Lijkt wel zo`n "neutraal" verslag van de Olympische Spelen in Berlijn ;-p
Ken je deze tekst nog van tijdens de Koude Oorlog.

Een tweekamp op ateliekgebied tussen Rusland en Amerika werd zeer gemakkelijk door Amerika gewonnen.

Wat stond er de volgende dag in de Russische krant:

Tijdens ateletiek wedstrijden waaraan onze ploeg deelnam werd een zeer knappe tweede plaats behaald.

De Amerikaanse ploeg eindigde op de voorlaatste plaats.
0
Maandag 25 mei 2009 om 21:12 uur

Rond(je)

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

ADO verliest slotduel Suriname
ADO Den Haag heeft de trip naar Suriname met een nederlaag afgesloten. Tegen het nationale elftal verloor de residentieclub met 2-1.
Lees het nieuwsbericht

Natio wint van ADO Den Haag

De nationale voetbalselectie van Suriname heeft gisteravond de
oefeninterland tegen de Eredivisieclub ADO Den Haag met 2-1
gewonnen.
De ruststand was 2-0.
In een toch ruwe wedstrijd waren onze jongens de betere tegen de Hagenaars.
De doelpunten van Suriname kwamen van Marlon Felter en Giovanni Drenthe die zijn
debuut maakte.
Halverwege de eerste helft werd Rinaldo Lupson neergetrokken in het
strafschopgebied. Arbiter Antonius ‘Antolo’ Pinas floot
onverbiddelijk voor een penalty, die feilloos werd ingeschoten
langs ADO-doelman Gino Cotino door aanvoerder Marlon Felter.
Cotino is van Surinaamse afkomst.
Nauwelijks enkele minuten hierna kreeg Suriname weer een penalty. Deze keer werd Giovanni Drenthe neergehaald in het strafschopgebied, ietwat lichtjes,

het doel uit een corner. Hierna kreeg ADO nog meer kansen, maar
steeds stond doelman Andre Zebeda op zijn plaats.

De stand bleef 2-1 tot het laatste fluitsignaal.
ADO Den Haag heeft de Suriname tour zonder winst afgesloten.
Vrijdagavond hield de Surinaamse kampioen WBC de Hagenaren op
1-1.
ADO blijft nog een tijdje in Suriname.
Ze vertrekt op 29 mei terug naar Nederland.
0
Maandag 25 mei 2009 om 09:31 uur

<FCDH>

jammer me cluppie verloren laten we het er maar op houden dat het een lang seizoen is geweest;)

Goede tweede helft blijft onbeloond
ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen het Surinaams nationale elftal niet weten te winnen. In een goed gevuld en sfeervol André Kamperveenstadion stond er na negentig minuten 2-1 op het scorebord.
Tijdens de warming up werden de spelers getrakteerd op een welkome tropische regenbui, later in de tweede helft zouden de sluizen nog een keer open gaan. Nieuwbakken aanvoerder Danny Buijs won voor de tweede keer deze week de toss, het Wilhelmus werd zelfs twee keer gedraaid, de aftrap van de vice-president was mooi, een volle hoofdtribune, alles zag er goed uit voor een mooie voetbalavond. Dat werd het ook, alleen het eindresultaat was niet zoals gewild en zoals elke sporter hadden de spelers van ADO Den Haag daar de balen van.

Het spektakel van Internationaal Voetbal, zoals de stadionspeaker deze oefenwedstrijden steeds betitelde, werd pittig. Het Surinaams elftal speelde een stuk kalmer dan WBC, speelde meer de bal rond op zoek naar de vrijlopende man. Die vond het uiteindelijk onverwacht door een foutje van Timothy Derijck op het moeilijk bespeelbare veld de bal verloor en zich gedwongen zag de doorgelopen tegenstander te stoppen. De gegeven penalty werd door Marlon Felter benut.

Een op het oog onschuldige situatie leverde even later weer een strafschop op. Felter zag Coutinho (door een flinke bloeduitstorting in zijn knie kwam Zwinkels niet in actie en zat good old René Stam weer eens op de bank als resdervekeeper) goed de hoek ingaan en schoot hem net langs hem en ook langs de paal. De 2-0 viel uiteindelijk wel, uit een makkelijk gegeven vrije trap. Het doelpunt was er niet minder mooi om, Giovanni Drenthe schoot de bal van een meter of twintig ongrijpbaar binnen.

