Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: eigenaren

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 7
Volgende pagina

FC Den Haag!

radar schreef:

heeft iemand vi-stuk?
De ADO-spagaat: is het zó lastig om een Nederlandse club over te nemen?


Door Stef de Bont Stef de Bont
ACHTERGROND
ADO Den Haag hoopt begin deze week te horen of de Spaanse overname doorgang kan vinden. Maar een zekerheid is dat niet. Zo dacht Kakhi Jordania eerder FC Den Bosch te hebben gekocht, maar werd hij teruggefloten vanuit Zeist. Waarom is het eigenlijk zo lastig voor een buitenlandse partij om een Nederlandse club te kopen? En waar lopen ze in Den Haag tegenaan? VI ging op onderzoek.
Het is een belangrijke week voor ADO Den Haag. Vandaag (maandag) dan wel morgen (dinsdag) moet duidelijk worden of de club wordt overgenomen door het Spaanse Globalon Football Holdings.
Althans, dat denkt men in de Residentie.
Of nog beter: dat hoopt men.
Want niemand die het zeker weet.
CENTEN

Vorige week publiceerden we nog maar eens over de overnameperikelen in Den Haag. Dat was naar aanleiding van een homologatiezitting die plaatsvond op 8 februari. Voor de details verwijzen we graag naar dat stuk. De rechtbank kwam die middag met een even opvallende als harde conclusie: ‘Zonder centen geen akkoord en zonder KNVB geen centen.’
Aanbevolen: Waarom ADO Den Haag nog altijd niet is overgenomen
De Haagse afvaardiging én de rechtbank waren het er over één ding zeker eens: de Nederlandse voetbalbond bepaalt of ADO Den Haag overgenomen wordt. Het lot van de Haagse voetbalreus ligt in de handen van een paar mannen en vrouwen in pak met een KNVB-logo op de borst.
De Spaanse overname moet worden goedgekeurd. Dat doet niet de KNVB maar de licentiecommissie. Dat is een groep van onafhankelijke mannen en vrouwen. Zij toetsen in het geval van ADO of de aandelenovername door Globalon binnen de huidige regelgeving past. Deze commissie staat in feite los van de KNVB, is onbereikbaar voor de media én staat erom bekend weinig deadlines te delen met de clubs. Een gesloten clubje.
Het is niet zo dat deze personen op basis van een onderbuikgevoel bepalen of een club al dan niet wordt overgenomen. Er is een zogenaamde Richtlijn Wijziging Zeggenschap, die voor iedereen toegankelijk is op de site van de KNVB. Er wordt gewerkt volgens het Know Your Owner-principe. ‘Conform dit principe moet de identiteit van eigenaren van betaaldvoetbalorganisaties bekend zijn, alsook hun belangen, activiteiten en de herkomst van hun vermogen’, lezen we.
Een schone voetballerij. Daar moet iedereen voorstander van zijn. Maar het maakt het wel complex om een Nederlandse club over te nemen
In de bijlagen wordt per punt uitgelegd wat een club aan documenten aan moet leveren, wil iemand meer dan 25 procent van de aandelen kopen. Van een mondelinge toelichting op de plannen, tot een kopie van bankafschriften en jaarrekeningen van de laatste drie boekjaren.
Er gaat aardig wat werk in zitten. Daarom heeft ADO Den Haag advocaat Dolf Segaar in de hand genomen, iemand die bekend is met licentiezaken en veel voetbalgerelateerde zaken heeft gedaan. Het proces werd na een aanscherping van de regels, een paar jaar terug, alleen maar complexer.
Dit gebeurde op verzoek van de clubs én de voetbalbond. De Nederlandse Bank had eerder al eens laten weten dat de voetballerij kwetsbaar was voor witwassen en andere integriteitsrisico’s. Bovendien was bij de overname van Vitesse lange tijd onduidelijk wie nu eigenlijk de aandelen had gekocht. De herkomst van bepaalde geldstromen riep vragen op en er waren directe lijnen met het Chelsea van Roman Abramovich. En dus geldt er nu al een paar jaar een stevige integriteitsnorm.
‘Een aandeelhouder van een betaaldvoetbalorganisatie mag zijn geld niet hebben verdiend (of verdienen) met illegale activiteiten, zoals drugshandel of corruptie, en ook mag de financiering geen deel uitmaken van een witwastraject’, zo lezen we.
JORDANIA

Een schone voetballerij. Daar moet iedereen voorstander van zijn. Maar het maakt het wel complex om een Nederlandse club over te nemen. Vraag het FC Den Bosch. In 2018 kwam Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-zetbaas Merab naar De Vliert. Hij bereikte een akkoord met de clubleiding en begon geld in de club te pompen. Naar eigen zeggen stopte hij drie miljoen euro in de Bossche Eerstedivisionist, die plots meedeed voor promotie.
Er werden twaalf spelers aangetrokken en opmerkelijke bonussen toegezegd. Er was echter één probleem: de licentiecommissie moest nog een akkoord geven. De Georgiër dacht dat het een formaliteit was en bleef investeren in de club. Maar uiteindelijk zette de licentiecommissie een streep door de deal.
`Als de licentiecommissie blijft toetsen zoals bij ons, dan wordt er nooit meer een club overgenomen`
FC Den Bosch vocht de uitspraak nog aan bij de beroepscommissie. Deze gaf De Bosschenaren op enkele punten gelijk. De twee belangrijke punten: het had te lang geduurd én de licentiecommissie zat wel heel erg op de letters van de wet.
Wat dat eerste punt betreft: het duurde om en nabij een jaar alvorens de club een definitief antwoord kreeg. Veel clubs die worden overgenomen verkeren in zwaar weer en moeten snel doorschakelen om het hoofd boven water te houden. Dat geldt ook voor ADO.
Daarnaast werden de leden van commissie weggezet als muggenzifters. De interne alsook de externe controle verliep wel heel erg minutieus. Of zoals ze in Den Bosch na afloop zeiden: ‘Als de licentiecommissie blijft toetsen zoals bij ons, dan wordt er nooit meer een club overgenomen.’
De beroepscommissie boog lichtjes mee met Den Bosch, maar het eindoordeel bleef hetzelfde. Jordania kon de club niet overnemen. Met als gevolg dat beide partijen met knallende ruzie uit elkaar gingen. Sterker nog, de twee staan nog altijd tegenover elkaar in de rechtbank.
HOEPEL

