Spel 2e helft minder, ook al 4 wissels geweest.

0
Woensdag 28 juli 2010 om 21:08 uur

<FCDH>

ADO Den Haag - VVSB 7-0
Op een zonovergoten sportpark van Laakkwartier trof ADO Den Haag zaterdagmiddag de Topklasser VVSB. De ploeg van John van den Brom zegevierde met 7-0.
Fotografie: Orange Pictures / Kees van Haastregt

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurder Ton Smit. De selectie van ADO Den Haag speelde door dit verlies ook met rouwbanden.

Na de minuut stilte, aangegeven door scheidsrechter Roelof Luinge, ging ADO Den Haag stevig van start. VVSB was na 4 minuten echter als eerste in de buurt van de goal met een afstandsschot dat Robert Zwinkels mooi overtikte. Na deze speldenprik viel pas zeventig minuten later weer een kans te noteren voor de ploeg uit Noordwijkerhout, dat geeft wel iets aan over de verhoudingen.

Ricky van den Bergh opende het bal in de 12e minuut met een mooie curvebal van een meter of twintig. Een minuut of tien later kon Charlton Vicento door het midden doorsteken en zijn goede vrijlopen leverde de 2-0 op. Stagespits Dmitry Bulykin, die na afloop te horen kreeg dat zijn proefperiode met een week wordt verlengd, maakte de derde goal. De voorzet van Verhoek had hij in eerste instantie niet helemaal onder controle in het vijfmetergebied, maar uiteindelijk kon hij de bal met een halve omhaal toch achter doelman Kevin Wassenaar werken. De Rus trainde vanaf woensdag mee en blijft dus nog een week bij ADO Den Haag.

Net voor de rust kregen Derijck en Buijs nog aardige kansen. De Belg kopte tegen de paal en Buijs wachtte te lang bij een één op één situatie met de keeper, die ontstaan was uit een mooi hakje van Bulykin. Buijs koos voor een stift, maar toen was er al een verdediger terug om de bal weg te werken.

Aanvoerder Timothy Derijck kopte na rust keurig in uit een corner en vervolgens werd de druk op de goal van VVSB even iets minder. Het bleek stilte voor de storm, want ADO Den Haag zette in de laatste tien minuten weer vol aan. Resodihardjo, Immers en Van den Bergh scoorden om de eindstand op een zeer behoorlijke 7-0 te brengen.

Karakteristiek
ADO Den Haag - VVSB 7-0 (3-0)
12. Van den Bergh 1-0, 23. Vicento 2-0, 30. Bulykin 3-0, 50. Derijck 4-0, 83. Resodihardjo 5-0, 85. Immers 6-0, 90. Van den Bergh 7-0
Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 1400
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ammi (46. Gielisse), Kum, Derijck, Supusepa; Buijs (46. Resodihardjo), Koksal, Van den Bergh; Verhoek, Bulykin (62. Immers), Vicento (46. Hulst)

0
Zaterdag 24 juli 2010 om 19:02 uur

FC Den Haag!

Stagespits Dmitry Bulykin, die na afloop te horen kreeg dat zijn proefperiode met een week wordt verlengd, maakte de derde goal.

0
Zaterdag 24 juli 2010 om 18:02 uur

Jurriƫn

15 goals een beetje onrealistisch hehe..

Gewoon 20.000 per goal, maar hij mag niet de penalties nemen

0
Zaterdag 24 juli 2010 om 16:26 uur

JB

Kees schreef:

Ook die tv-verslaggever was razend enthousiast over dat doelpunt. Hij had het over een fraaie duikkopbal na een schitterende voorzet van de vleugel waarna Bulykin uit de dekking kwam en de 1-0 scoorde.

Probleem met Bulykin is dat overal zo'n eerste wedstrijd heeft gespeeld.

Bij Anderlecht 2 doelpunten in zijn eerste wedstrijd, daarna nog maar 1 doelpunt. En dat was de 7e goal in een 7-1 wedstrijd.

Russische elftal: 3 doelpunten in zijn 2e interland, daarna nog maar 4 doelpunten in 13 wedsdstrijden

Bayer Leverkussen: hele goede 1e wedstrijd in de UEFA-cup, vervolgens nog 1 hoogtepunt: de allersnelste gele kaart in de Bundesliga ooit.

Een paar shouts geleden werd Remco Boere genoemd.

Ik denk dat Remco de afgelopen jaren zomaar vaker gescoord heeft dan deze Rus.

Misschien Remco dan maar in het geel/groen hijsen?

Deze Rus is overigens door De Graafschap afgetest.

De Graafschap, dat v Beukeringh en Powel weggestuurd heeft na het afgelopen seizoen.

Vinden deze Rus dus niet in staat om bijv. de plek van Powel in te nemen.

Waarom wij dan wel?

Zijn salaris is een stuk hoger dan dat van Powel. (Of is wel heel ongeschikt gebleken voor zijn functie)

Nota bene: we moeten  geld betalen om van Powel af te komen!

Dan zou ik zeggen: ipv een afkoopsom voor Powel èn 4,5 ton voor de Rus gewoon Powel nog een jaartje op de bank laten zitten.

Is een stuk goedkoper en doelpunten leveren ze allebei niet op........

