer. Jop Verhagen stiftte de bal subtiel over de kansloze doelman heen. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de sterk spelende Jordy Strooker die de 5-0 op het scorebord mocht brengen. Een uitstekend begin van de competitie dus voor ADO Den Haag Onder 21. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Leiden tegen UVS.

Scheidsrechter: De heer J. Spinhoven

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Serghinio Hynes, Peter Korteling, Kevin Schutte, Jordy Strooker, Diederick Hoogerwaard, Jaap van Duijn, Tom Broekhuizen, Serano van der Hurk (53ste min Hadil Tihouna), Steven Sanchez Angulo (76ste min Jop Verhagen), Andre Ntambue (72ste min Thomas Verheijdt)

0
Zondag 4 september 2011 om 18:10 uur

Kees

Timothy Derijck: ,,Ik vind dat we voorin tekort schieten en dat heb ik ook aangegeven"
29 juli 2011 om 01:38
In het zeer benauwde Nicosia ging ADO Den Haag in de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League hard onderuit tegen AC Omonia Nicosia. In het New GSP stadium won de thuisploeg met 3-0, een uitslag die niet eens geflatteerd was.

Tekst: Glenn Duijzer
Foto's: Philip Bras

Waar de thuisploeg liet zien dat je tot en soms over het randje moet gaan wil je Europees verder komen, stelde ADO Den Haag hier weinig tegenover. Na drie passes werd de bal weer knullig ingeleverd. Het leek er wel op dat de geelgroene brigade in slow motion speelde. Het sierde de spelers en staf wel dat er na afloop niet naar het weer werd gewezen, hoewel dat zeker van invloed was voor de Hagenaars. De schuld werd gewoon bij zichzelf gezocht. Timothy Derijck stond achter in het centrum en zag alles voor zich fout gaan. Reden genoeg voor Haaglandenvoetbal om de aanvoerder naar zijn bevindingen te vragen.

Timothy je zag van alles voor je fout gaan, je moet je hebben lopen verbijten?

,,We hebben te weinig gebracht. We hebben te weinig gevoetbald en als we het wel probeerden, dan raakten we de bal weer te snel kwijt. We hebben het in de rust nog geprobeerd om te zetten, echtere zonder resultaat."

Als je kijkt naar de wedstrijden voor het ‘echie’ en daar tellen we AEK Larnaca maar even bij, dan zijn dat zeven tegentreffers. Daar moet je als verdediger niet blij mee zijn?

,,Dat zijn er teveel en volgens mij bijna allemaal onnodig. Als je vandaag ziet wat voor knullige tegendoelpunten je krijgt, dan kun je nooit wedstrijden gaan winnen. Ik moet er wel bij vertellen dat Omonia een goed elftal heeft. Het is alleen de manier waarop wij verliezen."

Maak jij je zorgen over die zeven tegentreffers?

,,Natuurlijk, ik vond de meeste onnodig. Laten we beginnen bij de twee van de oefenwedstrijd tegen AEK Larnaca. Een vrije trap die stijf de kruising in gaat en de tweede was een foutje achterin. Uit tegen Tauras was die strafschop toch een lachertje en de tweede treffer kwam uit een positionele foutieve opstelling waardoor Seedorf een wereldgoal maakt. De eerste tegen Omonia was wederom een strafschop die wel heel gemakkelijk werd gegeven. Het is duidelijk dat die tweede treffer vermijdbaar is. En dan volgt als laatste nog de derde treffer, een schot van zo'n 35 meter. Ik wil niet zeggen dat het een fout van de doelman is, maar hij zou er niet in mogen van die afstand. Er gaat natuurlijk wel een foutieve pass aan vooraf."

Ik had vanaf de tribune het idee dat Omonia veel verder is op het gebied van het spelen van Europese wedstrijden. Ben je het daarmee eens?

,,Daar ben ik het zeker mee eens. Omonia speelt normaliter voor het kampioenschap en daardoor regelmatig in de Champions League. Je mag tegen dit soort ploegen niet zulke treffers weggeven. Ze waren scherper, meer geslepen en stonden gewoon beter in de organisatie. Ondanks de achterstand hebben we nog wel geprobeerd om te scoren, dat is echter alleen niet gelukt. Ik ben wel benieuwd hoe het was gegaan als we die doelpunten niet hadden weggegeven."