Maar FC Den Bosch is nu toch alsnog overgenomen? Door Amerikanen? Dat klopt. Maar geen van hen heeft meer dan 25 procent van de aandelen. En dus was die deal met een paar weken beklonken…
Bij ADO Den Haag gaat het om bijna honderd procent van de aandelen. En dus gaat er tijd zitten in het proces. Rondom de homologatiezitting werd door de ADO-directie al gewezen naar de licentiecommissie. Dat het allemaal zo lang duurde, dat de nieuwe voorzitter van die commissie wel erg streng was. Hadden ze in Zeist dan niets geleerd van FC Den Bosch?
In detail weten we dat niet. We kunnen het immers niet aan de licentiecommissie zelf vragen. Maar dat het allemaal erg lang duurt in Den Haag, valt te bezien. De rechtbank vroeg op 8 februari naar een tijdslijn. Wanneer was de licentiecommissie aangelijnd aangaande Globalon?
Segaar kwam met de volgende tijdlijn:
Op 22 december waren alle stukken aangeleverd bij de Licentiecommissie
Op 23 december volgde een eerste beoordeling met aanvullende vragen
Op 5 januari kwam ADO met antwoorden
Op 13 januari volgde een antwoord van de licentiecommissie. ‘Sindsdien zijn we met elkaar in overleg over aanvullende stukken, er is intensief telefonisch contact’, aldus Segaar.
Kort voor de zitting, op 8 februari, werden wederom aanvullende vragen gesteld.
`Maar er is dus regelgeving omtrent financiering van voetbalclubs in Europa. Door die hoepel zijn ze dus in België, Spanje en Portugal gesprongen`
We kunnen dus stellen dat ADO de eerste stukken ongeveer twee maanden geleden heeft aangeleverd. Ja, er was in de tussentijd intensief contact met de KNVB en de licentiecommissie, maar het doorlichten van een potentiële koper vergt nu eenmaal tijd.
Het akkoord met Globalon ligt er echter al sinds begin november. De rechter vroeg zich dan ook hardop af of er in de tussenliggende periode geen kostbare tijd verloren was gegaan. ADO gaf aan dat het de tijd nodig had om alles op orde te krijgen. Bovendien sprak het van een formaliteit.
Globalon is al actief in onder meer België, Spanje en Portugal. ‘Vanuit de UEFA wordt er regelgeving gegeven, maar iedere bond vult deze op eigen wijze in’, liet advocaat Dolf Segaar de rechter weten. ‘Maar er is dus regelgeving omtrent financiering van voetbalclubs in Europa. Door die hoepel zijn ze dus in België, Spanje en Portugal gesprongen. Op basis van die Europese regels zou het mij bevreemden als de Nederlandse bond bij deze transactie, die qua structuur gelijk is, lastig zou doen.’
De rechter wilde vervolgens weten welke concrete vervolgvragen er nog lagen. ‘Kunt u iets zeggen over de aard van de informatie die nu nog gevraagd wordt door de KNVB? Globalon is al in drie landen geaccepteerd. Dan zou je verwachten: het mapje met informatie ligt al klaar’, aldus de rechtbank.
`De aard van de vragen zit hem heel erg op de identiteit van de Amerikaanse topaandeelhouders, de individuele investeerders`
Segaar: ‘De aard van de vragen zit hem heel erg op de identiteit van de Amerikaanse topaandeelhouders, de individuele investeerders. En dan met name het herkomstvermogen. Een onderzoek dat nog verfijnd moet worden na wat wij al hebben aangeleverd. En dat is, wat u terecht zegt, in die andere landen al gedaan door de bonden. Maar ook door bijvoorbeeld de Spaanse bank. Maar toch vraagt de KNVB aanvullende informatie en dat vertraagt op dit moment de discussie.’
Met andere woorden: de Amerikanen die achter Bolt zitten, het moederbedrijf van Globalon, moeten met de billen bloot. En zoals tijdens de zitting ook werd aangegeven: deze mensen zijn niet voor niks zo vermogend geworden. Ze doen aan risico-inschatting en laten vreemden liever niet in hun kaarten kijken.
Dat is de reden waarom overnames vrij lang kunnen duren. De regelgeving is bekend. Clubs weten wat ze aan moeten leveren. Maar wil de potentiële eigenaar alle kaarten op tafel leggen? Bij eerdere overnamepogingen in Nederland was er vaak sprake van een kat-en-muis-spel. Waar de potentiële kopers er alles aan deden om zo min mogelijk in hun kaarten te laten kijken, wilde de licentiecommissie de onderste steen boven. En dan krijg je aanvullende vragen op aanvullende vragen.
Bij ADO zijn ze in ieder geval hoopvol gestemd. Althans, dat zei Segaar in rechtbank. ‘Er worden geldstromen inzichtelijk gemaakt. Wij gaan ervan uit dat op 21 februari de KNVB een definitief antwoord kan geven. De KNVB werkt daar hard aan. Normaal gesproken is de Licentiecommissie een maand of drie, vier bezig om zo’n traject van een goedkeuringsbesluit te geven en nu is dat allemaal wat naar voren gehaald. Ik ben positief gestemd over het proces.’
ADO MAAKT EEN FLINK VOORBEHOUD VOOR DE RECHTBANK

ADO Den Haag hoopt komende week te weten of het Spaanse Globalon Football Holdings de club over kan nemen. Daarbij is het, zoals gememoreerd, afhankelijk van de Licentiecommissie van de KNVB. De club doet voorkomen alsof er 22 februari definitief een oordeel moet komen. Maar voor de rechtbank werd dit toch wat voorzichtiger aangekondigd.
‘We zijn doorlopend in gesprek met de KNVB’, aldus herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger. ‘De geluiden die mij als laatste hebben bereikt, afgelopen weekend, waren dat er wellicht binnen tien tot vijftien werkdagen duidelijkheid zou kunnen komen.’
Dat zijn behoorlijk wat voorbehouden. Dolf Segaar vult aan. ‘De Licentiecommissie streeft ernaar om op 21 februari een besluit te kunnen nemen zodat wij op 22 februari te horen krijgen wat de Licentiecommissie van de aangeleverde informatie vindt en of het goedkeuring wenst te geven, enerzijds in de zeggenschap en anderzijds de overdracht van de licentie.’
0
Maandag 21 februari 2022 om 10:22 uur

slash070

Mr.070 schreef:

Ado zou eens moeten beginnen met het goed opleiden van spelers, hoeveel zijn er weggegaan die nu voor de eredivisie niet eens haalbaar zijn?

