Ed Jansen is ook een flapdrol van een scheidsrechter
0
Dinsdag 15 september 2015 om 13:51 uur

KR96

Max schreef:

Het is gewoon erg jammer dat we (ook dit jaar weer) het spel niet kunnen maken. Tegen Utrecht was dat ook al te zien. Bij een achterstand kunnen we de tegenstander niet onder druk zetten en kansen creeeren.

Als Manschot zijn werk had gedaan, waren we op 1-0 gekomen, was er vast en zeker ruimte ontstaan en waren we zo uitegelopen naar 3-1. We hebben geen ploeg die elke week de tegenstander van de mat speelt. We izjn 9 van de 10 wedstrijden bijna gelijkwaardig aan de tegenstander. Dan pakt een arbitrale dwaling gewoon altijd desastreus uit.

Ik vind wel dat je met Bakker, Kristensen en Alberg niet drie slapjanussen op het middenveld kan opstellen. Malone erbij snap ik dus goed. Vind Malone al jaren veel beter als middenvelder dan als rechtsback. Maar Korte en Ebuehi in de basis kan ik niet begrijpen. Dan ben je fysiek op twee plekken al minder dan je tegenstander. Dat moeten die andere acht veldspelers dan opvangen.
Ik snap dat je inderdaad geen slapjanussen kan opstellen op het middenveld, maar het is duidelijk dat er in alle facetten een spelmaker ontbrak op het middenveld. Bakker is een loper, Duplan is gewoon een aanvaller en Malone is een harde werker, maar volledig talentloos. Ik vind het dan onbegrijpelijk dat je zonder Kristensen (nota bene de aanvoerder) aan zo`n wedstrijd begint. De gehele wedstrijd was het pijnlijk duidelijk dat er geen communicatie was, gezien het feit dat Bel Hassani en Bruns frank en vrij konden spelen, en het enige dat gecreëerd werd kwam voort over de zijkant via Meijers, de lange bal of een dribbel van Duplan.

Verder blijf ik er wel bij dat als je inderdaad een goede scheidsrechter had gehad, en van die tig kansen in het eerste half uur en laatste kwartier (ik kijk daarbij ook naar bijvoorbeeld een Zuiverloon) er 2 inlegt, je gewoon met de volle pond je weekend afsluit.
0
Maandag 14 september 2015 om 16:24 uur

slash070

Ron001 schreef:

Wel ja, maar ik ga me steeds meer ergeren aan die arbitrale dwalingen!! Met een punt had ik kunnen leven!! Maar dan had denk ik bijna iedereen tevreden gewest!! 2 pingels waarvan je er minimaal 1 had moeten hebben en een afgekeurd doelpunt wat volgens mij gewoon had moeten tellen!! Verdediger houdt vast spits rukt zich los , verdediger valt en dat ziet dan die scheids!!! Maar ja je moet zo denken , het is nog vreog in het seizoen en er zijn veel ergere dingen in het leven!!
Die verdediger was even een halve meter Havenaar kwijt en liet zich vallen, die scheidsrechter met oogkleppen trapte daarin. Was gewoon een doelpunt voor ons en dan loopt zo`n wedstrijd heel anders. Heracles heeft even de wind mee de laatste tijd, bij ons gaat dat wat minder nu. Maar voetballend had je best 3 punten moeten pakken tegen Heracles met deze selectie, net zoals tegen Utrecht. We laten het zelf liggen, ondanks de dwalingen van scheidsrechters.
0
Maandag 14 september 2015 om 15:32 uur

Vincent

FFL schreef:

Degene die de toss wint kan ook kieZen voor aftrap nemen dus je redenatie klopt niet
Ik heb het ook alleen maar opgezocht (google don:-))

