Welkom in de shoutbox, gast
GroenGeelHart070
Dit laatste deel van de competitie gaat echt spannend worden en kan wekelijk van plek geruild worden. Wij gaan vrijdag uit naar Telstar en dat moeten we gewoon winnen.
Groningen ontvangt De Graafschap, Dordrecht ontvangt Eindhoven en Willem2 gaat naar Den Bosch. Zondag Roda uit in Maastricht.
Niemand gaat de punten als vanzelfsprekend en zonder kleerscheuren meer binnen halen
Groningen ontvangt De Graafschap, Dordrecht ontvangt Eindhoven en Willem2 gaat naar Den Bosch. Zondag Roda uit in Maastricht.
Niemand gaat de punten als vanzelfsprekend en zonder kleerscheuren meer binnen halen
3
|
Dinsdag 12 maart 2024 om 07:58 uur |
Mikebroekhuizen
XANDER SEVERINA NIET LANGER ONDER CONTRACT BIJ PARTIZAN:
Xander Severina, de in Rijswijk geboren voormalige speler van ADO Den Haag, is niet langer meer speler van Partizan. Het contract bij de club is donderdag ontbonden.
De reden schuilt in het feit, dat Partizan een deel van de bonussen niet heeft betaald, meldt TransferNieuws.nl.
Terug halen..?!
Transfervrij
Xander Severina, de in Rijswijk geboren voormalige speler van ADO Den Haag, is niet langer meer speler van Partizan. Het contract bij de club is donderdag ontbonden.
De reden schuilt in het feit, dat Partizan een deel van de bonussen niet heeft betaald, meldt TransferNieuws.nl.
Terug halen..?!
Transfervrij
0
|
Donderdag 22 februari 2024 om 23:59 uur |
FC Den Haag!
De Curatele Kampioen Divisie: flinke geldproblemen op het tweede niveau
Door Tom Knipping Tom Knipping
De Keuken Kampioen Divisie heeft een nogal ongezond jaar achter de rug. Slechts enkele clubs schreven zwarte cijfers. Steeds meer ploegen liggen aan het infuus bij een internationale investeringsmaatschappij.
VVV-Venlo dat bekendmaakte technisch failliet te zijn, MVV dat uitstel van betaling aanvroeg bij de gemeente, FC Den Bosch dat spoedarbitrage aanspande tegen zijn eigen aandeelhouders; de afgelopen tijd kwamen er alarmerende berichten uit de Keuken Kampioen Divisie. Geldproblemen zijn daar bepaald geen incident, zo blijkt uit een analyse van de jaarrekeningen over 2022/23, die inmiddels door vijftien van de zestien clubs zijn gepubliceerd.
De verslagen doornemende, ontstaat het beeld van een financieel slagveld. Tien clubs eindigden in de rode cijfers. Dat is best opmerkelijk, omdat een van de belangrijkste argumenten om geen degradatie naar de amateurs in te voeren juist is om gezond beleid te bevorderen. Als het valluik open zou gaan, dan zou dat leiden tot onverantwoorde financiële risico’s, zo redeneren clubdirecties vaak. Die risico’s nemen ze echter nu ook al, want de zekerheid van eeuwige deelname aan betaald voetbal leidt niet tot sluitende begrotingen. Acht clubs verloren minstens een miljoen. ADO Den Haag, de nummer twaalf van vorig seizoen, is de aanjager van de ratrace op het tweede niveau en verloor zelfs zeven miljoen euro (zie kader met uitslagen).
WINNAARS
Eerst maar even het goede nieuws belichten. Zo verraste Roda JC Kerkrade met een netto winst van 1,2 miljoen. Een uitslag die nogal detoneert met de andere Limburgse voetbalbolwerken. VVV-Venlo en MVV kwamen in de problemen, terwijl buurman Fortuna Sittard in de Eredivisie een peperdure rekening voor het beruchte Burak Yilmaz-seizoen kreeg gepresenteerd. Dat wil niet zeggen dat Roda JC nu meteen is gepromoveerd tot voorbeeldclub, want de winst was te danken aan de gemeente die een huurschuld van 2,6 miljoen kwijtschold. Had de gemeente dit niet gedaan, dan was Roda JC net zoals veel divisiegenoten diep in de min geëindigd. Aangezien de eenmalige meevaller dit seizoen weer is weggevallen, calculeren de Kerkradenaren in 2023/24 weer een verlies in.
