Tag: strafschop

Pagina 56

Freek Riep

Waarom laat hij die Milic de hele wedstrijd warmlopen en gooit hij hem er niet in!!! Een hoge bal in het strafschop van Heracles en Horvath kopt hem in.
0
Vrijdag 24 oktober 2008 om 22:41 uur

<FCDH>

op studio neus zeiden ze gister dat het absoluut geen strafschop was luinge bedankt klootzak
0
Maandag 22 september 2008 om 09:25 uur

Vincent

@vincent schreef:

kk mogool, terecht ben je niet goed ofzow

als dat een penalty is dan mogen er wel 30 per wedstrijd worden gegeven die kk lange slungel gaat gewoon liggen

ik verzin de regels niet, shirt trekken in strafschop is penalty, geert is gewoon slim en bewaar je scheldwoorden maar voor je vrouw gek!

Rome*

Fijn dat alle pessimisten nu de kop zijn ingedrukt.. Het zat er hier vol mee de afgelopen dagen. Wat ik wel vrij raar vind zijn de reacties op de scheidsrechter. Bij de wissel stond Schwiebbe al in de organisatie en die andere moest er alleen nog uit. Raar dat de scheidsrechter laat door spelen, maar of het nou zo nadelig voor ons was? De rode kaart was een overtreding die 50% van de scheidsrechters met rood bestraffen en 50% met geel. Gewoon een domme fout van Rankovic en we speelde nou niet veel slechter zonder hem toch? Knopper aanvoerder en we gaan een mooie tijd tegenmoet. De scheids had een penalty tegen moeten geven toen Kum in het strafschop gebied een handsbal maakte. Dan was het 4-3 geweest en had er nog een echte wedstrijd plaats gevonden. Al met al vind ik dat de scheids het nog geen eens zo slecht heeft gedaan.
0
Maandag 1 september 2008 om 15:15 uur

Brian

Droomstart voor ADO Den Haag bij rentree in Eredivisie (31-08-2008)

Een start waar iedereen, die ADO Den Haag een warm hart toedraagt vooraf van gedroomd heeft. Niet zo zeer het halen van de drie punten op Spangen, maar wel de wijze waarop en ook nog eens met liefst vijf doelpunten.

Tekst: Ton Beije
Foto’s: Philip Bras

Veel ADO Den Haag-aanhangers hadden het reisje naar Het Kasteel gemaakt. Ondanks een niet al te opzienbarende oefenperiode, was men toch reuze benieuwd hoe de Hagenaars de rentree zouden maken op het hoogste niveau in Nederland.

mis

Op een volgepakt Kasteel ging het echter al na vier minuten vreselijk mis. Doelman Robert Zwinkels speelde bij een doeltrap Christian Kum op de rand van het strafschopgebied aan. Kum verspeelde de bal knullig aan Joshua John, die vervolgens Zwinkels omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 1-0.

Ammi en Picque blijven de situatie de baas

Misschien is – achteraf gezien – die vroege treffer wel funest geworden voor de gastheren, die het vanaf dat moment wat te gemakkelijk gingen opnemen. ADO Den Haag daarentegen gooide er nog een schepje bovenop, op zoek naar ge gelijkmaker. Nadat eerst nog Leroy Resodihardjo naast had gemikt, was het na een kwartier toch raak.

onhoudbaar

Richard Knopper mocht op rechts een hoekschop nemen. In het volle strafschopgebied torende de meegekomen Csaba Horvath boven alles en iedereen uit en kopte onhoudbaar voor doelman Wapenaar raak (1-1).

Csaba Horvath – die voor 1-1 zorgde - houdt hier balbezit

Nog geen drie minuten later mocht de grote Haagse aanhang weer juichen. Nathan Rutjes beoordeelde een lange bal van doelman Zwinkels verkeerd, waardoor Karim Soltani op het Sparta-doel kon afstevenen. Vlak bij de achterlijn werd hij in de ‘mangel’ genomen door Kristian Vermes en doelman Harald Wapenaar. Scheidsrechter Kevin Blom was resoluut, gaf Wapenaar geel en legde de bal op de stip. Yuri Cornelisse wist daar wel raad mee en kon vervolgens zijn salto maken: 1-2.

Drukte in het strafschopgebied

ADO Den Haag had met goed voetbal een vroege achterstand in kort tijdsbestek omgebogen in een voorsprong. Maar het kon niet op voor de mannen van trainer Andre Wetzel. Na ruim een half uur spelen werd het zelfs 1-3. Een voorzet van de meegekomen rechterverdediger Ammi kwam uiteindelijk bij Karim Soltani. Zijn schot ketste af, maar kwam vervolgens voor de voeten van Richard Knopper, die dankbaar profiteerde en van dichtbij in de benedenhoek doel trof: 1-3.

Knopper loopt naar de aanhang na weer een Haagse treffer

Trainer Andre Wetzel had aan het einde van de eerste helft wel enkele mensen warm laten lopen, maar bracht na de thee wel de elf zelfde spelers in het veld. Zijn ploeg kreeg na een klein kwartier een domper te verwerken. Aleksandar Rankovic moest met rood het veld af. Hij speelde de bal iets te ver voor zich uit en trachtte dit te herstellen met een sliding. Hij speelde wel de bal, maar tegenspeler Karim Touzani ‘ging mee’.

wissel

Op dat moment was Andre Wetzel bezig een dubbele wissel door te voeren. Ammi was vlak daarvoor geblesseerd geraakt en werd vervangen door Levi Schwiebbe. Verder wilde de Haagse trainer Soltani naar de kant halen en Samir El Moussaoui inbrengen. Terwijl deze handeling nog gaande was (de vierde man stond nog met het bord in de hand en Soltani was nog in het veld, waardoor ADO Den Haag nog steeds met elf man liep terwijl Rankovic van het veld was gezonden) liet arbiter Blom Poepon de vrije trap nemen. De bal komt plots voor de voeten van Yuri Rose, die 3-2 aantekende.

Dit alles tot ongenoegen van trainer Andre Wetzel, die vervolgens arbiter Blom hierop attent maakte. Daarna moest de Haagse trainer naar de tribune omdat hij het speelveld had betreden!

kracht

ADO Den Haag toonde kracht met tien man. Er werd gewerkt voor iedere meter grond op het veld, geen speler uitgezonderd. Na een overtreding op Caracciolo mocht ADO Den Haag even buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Na een ‘ingestudeerde’ schoot Richard Knopper de bal langs de muur en doelman Wapenaar: 2-4.

Aan de andere kant moest Zwinkels nog handelend optreden bij een venijnig schot met een stuit erin. Met nog tien zware minuten voor de boeg haalde Wetzel de moegestreden jongeling Resodihardjo naar de kant en bracht de boomlange aanvaller Bogdan Milic in het veld.

afstand

De sterk spelende aanwinst Fabio Caracciolo maakte aan alle onzekerheid een einde en kreeg zijn verdiende doelpunt. Hij schudde fraai zijn directe tegenspeler van zich af en kogelde van afstand raak: 2-5.

Triomfantelijk loopt een blije Christian Kum – zwaaiend naar het Haagse publiek – van het veld

Een ongekende start van de competitie voor ADO Den Haag. Op de tribune ook een breed lachende Mark van der Kallen. Zo had hij zich de rentree inderdaad voorgesteld! Sportsignaal Voetbal Magazine sprak na afloop nog met trainer Andre Wetzel en de spelers Fabio Caracciolo en Leroy Resodihardjo. Die twee laatste interviews worden maandag gepubliceerd.

Sparta – ADO Den Haag 2-5 (1-3)

4e minuut 1-0 Joshua John
15e minuur 1-1 Csaba Horvath
18e minuut 1-2 Yuri Cornelisse (strafschop)

Michel schreef:

Dan heb je ook gehoord dat de reglementen juist gehanteerd zijn...
Ik heb nog NOOIT gezien dat een speler erin mag terwijl zijn wissel nog in het strafschop rond loopt!

Wanneer heb jij ooit gezien dat bij een wissel een speler het veld in mag terwijl zijn wissel nog in het strafschopgebied loopt?

Je moet altijd naar de zijlijn en de wissel mag er pas in als je over de zijlijn gaat(meestal een metertje of wat eerder maar goed)je geeft mekaar daar meestal een tikkie of hand.

De scheits (in dit geval) moet dan ook nog ff wachten tot je bij je verdediging staat en gaat niet fluiten dat de vrije trap genomen mag worden als je net 1 metertje in het veld staat bij de zijlijn.

1 fout van de vierde man.
1 fout van de scheits.
0
Zondag 31 augustus 2008 om 23:54 uur

<FCDH>

ADO Den Haag vreet Sparta met huid en haar op

ADO Den Haag heeft zondag voor het eerst sinds 1977 een zege geboekt in de eerste speelronde van de Eredivisie. Het werd 2-5 bij Sparta Rotterdam. Het was een enerverend duel met veel goals, een rode kaart en een trainer die naar de tribune werd gestuurd. Toen ADO in 2007 degradeerde, had de club zeventien Eredivisieduels op rij niet gewonnen.

Joshua John bracht de wedstrijd al na vier minuten tot leven door Sparta op 1-0 te zetten. ADO stelde echter nog voor rust orde op zaken met doelpunten van Csaba Horváth (15`), Yuri Cornelisse (19`, strafschop) en Richard Knopper (34`, foto). Een kwartier na rust moesten de bezoekers echter met tien man verder toen aanvoerder Aleksandar Rankovic rood kreeg.

Sparta werd met een man meer gevaarlijker en scoorde ook via Yuri Rose. ADO voerde op dat moment echter een wissel door, maar scheidsrechter Kevin Blom kende de treffer wel toe. ADO-coach André Wetzel wond zich daar behoorlijk over op en werd naar de tribune gestuurd. Daar zag hij dat Knopper en Fabio Caracciolo er 2-5 van maakten.

ADO Den Haag: winst in Bristol
ADO Den Haag zette zaterdagavond weer een stap in de richting naar de gewenste vorm. Met vooral aardige combinaties en crosspasses legde de formatie van trainer André Wetzel de basis van de zege van 3-2 bij Bristol Rovers.
Verslag: Ruud Mansveld.

