Pagina 54

Ruudje16

Onderstaande las ik in "ZuidWest Nieuws"

Waarschijnlijk in beroep
ADO Den Haag gaat waarschijnlijk beroep aantekenen tegen de rode kaart die doelman Robert Zwinkels zondag kreeg in het duel tegen FC Utrecht. Nadat Tom Caluwé vlak voor de rust bij een 0-1 stand oog in oog kwam met sluitpost Zwinkels, maakte de laatste zich extra breed. De ‘overtreding’ werd door de vaak warrig leidende Belgische arbiter Virant bestraft met een rode kaart en een strafschop (1-1). Een woedende coach Wetzel sprak na afloop van een ‘dubieuze beslissing’. Met tien man hielden de Hagenaars tot de 75-ste minuut stand, maar moesten toen capituleren voor doelpunten van Boussaboun en Keller (3-1). Overigens speelde invaller/doelman Boy Waterman een goede tweede helft.
0
Woensdag 11 februari 2009 om 13:43 uur

Vakkie-G

`Clown floot Utrecht-ADO`

Na afloop van het duel FC Utrecht – ADO Den Haag werd aan beide kanten lang nagepraat over het optreden van leidsman Christof Virant. Vlak voor rust gaf de Belgische arbiter een strafschop aan landgenoot Tom Caluwé en de rode kaart aan ADO-doelman Robert Zwinkels, waar het hele stadion dacht dat een strafschop alleen genoeg zou zijn. Het betekende de doodsteek in het levende duel. Na de rode kaart was het tempo uit de wedstrijd en kregen de bezoekers een mat duel voorgeschoteld.

ADO Den Haag dacht comfortabel met een 0-1 voorsprong te kunnen rusten, maar zag die hoopvolle gedachte door de benutte strafschop verdwijnen. Na rust was het Utrecht dat het spel bepaalde en de Hagenaars liepen achter de feiten aan. De beste man aan Haagse zijde, Richard Knopper, moest het veld ruimen voor doelman Boy Waterman. Na afloop was de aanvaller dan ook niet te spreken over het optreden van de Belgische arbiter. "Ze hebben een clown gestuurd, een clown! Laat die man in het vervolg lekker in België blijven", aldus een briezende Knopper.

De arbiter zelf trof naar eigen zeggen geen blaam. "Ze bevestigen mijn beslissing. Geen twijfel over mogelijk. De voetballer is een scoringskans ontnomen. Daar staat één straf op: rood", aldus Virant, die naar eigen zeggen `met een goed gevoel het veld af stapte.` "Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar ik ben heel tevreden. Ik heb kaarten getrokken op de juiste momenten."

Trainer André Wetzel en doelman Zwinkels was een andere mening toegedaan. "De kans was al voorbij voordat hij werd geraakt, dus dat kan de reden voor rood niet zijn", aldus de Haagse oefenmeester. "Ik maakte me breed. Hij tikte de bal in de lucht, ik toucheerde en vind de bal daarna op. Tegelijkertijd raakte ik Caluwé. Daar kan hij een penalty voor geven, maar rood vind ik zwaar gestraft", voegde de doelman daar aan toe.

Caluwé kwam niet ongeschonden uit de strijd. "Ik wilde die bal wegtikken en kreeg toen een schop. Ja, die loopt nog even door naar mijn edele delen", wijst de Belg naar een wond die in het broekje van de aanvaller verdween. "En die zijn blauw, hoor. Toen ik geraakt was, wilde onze verzorger me meteen ophijsen. `Om de ballen weer te laten uitzakken`, zei de verzorger. `Laat maar even zitten`, riep ik, want ik voelde het wel."

In de tweede helft restte voor Utrecht slechts nog om het duel te beslissen. Dat het daarbij twee dode spelmomenten nodig had was tekenend voor de wedstrijd. Nadat Simon Cziommer gewisseld werd terwijl hij op het punt stond de vrije trap te nemen koelde hij zijn woede door met zijn voetbalkledij in de eigen dug-out rond te gooien. Die woede was echter snel over toen hij Ali Boussaboun met een rake streep de bal in de kruising zag jagen, na het tikje van Caluwé. Een tiental minuten voor het einde strooide Sander Keller nog wat extra zout in de Haagse wonden toen hij een kopbal tegen de touwen werkte en daarmee voor 3-1 zorgde.

