Welkom in de shoutbox, gast
<FCDH>
door Job Slok
DEN HAAG - Burgemeesters en justitie krijgen met ingang van volgend seizoen een belangrijk wapen in handen om voetbalvandalisme aan te pakken.
In een wetsvoorstel dat vrijdag in de ministerraad wordt besproken, is de mogelijkheid opgenomen hooligans met onmiddellijke ingang een stadion- of gebiedsverbod op te leggen. Om ervoor te zorgen dat de relschoppers zich houden aan het verbod, krijgen ze een meldingsplicht opgelegd. Die duurt in principe drie maanden, maar kan worden verlengd tot een jaar. Houdt een vandaal zich niet aan de meldingsplicht, dan kan hem dat op een boete van 3350 euro of drie maanden gevangenisstraf komen te staan.
Nu bestaat de mogelijkheid van een gebiedsverbod ook al, maar is dat aan allerlei omslachtige procedures gebonden. Met de nieuwe wet kan een burgemeester of officier van justitie een verbod per direct laten ingaan. Een vandaal kan daartegen beroep aantekenen, maar dit heeft geen schorsende werking.
Het wetsvoorstel, dat een einde moet maken aan de jarenlange roep om een voetbalwet, geldt niet alleen voor hooligans. Ook andere veroorzakers van overlast, zoals hangjongeren, kunnen ermee worden aangepakt. In het wetsvoorstel zijn maatregelen meegenomen die de Tweede Kamerleden Atsma (CDA), Spekman (PvdA) en Zijlstra (VVD) samen met de KNVB afgelopen zomer al voorstelden. Zij bepleitten ook strafbaarstelling van voorbereidingen voor openlijk geweld, maar dat wordt later in een aparte wet geregeld. Met een dergelijk artikel kan de politie al ingrijpen als rivaliserende supportersgroepen hebben afgesproken elkaar te treffen in een weiland. Eerder deze week bleek dat de aanpak van het voetbalvandalisme afgelopen seizoen is verslapt. Verschillende gewelddadige incidenten, zoals rond de wedstrijd Jong Oranje tegen Jong Marokko en de wedstrijd Nancy-Feyenoord, en een toename van het aantal spreekkoren zorgden ervoor dat de dalende lijn van de afgelopen jaren niet werd doorgezet.
0
|
Vrijdag 7 september 2007 om 09:13 uur |
Hans
kan jij arzbach persoonlijk,of is het jouw mening gesterkt door wat je leest en ziet rond om den haag.
heb je ooit een hoge functie gehad dan moet jij toch weten dat je om de top te bereiken soms moet slijmen en hielen moet likken.
maar dat is toch niet waarop je hem kan afrekenen.
zo gaat het in het zakenleven.
een nieuwe directeur kijkt eerst de kat uit de boom en gaat dan hakken anders hadden ze een trouble shooter in dienst moeten nemen.
van te voren roepen dat je schopt tegen de gevestigde orde maakt je kansloos dat zal ook jij moeten weten
De heer Arzbach is allesbehalve een man zonder bindingen bij de club. Wat hij als zijn belangrijkste verdienste aanvoert (voorzitter businessclub) is juist zijn grootste belemmering. Hij heeft zijn handen niet vrij, dat hoef ik toch niet uit te leggen, hoop ik.
De Boer is een brave marionet, dat weten we toch zo langzamerhand wel. Je krijgt niet voor niets de Spotpenning van de gemeente. Deze handlanger stelde Arzbach aan, waarbij ik me sterk afvraag of andere commissarissen het daarmee eens zijn.
Je opvatting over de manier waarop men de top kan bereiken deel ik niet, of je moet bedoelen dat het gaat om assistent manager van de afdeling boekhouding te worden of eerste voetveeg van peukie.
De club zou dat niveau allang moeten zijn ontstegen. Ook de benoeming van Arzbach geeft weer eens aan dat de commissarissen (en daarachter ook de aandeelhouders) niet voor hun taak berekend zijn. Maar ook de nieuwe tijdelijke man is al direct bij zijn aanstelling door de mand gevallen. Hij had moeten weigeren. Hij kan misschien overal interimdirecteur worden maar NIET bij deze club, waar hij deel uitmaakt van het circuit. Belangenverstrengeling dreigt nu ook hier.
0
|
Woensdag 5 september 2007 om 14:26 uur |
Trombose
Bekende gevolgen van slagaderlijke trombusvorming zijn:
Hartinfarct
Beroerte
Bekend gevolg van aderlijke trombusvorming is:
Diep-veneuze trombose
De bloedstolsels kunnen ook losraken van de vaatwand en door het stromende bloed meegevoerd worden tot ze vastlopen in een kleiner bloedvat en deze afsluiten. Zo`n meegevoerd bloedstolsel wordt een embolus genoemd. Een embolie kan de bloedtoevoer naar organen en weefsels afsluiten en kan leiden tot ernstige schade. In de hersenen veroorzaakt een embolie bijvoorbeeld een herseninfarct, in het hart een hartinfarct en in de longen een longembolie na het losschieten van een trombus uit een diep-veneuze trombose.