Het zilver in het winst- en verliesklassement ging vorig seizoen naar Heracles Almelo, dat best wel een opmerkelijke prestatie neerzette. Niet alleen werd een jaar na de degradatie van 2022 direct het kampioenschap gegrepen, maar ook gebeurde dat met een keurig rendement van dik een miljoen. Dat is nogal ongebruikelijk, omdat clubs die terugvallen uit de Eredivisie altijd met een gapend gat worstelen. Vooral omdat de tv-inkomsten grotendeels verdwijnen. Vaak moet er dan ook personeel worden ontslagen. Bij Heracles gebeurde dat niet. Weliswaar was er een tekort van vier miljoen, maar dankzij de uitstekende transferzomer van 2022 wist Heracles al vrij snel dat dit helemaal goedgemaakt zou worden met verkooopwinsten op onder anderen Delano Burgzorg (FSV Mainz) en Giacomo Quagliata (Cremonese).
Verder voorkwamen ook Helmond Sport, FC Eindhoven en het gepromoveerde Almere City een strop, al is bij Almere niet te duiden in hoeverre de huishouding nou echt rendabel was. De Flevolanders spelen jaar in jaar uit quitte. Voor het zesde seizoen op rij werd een resultaat van precies nul euro gepresenteerd. In de loop der jaren ging er steeds meer geld uit om de ambities waar te kunnen maken, maar de omzet groeide steeds exact hard genoeg mee (van vier naar tien miljoen in zes jaar) om op break-even uit te komen. Dat is wel erg toevallig natuurlijk. Aangezien Almere City in tegenstelling tot andere clubs geen specifieke gegevens deelt over de herkomst van de inkomsten, valt niet te zeggen waar de voor Eerste Divisie-begrippen nogal spectaculaire omzetgroei vandaan is gekomen. Mogelijk voert eigenaar/sponsor Lesley Bamberger de inkomsten op.
VERLIEZERS
Dan door naar de rest. Wonderlijk is uiteraard de geldsmijterij bij ADO Den Haag. In 2022 werd via een speciale procedure bij de rechtbank nog afgedwongen dat schuldeisers afzagen van bijna al hun geld dat ze tegoed hadden. Alleen zo kon een faillissement worden voorkomen.
Toen de rekeningen eenmaal waren verscheurd, stond er een Amerikaanse miljardair klaar die doodleuk twintig miljoen in één seizoen uitgaf. Dat was meer dan Eredivisie-clubs zoals Sparta Rotterdam en NEC te besteden hadden. In de Eredivisie is twintig miljoen zonder Europees voetbal al niet terug te verdienen, laat staan in de Eerste Divisie. Eigenaar David Blitzer pompte in zijn debuutjaar de salarisrekening spectaculair op.
Slechts tien profclubs in Nederland hebben een duurdere loonlijst dan ADO, dat in januari Nick Marsman, Alex Schalk en Jari Vlak nog even aan de selectie toevoegde. Na de episode met de Chinezen die nooit wilden betalen, spuit het geld aan het Haags Kwartier nu opeens als fonteinen uit de grond, want ook dit seizoen dekt Blitzer weer een verwacht verlies van zes miljoen af.
Voor nogal scheve verhoudingen binnen de competitie zorgt het wel. De clubs jagen elkaar op en steeds grotere risico’s zijn nodig om op de spelersmarkt op te kunnen boksen tegen de met privaat geld opgevoerde ploegen. VVV-Venlo kon die race niet volhouden en bloedde leeg. De geldzorgen werden dermate groot dat de club op een faillissement afstevende. Halverwege 2023 was het eigen vermogen negatief en het banksaldo te laag om alle rekeningen te kunnen betalen. De Venlonaren startten daarom net als eerder ADO een procedure bij de rechtbank om een akkoord af te dwingen met de schuldeisers. Vorige week kwam de rechter met goed nieuws voor de club: een groot deel van de schuld wordt kwijtgescholden.
Zeven clubs kwamen uit op tekorten tussen één en twee miljoen euro. Dat lijkt wellicht niet zo schokkend, aangezien Paris Saint-Germain en FC Barcelona het nieuws haalden met verliezen van wel honderden miljoenen, maar dat moet uiteraard wel in het perspectief gezien worden van de economische omvang van de clubs. MVV, FC Den Bosch en FC Dordrecht verdienen maar tweeënhalf tot drieënhalf miljoen in een heel seizoen. Relatief gezien zijn hun tekorten extremer dan bij PSG en Barça.
De vraag is hoe dit royale leefpatroon de komende jaren gefinancierd gaat worden. Veel clubs hebben zich overgeleverd aan aandeelhouders en menigeen blijkt niet zo vrijgevig als Blitzer van ADO. FC Den Bosch heeft zelfs een acuut probleem omdat de Amerikaanse Pacific Media Group de betalingsafspraken niet nakomt. Van alle grote ambities – binnen een paar jaar AZ achterna – is niets terechtgekomen. In december spande FC Den Bosch spoedarbitrage aan tegen zijn eigenaar en won, maar onduidelijk is of FC Den Bosch het geld intussen ook heeft kunnen innen bij de Amerikanen.
