Tag: duidelijk

Pagina 773

Boggel

ARNHEM - Santi Kolk was zondagmiddag in Den Haag de grote afwezige bij het duel ADO - Vitesse (3-1). De Hagenees viel vrijdag uit bij de training van Vitesse, meldde zich een dag later ziek en haalde de slotwedstrijd van de competitie niet.

Voer voor speculaties dus: Kolk wilde gewoon niet spelen tegen zijn oude club. Toch?

"Ja, dat denken ze hè, ik hoorde het al. Ik moet het ook al weken aanhoren in Den Haag. `Je doet toch niet mee tegen ons hè`, telefoontjes, smsjes, toevallig komt het nog zo uit ook", zegt Kolk, die weet dat hij de handjes niet op elkaar had gekregen bij een daad tegen de club.

"Als ik Den Haag de eerste divisie had ingeschoten, had ik de ruiten eruit gehad. Ik ben een jongen van de stad hè. Ik gun Den Haag alles, maar ik ben topsporter. Als wij nou niks meer konden halen... Maar we konden Europees voetbal halen. Ik ben gewoon ziek en geblesseerd. Het is toeval", bezweert de aanvaller, de laatste weken in topvorm, maar wel invaller.

Trainer Theo Bos van Vitesse had bij absentie van Lasse Nilsson een basisplaats voor hem in petto. Bos vermoedt geen opzet van Kolk, die voor de winterstop nog scoorde tegen zijn grote voetballiefde. Dat deed hij destijds ingetogen.

Bos: "Hij heeft zich ziek gemeld, dan geloof ik hem. Ik vertrouw mijn spelers."

Inmiddels gaan de geruchten dat ADO hem terug wil. Kolk: "Ik hoor het van alle kanten, maar ik weet van niks. Ik hoorde André Wetzel (technische baas ADO, red.) zeggen dat het niet haalbaar zou zijn door de vraagprijs. Mijn contract loopt nog twee jaar, maar ik denk niet dat ik veel hoef te kosten", zegt de aanvaller, onder Aad de Mos de grote man, onder Hans Westerhof en Theo Bos tweede keuze. "Het is duidelijk hoe de trainer over mij denkt. Ik ben geen eerste keuze. Als er spelers weg gaan, word ik dat ook niet. Zo werkt het toch niet? Hij vindt mij niet goed genoeg, dan is het beter dat ik vertrek als de kans komt. Er moet eerst een club komen."
0
Maandag 11 mei 2009 om 23:13 uur

Den Haag For Life*

Den Haag For Life* schreef:

Vrijdag wedstrijd tussen HCKZ en ADO Den Haag.
Vandaag is duidelijk geworden dat ADO Den Haag geen nacompetitie hoeft te spelen! Daardoor gaat de traditionele derby HCKZ-ADO Den Haag, waarbij de heren en vrouwen selectie van ADO Den Haag voetbal en hockey spelen tegen Heren en Dames 1 van HCKZ, zeker door. En wel op vrijdag 15 mei a.s.

Dus kom vrijdag a.s. naar de club met je team, klasgenoten, (voetbal)vrienden, familie, etc. Iedereen is welkom!

De wedstrijden beginnen rond 19.00 uur en duren tot ongeveer 20.15 uur.

De organisatie van de derby is in handen van de businessclubs van Klein Zwitserland en ADO Den Haag.

De businessclubs van ADO Den Haag en Klein Zwitserland treffen elkaar voor en na de wedstrijden boven in het clubhuis. Er is een heerlijk buffet en live muziek. De BCKZ-leden zijn hierover al separaat geïnformeerd. De borrel begint om 18.00 uur.
0
Maandag 11 mei 2009 om 20:28 uur

Bert

Ik wil nog graag even vertellen dat ik het na de wedstrijd gisteren ongelovelijk gezellig vond. Er was gisteren een sfeer ontstaan met een ogelovelijke saamhorigheid. Iets wat je volgens mij bij geen enkele andere club meemaakt.

Mensen sprongen en vielen in elkaars armen. De druk viel duidelijk van de supporters af na de dikverdiende overwinning.