Het is pijnlijk om dan te zien dat er een wat meer ervaren keeper wordt gehaald en een jongen van de eigen jeugd weer, misschien, plaats zou moeten maken voor iemand die na dit seizoen zijn spullen weer pakt.

Als je eigen jeugd de kans wil geven dan is het wel in de KKD een mooi moment, stoom ze klaar om samen door te groeien naar de eredivisie! Zo bouw je financieel ook wat moois op.

Maar Ado maakt elke keer weer de fout om te kopen, te kopen en... juist!
Zorg dat je eerst maar hierin stabiel wordt anders gaat het nooit wat worden.
Als een club van ons niveau nu echt wil investeren in de opleiding dan zal dat ondermeer van het budget moeten afgaan van het eerste elftal, en zal jaren en jaren duren om wat resultaat te zien. En dan nog zal je de betere talenten goed moeten verstoppen, anders worden ze in no time weggehaald voor een appel en een ei, contract of niet, want zo gaat dat.

En die tijd heeft een profclub financiëel niet. In de eerste divisie noodgedwongen korte termijn politiek om te promoveren, in de eredivisie korte termijn politiek om niet te degraderen.

En dan heb ik het niet eens over ons regelmatig wisselende bestuur met vage eigenaren, die allemaal het wiel denken uitgevonden te hebben met hun plannen van aanpak 0,0.

PS, zondag maken we gewoon weer meer goals dan de tegenstander, 0-2.
0
Vrijdag 4 februari 2022 om 09:45 uur

GroenGeelHart070

purnie&pino schreef:

Globalon Football Holdings (GFH) heeft overeenstemming bereikt met de directie van ADO Den Haag over de volledige overname van de NV ADO Den Haag (ADO Den Haag).

GFH is al vele jaren actief in het Europese voetbal. De organisatie hanteert een langetermijnstrategie voor elke club waar ze bij betrokken is, en legt daarbij de focus op slim, professioneel management in combinatie met een sterke lokale identiteit.

GFH is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en zijn rijke geschiedenis een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van het Nederlandse voetbal. GFH zal haar internationale ervaring en middelen ter beschikking stellen van ADO Den Haag, waardoor de club nieuwe mogelijkheden op en naast het veld krijgt. Het doel van ADO Den Haag moet zijn om opnieuw een belangrijke speler in de stad en de regio te worden, en zijn supporters stabiele en positieve resultaten te bieden.

HFC blijft als zoals voorheen toezicht houden op de naam, het logo, de clubkleuren en de locatie van de wedstrijden van ADO Den Haag. De licentie gaat naar ADO Den Haag zelf.

Een opgeluchte directeur Edwin Reijntjes: "De onderhandelingen zijn vlot verlopen. De mensen van GFH werden door alle geledingen van de club geïnformeerd. Er was direct een klik. We hebben een partij gevonden die ADO Den Haag verder gaat helpen. Ik heet onze nieuwe eigenaar van harte welkom. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken. Ook wil ik onze staf, spelers, medewerkers en last but not least de supporters bedanken die al die maanden pal achter hun club zijn blijven staan. Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar de gemeente Den Haag. Zonder hun steun waren we nooit zo ver gekomen. Wij staan als één man achter onze club in de regio Den Haag."

De overname zal definitief worden zodra de WHOA-overeenkomst is afgerond en de KNVB goedkeuring voor de transactie heeft verleend.

Gladjakker, hij is zo dankbaar. Ik ben benieuwd wanneer naar buiten wordt gebracht dat hij de nieuwe AD wordt..
Ach als de nieuwe eigenaren maar niet zo naïef met directie enzo omgaat zoals UVS deed
0
Donderdag 4 november 2021 om 17:31 uur

JB

Eeuwig Den Haag schreef:

Wat een stug en tenenkrommend interview van Omroep West met Reijntjes.

Heel erg duidelijk dat er gewoon veel te laat begonnen is aan een realistische begroting, schande eigenlijk. Goed doorgevraagd van Jim en het weigeren van antwoord geven van Reijntjes maakt bovengenoemde duidelijk. Durft zijn eigen fouten niet toe te geven. Verschrikkelijke man, sorry om het te zeggen. Vind er niks fatsoenlijks aan.
Wat is ADO gezegend dat het stadion overloopt van de reorganisatiedeskundigen, die allemaal precies weten wat Reijntjes (en Van Steenis) fout gedaan heeft.
Maar kennelijk wel zelf allemaal langs de zijlijn zijn blijven staan zonder een klauw uit te steken, want anders had "incompetente" Reijntjes de boel niet drijvend moeten krijgen..

Als er in een organisatie door eigenaren en incompetente powerpoint-baasjes een puinhoop van is gemaakt, heb je echt niet 1-2-3 de feiten en juiste informatie en gegevens boven water.
En dus heb je (veel) tijd nodig voordat je betrouwbare cijfers hebt om mee te werken.
Als dan bovendien een aanzienlijk deel van de oplossing van een externe partij moet komen, die niet bekend statn om snel en daadkrachtig optreden, dan kost het nog meer tijd voordat alles echt goed op een rij staat.

Kortom, "bestuur" en "kantoor" van de club hebben de afgelopen maanden net zo`n topprestatie geleverd als de spelers op het veld.
0
Vrijdag 22 oktober 2021 om 07:17 uur

ghostdrift

Bolskie schreef:

Ik wil het nog wel zien dat die niet komt. Ik geloof er geen hout van.
Denk dat ze in Den Haag wel zijn genezen van die buitenlandse investeerders die 0 binding hebben met de club, en denken winst te kunnen maken. Men noemt vitesse als voorbeeld nou spelen europees voetbal leuk die paar wedstrijdjes maar maken jaarlijks miljoenen verlies en als daar straks de eigenaar denk ben er klaar mee zoals onze groot vriend wang. Dat ligt Vitesse net op ze gat als wij nu. Alleen dan in hun te kort geen 1,2 maar 6mil.
Eigenaar is Oyf en een vriend van Abramovitch van Chelsea dus vul zelf maar in zonder zulke eigenaren kom je nergens en blijf je in de KKD of weer rond plek 10 in de eredivisie net wat mobiel070 met lokale voetballers kom je niet verder
0
Zondag 17 oktober 2021 om 22:08 uur

Advertentie

Bolskie

Als laatste in ons interview-drieluik met journalisten ditmaal Valentijn Driessen, sportjournalist bij De Telegraaf.