MVV heeft tot nu toe 24 procent van de aandelen verkocht aan Dutch Soccer Holdings – ook alweer een Amerikaanse groep. Als investeerders minder dan 25 procent kopen, hoeven ze niet langs de controlecommissie in Zeist. In juli werd aangekondigd dat het fonds een meerderheidsbelang wilde nemen, maar er is nog altijd geen groen licht van de licentiecommissie, die net als bij Vitesse exact wil weten waar het geld vandaan komt en wie de uiteindelijke financier is. Dutch Soccer Holdings heeft tot nu toe ongeveer een miljoen in MVV gestoken en wil niet verder investeren zolang onzeker is of de Limburgse club kan worden overgenomen. Vandaar dat MVV vorige maand moest bedelen bij de gemeente, dat 425 duizend euro aan stadionhuur heeft uitgesteld.
FC Dordrecht heeft een Turkse investeringsgroep die eveneens is begonnen met een aandeel van minder dan 25 procent en al enige tijd probeert de volledige controle te bemachtigen. Gezien het verlies van 1,3 miljoen op een omzet van 2,5 miljoen zal het Turkse geld hard nodig zijn. De directies van MVV en FC Dordrecht leggen nu de druk neer bij de KNVB en onderstrepen het belang van snelle goedkeuring gezien hun penibele financiële situatie, maar dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Ze hebben zelf het uitgavenpatroon alvast enorm opgevoerd terwijl helemaal niet zeker is of de aandelenverkoop überhaupt wordt goedgekeurd. Gezien de eerdere blokkade van de komst van Kakhi Jordania bij FC Den Bosch en slepende procedures bij Vitesse (Common Group) en Fortuna Sittard (waar de beoogde eigenaar Principion zich uiteindelijk terugtrok) hadden ze kunnen voorzien dat de KNVB een uitverkoop van de clubaandelen niet ziet als formaliteit.
Tot slot valt op dat een handvol clubs nieuwe verliezen niet zelf kan opvangen, omdat ze een negatief eigen vermogen hebben. Halverwege 2023 hadden Roda JC, FC Den Bosch, FC Dordrecht, De Graafschap en VVV-Venlo geen buffer om op in te teren.
ROEKELOOS
De licentiecommissie heeft zijn handen vol aan de redelijk roekeloze financiële koers, want behalve alle aanvragen van investeringsfondsen die openstaan, neemt ook het aantal clubs onder KNVB-curatele toe. De bond heeft een beoordelingssysteem om casinobeleid te detecteren. Clubs kunnen maximaal veertig punten scoren en scoren ze er vijftien of minder, dan komen ze voor langere tijd onder toezicht. Momenteel geldt dat voor FC Dordrecht, FC Den Bosch, De Graafschap, MVV en VVV-Venlo. Vijf KKD-clubs scoren dus onder de norm. Vorig jaar waren dat er nog twee. Conclusie: er wordt behoorlijk gegokt in de Curatele Kampioen Divisie.
Door Tom Knipping Tom Knipping
De Keuken Kampioen Divisie heeft een nogal ongezond jaar achter de rug. Slechts enkele clubs schreven zwarte cijfers. Steeds meer ploegen liggen aan het infuus bij een internationale investeringsmaatschappij.
VVV-Venlo dat bekendmaakte technisch failliet te zijn, MVV dat uitstel van betaling aanvroeg bij de gemeente, FC Den Bosch dat spoedarbitrage aanspande tegen zijn eigen aandeelhouders; de afgelopen tijd kwamen er alarmerende berichten uit de Keuken Kampioen Divisie. Geldproblemen zijn daar bepaald geen incident, zo blijkt uit een analyse van de jaarrekeningen over 2022/23, die inmiddels door vijftien van de zestien clubs zijn gepubliceerd.
De verslagen doornemende, ontstaat het beeld van een financieel slagveld. Tien clubs eindigden in de rode cijfers. Dat is best opmerkelijk, omdat een van de belangrijkste argumenten om geen degradatie naar de amateurs in te voeren juist is om gezond beleid te bevorderen. Als het valluik open zou gaan, dan zou dat leiden tot onverantwoorde financiële risico’s, zo redeneren clubdirecties vaak. Die risico’s nemen ze echter nu ook al, want de zekerheid van eeuwige deelname aan betaald voetbal leidt niet tot sluitende begrotingen. Acht clubs verloren minstens een miljoen. ADO Den Haag, de nummer twaalf van vorig seizoen, is de aanjager van de ratrace op het tweede niveau en verloor zelfs zeven miljoen euro (zie kader met uitslagen).