Toen de spelers kwamen werd het feest nog groter. Ze gingen uitgebreid op de foto met iedereen die dat maar wilde. Ik heb ze dan ook gefeliciteerd met de overwinning. Heel goed. Bij deze dan ook Ado Den Haag bedankt!!!! En uiteraard ook alle spelers en medesupporters bedankt!!!!!

Vincent, Paul en Ton erg leuk jullie gesproken te hebben. Zie jullie hopelijk volgend seizoen weer.

Ik was nog net op tijd voor studio sport thuis\"\"

You`ll ne-ver walk, alone
nou echt dat je het beter weet dan Atteveld? Atteveld zegt dat hij een twijfelgeval is. Duidelijk toch.
0
Vrijdag 8 mei 2009 om 17:47 uur

Raymond Atteveld: ‘Knopper gaat het waarschijnlijk

Raymond Atteveld: ‘Knopper gaat het waarschijnlijk niet halen’
08 mei 2009 om 16:01

Voor ADO Den Haag is het zondag de ‘wedstrijd van het jaar’. De ploeg van trainer Raymond Atteveld kan bij winst op Vitesse het eredivisieschap veilig stelen. Haaglanden Voetbal.nl praat vooraf met de ADO Den Haag-trainer.

Tekst: Rob Blankenstein

Raymond, komende zondag de allesbepalende wedstrijd tegen Vitesse. Tegen een club, waar ji zelfj ook nog gespeeld hebt, brengt dat nog speciale gevoelens met zich mee?

‘Nee, nee absoluut niet, daar ben ik al een tijdje weg, maar ik vind het wel leuk dat ik Theo Bos (trainer Vitesse - red.), een jongen waar ik toen meegespeeld heb, weer tegenkom dus dat vind ik wel leuk, maar verder niet nee.’

Hoe heeft deze week eruit gezien in de aanloop naar die wedstrijd?

‘Eigenlijk is het gewoon weer voortborduren op het resultaat dat goed was tegen Heerenveen. Als jij daar vooraf zegt ik haal een punt, dan ben je erg tevreden en na afloop van die wedstrijd zeg je dan er had meer ingezeten. Dus daar wil je weer op voortborduren en zorgen dat de goede dingen goed blijven en dat de dingen die wij niet zo goed hebben gedaan, beter worden.’

Heb je deze week nog bepaalde accenten gelegd richting Vitesse?

‘Bij ons is iets te herkennen, wat in de wedstrijden steeds terugkomt. Dus daar probeer ik ze steeds in de situatie te zetten en dan de coaching daarop te programmeren, maar ook dat het herkenbaar wordt voor spelers. Dus wat doen wij in die situaties en verder vooral het positieve benadrukken.’

Vitesse zit in een flow zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, met vier gewonnen wedstrijden op rij. Hoe schat jij dit Vitesse op dit moment in?

‘Ik denk dat het een lastige ploeg is om te bestrijden. De mentaliteit van Theo Bos zit duidelijk in de ploeg en het zijn jongens met voorin heel veel snelheid en ze zijn moeilijk te verdedigen. Maar ik kan nou niet zeggen, dat ze elke wedstrijd de pannen van het dak spelen, maar ze pakken wel de resultaten. Ze hebben daarvoor ook een serie gehad, dat ze er zeven op rij niet hebben gewonnen en het is aan ons om te zorgen dat wij de positieve dingen weer door kunnen zetten en iedereen weet dat wij scoren.’

Het voetbal staat natuurlijk voorop komende zondag, maar ook het aspect zenuwen en mentale weerbaarheid zal een belangrijke rol gaan spelen. Heb je daar nog enige invloed op als trainer of zeg je ik laat ze los om half drie en dan zien we het wel!

‘Nee, je laat ze niet los, want het is de verantwoordelijkheid dat je daarmee aan de slag bent geweest in de week zelf , kijken wat er speelt in de koppies bij die gasten en van hoe kunnen wij ze daarbij steunen, maar het gaat vooral om basisafspraken en weten wat je wel kunt en wat je niet kunt.’

Winst betekent sowieso weer een jaar eredivisievoetbal. Ga je dan toch gedurende de wedstrijd met de mensen die naast je zitten op de bank - met een oortje in en naar gelang de stand op andere velden - daarop inspelen?

