Volgende pagina

<FCDH>

FC Den Haag bereidt zich in Veluwse bossen voor op nieuwe seizoen

In Den Haag scheen woensdagmorgen het zonnetje. Ook in Garderen, waar FC Den Haag haar tenten heeft opgeslagen voor een trainingskamp van een week, was het (nog) droog. De training begon echter om half elf in een hevige plensbui.

Terwijl de technische staf, Raymond Atteveld, Bob Kootwijk, Maurice Steijn en keeperstrainer René Stam in de regen met elkaar bleven praten, nam conditie- en hersteltrainer Jurgen Seegers aan de zijkant van het veld de warming-up voor zijn rekening.

Er werd gelachen, natuurlijk, maar ook serieus gewerkt op sportpark ‘Westeneng’, mooi verscholen in de bossen in Garderen waar de plaatselijke vierdeklasser Veluwse Boys haar thuiswedstrijden speelt. RTV West maakte – onder een grote paraplu – opnamen voor haar programma in de week voor de competitiestart.

Nadat Seegers het eerste deel van de warming-up voor zijn rekening had genomen, bestond het tweede gedeelte uit een positiespelletje in de kleine ruimte, waarin de bal direct gespeeld moest worden. Op dat gedeelte van het veld ging dat prima, enkele tientallen meters verder had de korte, maar hevige bui voor de nodige plassen gezorgd.

Nadat de donkere wolken waren verdwenen en een lekker zonnetje verscheen boven het veld, begonnen de spelers die normaliter tot de A-selectie behoren, aan afwerkvormen op het doel. Door de regen was het veld spekglad geworden. Ballen over de grond schoten als raketten in het doel, tot ongenoegen van de keepers Boy Waterman en Gino Coutinho.

Zij waren er wel bij op het trainingskamp daar in Garderen. Collega-doelman Robert Zwinkels (voorlopig nog geblesseerd) is in Den Haag achtergebleven. Evenals als Richard Knopper en Santy Hulst, die ook herstellende zijn van een blessure. Knopper voorlopig tot naar verwachting na de winterstop. Hulst liep zijn blessure op tijdens de trip naar Suriname.

Terwijl de spelers op veld 2 aan hun training bezig waren, was Jurgen Seegers actief in de weer met Mitchell Piqué, Ahmed Ammi en Csaba Horvath. De laatste heeft last van het bovenbeen en liet de groepstraining aan zich voorbij gaan. Piqué en Ammi werken aan hun herstel om weer te kunnen aansluiten bij de groep.

Wie in geen velden of wegen te bekennen was, was de lange spits Bogdan Milic. Hij heeft last van een achillespees en trainde dinsdag nog apart. Navraag leerde, dat hij nu in het hotel was achtergebleven, waar hij behandeld werd door fysiotherapeut Edwin Coret.

De jongere spelers, Roderick Gielisse, Charlton Vicento, Cerhat Koksal, Lorenzo Piqué, Danny van der Ree en de van Westlandia overgekomen Raily Ignacio, kregen relatief wat rust. Zij gingen aan de slag met een partij voetvolley onder leiding van trainer Maurice Steijn.

Tenslotte werd – op een half veld – afgesloten met een partijspel, waarin het er fanatiek aan toeging. De wil om te winnen was er aan beide kanten. ‘Scheidsrechter’ Atteveld kende regelmatig een strafschop toe. Vooral Berry Powel had geen moeite om Countinho te kloppen. Driemaal schoot hij een ‘pingel’ in dezelfde hoek binnen. Bij de vierde – weer in dezelfde hoek – had Countinho er goed het oog in.

Na een kleine twee uur zat de training er voor de grote groep op. De drie die apart hadden getraind, Piqué, Ammi en Horvath, waren al lang weer terug naar het hotel, dat vlak naast het complex van Veluwse Boys ligt. Ook de ‘jonge honden’ waren inmiddels in het hotel al onder de douche gestapt.

Met de spelers praten was er voor de pers niet bij. Dat was ook vooraf al gecommuniceerd. Atteveld geeft er de voorkeur aan, dat de spelers deze week alleen trainen en rusten, dus geen interviews. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. Dinsdagavond was er in het hotel een quiz en deze woensdag bleef het bij die (lange) ochtendtraining. In die middag kwam er ‘bezoek’ uit Den Haag (leden van de Raad van Commissarissen).

Raymond Atteveld benut de week ook om veel gesprekken te voeren, zowel met de groep als individueel. Over de accommodatie valt niets te klagen, het veld lag er als een plaatje bij. Morgen op Haaglanden Voetbal.nl een tweede bijdrage vanuit Garderen, waarin ook wat meer wordt ingezoemd op de club, waar FC Den Haag deze week te gast is.