HCF: De overname door een buitenlandse investeerder in 2014, hoe keek jij hier tegenaan?

VD: Kritisch en gereserveerd. Ik ben al vaker getuige geweest van de aankondiging van luchtkastelen door plotseling opduikende suikerooms. De Chinese (mede)eigenaars toentertijd van andere clubs in Europa namen een aandeel in een club zonder daarin verder te investeren om sportief stappen te maken.

HCF: Liep je ook de polonaise met het vooruitzicht om ADO voortaan te mogen becommentariëren bij bijvoorbeeld een wedstrijd in de poule-fase CL tegen Barcelona?

VD: Ja, toen de vrouwen kampioen werden, maar toen had FC Barcelona nog geen vrouwenafdeling. In dit vooruitzicht heb ik nooit geloofd evenals in die tweede ring in het Cars Jeans Stadion. Bij mij toch eerst zien dan geloven. Een gezonde achterdocht in combinatie met enig cynisme houd je met twee benen op de grond.

HCF: De eerste overname-perikelen dienden zich eigenlijk direct al aan door het uitblijven van het overnamebedrag. Ging toen ook al een belletje bij je rinkelen?

VD: Ja, ook omdat UVS na wat onderzoek door Marcel Vink, toenmalig De Telegraaf-correspondent in China, een kleine speler bleek te zijn. Ik begreep aan de andere kant de terughoudendheid vanuit China omdat UVS een kat in de zak had gekocht. De cijfers waren enorm opgepoetst en ze moesten direct het eerste jaar als eigenaar een groot verlies compenseren.

HCF: De jaren daarna en laten we het kort houden tot 2020 zijn toch ellendig geweest op bestuurlijk gebied. Directeuren kwamen en gingen. Vreemde aankopen op spelersgebied enzovoorts.
Was het toen al duidelijk dat het trekken aan een dood paard was voor UVS?

VD: UVS is daar zelf bij geweest door het steunen van directeuren die grote schulden maakten en wegkwamen met allerlei hosannaverhalen ondanks dieprode cijfers. Een eigenaar hoort er bovenop te zitten, maar UVS was te goed van vertrouwen en er ontbrak een vastomlijnd financieel toekomstplan. Zie hoe Frans van Seumeren als eigenaar in het klein en de eigenaren van PSG en Manchester City hun eigenaarschap invullen door er bovenop te zitten.

HCF: Wat is voor jou (buiten de huidige perikelen, daar komen we zo op) het absolute dieptepunt op bestuurlijk niveau?

VD: Het is bijna een aaneenschakeling van dieptepunten. Het wantrouwen tussen directie en eigenaar met rechtzaken tot gevolg. Daarbij was het een geweldige weeffout om de eigenaar in de rvc niet de meerderheid van commissarissen te geven. UVS stond met de handen op de rug gebonden. Ook de ondoorzichtige structuur met de HFC en STA zit de club nog altijd in de weg hoewel beide gremia afstand doen van hun aandelen en posities willen opofferen. Ook in deze is het eerst zien dan geloven.

HCF: Ligt het nou aan de directies die kwamen en gingen of kan je toch ook UVS als schuldenaar aanwijzen?

VD: Beiden, maar eindverantwoordelijk zijn de eigenaren. Zij hadden scherper toezicht moeten houden op de falende directeuren en goeie bestuurders moeten recruteren met verstand van het metier.

HCF: In zijn algemeenheid: clubs in het Nederlandse voetbal, het is vaak toch één groot drama op bestuurlijk gebied?

VD: Bestuurlijke missers vinden overal plaats, maar worden in het betaalde voetbal breed uitgemeten omdat de media er met een vergrootglas bovenop zitten en emotie een grote rol speelt. Nog versterkt door de fans. Bij Unilever staat geen mens op de stoep als de Colgate tandpasta niet verkocht wordt en uit het assortiment verdwijnt.

HCF: Waar ligt dat aan?

VD: Het verloop veel te hoog is en nieuwe bestuurders vaak dezelfde beginnersfouten maken. Bestuurders ervaren een bestuursfunctie in het profvoetbal als een statussymbool, genieten van de bekendheid en naamsbekendheid, het plaatsje op het ereterras en gebruiken dit als springplank voor een lucratievere carrière in het ‘normale’ bedrijfsleven.

HCF: De heren zijn geschoold, topfuncties in het bedrijfsleven gehad maar kunnen een BVO niet besturen…is dat de opportunistische voetbalwereld? Winnen of verliezen maakt een trainer…maar in dit soort gevallen ook de directie?

VD: Er zitten te weinig bestuurders met een sportachtergrond die emoties kunnen managen en zich niet laten leiden door winnen of verliezen.

HCF: Laten we overstappen naar de huidige perikelen omtrent de club; Hoe is het mogelijk dat wat al zeker zes maanden speelt nog steeds geen fatsoenlijk perspectief heeft?

VD: In eerst plaats vanwege het technisch failliet van ADO Den Haag. In het verlengde daarvan het ontbreken van een niet te weigeren aankoopbod van een externe partij. Los van plucheplakkers, onwerkbare en ondoorzichtige bestuursstrutuur, de diverse eigenaren (stadion/club) , de financiële belangen en de zeggenschap van de diverse bestuurlijke gremia.

HCF: Is Reiziger (de herstructureringsdeskundige) wel of niet goed bezig i.c.m. met de WHOA-regeling? Er gebeurt toch veel te weinig.

VD: Hij is klaar met de schuldensanering tot 1,5 miljoen euro. Maar zolang de club niet is verkocht, moet die WHOA-regeling van toepassing blijven omdat Reiziger onder de huidige omstandigheden niets anders kan beslissen dan dat ADO niet levensvatbaar is, een doorstart geen zin heeft en een faillissement als enige optie overblijft gezien de huidige schuldpositie.

HCF: Wat denk je over de HFC, STA en directie op dit moment? Laten zij steken vallen?

VD: Je vraagt je af of ze alles uit de kast hebben gehaald om alle opties intensief te bestuderen en of ze alle opties serieus hebben genomen. Volgens de gemeente is er pas sinds anderhalve week een gespreksrelatie met de club na de brief van ADO aan het gemeentebestuur om financiële hulp. Deze weg had al veel eerder bewandeld moeten worden zodat ook bij het overnameproces het mes niet op de keel kon worden gezet van ADO.