‘Het enige wat zou kunnen gebeuren is als Volendam en De Graafschap gelijk spelen en Roda verliest, dan hebben wij aan een punt genoeg, maar ik zie niet in waarom Roda of waarom De Graafschap en Volendam daarop zouden gaan gokken, want ze hebben er beide ook zelf niets aan. Behalve als de situatie bij Roda nog spannend wordt, maar dan pas kunnen ze zeggen dan gaan wij er niet direct uit, dus dan zouden ze erop kunnen spelen, maar dan ben ik met teveel maren bezig en daar heb ik niet zoveel trek in. Als wedstrijden naar het einde lopen, dan kun je misschien wel wat, maar ook afgelopen competitierondes zijn er wedstrijden in de laatste minuten beslist, dus je hebt geen zekerheid dat wedstrijden ook dusdanig aflopen als dat je net hebt gehoord.’

Wat voor wedstrijd verwacht jij?

‘Een wedstrijd met een vol stadion, waarin wij een twaalfde man achter ons hebben staan en waarin wij weer de tegenstander het heel lastig zullen maken. Dat hebben wij in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord laten zien hoe goed we kunnen voetballen, maar ook als je met 2-0 voorkomt bij Heerenveen, kun je natuurlijk wel wat.’

In de na- en voorbespreking kom je er ook nog op terug op de bekende laatste fase van een wedstrijd. Gaat die groep daar nog op in, dat ze er dus zelf mee komen van hoe kan dat toch steeds gebeuren of moet jij dat als trainer aangeven?

‘Nee hoor, het is een redelijk volwassen groep die ik hier aangetroffen heb, dus daar wordt openlijk over gesproken. Je ziet nu ook steeds meer, dat spelers ook durven om de verantwoording in de wedstrijd te nemen, mensen terughalen en voorheen kreeg ik als antwoord ‘ik heb het gecoacht’. Maar ik heb gezegd, het gaat ook vooral om de ‘controlecoaching’, dus als je iets zegt, zorg dan ook dat het uitgevoerd wordt. En als het niet uitgevoerd wordt, dan coach je nog een keer en daar zijn wij vervolgens mee bezig gegaan en daar zie je in dat er stappen worden gemaakt.’

Uiteraard ga je als trainer uit van winst, maar ben je toch al in je achterhoofd met je staf bezig mocht het toch nacompetitievoetbal worden, dan speel ik daar nu al op in door ook mogelijke tegenstanders in de Jupiler League te laten bekijken?

‘Sowieso is het, dat je je niet moet afsluiten voor de realiteit. Natuurlijk heb je daar absoluut een programma voor en wij spelen dan als dat zover zou komen, de eerste ronde niet en zij wel. Dus dan hebben wij nog de mogelijkheid om dat te laten bekijken en onze scouts zitten bij de wedstrijden waarvan wij kunnen verwachten, dat wij die zouden kunnen treffen, maar uiteindelijk zij wij bezig met die wedstrijd tegen Vitesse!’

Afsluitend wie zijn er zondag sowieso niet bij?

‘Richard Knopper zal het waarschijnlijk niet halen, Achmed Ammi is nog een twijfelgeval, hij heeft vandaag wel meegetraind, dus dat gaat de goede kant op en voor Robert Zwinkels komt het nog te vroeg en Chris Kum is zoals bekend geschorst.’

© Haaglanden Voetbal (TR Media)
0
Vrijdag 8 mei 2009 om 16:23 uur

leve de pers (vincent)

Aldus Blom, die daarmee aangeeft dat hiermee een verschil bestaat met een actief lidmaatschap van de NSB. Toch jammer dat het Verzetsmuseum (nota bene!) in een filmpje doodleuk meldt dat Vreken NSB-lid was, zonder enige nuance.

Ook maakt Blom duidelijk dat Vreken een licht geval was, waardoor het dus volkomen onterecht is dat ruim zestig jaar later opnieuw het beeld wordt neergezet van een fout ADO.

Zo valt ADO opnieuw van zijn voetstuk, door onjuiste conclusies op basis van rammelend bronnenonderzoek, die zich als een olievlek door de sportgeschiedenis hebben verspreid.