0
Donderdag 9 juli 2009 om 09:13 uur

<FCDH>

als wapenaar een strafschop tegen krijgt krijgt ie ineens een flashback van toos en gaat de bal erin hebben we niks aan?
0
Woensdag 24 juni 2009 om 15:37 uur

<FCDH>

jammer me cluppie verloren laten we het er maar op houden dat het een lang seizoen is geweest;)

Goede tweede helft blijft onbeloond
ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen het Surinaams nationale elftal niet weten te winnen. In een goed gevuld en sfeervol André Kamperveenstadion stond er na negentig minuten 2-1 op het scorebord.
Tijdens de warming up werden de spelers getrakteerd op een welkome tropische regenbui, later in de tweede helft zouden de sluizen nog een keer open gaan. Nieuwbakken aanvoerder Danny Buijs won voor de tweede keer deze week de toss, het Wilhelmus werd zelfs twee keer gedraaid, de aftrap van de vice-president was mooi, een volle hoofdtribune, alles zag er goed uit voor een mooie voetbalavond. Dat werd het ook, alleen het eindresultaat was niet zoals gewild en zoals elke sporter hadden de spelers van ADO Den Haag daar de balen van.

Het spektakel van Internationaal Voetbal, zoals de stadionspeaker deze oefenwedstrijden steeds betitelde, werd pittig. Het Surinaams elftal speelde een stuk kalmer dan WBC, speelde meer de bal rond op zoek naar de vrijlopende man. Die vond het uiteindelijk onverwacht door een foutje van Timothy Derijck op het moeilijk bespeelbare veld de bal verloor en zich gedwongen zag de doorgelopen tegenstander te stoppen. De gegeven penalty werd door Marlon Felter benut.

Een op het oog onschuldige situatie leverde even later weer een strafschop op. Felter zag Coutinho (door een flinke bloeduitstorting in zijn knie kwam Zwinkels niet in actie en zat good old René Stam weer eens op de bank als resdervekeeper) goed de hoek ingaan en schoot hem net langs hem en ook langs de paal. De 2-0 viel uiteindelijk wel, uit een makkelijk gegeven vrije trap. Het doelpunt was er niet minder mooi om, Giovanni Drenthe schoot de bal van een meter of twintig ongrijpbaar binnen.

In de tweede helft liet ADO Den Haag zien hoe veel beter het kan voetballen en combineren. De goal van Timothy Derijck was een beloning voor een behoorlijk aantal gecreëerde kansen. De rode kaart voor Karim Soltani, die al geel had toen hij tegen de scheidsrechter vertelde dat de begane overtreding op Lex Immers toch wel wat ver ging, maakte zelfs niet eens heel veel verschil. Ook met tien man bleef de ploeg van Raymond Atteveld drukken. In meerdere scrimmages viel de bal uiteindelijk alleen net niet goed, waardoor de goede tweede helft niet werd beloond met een verdiend punt.

De persconferentie na afloop leverde weer mooie taferelen op. Er werden cadeaus uitgewisseld, dankwoorden uitgesproken en André Wetzel, door de gespreksleider tot grote hilariteit consequent aangesproken als meneer Zwetzel, sprak de hoop uit dat de band met de Surinaamse Voetbalbond niet beperkt blijft tot deze trip, maar zich verder zal continueren. Over de wedstrijd waren Raymond Atteveld en Danny Buijs het eens: `Alle respect voor dit Surinaamse team dat negentig minuten lang vol passie en strijd heeft gespeeld. Wij hebben over twee duels twee goede helften gespeeld en dat is te weinig om hier meer uit te halen.`

Karakteristiek
Surinaams elftal - ADO Den Haag 2-1 (2-0)
19. Felter 1-0, 36. Drenthe 2-0, 63. Derijck 2-1
Rode kaart: Soltani
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Faber (29. De Geer), Kum, Derijck, Teixeira; Buijs, Cornelisse (59. Immers), Bosschaart; Verhoek, Powel, Soltani

0
Maandag 25 mei 2009 om 08:50 uur

Bert

Juventus verzekert zich van CL

24 mei 2009, 17:20 uur
Juventus heeft zich zondag verzekerd van deelname aan de Champions League. De Oude Dame won met 0-3 bij Siena en is niet meer te achterhalen. AC Milan verloor thuis met 2-3 van AS Roma en Fiorentina speelde gelijk bij Lecce: 1-1. Volgende week wordt de strijd om de laatste directe CL-ticket beslist als Fiorentina Milan ontvangt.

Milan-speler Massimo Ambrosini leek in San Siro de held te worden. De middenvelder bracht de thuisploeg twee keer terug in de wedstrijd, maar kreeg in de slotfase een rode kaart. Hij protesteerde tegen de scheidsrechter, nadat Milan een strafschop werd onthouden. Kort daarvoor maakte Francesco Totti uit een vrije trap het winnende doelpunt voor Roma. De Romeinen verzekerden zich door de zege van een Europa League-ticket. Clarence Seedorf viel overigens na rust in bij AC Milan.
0
Zondag 24 mei 2009 om 23:36 uur

rien1

?????????? schreef:

??????????????????leg uit!!
Wat wil je nog meer weten?
ADO speelde eerst thuis tegen RKC 1-1 en in Waalwijk bij RKC werd het ook gelijk, maar wel 2-2. Dan heeft ADO meer uitdoelpunten en speelt de 3e wedstrijd thuis. En die wonnen we met 2-1. En dat werd eredivisie.