HCF: Krijgen jullie de “verantwoordelijken” op regelmatige basis te spreken of is de deur dicht?

VD: Daar kan ik niet over oordelen. Bewondering voor collega’s Marijn Abbenhuijs, Jim van der Deijl en Stef de Bont voor de wijze waarop zij deze Haagse soap coveren en met primeurs komen ondanks het getoonde gebrek aan transparantie van alle betrokken partijen en gespin van belangstellende (pseudo)kopers.

HCF: Op welke manier zou UVS via de WHOA eventueel haar aandelen kwijt kunnen raken. Hoe gaat dat in zijn werk? En hoeveel invloed heeft ADO in dat geval op wie de nieuwe grootaandeelhouder wordt?

VD: Zie het antwoord op deze vraag van Marijn Abbenhuijs in een vorig vraaggesprek gepubliceerd door Hague City Firm 1977.

HCFportief is het, na alle ellende van vorig jaar prachtig wat de spelers en staf presteren afgezien van de 6 (9) punten aftrek die volgens de rigide regels van de KNVB gelden toch geweldig?

VD: Spelers en staf presteren geweldig. Pijnlijk vond ik dat Martin Jol, die het zinkende schip in februari op het oog verliet omdat het karwei was geklaard, in een vraaggesprek op deze site min of meer de credits opeiste na het winnen van de periodetitel. Wat Jol in mijn ogen zeker geen ongeschikte kandidaat maakt om ADO over te nemen in de combine met Jeroen Lentze. Integendeel zelfs.

HCF: Hoe zit jij erin? Je bent sportjournalist en geen politiek verslaggever maar soms krab jij jezelf toch ook achter je oren door wat er allemaal gebeurt met de club?

VD: Nee, dat is het voordeel als je iets langer meeloopt in de voetballerij. Al verwonder ik me af en toe wel, maar dan vaker over de naïviteit bij betrokkenen en volgers.

HCF: Afgelopen zondag (ADO-Den Bosch) was geen al te beste wedstrijd maar je hebt dan toch ook een topdag, al is het voetbal een niveau lager?

VD: Mijn dag wordt niet gemaakt door winst of verlies. Het stoorde metzondag dat ADO Den Haag-FC Den Bosch even gestaakt moest worden. Dat doet geen goed aan een club, die in een doodsstrijd is verwikkeld en afhankelijk van allerlei buitenstaanders om te overleven. Het bevestigt de negatieve beeldvorming met eventueel kwalijke consequenties voor de diverse reddingspogingen.

Tevens vond ik het spandoek met daarop KNVB maffia ongepast. Evenals het gegeven in een van de vorige vragen dat de regels van de KNVB rigide zijn. ADO Den Haag is verantwoordelijk voor haar eigen wanbeleid en de huidige uitzichtloze situatie van de club, waarbij aangetekend dat de club lid is van de KNVB en zelf een handtekening heeft gezet onder de reglementen van de voetbalbond met daarin allerlei licentie-eisen.

ADO Den Haag moet blij zijn dat zij de eerste periodetitel mochten behouden terwijl de club reglementair niet voldoen aan de (financiële) voorwaarden en licentie-eisen om deel te nemen aan de competitie in de Eerste Divisie. En ADO zelfs toestemming kreeg om ondanks een technisch failliete boedel en het niet nakomen van licentievoorwaarden spits Thomas Verheydt te contracteren. Dit valt niet te verkopen aan andere clubs in de Eerste Divisie zoals FC Dordrecht, FC Eindhoven, TOP Oss, Telstar of Volendam. Hier is gewoon sprake van een oneerlijk competitieverloop.

Als de ADO-fans dat bedoelde met ‘KNVB maffia’ dan was het spandoek op zijn plaats. Of bedoelden ze dat ADO in het voorjaar van 2020 door de KNVB onterecht werd behoed van degradatie? Dat zal toch niet. De KNVB nam in mijn ogen toen overigens een terechte beslissing met als argument dat je een club niet kan laten degraderen, die officieel nog niet is gedegradeerd.



Die emoties die loskomen bij supporters kan je je daar iets bij voorstellen?

VD: Nauwelijks, en ze zijn vaak niet op hun plaats. Los van de wijze waarop zulke emoties gepaard met frustraties geuit worden. Onder andere met ‘huisbezoeken’ in de privé-omgeving. Ik vind de huidige situatie veel erger voor de gewone werknemers – niet de voetballers – van ADO Den Haag. Mensen die al zijn ontslagen of in onzekerheid verkeren over hun baan terwijl ze maandelijks hun huur of hypotheek moeten betalen en hun kinderen te eten willen geven. Daar denk ik altijd aan als een club degradeert, niet aan de tranen op de tribune.

Hoeveel uur besteed je gemiddeld aan ADO?

VD: Sinds de degradatie niet veel. Al praat ik in mijn omgeving vaak over ADO met ADO-fans. En om alles bij te houden in deze hectische tijd kost ook de nodige tijd. Alles zonder enige tegenzin trouwens.

HCF: Als last but zeker weten not least: Hoe zie jij de komende twee weken verlopen, is het over en sluiten of komt er op het laatste moment toch een investeerder en staat de gemeente alsnog garant voor 6 miljoen?

VD: Ik reken erop en ving signalen op dat de gemeente bereid is tot een garantstelling zodat er in relatieve rust verder gewerkt kan worden aan oplossing en/of verkoop van ADO Den Haag. Echt gezond zou zijn een doorstart op amateurniveau volgens het scenario Glasgow Rangers met behoud van de jeugdopleiding en een gedegen sportief en financieel meerjarenplan.

Valentijn, namens de HCF-redactie hartelijk dank voor je antwoorden!

Redactie : Dit artikel is vrijdag 15-10-2021 geschreven, inmiddels komen er wat andere zaken aan de orde maar die zijn niet meegenomen in bovenstaande artikel.
0
Zondag 17 oktober 2021 om 10:12 uur

GroenGeelHart070

BLEISWIJK-1 schreef:

Korte termijn gedachte. Op de lange termijn is ADO beter af met een goede deal voor Lentze en Jol. Staat niet in verhouding tot 9 punten in mindering. Hoe graag we ook willen.