In spelregel 8, het begin en de hervatting van het spel, staat beschreven dat door middel van het opgooien van een muntstuk bepaald wordt welke partij de beginschop voor de eerste helft mag nemen. Deze procedure kennen we beter als de toss. De scheidsrechter vraagt over het algemeen de aanvoerder van de bezoekers welke kant van het muntje hij kiest. Het staat overigens niet in de regels dat de scheidsrechter dit aan de bezoekende captain moet vragen, maar het is wel goed gebruik.
De aanvoerder kiest kop of munt en de andere kant wordt automatisch voor de thuisploeg. Tot zover niets ingewikkeld. De scheidsrechter gooit het muntje op en er komt een kant boven te liggen. Het is duidelijk wie de toss gewonnen heeft. Maar wat mag de winnaar nu kiezen?
Velen denken dat de speler de aftrap mag kiezen, maar niets is minder waar.In de spelregel staat dat de winnaar van de toss bepaalt welk doel zij de eerste helft willen verdedigen. De verliezer van de toss krijgt dan automatisch het andere doel toegewezen. Ook moeten zij de beginschop nemen voor de start van de eerste helft. Na de rust mag de winnaar van de toss aftrappen.
De doelkeuze kan van belang zijn wanneer er een harde wind over het veld staat en een ploeg liever de eerste (of juist de tweede) helft met de wind in de rug speelt. In het Betaald Voetbal is de plaats van de fanatieke aanhang op de tribunes soms ook een motief om van kant te wisselen. Wanneer de bezoekers de toss winnen, kiezen zij er regelmatig voor om de tweede helft richting die fanatieke aanhang te spelen, zodat de thuisclub de tweede helft juist daar vandaan speelt.
De toss lijkt wellicht onschuldig, maar hele tactieken worden er soms door omver gegooid.
0
Maandag 14 september 2015 om 11:23 uur

Max

Het was zeker slecht vandaag, maar met een goede scheidsrechter hadden we m gewoon gewonnen. Illustratief was Manschots gedrag rondom de wissel van Weghorst.
0
Zondag 13 september 2015 om 17:11 uur

Dannyy

Langebach2 schreef:

PEC uit kansloos verliezen, Excelsior thuis winst en NEC uit ook winst.
Met deze vorm en trainer hoogstens 1 puntje. Als je pech met de scheidsrechter hebt 0.

HB schreef:

Dirk en miq72, een voorspoedig herstel toegewenst!
Echt allemaal uit het hart geschreven deze berichten aan Dirk en Miq
Ik ook vind dit ook super, en nou is allemaal leren dan ene woord uit te bannen in het stadion
verzin wat anders 100.000 duizenden mensen gaan er onder door aan deze verschrikkelijke ziekte
ze zeggen dat dit woord bij het haags is ingeburgerd, het word tijd dat we dan is een ander woord laten inburgeren
Gebruik je gezond verstand tijdens wedstrijden hoe boos of kwaad je ook bent op scheidsrechter of speler, het is maar een spelletje met emotie`s

0
Vrijdag 4 september 2015 om 20:07 uur

ADODENHAAG

D.H.zuid-west schreef:

Weet niet of jij de wedstrijd Twente-ADO helemaal gezien hebt hoor maar het combinatiespel en de drive naar voren waren 10x beter dan het beste uit het vorige seizoen, Wat het waard is? een bevestiging dat we beter voetballen bijvoorbeeld.

Morgen een stuntje: 1-1
Tegen PSV speelden we ook één zeer goede helft. De kansen zijn gewoon groter dan ooit. Tuurlijk zijn we de underdog, maar er is een reële kans op een stunt. En is 1-1 wel zo`n grote stunt, met de huidige stand van de Eredivisie? Ik durf het realistisch te noemen.

Ik ben zo bang dat een scheidsrechter de wedstrijd weer eens kan beslissen... maar goed daar gaan we ff niet van uit.
0
Zondag 30 augustus 2015 om 01:11 uur

grijze gek

Ik heb een leuke wedstrijd gezien tussen Arsenal en Liverpool.
Weliswaar 0-0 wedstrijd maar genoten van de strijd die beide ploegen op te mat brachten.
De scheidsrechter heb ik geloof ik 4x horen fluiten, begin wedstrijd, rust, begin 2e helft en het eindsignaal.