Bij VVV werd het uit en thuis 1-0 geloof ik. Toen moesten strafschoppen uitmaken wie thuis de 3e wedstrijd kreeg. Bij de iets van 10e strafschop miste hun keeper de strafschop en de 3e wedstrijd won ADO met 2-0.
0
Dinsdag 19 mei 2009 om 21:17 uur

Bennie DH

Kum, weer betrokken bij de 1e tegengoal en strafschop veroorzaakt...
0
Zondag 3 mei 2009 om 22:06 uur

???

62. Op een steekbal van Pranjic komt Paulo Henrique buitenom bij Kum. De Haagse verdediger maakt een overtreding, waardoor Heerenveen een strafschop verdient. Geel voor Kum, die daarmee geschorst is voor het treffen met Vitesse.
0
Zondag 3 mei 2009 om 21:11 uur

pol

tjezus schreef:

WE KUNNEN NIET MEER DEGRADEREN. DOE NIET ZO EIGENWIJS MAN.
Voor ADO Den Haag gaat het erom spannen op de laatste speeldag. Ook tegen SC Heerenveen liet de Haagse formatie zich in de slotfase verrassen (2-2).

Net als tegen Sparta Rotterdam, Willem II en Feyenoord rekende ADO Den Haag zich te vroeg rijk. In de laatste elf minuten maakte SC Heerenveen een 2-0 achterstand goed. Paulo Henrique en Kristian Bak Nielsen veroorzaakten met hun doelpunten grote Haagse teleurstelling.

ADO Den Haag waande zich veilig dankzij doelpunten van Csaba Horváth en Lex Immers, die in de eerste helft profiteerden van onzekerheid in de Friese defensie. Met name keeper Brian Vandenbussche mocht zich de goals aanrekenen.

Dat Danijel Pranjic namens SC Heerenveen een strafschop miste, versterkte het optimisme bij ADO. SC Heerenveen liet zich echter niet ontmoedigen. Met een slotoffensief duwde de Friese ploeg de Haagse opponent achteruit met een punt als beloning.

Ondanks het puntverlies ontloopt ADO Den Haag zo goed als zeker directe degradatie. De ploeg van trainer Raymond Atteveld staat op doelsaldo net boven de rode streep en moet dus vrezen voor de play-offs voor een plaats in de Eredivisie.

0
Zondag 3 mei 2009 om 18:04 uur

<FCDH>

ADO verkleint kans op direct lijfsbehoud bij Heerenveen
ADO Den Haag heeft zeer onfortuinlijk met 2-2 gelijk gespeeld op bezoek bij sc Heerenveen. De Hagenaars verspeelden een 0-2 voorsprong en krijgen het door een 0-1 overwinning van De Graafschap bij NAC Breda nog knap lastig.
3 mei 2009 16:34:20

De eerste helft werd gekenmerkt door twee grove communicatiefouten aan de zijde van thuisploeg Heerenveen. Het kon allebei de kanten op, maar nadat Tarik Elyounoussi een voorzet van Goran Popov naast had gekopt en Heerenveen goed weg kwam omdat Karim Soltani en Bogdan Milic kansen verprutsten, nam ADO het heft in handen.

Tien minuten voor het rustsignaal kopte Csaba Horváth de eerste Haagse treffer achter Brian Vandenbussche, die een slechte indruk achterliet, en twee minuten later maakte Lex Immers van dichtbij de 0-2 door opnieuw een kortsluiting in de defensie van de thuisploeg.

Er was amper creativiteit bij Heerenveen op te merken en meteen na rust begon ADO weer met de druk naar voren. De bezoekers hielden de ruimtes goed klein en Heerenveen`s sterspeler Danijel Pranjic werd door Danny Buijs uit de wedstrijd gespeeld. De Kroaat liet halverwege het tweede bedrijf zelfs een strafschop onbenut, nadat Christian Kum een overtreding had begaan.

Een knotsgek slot brak aan, waarin ADO de voorsprong alsnog verspeelde. Eerst speelde Donovan Deekman ploeggenoot Paulo Henrique vrij. De aanvaller maakte de aansluitingstreffer en vlak voor tijd kopte Kristian Bak Nielsen de gelijkmaker binnen. Vandenbussche voorkwam een overwinning van ADO door Soltani in de slotfase te stuiten: 2-2.
0
Zondag 3 mei 2009 om 17:14 uur

<FCDH>

Jaap schreef:

Voor vanmiddag was het nog mogelijk geweest dat we laatste zouden kunnen worden. DAT kan in elk geval al niet meer. Ik denk dat dat het positieve is van vandaag. Dat ze het weer uit handen geven is vreselijk balen, maar het was nog VEEL erger geweest als we laatste minuut nog hadden verloren.
Het wordt dus volgende week OF nacomp OF veilig.
Lastig blijft dat Vitesse nog steeds in de race is voor Europees voetbal. We zullen MINIMAAL gelijk moeten spelen. Ik gok zelf op het scenario dat graafschap en volendam gelijk spelen die zijn erg aan elkaar gewaagd. En Roda zal toch wel niet winnen in de kuip...!? Wat gaat dit nog vreselijk spannend worden zeg. Gewoon winnen volgende week dan maar!!!