En ja...ik baal ook van de punten aftrek en de onzekerheid. Maar ik denk wel dat Lentze gelijk heeft.
Directe promotie moet iedereen even vergeten. Dat de ploeg in vorm is, is leuk, maar we hebben de play-offs binnen!
Het belangrijkste nu is de redding van de club. Dat leeft gevoelsmatig nog beter bij supporters en potentiële nieuwe eigenaren als het stadion komende zondag weer lekker vol zit om het periodekampioenschap met de ploeg te vieren en ze weer vooruit te schreeuwen.
Of gaat er weer iemand om een zinloze boycot schreeuwen?!
0
Maandag 4 oktober 2021 om 19:05 uur

purnie&pino

De finale fase is ingegaan. De komende weken moet ADO Den Haag een vermogende eigenaar vinden, anders kan het zomaar de KNVB-licentie verliezen. VI verbleef een weekje in de Residentie, waar de crisissfeer voelbaar begint te worden. ‘Het belangrijkste is dat alle overnamekandidaten voortdurend en systematisch zijn tegengewerkt, beledigd, geschoffeerd en zelfs geridiculiseerd.’

‘Hoe groot schat jij de kans in dat ADO over een maand nog bestaat?’ De vraag ligt op ieders lippen. In de stad, in de gangen van het Cars Jeans Stadion, zelfs in de kleedkamer. De voorbije maanden spraken we tientallen clubmensen, bestuurders, spelers, supporters en sponsors over de situatie van ADO.

Eerst ging het vooral over het wanbeleid, de starre houding van de gemeente en de puinhopen van zes jaar United Vansen. Maar over één ding waren de Hagenezen het eens: uiteindelijk zou het goedkomen. Want een traditieclub uit de derde stad van ons land zou niet zomaar omvallen.

Maar inmiddels neemt de twijfel toe. Als niet snel de pot met goud wordt gevonden, komt de KNVB-licentie in het gedrang. Dan is er rond Kerst geen betaald voetbal meer in Den Haag. ‘Drie maanden geleden zei ik: Het komt wel goed. Een maand geleden, toen steeds meer mensen zenuwachtig werden, lachte ik het weg. Maar nu weet ik het ook niet meer’, vertelt een medewerker die anoniem wenst te blijven. ‘Ik geef de club nu nog twintig procent dit te overleven.’

Van de hemel naar de hel. Een half jaar eerder ging de vlag uit toen voor een ieder duidelijk werd dat grootaandeelhouder United Vansen zijn aandelen probeerde te verkopen. Het was allesbehalve een droomhuwelijk met zetbaas Wang Hui. Na jaren van financiële en sportieve rampspoed kon de club wel een frisse start gebruiken. In Peking én in Den Haag werd gezocht naar geschikte investeerders. In april schreven we al over cowboys en aasgieren die met loze beloften en lege bankrekeningen, een stoeltje in de directiekamer probeerden te claimen. Het waren onschuldige achterhoedegevechten. Een geschikte koper zou zich op een dag wel bij het juiste loket melden.

Maar eind september is de club nog altijd in bezit van een wanbetaler uit China, die sinds de eerste covid-besmetting geen voet meer op Hollandse bodem heeft gezet. Er wachten 150 schuldeisers op hun centen, de licentiecommissie eist een sluitende begroting. De paniek sloeg pas echt toe na een persbericht van de club zelf. Als er niets gebeurt, dan is ADO Den Haag medio oktober zijn KNVB-licentie kwijt, schreef het. Want voor die tijd moet de garantstelling van vijf miljoen euro daar op tafel liggen.

Het is menens. En dus zou je denken dat iedereen met een ADO-hart er alles aan doet om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Door samen te werken en persoonlijke belangen ondergeschikt te maken aan die van de club. Maar niets is minder waar. Bewezen cowboys melden zich aan de poort, het personeel wordt met een kluitje het riet in gestuurd en de eenkoppige directie staat ruziënd in de hal van het stadion. ADO Den Haag staat op het punt te verzuipen, maar aan de kant bakkeleien ze over de kleur van het zwemvest.

De Haagse soap begint steeds meer een klucht te worden. Na een roerig weekend spreekt vorige week maandag interim-directeur Edwin Reijntjes het personeel toe. De media schrijven dat zijn positie ter discussie staat én drie dagen eerder is de deal met de Groep Jol/Lentze verlopen. Deze groep, al enkele weken de belangrijkste overnamekandidaat, zegt zo’n twintig miljoen euro gereserveerd te hebben. De helft daarvan is bedoeld om het stadion aan te kopen. Het probleem is alleen dat de huidige eigenaar, de gemeente, vooralsnog tegensputtert. Termen als tijdsdruk en illegale staatssteun vallen. De raad is weinig ADO-gezind. Deze week worden de stenen en stoeltjes opnieuw getaxeerd, maar een vriendenprijsje lijkt uitgesloten.

Reijntjes probeert de toegenomen onrust onder het personeel weg te nemen. Hij vertelt dat er meerdere geïnteresseerde partijen zijn. Wie aan tafel wil komen, moet nu wel eerst een substantieel bedrag overmaken. Zo probeert ADO de luchtfietsers eruit te filteren. ‘Maar iedereen is welkom’, klinkt het enthousiast. Met andere woorden: niet zozeer degene met het beste verhaal maar degene die het Tikkie van Reijntjes betaalt, staat op pole position. De interim-directeur laat terloops vallen dat vastgoed- en telefoontycoon Atom Zhou op dat moment de belangrijkste overnamekandidaat is. Iets wat een paar uur later alweer ontkracht wordt.

ADO heeft het Te Koop-bord weer pontificaal langs de A12 gezet. Ook zoekt het actief contact met partijen die eerder in beeld waren. Warme acquisitie. Vrij snel duikt de naam Anthony Rothengatter op. Hij zat eerder al twee keer aan tafel namens de Cosinus Group, een Nederlands-Zwitserse investeringsmaatschappij. Zowel uit Den Haag als China werd verteld dat deze groep haar betalingsverplichtingen niet nakwam. Is nu het benodigde bedrag van minimaal 6,5 miljoen euro wel voorhanden? We proberen Rothengatter op dinsdag meermaals te bellen, maar zijn gsm geeft geen enkel teken van leven.