Zie jij nog mogelijkheden volgende week in de thuiswedstrijd?

,,Absoluut wel. We moeten thuis alleen niet dit soort doelpunten weggegeven. We moeten thuis ons eigen speel spelen, dus gewoon voetballen. Het balbezit moet beter. Niet dat we na driemaal overspelen de bal weer kwijt zijn. Dat hebben we op Cyprus nagelaten. We missen alleen voorin een echte spits!"

Je vindt Lex Immers niet de juiste vervanger van Bulykin? Dat zal toch de opstelling zijn als we de competitie ingaan.

,,Voorop gesteld, ik vind Lex Immers geen slechte speler, alleen geen nummer 9. Lex is meer een nummer 10, nu moet hij teveel in het strafschopgebied blijven hangen en daar liggen zijn kwaliteiten niet. Lex is op zij sterkst als balveroveraar die de pasjes geeft op Wesley, Vicento of Jens. Dat doet hij nog steeds en dan moet hij daarna direct in de spits aanwezig zijn als afmaker. Als club moeten we daar iets aan doen, anders gaan we geen wedstrijden winnen dit seizoen. Ik heb daar ook al met de jongens en de trainer over gesproken. Vorig seizoen stond daar een speler die wel die capaciteiten had, nu hebben we die niet. Daar maak ik mij best zorgen daarover."

In de functie als aanvoerder voer jij deze gesprekken onder andere met de trainer, wordt dat op prijs gesteld?

,,Die gesprekken zijn altijd opbouwend met het beste voor de club vooropgesteld. Ik heb van de trainer begrepen dat er genoeg spelers worden aangeboden, maar die hebben niet de kwaliteit die we vorig seizoen hadden of die we nu voor ogen hebben. Er gebeurt dus genoeg achter de schermen, maar de competitie komt snel dichterbij."

Voor de competitie-opener is dus eerst nog de return, wat is nu belangrijker? Omonia of Vitesse?

,,Het zal lastig zijn tegen Omonia, maar tijdens die wedstrijd moeten we wel laten zien dat we klaar voor de competitie zijn. Mocht het niet lukken tegen Omonia en we worden uitgeschakeld is dat spijtig. Maar tegen Vitesse moeten we er weer staan."