[bewerk] Oorzaken
Rudolf Virchow, de Duitse patholoog, formuleerde zijn "trias" in 1856. Trombose ontstaat door:
Factoren in de vaatwand
Factoren in het stromingspatroon in het bloed
De samenstelling van het bloed zelf
Voortvloeiend uit deze drie factoren zijn de verschillende oorzaken voor vorming van een trombus gemakkelijk te herleiden.
Allereerst bestaat er bij sommige mensen een (erfelijke) verhoogde stollingsneiging. Samen met andere factoren geeft dit een verhoogd risico op een trombose.
Doordat er in de slagaders over het algemeen veel stroming staat ontstaat daar zeer moeilijk een trombose. Indien echter de bloedstroom belemmerd wordt door bijvoorbeeld atherosclerose, dan kan een trombose makkelijker optreden. Daarnaast vormt het ruwe oppervlak van de atherosclerotische vaatwand aanleiding tot de vorming van stolsels.
In de aders is de stroomsnelheid veel lager en wordt de doorstroming geholpen door de spieren. Bij lang stilzitten of liggen neemt de stroomsnelheid van het bloed af. Ook dit vormt een risico voor trombose.
Bij een bepaalde ritmestoornis van het hart, boezemfibrilleren genaamd, kan door het niet gecoördineerd samentrekken van de boezems een stagnatie ontstaan in de atria, waar het bloed dan lang vrijwel helemaal niet beweegt. Dit kan aanleiding zijjn tot het vormen van een stolsel.
In de meerderheid van de gevallen heeft een patiënt met trombose meerdere risicofactoren. Zo ontstaat diep-veneuze trombose vaak bij mensen die lang het bed hebben moeten houden (bijv. door chronische ziekte) of die lange vliegreizen maken. Daarom moet bij lange vliegreizen geen alcohol gedronken worden en uitdroging tegen gegaan worden. Daarnaast is regelmatig bewegen belangrijk.
[bewerk] Behandeling
Voor de behandeling moet onderscheid gemaakt worden tussen arteriële (slagaderlijke) en veneuze (aderlijke) trombose.
Een arteriële trombose van een grote slagader leidt vaak tot een bedreigd lichaamsdeel (hart, hersenen, benen, handen, darmen). Er bestaat dan de noodzaak tot snel ingrijpen. Dat kan door middel van sterke stolseloplossende middelen, zoals streptokinase, urokinase of r-TPA (recombinant tissue plasminogen activator), die het stolsel meteen oplossen (trombolyse). Een andere optie is het via katheter verwijderen van een stolsel (trombosuctie) of chirurgisch verwijderen van het stolsel. Aangezien atherosclerose vaak de oorzaak is voor een arteriële trombose, worden patiënten met atherosclerose bij voorkeur behandeld met aspirine ter voorkoming van het optreden van een trombose. Dit middel werkt met name op de bloedplaatjes die de neiging hebben om zich op de atherosclerotische vaatwand te hechten.
Bij veneuze trombose gebeurt de antistolling meestal door toediening van laag-moleculaire heparine, deze kan subcutaan worden toegediend en behoeft geen controle. Tegelijkertijd wordt dan gestart met acenocoumarol (sintrom) of het langer werkende fenprocoumon (in Nederland nagenoeg obsoleet) of warfarine in andere landen). Deze middelen kunnen gewoon geslikt worden. Omdat de mate van remming van de bloedstolling bij gebruik van deze middelen nogal afhankelijk is van andere factoren in de leefstijl van de patiënt (met name de opname van vitamine K met de voeding), is regelmatige controle noodzakelijk (trombosedienst). Indien de bloedverdunning doorschiet ontstaat te gemakkelijk een bloeding.
Indien een groot stolsel losschiet en een longembolie veroorzaakt kan een levensbedreigende situatie ontstaan. Het hart kan dan het bloed niet meer goed rondpompen doordat het grote stolsel in de weg zit. Ook dan is direct ingrijpen noodzakelijk. Dezelfde opties als genoemd bij de behandeling van een ernstige arteriële trombose zijn dan mogelijk. Bij een echt grote longembolie komt de hulp echter meestal te laat. Een kleine longembolie geeft weinig klachten.
0
|
Dinsdag 4 september 2007 om 12:18 uur |
Hans
weg vloet en bestuur. Jullie hebben nog geen hout gepresenteerd met ze allen. Oefenprogramma alles verloren en ja als je van haarlem niet kan winnen dan hoor je ergens in de hoofdklasse thuis. 5 wed gespeeld, 10 punten achter op de denbosch. Zonde van het nieuwe stadion, komende vrijdag zitten er max 1500. WIE o WIE keert het tij???? ik zou zeggen Martin Jol halen en wel vandaag.
0
|
Zondag 2 september 2007 om 19:54 uur |
Businessclubrealist
Om welke functie hebben jullie het eigenlijk: Voorzitter Raad van Commisarissen of Directievoorzitter?