Frederik Karlsson van Landskrona BoIS

0
Zaterdag 24 juli 2010 om 14:46 uur

ADO supporter Leidschenveen

Kan iemand zich nog herinneren hoe we er vorig seizoen rond deze tijd voorstonden ? Toen hadden we niet eens meer een keeper. Ik kan me nog herinneren dat Rene Stam bijna in de goal moest staan tegen Valencia. Wat dat betreft loopt deze voorbereiding echt gesmeerd. Als ADO het positiespelletje in de komende twee wedstrijden kan verfijnen tegen de amateurs morgen en Swansea, kunnen we makkelijk 3 punten weghalen uit Arnhem.

0
Vrijdag 23 juli 2010 om 21:46 uur

Vincent

De reacties over gisteren lopen ver uiteen. Op de officiéle site was het een stuk beter, hier wat minder en in de andere verslagen blijft het er tussen in.

Overigens las ik dat er toch zo'n 2500 man waren gisteren. Valt reuze mee.

Ondanks eerdere afmelding was ik er gister toch.(samen met kojak+broer+leidscheveen)

(had een vergadering ipv avonddienst)

1e helft vond ik kubik wel aardig spelen hoor!

2-3 keer aardige actie tot op de goal ,maar net ff geen geluk

ado tikte aardig rond, maar moet zeggen dat hibernian er niet heel veel voor deed. (misschien moe na 3 wedstrijden in 1 week)

2e helft gebeurde er eigenlijk niks.

sususepa liep nu aan onze kant en kon ik er wat beter op letten;

lijkt alsof hij niet durft en speelt elke keer bal breed naar bosschaart. geen actie gezien...

lang geblesseerd geweest en misschien onbewust wat angst?

tja immers in de spits is alles al over gezegd.:-))

0
Donderdag 22 juli 2010 om 17:41 uur

HB

JB schreef:

Als je naar de nieuwe elftalfoto kijkt, zie je dat Coutinho en Zwinkels even lang zijn.

Die lange dweil die er tussen staat is Tom Boks.

Als oud-keeper (in de jeugd bij ADO zelfs) heb ik een duidelijke voorkeur voor Coutinho.

Net zo goed als ik voor Oranje een voorkeur zou hebben voor Vorm boven Stekelenburg of bij Ajax Vermeer boven Stekelenburg.

Ik heb het indertijd bij ADO zo geleerd:

je hebt keepers en je hebt tegenhouders.

Een keeper is iemand die pro-actief is, het elftal aanstuurt en anticipeert.

Als keeper ben je dan vooral bezig met, om het op zijn Cruijffiaans te zeggen: as se niet kenne schiet, kenne ze ook nie scoren.

Nadeel voor een keeper die heel erg goed hierin is: als je er voor zorgt dat er niet op jouw doel geschoten wordt, begrijpt bijna niemand hoe goed jij je werk als keeper gedaan hebt.

Bovendien krijg je per wedstrijd dan 5 ballen, waarvan er misschien 1 of 2 onhoudbaar zijn, dat komt heus voor.

Vaak zal je dan echter zien dat, doordat je als keeper anticipeert op iets wat gaat gebeuren, het er heel lullig uitziet hoe een bal er in gaat.

Zie bijv. het doelpunt van Porto tegen Ajax deze week.

Keepers zijn dus Vorm, Vermeer, Krul. En bijv. vd Sar en Jongbloed.

Of Toni Schumacher, die altijd met een witte broek en witte kousen keepte. Omdat hij daaraan kon zien of hij optimaal gekeept had: dan moesten ze zo terug de kast in kunnen. ;-))

Tegenhouders (Stekelenburg, Velthuijzen, van Beveren) komen pas in actie op het moment dat een bal hun kant opkomt. Heeft het voordeel dat je 15 ballen per wedstrijd jouw kant op krijgt en dat bijna iedereen je een held vindt als je 11 of 12 van tegenhoudt. Per saldo krijg je dan wel meer tegendoelpunten dan de keeper die er voor zorgt maar 5 ballen te krijgen.

En uiteindelijk is het daar toch allemaal om te doen: zo min mogelijk tegendoelpunten krijgen!

In mijn inschatting is Coutinho veel meer een keeper dan Zwinkels.

En dus ben ik blij dat het er op lijkt dat vd Brom voor Coutinho als eerste keeper gaat kiezen.

Helemaal met je eens,als oud keeper.

Vind Coutinho ook een veel completere keeper dan lijnkeeper Zwinkels,die ik,ondanks z'n slechte periode, als lijnkeeper wel 1 van de betere vind.

Geef altijd als voorbeeld dat als er een aanval over de flank komt,de voorzet komt op de 6 meterlijn,een lijnkeeper zoals Zwinkels blijft staan, bal wordt richting de kruising gekopt en de keeper tikt 'm uit de kruising....corner....

Corner komt op de 6 meterlijn....zie hierboven.....

2e corner wordt onhoudbaar ingekopt.....iedereen roepen superkeeper superkeeper omdat ie die 2 fantastische reddingen deed maar toch doelpunt tegen...!?

Een keeper als Coutinho komt bij die eerste voorzet 3 stappen z'n goal uit,vangt die voorzet en heeft balbezit.

Op die manier geeft hij tijdens een wedstrijd veel meer rust aan zijn verdediging,die hierdoor minder inspanning hoeven te leveren en dus meer energie over hebben aan het einde van de wedstrijd.