Voor Wetzel telde ook het moment vóór het moment van de rode kaart en strafschop. Csaba Horváth had Den Haag nog aan de leiding gebracht maar de strafschop strooide dus roet in het eten. "In zo`n slotfase moeten die ballen de tribune in. Ik heb al eerder gezegd: de spelers moeten leren met de klok in hun hoofd te spelen."
0
Zondag 8 februari 2009 om 22:24 uur

<FCDH>

Wetzel: `Nu gaan de alarmlichten aan`
Geschreven op zondag, 8 februari om 17:34

ADO Den Haag-trainer André Wetzel was zondag op de persconferentie na het verloren duel tegen FC Utrecht (3-1) helder in zijn analyse. De rode kaart voor doelman Robert Zwinkels en de daarbij horende strafschop lagen ten grondslag aan de nederlaag, zo meende de coach. Wetzel tegen de NOS: “We begonnen wat onwennig, maar daarna stonden we heel behoorlijk. Na de eerste goal, hadden we zelfs de kansen om de 2-0 te maken. En toen kwam hét moment”, doelend op de rode kaart voor de Haagse goalie. “Dan moet je nog vijftig minuten met tien man!”

“We staan nu op een plek waar we niet willen staan en dat is bij de onderste drie. Dat is voor het eerst dit jaar. Nu gaan de alarmlichten aan. Toch hebben we een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd, maar deze nederlaag nemen we mee naar huis”, zo sloot de oefenmeester af.

0
Zondag 8 februari 2009 om 18:10 uur

RicoFCDH

ADO Den Haag-trainer André Wetzel was zondag op de persconferentie na het verloren duel tegen FC Utrecht (3-1) helder in zijn analyse. De rode kaart voor doelman Robert Zwinkels en de daarbij horende strafschop lagen ten grondslag aan de nederlaag, zo meende de coach.

Wetzel tegen de NOS: “We begonnen wat onwennig, maar daarna stonden we heel behoorlijk. Na de eerste goal, hadden we zelfs de kansen om de 2-0 te maken. En toen kwam hét moment”, doelend op de rode kaart voor de Haagse goalie. “Dan moet je nog vijftig minuten met tien man!”

0
Zondag 8 februari 2009 om 18:05 uur

.....

Getergd ADO moet buigen na dubieuze rode kaart

ADO Den Haag heeft een pijnlijk verlies geleden op bezoek bij FC Utrecht. De Hagenaren deden in de eerste helft zeker niet onder aan de thuisploeg, kwamen zelfs op voorsprong, maar moesten na een dubieuze beslissing van arbiter Virant alsnog buigen: 3-1.

Desondanks moet de wedstrijd in Stadion Galgenwaard ADO weer een sprankje zelfvertrouwen geven. Na de afslachting op bezoek bij PSV was het nog maar de vraag hoe de residentieclub zich staande zou houden.

De 6-0 nederlaag in Eindhoven kwam hard aan bij ADO. Niet eens zozeer om de monsterscore waarmee de ploeg van André Wetzel naar Den Haag werd gestuurd, maar meer om het vertoonde spel. ADO speelde mak, inspiratieloos en was zowel individueel als in het teamgebeuren nauwelijks Hoofdklasse-waardig. Een bezoekje bij FC Utrecht, dat al sinds de competitieopening tegen PSV (1-5) niet meer in eigen stadion is verslagen, leek op voorhand dan ook een enkele reis naar de slachtbank.

Echter, de wilskracht die ADO zondagmiddag in Stadion Galgenwaard toonde, was een pluim waard en maakte de zeperd bij PSV vooralsnog een incident. Geholpen door een vroege voorsprong - Csaba Horvath kopte na een klein kwartier via de binnenkant van de paal raak - speelden de bezoekers doordacht in op het mankement van de Domstedelingen. FC Utrecht had door het beroerde veld moeite om het gewenste positiespel op de mat te leggen, waardoor creatieve jongens als Cedric van de Gun en Simon Cziommer de uitstekende vorm van de laatste weken geen vervolg konden geven.