WINNAARS
Eerst maar even het goede nieuws belichten. Zo verraste Roda JC Kerkrade met een netto winst van 1,2 miljoen. Een uitslag die nogal detoneert met de andere Limburgse voetbalbolwerken. VVV-Venlo en MVV kwamen in de problemen, terwijl buurman Fortuna Sittard in de Eredivisie een peperdure rekening voor het beruchte Burak Yilmaz-seizoen kreeg gepresenteerd. Dat wil niet zeggen dat Roda JC nu meteen is gepromoveerd tot voorbeeldclub, want de winst was te danken aan de gemeente die een huurschuld van 2,6 miljoen kwijtschold. Had de gemeente dit niet gedaan, dan was Roda JC net zoals veel divisiegenoten diep in de min geëindigd. Aangezien de eenmalige meevaller dit seizoen weer is weggevallen, calculeren de Kerkradenaren in 2023/24 weer een verlies in.
Het zilver in het winst- en verliesklassement ging vorig seizoen naar Heracles Almelo, dat best wel een opmerkelijke prestatie neerzette. Niet alleen werd een jaar na de degradatie van 2022 direct het kampioenschap gegrepen, maar ook gebeurde dat met een keurig rendement van dik een miljoen. Dat is nogal ongebruikelijk, omdat clubs die terugvallen uit de Eredivisie altijd met een gapend gat worstelen. Vooral omdat de tv-inkomsten grotendeels verdwijnen. Vaak moet er dan ook personeel worden ontslagen. Bij Heracles gebeurde dat niet. Weliswaar was er een tekort van vier miljoen, maar dankzij de uitstekende transferzomer van 2022 wist Heracles al vrij snel dat dit helemaal goedgemaakt zou worden met verkooopwinsten op onder anderen Delano Burgzorg (FSV Mainz) en Giacomo Quagliata (Cremonese).
Verder voorkwamen ook Helmond Sport, FC Eindhoven en het gepromoveerde Almere City een strop, al is bij Almere niet te duiden in hoeverre de huishouding nou echt rendabel was. De Flevolanders spelen jaar in jaar uit quitte. Voor het zesde seizoen op rij werd een resultaat van precies nul euro gepresenteerd. In de loop der jaren ging er steeds meer geld uit om de ambities waar te kunnen maken, maar de omzet groeide steeds exact hard genoeg mee (van vier naar tien miljoen in zes jaar) om op break-even uit te komen. Dat is wel erg toevallig natuurlijk. Aangezien Almere City in tegenstelling tot andere clubs geen specifieke gegevens deelt over de herkomst van de inkomsten, valt niet te zeggen waar de voor Eerste Divisie-begrippen nogal spectaculaire omzetgroei vandaan is gekomen. Mogelijk voert eigenaar/sponsor Lesley Bamberger de inkomsten op.
VERLIEZERS
Dan door naar de rest. Wonderlijk is uiteraard de geldsmijterij bij ADO Den Haag. In 2022 werd via een speciale procedure bij de rechtbank nog afgedwongen dat schuldeisers afzagen van bijna al hun geld dat ze tegoed hadden. Alleen zo kon een faillissement worden voorkomen.
Toen de rekeningen eenmaal waren verscheurd, stond er een Amerikaanse miljardair klaar die doodleuk twintig miljoen in één seizoen uitgaf. Dat was meer dan Eredivisie-clubs zoals Sparta Rotterdam en NEC te besteden hadden. In de Eredivisie is twintig miljoen zonder Europees voetbal al niet terug te verdienen, laat staan in de Eerste Divisie. Eigenaar David Blitzer pompte in zijn debuutjaar de salarisrekening spectaculair op.
Slechts tien profclubs in Nederland hebben een duurdere loonlijst dan ADO, dat in januari Nick Marsman, Alex Schalk en Jari Vlak nog even aan de selectie toevoegde. Na de episode met de Chinezen die nooit wilden betalen, spuit het geld aan het Haags Kwartier nu opeens als fonteinen uit de grond, want ook dit seizoen dekt Blitzer weer een verwacht verlies van zes miljoen af.
Voor nogal scheve verhoudingen binnen de competitie zorgt het wel. De clubs jagen elkaar op en steeds grotere risico’s zijn nodig om op de spelersmarkt op te kunnen boksen tegen de met privaat geld opgevoerde ploegen. VVV-Venlo kon die race niet volhouden en bloedde leeg. De geldzorgen werden dermate groot dat de club op een faillissement afstevende. Halverwege 2023 was het eigen vermogen negatief en het banksaldo te laag om alle rekeningen te kunnen betalen. De Venlonaren startten daarom net als eerder ADO een procedure bij de rechtbank om een akkoord af te dwingen met de schuldeisers. Vorige week kwam de rechter met goed nieuws voor de club: een groot deel van de schuld wordt kwijtgescholden.
