Tag: goal

Pagina 500

<FCDH>

Atteveld: ‘Dat ene puntje voelt inderdaad als een nederlaag’

De nieuwe trainer van FC Den Haag, Ramond Atteveld, leek in zijn eerste wedstrijd direct al een succes te boeken. Hij zag echter zijn ploeg in de laatste twintig minuten een 0-3 voorsprong verspelen.

Tekst: Rob Blankenstein

‘Haaglanden Voetbal.nl’ sprak na de wedstrijd met de nieuwe Haagse trainer.

Raymond,dat gelijke spel, dat moet toch aanvoelen als een nederlaag?

‘Ja, als je met 3-0 als uitspelende ploeg voorstaat, dan voelt dat ene puntje inderdaad als een nederlaag, absoluut!’

FCDH speelt tot de 70e minuut gewoon goed voetbal. Jullie hadden geen kind aan Willem II, daarna zie je het binnen zeven minuten uit je handen glippen. Dan moet je als trainer vol ongeloof op de bank zitten!

‘Het is hartstikke zonde natuurlijk, maar wij stonden vanaf de tweede helft onder druk door de manier van spelen met de lange bal van Willem II. Daar hadden wij moeite mee, maar wij kwamen bij momenten er goed uit en wij maken dan zelfs ook nog de 0-3. Dat betekent, dat je eigenlijk de wedstrijd in handen hebt en dan moet je balbezit houden en zuinig zijn op dat balbezit. Dat hebben wij nagelaten, wij konden minder de pressie nog spelen en dan wachten zij op een moment dat ze de aansluitingstreffer kunnen maken. Die kregen ze en dan gebeurt er iets, dat ze even aan het zoeken zijn. Helaas.’

Je begint vanaf de eerste minuut van de wedstrijd met veel druk te zetten op die achterhoede van Willem II en dat kost uiteraard ook kracht. Heeft dat ook nog meegespeeld in die laatste twintig minuten denk je?

‘Ontegenzeglijk kost het kracht, maar dat was onze strijdwijze, gekoppeld aan wat wij in huis hebben en aan de wensen van de spelersgroep, die dat kenbaar had gemaakt voordat ik aan ben getreden. Ook gekoppeld aan de tegenstander en het belangrijkste is, dat je zorgt als ploeg zijnde, dat je balbezit houdt, want op het moment dat je dat doet en je laat de bal rondgaan, zoals wij de eerste zeventig minuten hebben gedaan, dan speel je een tegenstander stuk en nu spelen wij onszelf stuk, omdat wij eigenlijk steeds balverlies leden.’

Dan wordt van 0-3 binnen zeven minuten 3-3. Er zijn dan toch een paar situaties bij ballen die hoog in de zestien en in het vijfmetergebied komen, waarbij je keeper er nu niet altijd solide uitziet!

‘Het zijn wel moeilijke ballen natuurlijk, dat moet je ook niet vergeten en je hebt ook met een Demouge te maken, wat een heel lastige jongen is die daar ook tussen springt en Mourad die er dan ook nog een keer bijkomt. Je hebt verdedigers voor je neus, dus dat zijn moeilijke situaties en ik denk dat Boy (Waterman - red.) bij 3-3 je zelfs in de wedstrijd houdt met een dubbele redding, dus dat zijn wel lastige dingen, maar hij heeft gedaan wat hij kon doen.’

Het mentale aspect speelt tegenwoordig ook een heel belangrijke rol. Vorige week de dreun in de laatste minuten tegen Sparta en dit is weer een optater. Hoe ga je daar mee om als trainer en ook met name met die groep?