Het antwoord van Utrecht na de openingstreffer van Horvath was nog wel veelbelovend. Vrijwel direct na de aftrap schoot Simon Cziommer via keeper Robert Zwinkels en de buitenkant van de paal naast, waarna Alje Schut uit de daaropvolgende corner zijn kopbal net over de lat zag vliegen. Maar de thuisploeg moest vervolgens toezien hoe ADO op de counter de gevaarlijkste ploeg was.

Waren de Hagenaren een tikje scherper geweest, dan had het al in de eerste helft optimaal kunnen profiteren van de slordigheden van FC Utrecht. Berry Powel was tot tweemaal toe dichtbij een treffer, maar een prima redding van Michel Vorm en een misser op slechts enkele meters van het doel hielden Utrecht in leven.

Dat deed arbiter Virant op slag van rust ook. Zijn dubieuze optreden - de Belgische arbiter schitterde in warrige beslissingen en dwalingen - leverde FC Utrecht vlak voor rust een strafschop op. De overtreding van doelman Zwinkels op Tom Caluwé was een typisch gevalletje ‘hij had hem kunnen geven’, maar de daaropvolgende rode kaart mag als schande beschouwd worden. Beide spelers hadden de intentie om de bal te spelen, maar kwamen ongelukkig in aanraking met elkanders kruis. Desondanks trok Virant de rode kaart voor Zwinkels en belandde de bal op de stip; Gregoor van Dijk passeerde op koele wijze invaldoelman Boy Waterman.

De arbiter gaf FC Utrecht daarmee niet alleen een flinke zet in de goede richting, maar bracht ADO ook in diskrediet. De bezoekers zaten goed in de wedstrijd en bespeelden Utrecht op de juiste manier, maar moesten zich door de rode kaart beperken tot ruim 45 minuten tegenhouden. Dat lukte ADO lange tijd aardig. Utrecht wist de Haagse muur niet te slechten en maakte op enkele afstandschoten na geen enkele aanspraak op de overwinning.

De bezoekers moesten pas buigen toen Ali Boussaboun een kwartier voor tijd op fantastische wijze FC Utrecht de voorsprong bezorgde. De van een blessure teruggekeerde invaller schoot een vrije trap kiezelhard tegen de touwen: 2-1. Verdiend was de voorsprong niet te noemen. ADO hield goed stand en had eerder in de tweede helft zelfs nog een kans om op voorsprong te komen, maar een gevaarlijk Haags schot belandde in het zijnet.

Met de treffer van Boussaboun was het verzet van de bezoekers echter gebroken. Utrecht kon de resterende vijftien minuten eenvoudig uitspelen en liep zelfs uit naar een grotere score toen Sander Keller van dichtbij kon inkoppen: 3-1. De zure gezichten van ADO na het laatste fluitsignaal spraken boekdelen.

0
Zondag 8 februari 2009 om 15:24 uur

Bert

RicoFCDH schreef:

ik hoop het ! ik heb het gevoel dat als hij ze 1ste voor ons heeft gemaakt dat ie er dan gelijk meer gaat score.
Dat denk ik ook daarna gaat hij los. De eerst volgende strafschop is voor hem.

HOUD MOED!!!! is het.

Jaja, en weer juichen hoor, strafschop...
0
Dinsdag 3 februari 2009 om 21:42 uur

ed

waar ik zo gek van word is dat als de tegenstander een corner krijgt dat iedere speler van ons helemaal terug gaat in eigen strafschop gebied dus de afval bal is altijd voor de tegenstander ,IK VIND WETZEL MOET 1 OF 2 SPELERS BIJ DE MIDDELIJN LATEN STAAN IS EEN KEER  anders blijf de druk er van de tegenstander.

Aad schreef:

Las ook commentaar op de scheids maar die vond ik met kop en schouders boven de rest van de clowns, die we hebben gezien, uitsteken.
Floot juist niet de wedstrijd dood en hield gele kaarten op zak terwijl Buijs er een had kunnen krijgen.