Zeven clubs kwamen uit op tekorten tussen één en twee miljoen euro. Dat lijkt wellicht niet zo schokkend, aangezien Paris Saint-Germain en FC Barcelona het nieuws haalden met verliezen van wel honderden miljoenen, maar dat moet uiteraard wel in het perspectief gezien worden van de economische omvang van de clubs. MVV, FC Den Bosch en FC Dordrecht verdienen maar tweeënhalf tot drieënhalf miljoen in een heel seizoen. Relatief gezien zijn hun tekorten extremer dan bij PSG en Barça.
De vraag is hoe dit royale leefpatroon de komende jaren gefinancierd gaat worden. Veel clubs hebben zich overgeleverd aan aandeelhouders en menigeen blijkt niet zo vrijgevig als Blitzer van ADO. FC Den Bosch heeft zelfs een acuut probleem omdat de Amerikaanse Pacific Media Group de betalingsafspraken niet nakomt. Van alle grote ambities – binnen een paar jaar AZ achterna – is niets terechtgekomen. In december spande FC Den Bosch spoedarbitrage aan tegen zijn eigenaar en won, maar onduidelijk is of FC Den Bosch het geld intussen ook heeft kunnen innen bij de Amerikanen.
MVV heeft tot nu toe 24 procent van de aandelen verkocht aan Dutch Soccer Holdings – ook alweer een Amerikaanse groep. Als investeerders minder dan 25 procent kopen, hoeven ze niet langs de controlecommissie in Zeist. In juli werd aangekondigd dat het fonds een meerderheidsbelang wilde nemen, maar er is nog altijd geen groen licht van de licentiecommissie, die net als bij Vitesse exact wil weten waar het geld vandaan komt en wie de uiteindelijke financier is. Dutch Soccer Holdings heeft tot nu toe ongeveer een miljoen in MVV gestoken en wil niet verder investeren zolang onzeker is of de Limburgse club kan worden overgenomen. Vandaar dat MVV vorige maand moest bedelen bij de gemeente, dat 425 duizend euro aan stadionhuur heeft uitgesteld.
FC Dordrecht heeft een Turkse investeringsgroep die eveneens is begonnen met een aandeel van minder dan 25 procent en al enige tijd probeert de volledige controle te bemachtigen. Gezien het verlies van 1,3 miljoen op een omzet van 2,5 miljoen zal het Turkse geld hard nodig zijn. De directies van MVV en FC Dordrecht leggen nu de druk neer bij de KNVB en onderstrepen het belang van snelle goedkeuring gezien hun penibele financiële situatie, maar dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Ze hebben zelf het uitgavenpatroon alvast enorm opgevoerd terwijl helemaal niet zeker is of de aandelenverkoop überhaupt wordt goedgekeurd. Gezien de eerdere blokkade van de komst van Kakhi Jordania bij FC Den Bosch en slepende procedures bij Vitesse (Common Group) en Fortuna Sittard (waar de beoogde eigenaar Principion zich uiteindelijk terugtrok) hadden ze kunnen voorzien dat de KNVB een uitverkoop van de clubaandelen niet ziet als formaliteit.
Tot slot valt op dat een handvol clubs nieuwe verliezen niet zelf kan opvangen, omdat ze een negatief eigen vermogen hebben. Halverwege 2023 hadden Roda JC, FC Den Bosch, FC Dordrecht, De Graafschap en VVV-Venlo geen buffer om op in te teren.
ROEKELOOS
De licentiecommissie heeft zijn handen vol aan de redelijk roekeloze financiële koers, want behalve alle aanvragen van investeringsfondsen die openstaan, neemt ook het aantal clubs onder KNVB-curatele toe. De bond heeft een beoordelingssysteem om casinobeleid te detecteren. Clubs kunnen maximaal veertig punten scoren en scoren ze er vijftien of minder, dan komen ze voor langere tijd onder toezicht. Momenteel geldt dat voor FC Dordrecht, FC Den Bosch, De Graafschap, MVV en VVV-Venlo. Vijf KKD-clubs scoren dus onder de norm. Vorig jaar waren dat er nog twee. Conclusie: er wordt behoorlijk gegokt in de Curatele Kampioen Divisie.