In de tweede helft liet ADO Den Haag zien hoe veel beter het kan voetballen en combineren. De goal van Timothy Derijck was een beloning voor een behoorlijk aantal gecreëerde kansen. De rode kaart voor Karim Soltani, die al geel had toen hij tegen de scheidsrechter vertelde dat de begane overtreding op Lex Immers toch wel wat ver ging, maakte zelfs niet eens heel veel verschil. Ook met tien man bleef de ploeg van Raymond Atteveld drukken. In meerdere scrimmages viel de bal uiteindelijk alleen net niet goed, waardoor de goede tweede helft niet werd beloond met een verdiend punt.

De persconferentie na afloop leverde weer mooie taferelen op. Er werden cadeaus uitgewisseld, dankwoorden uitgesproken en André Wetzel, door de gespreksleider tot grote hilariteit consequent aangesproken als meneer Zwetzel, sprak de hoop uit dat de band met de Surinaamse Voetbalbond niet beperkt blijft tot deze trip, maar zich verder zal continueren. Over de wedstrijd waren Raymond Atteveld en Danny Buijs het eens: `Alle respect voor dit Surinaamse team dat negentig minuten lang vol passie en strijd heeft gespeeld. Wij hebben over twee duels twee goede helften gespeeld en dat is te weinig om hier meer uit te halen.`

Karakteristiek
Surinaams elftal - ADO Den Haag 2-1 (2-0)
19. Felter 1-0, 36. Drenthe 2-0, 63. Derijck 2-1
Rode kaart: Soltani
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Faber (29. De Geer), Kum, Derijck, Teixeira; Buijs, Cornelisse (59. Immers), Bosschaart; Verhoek, Powel, Soltani

0
Maandag 25 mei 2009 om 08:50 uur

Martin

Ik was erbij. Scheids was nogal partijdig (tweede penalty was zo lachwekkend dat zelfs de Surinamers op de tribune hard moesten lachen), maar doet niets af aan de verdiende overwinning van Suriname. Tweede helft was ADO wel beter, maar een echte uitgespeelde aanval heb ik helaas in de twee gespeelde wedstrijden niet veel gezien. Kan ik ook ergens foto`s downloaden hier, heb leuke foto`s van voor en tijdens de wedstrijd.
0
Maandag 25 mei 2009 om 01:39 uur

ADO Den Haag in Suriname (deel 3)

Op vrijdag was het een relatief rustige dag, want ’s avonds stond de eerste wedstrijd tijdens de Suriname-trip op het programma. In het André Kamperveen-stadion speelde ADO Den Haag tegen WBC. Zondag volgt op dezelfde locatie het duel tegen het nationale team.

ADO Den Haag speelde in haar eerste duel met 1-1 gelijk tegen de kersverse kampioen Walking Boyz Compagny (WBC). Bij rust hadden de Hagenaars nog met 0-1 de leiding.

De twee teams stellen zich voor aan het talrijke publiek

ADO Den Haag is bezig aan de warming-up

De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door SLM-commercieel directeur Clyde Cairo en SVB-voorzitter Louis Giskus. ADO Den Haag kwam al na twee minuten spelen aan de leiding door een treffer van een speler met Surinaamse roots: Berry Powel. Hij scoorde uit een vrije trap.

support

Aan gebrek aan support heeft het voor WBC niet gelegen, omdat het publiek massaal was opgekomen om de kampioen aan te moedigen. Na het doelpunt ging WBC dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Het creëerde enkele goede kansen. De eerste mogelijkheid was voor Sergio Aroepa, goed diep gestuurd door Sandvliet, maar ADO-doelman Robert Zwinkels kwam er tussen.

Sandvliet kwam daarna centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren. Hij probeerde het daarna van buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Zwinkels. Aroepa moest zich in de eerste helft laten vervangen door Lionel Carolus, nadat hij fors was aangepakt door Pascal Bosschaart.

roots

Na rust kregen de resterende spelers van ADO Den Haag met Surinaamse roots speelminuten van coach Raymond Atteveld. Reserve doelman Gino Coutinho was de eerste die het veld mocht opkomen. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo binnen de lijnen.