ADO supporter Leidschenveen

< >   FK Tauras - ADO Den Haag 2-3 De 21e Europese wedstrijd van ADO Den Haag is in blessuretijd in een uitoverwinning geëindigd. Met tien man werd uiteindelijk het Litouwse FK Tauras verslagen: 2-3. Lang zag het ernaar uit dat ADO Den Haag met een minder gunstig resultaat genoegen moest nemen. Na de uitsluiting van linksback Filip Luksik kwamen de Hagenaars twee keer op achterstand. Maar in de slotfase zorgden een strafschop Lex Immers en een eigen doelpunt ervoor dat de ploeg van Maurice Steijn alsnog een Europese overwinning boekte. Door: Klaas-Jan Droppert Fotografie: Orange Pictures / Laurens Lindhout 24 Jaar moesten de supporters wachten voordat ze hun club weer eens Europees voetbal zagen spelen. Dat gebeurde in de tweede voorronde van de Europa League in het Litouwse Kaunas. Gesteund door een grote schare supporters in het Darius en Girenas Stadion was het voor ADO Den Haag afwachten hoe ze ervoor stond. De Hagenaars zijn nauwelijks twee weken in training en over tegenstander FK Kaunas, de nummer 9 uit de Litouwse competitie, was op een rapport van Lex Schoenmaker van 1 duel na weinig bekend. De dag was voor het team `s morgens begonnen met een wandeling door de stad Met een team, dat grotendeels uit spelers bestond die Europees voetbal hebben afgedwongen, begon ADO Den Haag aan het avontuur. De eerste helft was vooral aftasten aan beide kanten en daardoor bleven grote kansen uit. Na veertien minuten zette Ramon Leeuwin spits Immers vrij voor de doelman, maar sluitpost Oleksander Borisenko bracht met zijn been redding. Zestig tellen later schoot Charlton Vicento na een voorzet van Wesley Verhoek voorlangs. In Kaunas werd het drukker en drukker met Haagse supporters en mooie spandoeken ‘Thuisploeg’ FK Tauras, dat niet in het eigen stadion mocht spelen en uitweek naar Kaunas, kon daar weinig tegenoverstellen. Alleen spits Goran Jerkovic was een keer gevaarlijk. Hij plaatste een vrije trap over het doel van Gino Coutinho. In de tweede helft kregen de Litouwers de voorsprong in de schoot geworpen. Chris Kum tastte mis waardoor Jerkovic in de 55e minuut kon doorbreken. De spits werd  vervolgens in een duel met Luksik licht geduwd en ging naar de grond. Hij krijgt van scheidsrechter Damir Batinic een strafschop, terwijl onze Slowaakse nieuweling met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Jerkovic benutte het buitenkansje door Coutinho te verslaan: 1-0. De bank net voor aanvang van de wedstrijd Na de achterstand probeerden de groen-gelen de gelijkmaker te maken. Met tien man bleven de Hagenaars de betere ploeg. Timothy Derijck (kopbal) en Verhoek (schot)waren dichtbij een doelpunt, maar de doelman bracht telkens redding. Bij de derde poging was het wel raak. Op aangeven van Verhoek tikte Immers in de 72e minuut van dichtbij  binnen. Daarmee is de spits de opvolger van Remco Boere, die in 1987 het laatste Haagse Europese doelpunt scoorde: 1-1. Maar drie minuten later stond Tauras plotseling weer voor. Regilio Seedorf mocht opkomen en de Nederlander schoot de bal via de lat achter Coutinho: 2-1. ADO Den Haag gaf niet op en ging op zoek naar een goed resultaat. Invaller Tjaronn Chery ontving de bal in het strafschopgebied en werd vervolgens door Vygantas Zubavicius aangetikt, hij raakte door die overtreding ook geblesseerd. Ook dat was voor Batinic aanleiding om een strafschop te geven. Immers schoot in de 82e minuut vanaf de strafschopstip zijn tweede treffer binnen: 2-2. In de blessuretijd greep ADO Den Haag alsnog de winst. Kum ontving de bal op het middenveld en kreeg de bal na een een-twee terug. Voordat de meegekomen Marc Höcher kon scoren deed verdediger Kazimieras Gnedojus dat al: 2-3. ADO Den Haag heeft nu een goede uitgangspositie om de derde voorronde te halen. Komende donderdag moeten de Hagenaars het karwei in eigen huis afmaken. Het duel in het Kyocera Stadion begint om 20.00 uur en is al zo goed als uitverkocht.   