1
|
Donderdag 8 februari 2024 om 12:36 uur |
Aad
Edwin Post schreef:
Dat NEC heeft een prima beleid als het gaat om transfers dat was in de kkd ook al zo. Als je dan naar Utrecht kijkt miljoenen aan transfer inkomsten maar wel 13 e staan het lijkt er op dat van Seumeren nog iets terug probeert te halen van die bodemloze put die al jaren roepen dat ze de top 3 gaan bedreigen maar dat is gewoon een lachwekkend gaat nooit gebeuren met dit wanbeleid. Maar veel belangrijker is natuurlijk onze eigen club en ik word toch wel een beetje bang over de transfersom van Vlak en de daaraan gekoppelde miljoenen tekorten van het lopende seizoen. Het is te hopen dat Bolt hiermee akkoord gaat anders hebben we aan het eind van het seizoen een groot probleem zeker als we ook nog eens niet promoveren.
Dat NEC heeft een prima beleid als het gaat om transfers dat was in de kkd ook al zo. Als je dan naar Utrecht kijkt miljoenen aan transfer inkomsten maar wel 13 e staan het lijkt er op dat van Seumeren nog iets terug probeert te halen van die bodemloze put die al jaren roepen dat ze de top 3 gaan bedreigen maar dat is gewoon een lachwekkend gaat nooit gebeuren met dit wanbeleid. Maar veel belangrijker is natuurlijk onze eigen club en ik word toch wel een beetje bang over de transfersom van Vlak en de daaraan gekoppelde miljoenen tekorten van het lopende seizoen. Het is te hopen dat Bolt hiermee akkoord gaat anders hebben we aan het eind van het seizoen een groot probleem zeker als we ook nog eens niet promoveren.
Een resultaat, zijnde een tekort van x euro, is het resultaat van inkomsten minus uitgaven (o.a. personeelskosten) minus bedragen voor afschrijvingen en voorzieningen. Inkomsten en uitgaven voor kosten hebben invloed op de lquiditeit (de tegoeden of tekorten bij banken). Wordt er van die liquiditeit geld uitgegeven aan transfersommen dan wordt dat niet (volledig) in de kosten geboekt maar op de balans geactiveerd en in delen, soms minus een verwachte restwaarde en meestal gedurende de contractduur in de kosten opgenomen.
In het geval van Bolt hebben zij middels een agiostorting (extra geld boven de eigenlijke waarde van aandelen) de liquiditeit van ADO sterk verbeterd. Een flink deel ervan is gebruikt om extra kosten te betalen maar er zal vast nog geld staan waarmee een transfer betaald kan worden zonder dat daar andere te betalen kosten mee in de klem komen. Dus de transfersom komt niet geheel als kosten in de boeken maar slechts voor het afschrijvingsbedrag. Dat zal gezien het al verlopen half jaar bij een transfersom van 500.000 euro en een contractduur van 2,5 jaar zo'n ton bedragen.
Uit interviews is gebleken dat er een zeer nauw contact is tussen Bolt en ADO (Matthijsen) dus ik kan mij niet voorstellen dat de huidige belangstelling voor Vlak zonder medeweten en toestemming van Bolt plaatsvindt. En Bolt zal dan heus niet over 1 nacht ijs gaan. Ik denk dat als ADO met Vlak erbij niet promoveert hij eind van dit seizoen al naar een andere Bolt-club verhuist tegen de restwaarde op de balans. Geen centje pijn dus waant als ADO wèl promoveert is de investering voor Vlak gelijk weer terugverdiend.
In het geval van Bolt hebben zij middels een agiostorting (extra geld boven de eigenlijke waarde van aandelen) de liquiditeit van ADO sterk verbeterd. Een flink deel ervan is gebruikt om extra kosten te betalen maar er zal vast nog geld staan waarmee een transfer betaald kan worden zonder dat daar andere te betalen kosten mee in de klem komen. Dus de transfersom komt niet geheel als kosten in de boeken maar slechts voor het afschrijvingsbedrag. Dat zal gezien het al verlopen half jaar bij een transfersom van 500.000 euro en een contractduur van 2,5 jaar zo'n ton bedragen.
Uit interviews is gebleken dat er een zeer nauw contact is tussen Bolt en ADO (Matthijsen) dus ik kan mij niet voorstellen dat de huidige belangstelling voor Vlak zonder medeweten en toestemming van Bolt plaatsvindt. En Bolt zal dan heus niet over 1 nacht ijs gaan. Ik denk dat als ADO met Vlak erbij niet promoveert hij eind van dit seizoen al naar een andere Bolt-club verhuist tegen de restwaarde op de balans. Geen centje pijn dus waant als ADO wèl promoveert is de investering voor Vlak gelijk weer terugverdiend.
1
|
Donderdag 1 februari 2024 om 10:37 uur |
Aad
Lellow schreef:
Bij ons heeft eigen jeugd juist veel krediet in tegenstelling tot ervaren spelers die met een verwachtingspatroon komen en het niet waarmaken.
