Met alle respect , bij jou ook zeker op dinsdagavond 16 juli shout je ...........

Marokkaan bezorgt FC Utrecht beschamende nederlaag in Luxemburg

Reageren

Auteur: Robert Kuijpers

18 Juli 2013 om 21:22

FC Utrecht heeft zich een enorm slechte dienst bewezen in de tweede voorronde van de Europa League. De Domstedelingen gaven in Luxemburg een snelle voorsprong uit handen en verloren uiteindelijk met 2-1 van FC Differdange 03. Omar Er Rafik was met twee goals de grote man bij de thuisploeg. Jacob Mulenga had de score namens Utrecht geopend.

Utrecht, dat startte met een zeer jonge achterhoede met debutant Kenny Teijsse als linksback, centrale verdedigers Gevero Markiet en Kai Heerings en aanvoerder Mark van der Maarel als meest ervaren man in de defensie als rechtsback, begon zeer voortvarend. Een voorzet van oud-FC Oss-huurling Teijsse werd binnen de minuut binnengekopt door Jacob Mulenga, 0-1.

Mulenga miste daarna nog twee kansen, waaronder een spectaculaire omhaal. In de 27ste minuut werd het 1-1, door Omar Er Rafik, die de Luxemburgers in de vorige ronde al persoonlijk al naar deze ronde had geschoten. Vlak voor rust miste Yoshiaki Takagi een uitgespeelde kans door over te schieten, even daarvoor claimde heel Differdange nog ten onrechte een strafschop. Ondanks alles was de ruststand 1-1.

In de tweede helft, waarin Utrecht ongewijzigd van start ging, was de ploeg van Jan Wouters opnieuw gevaarlijk. Mulenga schoot op de paal en Takagi miste de rebound. Het was een andere bekende naam uit de eerste helft die echter de score uitbreidde, namens de Luxemburgers. Er Rafik scoorde in de 57ste minuut zijn tweede goal.

Met inmiddels debutant Cedric van der Gun, debutant Mark Diemers en Bob Schepers in de ploeg probeerde Utrecht de achterstand om te buigen. Onder andere Jens Toornsta kreeg een grote kans, maar hij miste nadat hij de keeper omspeeld had. Aan de andere kant moest Markiet ingrijpen om ternauwernood de 3-1 te voorkomen. Diemers scoorde vervolgens nog bijna een eigen goal, maar Van der Maarel voorkwam dat.

Omdat aan beide zijden niet meer gescoord werd, moet Utrecht volgende week flink aan de bak. Op 25 juli staat de return in De Galgenwaard gepland. De Utrechters zullen sowieso met één doelpunt verschil moeten winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde.