Tag: strafschop

Pagina 58

Optimist

VVV-Venlo heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen FC Den Haag, die gespeeld werd op het veld van amateurclub Laakkwartier met 4-3 verloren. Er waren ruim 1200 toeschouwers. FC Den Haag, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, heeft zich dit seizoen behoorlijk versterkt. De club heeft een begroting van 10,5 miljoen euro, en dat is zelfs voor menige Eredivisieclub niet haalbaar.

In de eerste helft speelde VVV-Venlo een goede partij en kwam de ploeg via een strafschop, die benut werd door Paul Jans, op 0-1. Virgilio Teixeira scoorde de gelijkmaker, maar voor de rust zette Paul Jans VVV toch weer op voorsprong, 1-2.

Na rust scoorde Richard Knopper uit een vrije trap 2-2 en Jasper Hakansson 3-2. Leon Kantelberg kon, wederom uit een strafschop, tegenscoren, 3-3 en vlak voor het einde bracht Verhoek de stand op 4-3 voor FC Den Haag.

0
Vrijdag 3 augustus 2007 om 21:46 uur

fc hageneez

Elke week speelt ADO Den Haag nu een finale"
Kolk vindt zijn draai

Santi Kolk is er alles aangelegen om ADO Den Haag voor de eredivisie te behouden. De rechterspits, die tegen Vitesse tweemaal scoorde, hoopt het van ganser harte. "Want ADO is toch mijn club."
DEN HAAG - ALS rasechte Hagenees deed het hem ongelooflijk pijn dat ADO Den Haag in de slotminuut tegen Vitesse een vette driepunter verspeelde. Santi Kolk, met twee doelpunten, waarvan een uit een strafschop, was er na het onnodige gelijkspel (2-2) doodziek van. "Het is een gebrek aan kwaliteit als je de wedstrijd zo weggeeft", foeterde de pas 25-jarige aanvaller, die al meer clubs heeft versleten dan veel van zijn collega`s. Hij droeg namelijk al het shirt van SC Heerenveen, RKC Waalwijk, FC Den Bosch, Excelsior en dat van FC Zwolle. Liefst vier keer werd Kolk, die eeuwig te boek stond als talent, tussentijds uitgeleend. Bij ADO lijkt hij nu zijn draai te hebben gevonden.
„Maar dat is ook niet zo moeilijk”, de rechterspits, die zondag van rapporteur Edo Ophof een zeven kreeg en eigenlijk twee strafschoppen verdiende. Want voor de 1-2, die hij onberispelijk achter Vladimir Stojkovic schoot, had de bal door scheidsrechter Jack van Hulten ook al op de stip gelegd moeten worden toen Kolk door Purrel Fränkel tegen het gras werd geduwd. Bij ADO lijkt Kolk eindelijk tot zijn recht te komen.

zondag is bossen het maffiamaatje
En afgelopen zondag was het Roelof Luinge  die ons een penalty kado gaf, waardoor we gelijk konden maken. En hij onthield onze tegenstander nog een strafschop ook. Maffiamaatje!
0
Dinsdag 27 februari 2007 om 21:44 uur

Ooievaar

mike schreef:

Bakatti en Tininho....wat een drama`s!!
Verder erg jammer dat we geen geluk hadden...
Vond de sfeer in het stadion ook erg tam..moedig die gasten aan ipv van vuurwerk af te steken!
Volgende week weer redelijk compleet..dus wie weet...

Maar begin toch behoorlijk de degradatie te vrezen zo langzamerhand....
Ik niet Mike als je 8 man mist door schorsingen en blessures dan vind ik een punt heel netjes. Excelsior vliegt er gelijk weer uit. En als je wederom een 100% strafschop door de neus wordt geboord, en een bal binnenkant paal de verkeerde kant opstuitert dan wordt het er natuurlijk niet makkerlijker op. Ricky gaat het verschil maken is het niet in de reguliere- dan in de nacompetitie. Maar hoe dan ook volgend jaar gewoon weer eredivisie in het nieuwe stadion.
0
Zondag 4 februari 2007 om 21:47 uur

Vincent

Haagse Roel schreef:

Tsja, hield weer niet over.....je kan toch duidelijk merken dat er een angst heerst om te verliezen.

Lekker dat Rick scoorde zal hem vertrouwen geven, je kon de 2e helft wel merken dat ie er door heen zat.

Nieuwkoop, prima debuut, totaal geen last van zenuwen en hij heeft een prima uittrap.

Hakansson , harde werker en nuttig op het middenveld.

Bodde , voor de verandering wel aardig vandaag.

Tininho als linksback kut, Loumpoutis graag volgende week in de basis.

Kolk , op die actie voorafgaand aan de goal na, zwaar kut !!! Doe zelf eens wat man ipv je medespelers verrrot schelden.

Mols , beetje uit vorm ???
Niks aan toe te voegen.
Jammer dat bodde op de paal schoot, dat we geen strafschop mee kregen.
Er zat zeker wel meer in , maar ook minder:-))

0
Zondag 4 februari 2007 om 17:44 uur

G

die speler van G A EAGLES rent na het toekennen van een strafschop voor PSV tegen de scheids op/aan

Beste Voetballiefhebber,

Hartelijk dank voor je bericht. Wij stellen je reactie zeer op prijs!

Alle reacties worden wekelijks verzameld en gerapporteerd. Deze rapporten worden wekelijks meegenomen in interne Tien vergaderingen. Vaak worden er naar aanleiding van publieks reacties nieuwe beslissingen genomen over onze programmering.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Zien arbiters ADO DH graag degraderen?
Vreemde uitspraak Pieter Vink na afloop ADO-AZ (19-01-2007)

Men zou haast de indruk krijgen dat de scheidsrechters betaald voetbal (of althans enkelen daarvan) ADO Den Haag `graag` zien degraderen naar de eerste divisie.

Scheidsrechter Kevin Blom lijkt er in ieder geval hard aan mee te werken. Collega Pieter Vink, als toeschouwer aanwezig tegen AZ, deed na afloop ook `vreemde uitspraken`.

ADO Den Haag maakt moeilijke tijden door. Waar de leiding er alles aan doet om de club op een hoger niveau te brengen in de aanloop naar een nieuw stadion, wil het op het veld nog niet zo lukken. Na de winterstop ging het duel tegen AZ verloren. Natuurlijk is AZ een maatje te groot voor ADO Den Haag en natuurlijk speelde AZ heel zakelijk, zoals Louis van Gaal dat noemde.

pech

De Zuiderparkclub werkte hard, maar had wederom de pech dat arbiter Kevin Blom de club weinig sympathie toedicht. Eerder dit seizoen keurde hij in de uitwedstrijd tegen Feyenoord een Rotterdams doelpunt goed, dat de lijn nog niet was gepasseerd en gaf hij in dezelfde wedstrijd een strafschop aan Feyenoord terwijl de overtreding - voor iedereen duidelijk, behalve voor Blom - buiten het strafschopgebied plaatsvond.

ADO-verdedigers zijn het niet eens met de door Blom gegeven strafschop aan AZ

Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AZ zat Kevin Blom de Hagenaars in hun ogen weer `dwars`. Terwijl iedereen zich verzoend had met een 0-0 ruststand, deponeerde Blom de bal op slag van rust op de stip na een `overtreding` op Danny Koevermans. Iedereen dacht dat de leidsman `gewoon` een doelschop liet nemen, maar hij besloot - na lang nadenken - alsnog tot een elfmetertrap, al was voor die beslissing wel wat te zeggen. Trainer Schoenmaker was het er na afloop in ieder geval niet mee eens!

`gelukkig`

Ook bij het geven van de kaarten was Blom niet altijd `even gelukkig`. Waar hij op het ene moment volstond met een `stichtelijk woordje` toonde hij even later - voor eenzelfde overtreding - direct een kaart. Stijn Vreven - inderdaad vaak een `opstandje` - kreeg geel omdat hij protesteerde bij de assistent-scheidsrechter. Toen later AZ-captain Arveladze in de middencirkel `verhaal kwam halen` na een gele kaart voor een teamgenoot, bleef dat verder onbestraft.

In de tweede helft leek AZ simpel weg te lopen, maar ADO kwam toch weer terug. Een knappe derde Alkmaarse treffer deed het duel `op slot`. Toch had ADO Den Haag dichterbij kunnen en moeten komen. Alleen scheidsrechter Blom weigerde nu de bal ook op de stip te leggen bij een overtreding op Jesper Hakansson. Aleksander Rankovic reageerde daarop verkeerd door tegen de arbiter aan te lopen, die inderdaad niets anders kon doen dan `rood te tonen`.

Kevin Blom toont rood aan Aleksander Rankovic

AZ-spits Danny Koevermans na afloop: "Iedereen kon zien dat het een strafschop was, alleen blijkbaar niet de belangrijkste man. Gelukkig maar anders hadden het voor ons nog vijf zware minuten kunnen worden". Vervolgens gaf de vierde official aan drie minuten extra speeltijd, maar Blom hield het al na ruim een minuut voor gezien. Misschien wel verstandig, want de spreekkoren richting scheidsrechter hielden aan en waren afkeurenswaardig!

bont

Collega-scheidsrechter Pieter Vink, op de tribune als toeschouwer aanwezig, was na afloop ook niet erg gelukkig in zijn uitspraken. Geconfronteerd met het in de ogen van ADO `matige` fluiten van Blom, reageerde hij als door een adder gebeten: "Nee ADO speelt lekker......Ze staan niet voor niets onderaan. Maar ja volgend seizoen nieuwe kansen voor ADO Den Haag een divisie lager....". Geen gelukkige woorden van een scheidsrechter, die ook wekelijks op het hoogste niveau actief is in de vaderlandse competitie. Wellicht ziet een aantal arbiters ADO Den Haag liever degraderen. Hopenlijk behouden zij voor de rest van het seizoen wel hun objectiviteit!

Het zit ADO Den Haag niet mee, dat is duidelijk! Op de blessurelijst staan de namen van Stefan Postma, Konstantinos Loumpoutis, Pascal Bosschaart, Richard Knopper, Michael Mols, Chritian Kum en daar kwamen nu nog eens bij Alberto Saveedra en Wesley Verhoek.

Bijna een heel elftal! Logisch meneer Vink, dat ADO Den Haag momenteel niet de sterren van de hemel speelt en in de onderste regionen bivakkeert. Het moet gecompenseerd worden met een stukje inzet. En dat was er tegen een AZ, dat natuurlijk veel meer inhoud heeft met spelers als Schaars, Jenner en Czommer op de bank. En aan een beetje extra inzet is niets mis! Dan niet zo ongenuanceerd afgeven op een club uit de eredivisie.

Pieter Vink: "Volgend seizoen nieuwe kansen voor ADO Den Haag........." (foto KNVB)

drama

Zei Jan Mulder tijdens het overzicht op Talpa van de eerste helft van de competitie niet "het grootste drama van die eerste helft was de arbitrale leiding"?

Schoenmaker (en dan bedoelen wij niet `Lex`, maar `Pieter`) hou je bij je leest en respecteer ook de hardwerkende mensen bij een club in de kelder van de eredivisie!

© Sportsignaal Voetbal Magazine

0
Dinsdag 23 januari 2007 om 19:57 uur

fc hageneez

Column: Zien scheidsrechters ADO graag degraderen ?

Na het optreden van scheidsrechter Kevin Blom tijdens ADO-AZ en de merkwaardige uitspraken van collega scheidsrechter Pieter Vink na deze genoemde wedstrijd zou de indruk gewekt kunnen worden dat de scheidsrechters van het betaalde voetbal (of althans enkele van hen) ADO Den Haag graag zien degraderen.

ADO Den Haag speelde zelf geen grootse wedstrijd, maar het matige optreden van scheidsrechter Kevin Blom was evenmin groots. Was Blom al niet eerder dit seizoen verantwoordelijk voor een aantal vreemde keuzes bij Feyenoord-ADO. Keurde toen een goal goed, wat er geen 1 was en gaf een strafschop, wat er geen 1 was. Nu beinvloedde hij wel degelijk het verloop bij ADO-AZ. Want vlak voor rust moest hij eerst 3 seconden nadenken voordat hij naar de stip wees. En waar Blom aan haagse zijde wel de nieuwe regels hanteerde, hij gaf Vreven geel voor protesteren, daar in tegen deed hij dat bij Averladze niet, toen deze "verhaal kwam halen" in de middencirkel bij Blom. Verder vergat Blom ADO een strafschop te geven toen Hakansson 2 minuten voor tijd er van weerhouden werd tegen te scoren. Met dan nog ongeveer 4 minuten op de klok en 2-3 op het scorenbord, had het nog spannend kunnen worden. Dit was ook AZ-aanvaller Koevermans van mening. Maar vervolgens hanterde Blom wel weer de regels toen Rankovic tegen hem aan liep en dus rood af aan de haagse middenvelder.

Collega Pieter Vink maakte het na de wedstrijd helemaal bont door uitspraken te doen die niet passen bij het scheidsrechterskorps van Nederland, welke toch onafhankelijk dient te zijn?? Op de vraag wat Vink vond van het matige optreden van collega Blom antwoorde Vink als door een pitbull gebeten en zei: Nee Den Haag speelt zelf zo lekker, maar ja volgend jaar nieuwe kansen......een divisie lager.
Toch zeer werkwaardig deze uitspraken van deze scheidsrechter Vink. Hopen sommige scheidsrechters dan echt dat ADO degradeert. Het is te hopen dat de scheidsrechters de rest van het seizoen hun objectieveteit kunnen behouden, ondanks deze niet gewenste uitspraken.

Oja, waar was onze geweldige scheidsrechterskorps op het afgelopen WK ??
0
Zaterdag 20 januari 2007 om 12:09 uur

fc hageneez

1 scorende spits erbij hogendorp en een gerichte aankoop en we redden het gewoon ?gisteren tegen psv kansen gehad op gelijkspel en een strafschop niet gegeven