De Feiten Trainer Maurice Steijn houdt grotendeels vast aan de ploeg die Europees voetbal heeft afgedwongen. Nieuwkomer Filip Luksik speelt linksback en Lex Immers staat in de spits op de plek van de vertrokken Dmitry Bulykin. De geblesseerde Chiro N’Toko, Kevin Visser, Wouter de Vogel en Paul Mulders zijn niet beschikbaar. De eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League wordt in Kaunas gespeeld omdat het stadion van FK Tauras niet toereikend is. De spelers van ADO Den Haag deden hun warming-up in een shirt met nummer 12 als dankbetuiging voor de 1000 meegereisde supporters. 14. Ramon Leeuwin zet Lex Immers vrij voor doelman Oleksandr Borisenko. De sluitpost van FK Kaunas brengt redding met zijn been. 15. Charlton Vicento schiet voorlangs op een voorzet van Wesley Verhoek. 27. Leeuwin tikt een corner van Verhoek naast. 37. Spits Goran Jerkovic plaatst een vrije trap over het doel van Gino Coutinho.     46. Davydas Arlauskas vervangt Lukas Martisauskas aan het begin van de tweede helft. 54. Chris Kum tast mis bij een lange bal en Jerkovic breekt door. De spits krijgt een lichte duw van Filip Luksik en gaat liggen. De Kroatische scheidsrechter Damir Batinic vindt het genoeg voor een strafschop en een rode kaart voor de Slowaak. 55. Jerkovic benut de strafschop: 1-0. 56. Linas Savastas krijgt een gele kaart na een overtreding op Verhoek. 58. Timothy Derijck kopt een vrije trap van Verhoek binnen, maar doelman Borisenko kan redden. 60. Verhoek stuit van dichtbij op de doelman. 62. Miguel Soares wordt vervangen door Maciulis. 66. Tomas Sirevicius krijgt geel na een overtreding op Verhoek. 67. Charlton Vicento maakt plaats voor Tjaronn Chery. 70. Doelpuntenmaker Jerkovic verlaat voor Mindaugas Grigalevicius het veld. 72. Lex Immers scoort zijn eerste Europese goal door een voorzet van Verhoek af te ronden 1-1. 75. Regilio Seedorf mag opkomen en uithalen. Via de onderkant van de lat ploft de bal in het doel: 2-1. 80. Tjaronn Chery maakt zijn debuut in een officiële wedstrijd. Hij lost Vicento af. 82. Chery wordt in het strafschopgebied licht aangetikt door Vygantas Zubavicius. Batinic geeft opnieuw een strafschop. Immers scoort zijn tweede doelpunt: 2-2.  88. Chery raakt geblesseerd en wordt vervangen door Marc  Höcher. Voor het in het veld lopen als vervangen speler krijgt hij een gele kaart. 90. Seedorf krijgt een gele kaart na een charge op Immers. 90+4. Kum komt in balbezit en zet een counter op. Hij krijgt op links de bal mee en geeft voor. Voordat Höcher kan scoren, glijdt Kazimieras Gnedojus de bal in eigen doel: 2-3.   Karakteristiek FK Tauras-ADO Den Haag 2-3 (0-0) Scoreverloop: 55. Jerkovic (strafschop) 1-0, 72. Immers 1-1, 75. Seedorf 2-1, 82. Immers (strafschop) 2-2, 90+4 Kazimieras Gnedojus (eigen doel) 2-3 Scheidsrechter:  Batinic (Kroatië) Gele kaarten: Savastas, Zubavicius, Seedorf (allen Tauras), Chery (ADO Den Haag) Rode kaart: 55. Luksik (ADO Den Haag) Opstelling: FK Tauras: Borisenko; Borisovs, Gnedojus, Sirevicius, Zubavicius; Gedgaudas,  Soares (62. Maciulis), Martisauskis (46. Arlauskas), Seedorf, Savastas; Jerkovic (70. Grigalevicius). ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Derijck, Kum, Luksik; Leeuwin, Radosavljevic, Toornstra; Verhoek, Immers, Vicento (67. Chery, 83. Höcher).   << Terug
0
Donderdag 14 juli 2011 om 22:20 uur

Ferdy

Thijs schreef:

Lekkere pot voetbal hoor! 2-3 nooit meer over praten en volgende week erover heen walsen! Mooie loting en dan ga ik mee! Hocher chery gaan we nog een hoop lol aan beleven! Luksik zag er niet zo sterk uit, mis ik die rotiboer toch wel daar zat meer voetbal in!

Hehe, op deze shout zat ik te wachten.

Die pot was niet om aan te zien maar 2-3 is perfect. Zeker Cherry vond ik ijzersterk invallen en Pique mis ik nu al, niet inzake die strafschop maar een aantal verdedigende acties daarvoor van Luksik waren gewoonweg slecht. Haal Pique maar direct terug, de bank is zoals Kees (Rijvers) ook zegt; te licht!
De spits wordt na één jaar genieten wederom klote zoals t de afgelopen 5 jaar is geweest. Niets ten nadele van Immers maar die moet op t middenveld voetballen, daar is ie veel en veel bruikbaarder en scoort vanaf t middenveld gemakkelijker. Jammer dat ik nett ff geen miljoen op de bank heb staan anders was ik nú naar Brussel gereden!