‘Ik denk dat je terecht kunt stellen, dat ze een dreun hebben gekregen vorige week en ze tonen heel veel veerkracht als je ziet hoe ze zeventig minuten lang weer lopen te voetballen na die dreun. Dan wordt het nu 3-3, dus dan gebeurt er wel iets van kun je tot op de bodem gaan en als je niet tot op de bodem kunt gaan, mentaal maar ook fysiek gezien, geef dat dan aan naar de kant, zodat wij de wisselingen kunnen toepassen. Maar zoals ik net al zei, het is ook een tactisch verhaal van hou balbezit en geef niet te gemakkelijk die bal weg. Bij die 3-3 denk ik dat wij toch ook nog twee mogelijkheden gehad hebben om toch weer die vierde goal te maken, dus dat geeft ook wel weer aan dat wij wel veerkracht bezitten.’

Heb je tijdens de rust nog wat andere accenten gelegd?

‘Nee, want wij waren uitermate tevreden natuurlijk over hoe het spel verliep, maar wij hebben wel als staf even gerefereerd aan wat er vorige week is gebeurd in de tweede helft. Dat is een puntje, dat wij aangestipt hebben, van laat dat niet nog een keer gebeuren. Verder, als je met 0-2 voorstaat in een uitwedstrijd, dan is het enige dat je doet, teruggaan naar de afspraken die je voor de wedstrijd maakt en die weer aanscherpen om te zorgen, dat je gewoon in de tweede helft op dezelfde manier kan spelen als voor de rust.’

Dan hoor je toch weer de opmerking FCDH krijgt vaak in de slotfase doelpunten tegen en kan een voorsprong niet over de streep brengen, dat moet een conditioneel aspect zijn!

‘Daar ben ik het niet mee eens, want als je steeds balbezit hebt en je geeft de bal telkens weg, dan word je op een gegeven moment wel moe natuurlijk, want dan moet je steeds weer de bal terugveroveren en dat kost weer kracht.’

Komende zondag komt Feyenoord op bezoek. Dat zijn altijd speciale wedstrijden waarin FCDH wat meer kan brengen!

‘Je weet, dat dat soort wedstrijden extra leeft en volgens mij is het op zeker uitverkocht, dus dat speelt ook mee. Wij hebben nu nog drie wedstrijden en wij kijken elke wedstrijd wat er te verdienen is en dat zijn drie punten, dus daar moeten wij ook volledig voor aan de bak gaan om die binnen te slepen.’

0
Maandag 20 april 2009 om 11:54 uur

JS

Het lijkt me overduidelijk dat Zwinkels een betere keeper is dan Waterman.
1. De laatste 2 wedstrijden 5 doelpunten tegen gekregen toen waterman op goal stond.
2. Zwinkels komt tenminste zijn goal uit met hoge ballen, waardoor koppen moeilijker wordt voor de aanvallers van de tegenpartij. Waterman komt er verdomme nooit uit. Bij Sparta 2 kopballen, gister weer 1 en ook bij die goal van demouge had hij in de korte hoek moeten staan, want dat was de enige plek waar die bal er nog in kon. Gewoon een weggooier die Waterman. Ben helemaal klaar met hem.
0
Maandag 20 april 2009 om 10:45 uur

rien1

super fc denhaag schreef:

nog niks van gehoord. maar is die blessure zo erg dan???
Is een liesblessure, maar er stond laatst dat hij met de blessure de wedstrijd tegen Willem2 niet zou halen. Misschien over een week dan tegen Feijenoord?  Dat dan misschien weer wel
Ik zal een stuk rustiger zitten als hij snel terug is.
Net wat jij zegt, maar hij is ook onzeker. Vanmiddag dacht ik steeds, kom nou dat goal is uit.
0
Zondag 19 april 2009 om 23:15 uur

super fc denhaag

Vakkie-G schreef:

Precies Rien
ik heb vertrouwen in Atteveld en de spelers
volgende week hebben we gewoon 3 punten erbij!
Heerenveen Gelijk spelen en Vitesse Thuis winnen