In lijn met de op deze site door de deskundigen genoemde namen draag ik met klem voor:
Little Peter Puck, Meneer Boordevol, Gerard Cox, Baantjer (heeft zijn naam mee!), Het Goede Heertje, Borat, Bush, Borst, Oom Tom (die van de Negerhut) en Kabouter Plop.
Als belanghebbende roep ik: Pietje Puk ofwel Little Peter) Daar is mijn belang het meest mee gediend.
Zeker na de beschamende competitiestart en het doortrekken van de lijn van de afgelopen jaren kan het niet anders of ook voor onze grote adviseur moet DIRECT een vervanger worden aangesteld. Als we het snel doen hoeven we misschien op andere plaatsen niet eens stromannetjes aan te stellen. Een winnend elftal verbloemt alles (denk maar aan die 1-0 tegen het voorheen onoverwinnelijke Camboer, toen spelers op de schouders werden genomen.......!) De Maradonna van de Bosporus, hoe gek kan je zijn en hoe ver kan je gaan in je onbenul als "journalist!" Volgens AD/HC hadden we het lek boven. Wie zal dat die inktkoelie in het oor gefluisterd hebben? Met Victoria begint de rollatorvictorie! Het probleem van FCDH en de media: de lamme helpt de blinde.
0
|
Zondag 2 september 2007 om 18:42 uur |
Businessclubrealist
John Arzbach moet t worden ! Is een topper en ligt ook goed bij sponsoren !
We moeten het eindelijk eens goed aanpakken die club. Daar is kennis van het voetbalvak voor nodig. Of moeten Ringeling, De Boer en Jansen soms zijn hand vasthouden?
0
|
Zondag 2 september 2007 om 11:56 uur |
Haagse Roel
Voor die baan is Langenbach of Arzbach de meest serieuze kandidaat. De rest is allemaal wishfull thinking. Ik pak er een paar uit :
Maas : Zal alles voor het zeggen willen hebben. In de huidige structuur ondenkbaar....Denk ook aan de Gemeente DH die veel geld in de club heeft gestoken.
Advocaat : gaat lekker Kangeroevlees eten en Australie coachen.
Gullit : Die willen we toch zelf niet zeg !!!!
Jol : Zou mooi zijn, maar als hij bij de Spurs eruit wordt geknikkerd ( wat een pech had ie vandaag) heeft hij direct een paar aanbiedingen in de Premier League.
Belangrijkste blijft nu dat De Boer opzout........Deze man kan en mag toch onze club niet blijven beschadigen......Zag AZ thuis spelen.......iedereen met een Klapperflyer in de hand zittend ........tsjonge tsjonge wat een zielig gedoe.....Niet spontaan en emotioneel achter je club staan Nee BRAAF ZITTEN
Dat hele overleg ( als het er al komt ) is een farce en de uitkomst is nu al bekend.
0
|
Zondag 2 september 2007 om 00:12 uur |
langepino
Dat mislopen boeit ze ook niet.
"De paar honderd staande supporters" missen ze ook niet wanneer die zich niet aan de regels willen houden...
0
|
Zaterdag 1 september 2007 om 14:56 uur |
Advertentie
<FCDH>
Frans
Frans komt Victoria nog ????????????
Even er tussenuit geweest, maar ik begrijp jullie
nieuwsgierigheid.
Tot woensdag was het in ieder geval doodstil
wat betreft de eventuele versterking(en)
Net even de site doorgelezen en het gaat hier
uitsluitend nog over zitten/staan en het kader....
Ik heb zojuist een sms gestuurd naar mijn bron,
zodra er nieuws is zien jullie het hier direct....!!!
Maar we hebben nog 34 uur te gaan, en de meeste
deals komen overal tot stand in die laatste 24 uur !!
(Remember Jonas Kolkka..!!)
0
|
Donderdag 30 augustus 2007 om 14:00 uur |
Nu online
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Excelsior | 14 | - | 29 |
2 | Helmond Sp. | 14 | - | 27 |
3 | Graafschap | 14 | - | 26 |
4 | FC Volendam | 14 | - | 26 |
5 | Den Bosch + | 14 | - | 25 |
6 | FC Dordrecht | 14 | - | 25 |
7 | FC Emmen | 14 | - | 24 |
8 | SC Cambuur | 14 | - | 22 |
9 | Telstar | 15 | - | 22 |
10 | ADO Den Haag | 14 | - | 21 |
11 | Roda JC | 14 | - | 20 |
12 | Jong AZ | 14 | - | 17 |
13 | TOP Oss | 14 | - | 16 |
14 | FC Eindhoven | 15 | - | 16 |
15 | Jong PSV | 14 | - | 14 |
16 | MVV Maastr. | 15 | - | 13 |
17 | Jong Ajax | 14 | - | 12 |
18 | VVV-Venlo | 15 | - | 11 |
19 | Jong Utrecht | 14 | - | 8 |
20 | Vitesse -6 | 14 | - | 6 |