Dat lijstje is eindeloos.
De strategie is nu promoveren met veel ervaring in je team en die ervaring kost geld, veel geld.
De jeugdopleiding is de levensader van veel clubs .Waar clubs zoals Sparta,Willem2, Zwolle spelers verkopen voor enkele miljoenen komen wij er altijd met een fooi vanaf.
Wij zitten in een vicieuze cirkel maar gelukkig vinden wij altijd weer een dwaas die de tekorten dekt zowel vanuit Oosten of Westen.
Bij ons heeft eigen jeugd juist veel krediet in tegenstelling tot ervaren spelers die met een verwachtingspatroon komen en het niet waarmaken.
Dat lijstje is eindeloos.
De strategie is nu promoveren met veel ervaring in je team en die ervaring kost geld, veel geld.
De jeugdopleiding is de levensader van veel clubs .Waar clubs zoals Sparta,Willem2, Zwolle spelers verkopen voor enkele miljoenen komen wij er altijd met een fooi vanaf.
Wij zitten in een vicieuze cirkel maar gelukkig vinden wij altijd weer een dwaas die de tekorten dekt zowel vanuit Oosten of Westen.
Mag ik herinneren aan een hele rits spelers die altijd en eeuwig werden (worden) bekritiseerd door een flink deel van de supporters:
Amofa, Asante, Chery, Besuijen, van Ewijk, Bakker, Becker, etc.
Pas als ze weg zijn worden ze ineens gewaardeerd en de leiding van de club bekritiseerd omdat ze niets of te weinig voor de speler hebben gevangen. Maar zo'n speler heeft die kritiek ook gehoord en is blij dat hij weg is.
We zouden als supporter toch echt eens coulanter met jeugdspelers moeten omgaan. Gaan ze vanzelf beter van spelen en eventueel ook meer opbrengen.
Amofa, Asante, Chery, Besuijen, van Ewijk, Bakker, Becker, etc.
Pas als ze weg zijn worden ze ineens gewaardeerd en de leiding van de club bekritiseerd omdat ze niets of te weinig voor de speler hebben gevangen. Maar zo'n speler heeft die kritiek ook gehoord en is blij dat hij weg is.
We zouden als supporter toch echt eens coulanter met jeugdspelers moeten omgaan. Gaan ze vanzelf beter van spelen en eventueel ook meer opbrengen.
5
|
Maandag 29 januari 2024 om 10:58 uur |
FC Den Haag!
Superfan schreef:
Ik denk wel dat ze een deel terug zouden willen zien maar er zijn natuurlijk meer redenen om te investeren in een sportclub. Als ze alleen maar op geld uit zouden zijn zou je met al die miljoenen op honderd manieren je geld kunnen laten groeien.
Ik denk wel dat ze een deel terug zouden willen zien maar er zijn natuurlijk meer redenen om te investeren in een sportclub. Als ze alleen maar op geld uit zouden zijn zou je met al die miljoenen op honderd manieren je geld kunnen laten groeien.
We moeten ook niet vergeten dat Bolt de aandelen voor (ik dacht zo 1,5 miljoen) in bezit hebben gekregen. Als het lukt om over een paar jaar een stabiele eredivisie club te zijn kunnen de aandelen voor een mooi bedrag worden verkocht. Dekt wellicht niet de volledige investeringen die ze nu doen, maar dan wel een groot deel.
2
|
Zaterdag 20 januari 2024 om 09:18 uur |
Superfan
Kees schreef:
Complete waanzin. En velen gaan er aan voorbij dat Bolt, op termijn, hun investering terug wil zien. Begrijpelijk maar wat blijft er dan van de club over?
Een uitgeknepen ooievaar soms???
Complete waanzin. En velen gaan er aan voorbij dat Bolt, op termijn, hun investering terug wil zien. Begrijpelijk maar wat blijft er dan van de club over?
Een uitgeknepen ooievaar soms???
Ik denk wel dat ze een deel terug zouden willen zien maar er zijn natuurlijk meer redenen om te investeren in een sportclub. Als ze alleen maar op geld uit zouden zijn zou je met al die miljoenen op honderd manieren je geld kunnen laten groeien.
1
|
Zaterdag 20 januari 2024 om 08:53 uur |
Advertentie
DHFC070
Allereerst mogen we Bolt op onze blote voetjes bedanken dus bij deze!
Er is altijd het risico op blessures van spelers. Daarom hebben we een groot deel van ons spelersbudget verzekerd. Dat wil zeggen dat als een speler, die een groot deel van het spelersbudget vertegenwoordigd, langdurig geblesseerd raakt, dat we dit vergoed krijgen en opnieuw kunnen inzetten voor een andere speler om dit gat op te vangen.