Trouwens Atteveld staat ook gewoon 90 minuten zijn spelers te coachen dat kon je inderdaad van wetzel niet zeggen
jeb, ik denk ook trouwens dat als zwinkels gekeept had hadden we vandaag zeker 3 punten gepakt. met alle respect voor waterman, maar die tweede goal van willem2 had zwinkels op zeker gehad. waterman is goed voor een tweede keeper maar meer zal ie ook niet worden.
0
Zondag 19 april 2009 om 23:08 uur

rien1

het is ook nooit goed. eerst was het wetzel en nu weer attevelt. ik heb alle vertrouwen in die man. geef m nou eens het voordeel van de twijfel. het kan niet aan hem liggen, hij komt net kijken. ik denk dat we met wetzel als trainer vandaag geen 3 doelpunten hadden gemaakt.
Juist, dat het met Atteveld nog erger wordt (wat wordt er dan erger) slaat inderdaad helemaal nergens op. En inderdaad heb ik FCDH nog niet zo aanvallend zien spelen. Geen andere opstelling, maar wel meer naar de goal en aansluiting was erg goed. Laat hem nou eerst eens zijn gang gaan, Atteveld is sinds donderdag pas bezig geloof ik. Hij gaat er echt wel wat van maken die laatste 3 wedstrijden. Ik heb vertrouwen in Atteveld!
Komt goed!

0
Zondag 19 april 2009 om 22:53 uur

Kees schreef:

Volgens mij ben ik altijd super positief en optimistisch maar ik zie ons echt in de nacompetitie belanden. Uit de resterende 3 wedstrijden hebben we minimaal 4 punten nodig en dat zie ik toch echt niet gebeuren.

Allemaal flauwekul overigens dat Atteveld aan de conditie moet werken. Daarvoor heb je minimaal 6 weken nodig om een goeie basisconditie te verkrijgen.

Ik heb liever dat hij aan voetbalgogme werkt bij vele spelers. In de samenvatting zag ik alweer genoeg dingen waar we niet slim mee om gingen.

ik vond trouwens ook dat de 2e goal van willem2 best te houden was voor waterman. weet iemand trouwens of zwinkels er volgende week weer bij is??  die pakt teminste punten voor ons. en die missen we het meest.
0
Zondag 19 april 2009 om 20:22 uur

rien1

haagse tieten schreef:

volgens mij was het haagse tieten?
Nee, geen Haags kwartiertje. We willen tieten zien en HAAGSE TIETEN.
Nee echt, ik kon vanuit het vak links schuiin achter de goal niet goed zien of de penalty er buiten was, want er kwam maar geen herhaling Maar hij begon aardig tegen ons te fluiten in het laatste kwartier. De eerste 65 minuten heb ik een elftal met een leeuwenhart gezien.
Goh, wat een enorm feest was het na die 0-3.
En dan dit weer
MAAR VOLGENDE WEEK DOEN WE HET WEER, EN DAN WEER THUIS!!
0
Zondag 19 april 2009 om 19:25 uur

marcellino

schrik schreef:

allemaal na de onterechte pingel,tweede doelpunt viel helaas te snel erachter aan waardoor willem 2 weer kansen rook
willem2 rook kansen omdat den haag weer massaal naar achteren ging.

dan heb je spelers in de voorhoede bij den haag

soltani:was meer bezig met zijn tegenstander dan met voetballen de tweede helft

powell:heeft hij mee gedaan.

knopperd:kon het niet meer belopen en was moe.

die geen bal meer bij hun konden houden en je staat onder druk.
als je dan ook nog eens domme overtredingen gaat maken en je weet dat zij grote spelers erin brengen moet je van het goal af voetballen.

maar nee we hebben van de wedstrijd tegen sparta niet geleerd.

volgende week 4 doelpunten maken in de eerste helft dan denk ik dat we de wedstrijd wel winnen.

we zijn genaait met die penanty!!!
Die penalty was maar één goal, ze hebben er daarna nog twee tegen gekregen! Hoe kun je in godsnaam een 3-0 weggeven goed lullen met een domme opmerking als `ze hebben gevochten als leeuwen`.