Dan maar informeren bij de woordvoerder van ADO. Deze heeft op datzelfde moment andere zaken aan zijn hoofd. ‘We hebben opnieuw drie punten in mindering gekregen van de KNVB’, meldt Ronald Florisson verontrust. De voormalige woordvoerder van Gerrit Zalm is een paar maanden geleden aangenomen als woordvoerder bestuurlijke zaken. Willen we een bestuurder in Den Haag spreken, dan komen we automatisch uit bij Florisson. Bij ons eerste onderhoud bekende hij niks van voetbal te weten.

Inmiddels is hem wel duidelijk geworden dat in Zeist andere regels gelden dan op het Binnenhof. ‘Donderdag dient de beroepszaak voor de eerste drie strafpunten. We hadden gehoopt dat de voetbalbond met die tweede straf wilde wachten.’ Maar de licentiecommissie is van de regeltjes. ADO Den Haag heeft nog altijd geen sluitende begroting aangeleverd. Een derde straf dreigt.

De interesse van Cosinus wordt niet ontkend en later vanuit de boezem van de club zelfs bevestigd. De achterban staat niet te springen. Zeker niet nadat het AD heeft gemeld dat Reijntjes bij een Zwitsere overname kan aanblijven als algemeen directeur. Een toezegging die bij eerdere onderhandelingen ook al op tafel lag. Niet voor het eerst wordt de integriteit van de laatste overgebleven directeur in twijfel getrokken. Collega’s Jachin Wildemans (financieel directeur) en Gert-Jan Bunt (operationeel directeur) zijn opgestapt per 1 september.

Nu is de interim-directeur onderdeel van een steeds hoger oplopende stammenstrijd. Zoals gezegd, van een verenigd ADO is geen sprake. Een invloedrijke stroming binnen de club pleit voor de komst van de Groep Jol/Lentze. Ze menen kapitaalkrachtig te zijn én onderhouden goede contacten met werknemers, supporters en sponsors. Jeroen Lentze is een graag geziene gast op de tribune en Martin Jol heeft op regelmatige basis contact met zij die verantwoordelijk zijn voor het technisch beleid. Bovendien worden de mannen gesteund door United Vansen. De Chinese wanbetaler is formeel nog altijd grootaandeelhouder. Er ligt een afspraak dat wanneer Lentze/Jol de club in handen krijgen, er een half miljoen wordt overgeboekt naar Peking.

De vastgoedondernemers voelen zich al maanden tegengewerkt. Eerst kwamen ze niet aan tafel, vervolgens werden diverse afspraken geschonden. Ze laten er dan ook geen twijfel over bestaan; als zij alsnog de aandelen ADO krijgen, gaat direct de bezem door bestuurskamer. Hun hoop is gevestigd op Richard de Mos, fractievoorzitter van Hart voor Den Haag. Hij vraagt deze week nog maar eens een spoeddebat aan over het stadion. ‘Hopelijk is het stadsbestuur dan uit luilekkerland gekomen, is het stadion getaxeerd en liggen er scenario’s van de stadioneigenaar klaar’, schrijft hij.

Florisson benadrukt intussen nog maar eens dat alle neuzen dezelfde kant op staan, maar op het stadion weet men wel beter. Tussen Reijntjes en de vastgoedondernemers zit het niet lekker. Recent liep een ontmoeting tussen Reijntjes en een sponsor gelieerd aan Lentze/Jol, behoorlijk uit de klauwen. De twee kwamen elkaar tegen in de hal van het stadion en al vrij snel ontstond een heftige woordenwisseling waarbij de nodige krachttermen vielen. Het personeel, dat een verdieping hoger alles zag en hoorde, spreekt van gênante taferelen.

Een verdeelde club in tijden van crisis. Het belooft weinig goeds. En dan is het op donderdag ook nog D-day. Achter gesloten deuren dient het hoger beroep in Zeist. Op papier gaat het om zes strafpunten, maar in werkelijkheid staat er veel meer op het spel. Als de beroepscommissie de straf laat staan, zegt het indirect dat ADO over een maand de licentie kwijt kan zijn. De clubleiding denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen, vanwege het zogeheten WHOA-traject dat het is gestart. Een hele mond vol, maar eigenlijk is het niet meer dan een regeling die is bedoeld om een faillissement te voorkomen. Herstructurerings-deskundige Jeroen Reiziger heeft een reddingsplan geschreven. Er wordt gesaneerd en de honderdvijftig schuldeisers moeten genoegen nemen met een fractie van hun openstaande schuld. Cruciale factor in het reddingsplan is en blijft een partij die miljoenen op tafel legt.

Maar er is ruis op de lijn. Op woensdagavond komt het Haags Supporters Collectief (HSC), een groep invloedrijke supporters, met een ultimatum. Donderdag om 17.00 uur moeten de directie, raad van commissarissen en Stichting ADO zijn opgestapt. ‘We staan voor schut, we zijn het lachertje van Nederland’, schrijven ze. ‘Door jullie! Wegwezen.’ Het vertrouwen in een goede afloop is weg en bovendien zeggen ze keiharde bewijzen te hebben dat de bestuurders uit eigenbelang handelen.

Op de dag dat er in Zeist moet worden gevochten voor het voortbestaan van de club, wordt de clubleiding gevraagd op te stappen. Het zal je club maar zijn. Intussen gonst het van de geruchten. Zo zou Daryl Janmaat inmiddels zijn benaderd om anderhalf miljoen euro op tafel te leggen. Hij wordt van alle kanten gebeld. ‘Daar klopt helemaal niks van’, aldus de 34-voudige international. ‘Ik ben niet benaderd. Ik ga uitzoeken uit welke hoek dit verhaal komt.’ Wel geeft de verdediger toe dat ook in de kleedkamer de onrust toeneemt. ‘Iedereen zegt: Het komt wel goed… Maar het duurt nu wel heel lang.’

Wij wachten op nieuws uit Zeist en Den Haag. In de tussentijd licht onze telefoon op. Anthony Rothengatter. ‘U had gebeld’, vraagt de man aan de andere kant van de lijn. Ja, ruim 48 uur eerder. We vragen of de overname van ADO enigszins vordert. ‘Ik ben hoogst verbaasd over de berichtgeving. Het laatste contact dateert van zes tot acht weken geleden.’ Vreemd, want zelfs vanuit de club is zijn betrokkenheid inmiddels bevestigd. ‘Er is mij wel gevraagd of ik misschien terug wilde keren aan tafel, als u dat misschien bedoelt. Vanuit alle hoeken van de Haagse samenleving’, klinkt het schoorvoetend. ‘Maar ik begin er niet meer aan. Geen haar op mijn hoofd. ADO is een zwerver die in een paleis woont. Het staat allemaal niet meer in verhouding. Ik heb alle stukken op mijn telefoon staan. Als ik die beerput open, heb jij een geweldig boek.’