Zonder Christian Kum traden de Hagenaars aan voor de eerste wedstrijd tijdens het trainingskamp in Wales en Engeland. De centrale verdediger tobt met een ontstoken en gekneusde teen en werd daardoor uit voorzorg aan de kant gehouden. Hierdoor vormde Aleksandar Rankovic met nieuweling Csaba Horvath het Haagse centrale verdedigingsduo. Op rechts opereerde proefspeler Martin Knakal en op links stond Pascal Bosschaart op de hem vertrouwde plek.

Oogstrelend
De gastheren, die komende zaterdag al met een thuiswedstrijd tegen Carlisle aan de competitie beginnen in de Coca Cola Football League One, ontketenden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Keith Stroud een fel offensief. ADO Den Haag had alle moeite om sportieve averij te voorkomen. Zo zag Stuart Campbell zijn inzet net voor het doel van Robert Zwinkels langs gaan en moest Pascal Bosschaart de Haagse doelman op de doellijn bijstand verlenen. Het als overrompelingstactiek bedoelde openingsoffensief van Bristol Rovers duurde ruim vijf minuten. Daarna nam ADO Den Haag vooral door combinatievoetbal het initiatief geleidelijk over. Dit kwam ook in de doelpogingen duidelijk tot uiting. Eerst bracht doelman Steve Phillips van Bristol Rovers zich zelf in de problemen door de bal tegen Ivo Taborski aan te schieten. Nog vlak voor de doellijn herstelde de Engelse sluitpost zich. In de tiende minuut was Phillips kansloos tegen de inzet van Richard Knopper, die op aangeven van Yuri Cornelisse de bal oogstrelend in de kruising plaatste met de linkervoet: 0-1.

Zwinkels
Bristol Rovers zag pas kort voor de rust kans weer enige wapenfeiten van betekenis te laten noteren. Alleen was het de uistekende doelman Robert Zwinkels die de Haagse ploeg met een voorsprong de rust liet ingaan, omdat de Haagse goalie een paar uitstekende redding in huis had.

Beter
Twee wissels paste trainer André Wetzel toe in de rust. De op proef zijnde IJslandse doelman Arni Gautar Arason nam de taak over van Robert Zwinkels en mocht laten zien waartoe hij in staat is. Verder liet Wetzel de jonge Mike de Geer opdraven van Yuri Cornelisse. ADO Den Haag was vanaf de hervatting beter. De crosspasses kwamen steeds meer uit de verf en bezorgden de Engelse verdediging behoorlijk veel kopzorg. De verdubbeling van de marge in de 58e minuut was er dan ook een logisch gevolg van. Hursut Meric glipte al dribbelend langs tegenstanders en de voorzet die daarop volgde was zodanig op maat, dat Richard Knopper koppend voor 0-2 kon zorgen. Een ‘slaapmoment’ van de Haagse afweer vormde de inleiding van het eerste tegendoelpunt van Rickie Lambert: 1-2.

Massale wissel
In de 63e minuut wisselde trainer André Wetzel bijna zijn halve elftal. Hans van Haar, Wesley Verhoek, Ekrem Kahya, Lex Immers en Robin Faber verschenen in het veld voor Ivo Taborski, Hursut Meric, Csaba Horvath, Pascal Bosschaart en Richard Knopper. Aan het spelbeeld veranderde er ondanks de massale mutaties vrijwel niets. ADO Den Haag bleef de aanvallende ploeg en kwam zowaar zelfs snel op 1-3. Hans van de Haar werd neergetrokken door doelman Steve Phillips, waardoor scheidsrechter Stroud de Haagse ploeg een strafschop verstrekte. ‘Slachtoffer’ Hans van de Haar benutte de elf-metertrap feilloos en leek zijn ploeg definitief in gewonnen positie te hebben gebracht. Echter, weer incasseerde ADO Den Haag vlak na een succes een tegentreffer. Ben Hunt slaagde erin zich sprintend te ontdoen van de Haagse bewaking en passeerde Arason ten tweede male: 2-3. Hoewel er nog ruim een kwartier was te spelen onderging de stand geen wijziging.

ADO Den Haag speelt dinsdag de tweede wedstrijd tijdens het traningskamp in Wales en Engeland. Dan is Swansea City, de club van de voormalige ADO-ers Dorus de Vries en Ferrie Bodde, gastheer en oefenpartner.

Karakteristiek
Bristol Rovers-ADO Den Haag 2-3 (0-1)
Scoreverloop: 10. Knopper 0-1, 58. Knopper 0-2, 61. Lambert 1-2, 71. Van de Haar (strafschop) 1-3, 73. Hunt 2-3.
Scheidsrechter: Stroud
Toeschouwers: 1.861
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (46. Arason); Knakal, Horvath (63. Kahya), Rankovic, Bosschaart (63. Faber); Cornelisse (46. De Geer), Knopper (63. Immers), Resodihardjo;
Meric (63. Verhoek), Taborski (63. Van de Haar), Soltani.