Daarvoor had Regillio Kemper het Surinaamse publiek al laten juichen nadat hij op aangeven van Carolus de gelijkmaker had gescoord (1-1). Daarna kreeg WBC nog diverse kansen om de leiding te nemen, maar het kon doelman Coutinho niet verslaan.

Gevaarlijk moment voor het doel van Robert Zwinkels

Na de wedstrijd gaven de coaches van de twee ploegen tijdens de persconferentie aan tevreden te zijn over de wedstrijd. Volgens Raymond Atteveld was het een nieuwe ervaring voor zijn jongens, omdat ze door de warmte en de vochtigheidsgraad moesten leren temporiseren. ‘Dat is in de eerste helft aardig gelukt, maar de tank was in de tweede helft leeg geraakt’, zo omschreef Atteveld het. Ook liet Atteveld weten, dat hij in de rust noodgedwongen drie wissels moest plegen. Twee Haagse spelers waren door het weer duizelig geworden.

Raymond Atteveld staat na aloop de pers te woord

Atteveld deelde de aanwezige media mede, dat hij onder de indruk was van de landskampioen. ‘Er zit veel snelheid bij WBC, de spelers zijn technisch goed en er wordt veel diep gelopen vanuit het middenveld.’ Atteveld merkte ook nog op, dat er bij WBC enkele goede spelers rondlopen, die zij zeker in de gaten zullen houden.

© Haaglanden Voetbal (TRMedia)
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 21:59 uur

<FCDH>

ADO Den Haag speelt gelijk tijdens feestje
Het André Kamperveenstadion stond vrijdagavond volledig in het teken van een voetbalfeestje. De eettentjes buiten het stadion, de swingende band, alles was gericht op vertier. De wedstrijd leverde dat zeker ook op, met als resultaat een 1-1 eindstand.

In twee typisch Zuid-Amerikaanse busjes reisde de selectie af naar het stadion. Het uitladen van de spullen leverde weinig problemen op, dat kon gewoon door de openstaande ramen. Eenmaal in het stadion werd iedereen gegrepen door de aanstekelijke muziek. Niet alleen het publiek stond heen en weer te wiegen, ook verzorger Govert de Kramer toonde zijn ritmegevoel, net als een aantal spelers.

De warming up werd door beide ploegen in hetzelfde shirt gedaan, een speciaal shirt van Surinam Airways. De band droeg datzelfde kledingstuk en toonde zich ook net zo soepel als de spelers. ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer klonk nog nooit zo swingend, de bijpassende danspasjes werden ook perfect uitgevoerd.

Na de nodige plichtplegingen was de wedstrijd amper begonnen of ADO Den Haag nam de voorsprong via een vrije trap van Berry Powel. Een droomstart tegen een ploeg met veel snelheid en vooral veel lucht om aan te blijven zetten in de warmte. Danny Buijs verwoordde het na afloop heel duidelijk: ‘Het leek wel of onze tegenstanders op de brommer waren, ze bleven gaan.’

Dat blijven gaan werd ook gevoed door de knappe gelijkmaker die WBC in de tweede helft aan wist te tekenen, het gaf de landskampioen vleugels. Toeschouwers als Stanley Franker en de Surinaamse bondscoach zagen ADO Den Haag proberen te temporiseren, tegen een ploeg die constant in de vijfde versnelling wilde spelen. De 1-1 eindstand stond eigenlijk bijna afzijdig van de slotconclusie van Raymond Atteveld; ‘een erg leerzame en mooie ervaring om wedstrijden als deze te mogen spelen.’

WBC – ADO Den Haag 1-1 (0-1)
3. Berry Powel 0-1, 60. Regilio Kemper 1-1
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (46. Coutinho), Faber, Derijck, Kum, Teixeira; Buijs, Bosschaart (74. De Geer), Immers (70. Resodihardjo); Soltani (46. Hulst), Powel, Verhoek (46. Cornelisse)

<< Terug
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 09:32 uur

Benleijh

ADO500 schreef:

De transfercarousel komt pas echt goed op gang ná de pinksteren. Op dit moment is nog te veel onzeker. Voor NAC en Groningen is nog niet zeker wie EL mag spelen en er kunen ook nog clubs degraderen.