Dat doet hij voorlopig niet. Eindelijk iemand die níét doelbewust lekt naar de media. Vanuit Zeist begrijpen we dat een uitspraak in het hoger beroep nog wel even op zich laat wachten. Wel lijkt ADO twee weken langer de tijd te hebben: niet medio maar eind oktober komt de licentie in het gedrang. De deadline van de fans is wél verstreken. De Haagse bestuurders zitten echter nog gewoon op het pluche. Het ultimatum is geschrapt, in plaats daarvan heeft er een gesprek plaatsgevonden op het stadion.

Op voorhand verkondigden de fans aan goed beslagen ten ijs te zullen komen. Er circuleerden meerdere A4’tjes met bewijslast. ‘Het belangrijkste is natuurlijk dat alle belangrijke overnamekandidaten voortdurend en systematisch zijn tegengewerkt, beledigd, geschoffeerd en zelfs geridiculiseerd’, lezen we. ‘Een niet onbelangrijke rol speelde daarin de toonzetting van de altijd onjuiste en vaak zelfs beledigende toon van de persberichten.’

Het belooft vuurwerk. Maar zoals gezegd, de voetballerij is het Binnenhof niet. Waar Sigrid Kaag na een motie van afkeuring opstapt, mogen ze in het Cars Jeans Stadion de klus afmaken. Sterker nog, het is de voorzitter van HSC die opstapt. ‘ADO gaat de finale fase van het verkooptraject in en de huidige bestuursleden hebben vertrouwen in een goede afloop’, wordt ons verteld. Die avond kiest een andere groep supporters ervoor naar het stadion te gaan, maar zonder succes.

Op zondag komt het HSC met excuses richting de eigen achterban. Ze zeggen te emotioneel te hebben gereageerd en menen dat hun bewijslast richting de zittende leiding te dun was. Het gevoel beklijft dat ze door een zeker kamp zijn gestuurd. Of weten ze misschien meer? Het gerucht dat er inmiddels een andere partij klaarstaat om ADO over te nemen wordt steeds hardnekkiger. Wil het HSC in deze cruciale fase de onrust wegnemen?

Zhou lijkt uit beeld, Rothengatter spreekt van een beerput en Janmaat is niet voornemens contributie te gaan betalen. De groep Lentze/Jol zit met de aankoop van het stadion en zegt al een week lang niets of nauwelijks iets uit Den Haag te hebben vernomen. ‘Het wekt niet echt de indruk alsof de club nog met ons wil samenwerken’, klinkt het. Een andere koper? In het weekend duiken de namen van zaakwaarnemer Rob Jansen en John van Ringelenstein op. Ze zouden zelfs al een akkoord hebben met de gemeente én United Vansen.

Maar ADO blijft ADO. En dus ontvangen we op maandag een ronkend persbericht. ‘UVS heeft kennis genomen van de recente geruchten in Den Haag over een akkoord dan wel onderhandelingen tussen UVS en voormalig ADO-eigenaren John van Ringelenstein en Rob Jansen over de verkoop van 99.9999 procent van de aandelen ADO Den Haag. Deze e-mail is bedoeld om duidelijk te maken dat deze geruchten niet waar zijn. Dank voor uw aandacht.’ Gekker wordt het niet: maandenlang was niemand in China bereikbaar voor commentaar en worden alle geruchten voor lief genomen. Met andere woorden: De Haagse stammenstrijd gaat gewoon door.

Op het stadion leidt het niet tot paniek. Aangezien UVS diverse betalingstermijnen heeft laten verlopen, denkt ADO uiteindelijk de aandelen zonder inmenging van Peking aan de man te kunnen brengen. Het is onderdeel van het WHOA-traject. Het worden hoe dan ook spannende weken. Op clementie uit Zeist hoeft ADO normaliter niet te rekenen, de gemeente zal niet aan liefdadigheid doen en UVS geeft niet zomaar op. Het enige waaraan de ADO-fan zich momenteel kan vastklampen, is de vastberadenheid van de nog zittende bestuurders. Als de eenkoppige directie en rvc geen vertrouwen zouden hebben in een goede afloop, hadden ze na zoveel moties van afkeuring hun zetel moeten opgeven. Want zij weten ook: als ADO Den Haag alsnog verdrinkt, zijn zij vergeten het juiste reddingsvest te gooien.

0
Dinsdag 21 september 2021 om 15:13 uur

Aad

ikke_adofan schreef:

Lezen is moeilijk...dit staat in het neiuwsbericht:

De KNVB vraagt een garantstelling van 5 miljoen om licentieverlies te voorkomen.
De garantstelling van de KNVB heeft niets te maken met deze garantstelling. De garantstelling van de KNVB betreft de toezegging van de nieuwe eigenaren garant te staan voor de eventuele verliezen van de club na overname. Dus slechts een papieren kwestie.

Deze garantstelling is bedoeld om de eventuele koper duidelijk te laten maken dat ze die 5 miljoen ook hebben.
0
Woensdag 15 september 2021 om 13:07 uur

jajoh

Wat een klucht is dit. ‘Bijgepraat over een nieuwe kandidaat koper”? Als die reintjes zo het beste voor heeft dan zet ie alles op alles op kol/lentze zsm de nieuwe eigenaren te laten worden IN HET BELANG VAN DE CLUB. Maar neeeeee, lekker doorkloten en waarschijnlijk je eigen voorkeur laten meespelen. Kotsmisselijk
0
Maandag 13 september 2021 om 18:28 uur

Nu online

CrazieD, malle eppie, Erik070, James, Alle ballen op Jort, Aad, Wahter, ps070, Bleek, Brian, opper, wiegah070, JB, denhaagmufc en 238 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 7
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
27 september 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 FC Eindhoven 7 - 11
6 Telstar 7 - 11
7 Graafschap 6 - 10
8 Jong AZ 6 - 10
9 FC Volendam 7 - 10
10 Vitesse 7 - 10
11 Jong Ajax 7 - 9
12 FC Dordrecht 7 - 9
13 Roda JC 7 - 9
14 FC Emmen 7 - 8
15 ADO Den Haag 7 - 7
16 TOP Oss 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 SC Cambuur 6 - 4
20 Jong Utrecht 6 - 2