0
Woensdag 6 mei 2009 om 19:25 uur

rien1

Mitchel schreef:

@Rien1

klopt, en dat VVV-Venlo nog geïntreseerd is ook vind ik zelf ook maar vreemd...
Ja kijk, het is gewoon duidelijk dat VVV is nu natuurlijk weer gepromoveert naar de eredivisie, en wil graag Ammi terug halen naar Venlo. Hij heeft al 6 seizoenen daar gespeeld. Ammi komt er ook vandaan. Als hij effe de mogelijkheid heeft zit hij bij familie, en ouders in Venlo. Die mist hij hier. Mocht het fout aflopen met ADO in de eredivisie, dan kan hij zo terug naar Venlo. En voor weinig.
Daarom zeg ik nogmaals, ik wilde er eigenlijk niks over zeggen, maar alle stukjes van de puzzel passen precies. Jij zei het zelf nu ook, maar ook anderen mogen ervan denken wat ze willen.
Is gewoon mijn mening.
0
Dinsdag 5 mei 2009 om 23:03 uur

Overzicht

28/10/2008 20:00 ADO Den Haag - PSV 0-2 Bakkal scoort 90ste minuut nadat Den Haag een gelijkspel verdient had.

09/11/2008 16:30 ADO Den Haag - sc Heerenveen 0-1 86ste minuut scoort kalou na een niet echt boeiende wedstrijd.

15/11/2008 18:45 ADO Den Haag - Willem II 0-1 90+4 scoort Demouge terwijl er voor Den Haag duidelijk meer in zat.

23/11/2008 12:30 Feyenoord - ADO Den Haag 3-1 Den Haag komt na 10 minuten op voorsprong, maar geeft `t binnen vijf minuten weer uit handen. (Wat dit seizoen vaker voorkomt.)

29/11/2008 19:45 ADO Den Haag - FC Twente 1-2 Den Haag komt 76ste minuut onverdiend op gelijke hoogte, maar geeft `t weer in de slotfase en binnen vijf minuten uit handen.

17/01/2009 19:45 ADO Den Haag - Heracles 2-2 Den Haag Domineerd 75minuten lang maar krijgt in de 79ste minuut alsnog de gelijkmaker om de oren en mag van geluk spreken dat het daarna 2-2 blijft.

31/01/2009 18:45 ADO Den Haag - FC Groningen 0-1 Den Haag verdiende minimaal een gelijkspel misschien wel meer, maar krijgt in 76ste minuut alsnog een score tegen.

04/04/2009 19:45 AZ - ADO Den Haag 4-1 Den Haag komt knap op 0-1 voorsprong, maar geeft het na rust binnen een mum van tijd weg.

11/04/2009 19:45 ADO Den Haag - Sparta 1-2 Den Haag lijkt een verdiende overwinning te pakken met een 1-0 voorsprong en sparta met tien man, maar zoals altijd gaat het weer mis in de slotfase 86ste en 90+3 minuut.

19/04/2009 14:30 Willem II - ADO Den Haag 3-3 Den Haag leek op een simpele overwinning af te gaan met een 0-3 voorsprong na 70 minuten, maar na een onterechte penalty (duidelijk buiten de zestien) wist Willem 2 binnen zeven minuut terug te komen naar een gelijkspel en mocht Den Haag nog blij zijn dat het geen 4-3 werd.

26/04/2009 12:30 ADO Den Haag - Feyenoord 2-3 Na ruim een uur spelen kwam Den Haag op misschien wel een verdiende voorsprong. Ook in deze wedstrijd konden ze het niet lang vol houden twee minuten later was weer gelijk en nadat feyenoord op een voorsprong was gekomen dachten wij eindelijk in de 81ste minuut het geluk aan onze zeide te hebben, maar ook hier ging het weer eens mis en een minuut later was het alweer 2-3.

03/05/2009 14:30 sc Heerenveen - ADO Den Haag 2-2 en ja ook in de wedstrijd hadden we een 0-2 voorsprong die in de 79ste en 87ste minuut werd weggeven.

Dit zag ik ergens in een shout op HCF staan. Persoonlijk vind ik dat de wedstrijd in Utrecht er ook wel bij gekund had. Waar we echt sterk speelde tot het moment van de onterechte rode kaart.
Haagsebluf is nu online Kwalijk bericht rapporteren Bedankt gegeven Groan Met citaat reageren Op meerdere berichten reageren Snel reageren op dit bericht