Na de pinksteren is er meer duidelijkheid over alle posities en begrotingen van de clubs. Ondertussen hangen er meerdere ijzers in het vuur en kan Wetzel vanuit Suriname met internet en GSM ook veel doen.

Op dit moment is het toch meer de fase van warm maken en polsen. De echte onderhandelingen komen over een ruime week pas los.
Elia spreekt voorkeur uit voor HSV

Eljero Elia lijkt zijn carrière te vervolgen bij Hamburger SV. Tijdens het trainingskamp van Oranje in Hoenderloo sprak de aanvaller van FC Twente zijn voorkeur uit voor de Duitse club.

Veel wilde Elia niet kwijt over de op handen zijnde transfer. Elia: "Voorzitter Joop Munsterman handelt alles verder af, in overleg met mijn zaakwaarnemer. Ik heb er het volste vertrouwen in."

Vermoedelijk heeft Elia - die ook in de belangstelling staat van de Engelse subtop en Bayern München, al een persoonlijk akkoord met HSV. Ongetwijfeld krijgt de overgang binnen enkele dagen zijn beslag. Elia verlengde halverwege het seizoen nog zijn contract in Enschede, maar maakte daarbij wel afspraken over transfermogelijkheden.

FC Twente raakt daarmee op korte termijn
twee belangrijke spelers kwijt. Ook Marco Arnautovic vertrekt. De Oostenrijker kiest vermoedelijk tussen Inter en Chelsea. FC Twente wil vooralsnog niet concreet reageren op de onderhandelingen.
0
Vrijdag 22 mei 2009 om 13:54 uur

yo

`Van Gaal mengt zich in strijd om Elia`
De losgebarsten strijd om Eljero Elia wordt almaar heviger. Na de interesse van een waslijst aan Engelse clubs en concrete belangstelling van Ajax en Hamburger SV, aast nu ook Bayern München op de aanvaller van FC Twente.

Dat meldt SkySports. De nieuwe trainer Louis van Gaal is volgens het Engelse medium een groot fan van de balvirtuoos. De oefenmeester zou bereid zijn een bod op Elia te plaatsen.

Maar Bayern is niet de enige club die de naam van Elia heeft omcirkeld in de scoutingsrapporten. Tijdens de bekerfinale tegen sc Heerenveen waren Manchester City, Tottenham Hotspur, Everton, Arsenal en Aston Villa aanwezig in De Kuip.

Bovendien zijn Ajax en Hamburger SV de aanvaller nog niet vergeten. De Amsterdammers lijken met het mislopen van de Champions League echter weinig kans te maken. Volgens Bild zijn de kansen voor HSV groter. De Duitse boulevardkrant wist zelfs met zekerheid te melden dat Elia naar Hamburg trekt, maar dat werd snel naar het rijk der fabelen verwezen.

0
Vrijdag 22 mei 2009 om 08:37 uur

Adres niet gevonden

NERD? schreef:

Hier heb je de link: Veel kijkplezier!

De browser kon de hostserver voor het opgegeven adres niet vinden.

* Hebt u een fout gemaakt bij het intypen van het domein? (bv. "ww.mozilla.org" in plaats van "www.mozilla.org")
* Weet u zeker dat dit domeinadres bestaat? De registratie ervan kan zijn verlopen.
* Kunt u geen andere websites bezoeken? Controleer uw netwerkverbinding en DNS-serverinstellingen.
* Wordt uw computer of netwerk beschermd door een firewall of proxy? Onjuiste instellingen kunnen een goede werking tijdens het webbrowsen verstoren.
0
Donderdag 21 mei 2009 om 13:09 uur

We gaan europa in!

Legia Warschau kan torenhoge boete verwachten
Hardcorehooligan.nl - De Poolse voetbalclub Legia Warschau kan een torenhoge boete verwachten als het aan Michel Platini van de UEFA ligt. De supporters van Legia Warschau maakten zich afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd Legia Warchau - Polonia Bytom schuldig aan kwetsende spreekkoren. "Hamas hamas juden aan de gas" is overgewaaid uit Nederland, van voetbalclub FC Den Haag die een vriendschappelijke band onderhoud met Legia Warchau. De supporters van FC Den Haag zijn van de ergste soort in Europa en brengen dit spreekkoor ten gehore tijdens wedstrijden van FC Den Haag tegen Ajax.