Wat is langdurig? Zou het salaris van een Ché de afgelopen maanden door de verzekering zijn betaald? Wentges betalen ze dus niks voor dit seizoen. Ben wel benieuwd wat die verzekering kost en of je er onderaan de streep voordeel uit behaald financieel gezien.
Verder 4! miljoen meer uitgegeven aan personeelskosten.
Onderaan de streep blijven wij gewoon een hele kleine club in de marge van het betaalde voetbal met een te grote huishouding en veel te duur stadion.
Er is altijd het risico op blessures van spelers. Daarom hebben we een groot deel van ons spelersbudget verzekerd. Dat wil zeggen dat als een speler, die een groot deel van het spelersbudget vertegenwoordigd, langdurig geblesseerd raakt, dat we dit vergoed krijgen en opnieuw kunnen inzetten voor een andere speler om dit gat op te vangen.
Wat is langdurig? Zou het salaris van een Ché de afgelopen maanden door de verzekering zijn betaald? Wentges betalen ze dus niks voor dit seizoen. Ben wel benieuwd wat die verzekering kost en of je er onderaan de streep voordeel uit behaald financieel gezien.
Verder 4! miljoen meer uitgegeven aan personeelskosten.
Onderaan de streep blijven wij gewoon een hele kleine club in de marge van het betaalde voetbal met een te grote huishouding en veel te duur stadion.
3
|
Vrijdag 19 januari 2024 om 16:23 uur |
Eeuwig Den Haag
GroenGeelHart070 schreef:
Waarom 35k dan? Beter dan niks, maar snap ik even niet.
Fc Groningen heeft trouwens uitstel van de wedstrijd a.s. vrijdag uit bij Emmen aangevraagd. Van de hele selectie zijn er nog maar 6 fit, de rest vermoedelijk besmet met het Norovirus. Ben benieuwd wat de KNVB beslist. Kan me nog herinneren dat wij gewoon moesten spelen toen veel basisspelers vanwege Covid thuis zaten
Waarom 35k dan? Beter dan niks, maar snap ik even niet.
Fc Groningen heeft trouwens uitstel van de wedstrijd a.s. vrijdag uit bij Emmen aangevraagd. Van de hele selectie zijn er nog maar 6 fit, de rest vermoedelijk besmet met het Norovirus. Ben benieuwd wat de KNVB beslist. Kan me nog herinneren dat wij gewoon moesten spelen toen veel basisspelers vanwege Covid thuis zaten
Percentage van de transfersom, solidariteitsbijdrage op basis van aantal jaren dat een speler tussen zijn 12-22ste gespeeld heeft. Elk jaar is een deel van dat percentage, wij krijgen volgensmij 2 jaren.
1
|
Woensdag 17 januari 2024 om 21:27 uur |
Aad
Bleek schreef:
Zullen we hem dan maar lozen? Witte zakdoekjes en zo? Hangen we daarna alle foto's op van de vorige trainers van de afgelopen jaren en vragen Raymond van Barneveld geblindoekt een dart te gooien. Maakt niet uit wie die raakt want ze waren allemaal een stuk beter.
Hypocriete Aadje
Zullen we hem dan maar lozen? Witte zakdoekjes en zo? Hangen we daarna alle foto's op van de vorige trainers van de afgelopen jaren en vragen Raymond van Barneveld geblindoekt een dart te gooien. Maakt niet uit wie die raakt want ze waren allemaal een stuk beter.
Hypocriete Aadje
Waarom dat laatste?
Ik begrijp de reacties op mijn shouts van gisteravond en jullie hebben groot gelijk: natuurlijk is Kalesic geen slechte trainer voor ons.
Echter, ik zal nooit begrijpen waarom je in een bekerwedstrijd in eerste instantie spelers ga opstellen die je normaal geen basisplaats waardig vindt. En speciaal dit seizoen niet. Kijk eens wat er al aan eredivisieclubs is gesneuveld. En van de nummers 1 t/m 3 (PSV, Feyenoord, Twente) gaan er op zeker nog 2 afvallen. Alle kans dat je met een gunstige loting straks een bekerfinale kan spelen en als dat tegen PSV is speel je volgend jaar Europees voetbal ook al verlies je de finale.
En gezien de reactie van Veerman ben ik niet de enige die er zo over denkt.
Maar nogmaals mijn excuses aan Kalesic. Maar nooit meer maling hebben aan de bekercompetitie, je spelers en een flink deel van je supporters.
Ik begrijp de reacties op mijn shouts van gisteravond en jullie hebben groot gelijk: natuurlijk is Kalesic geen slechte trainer voor ons.
Echter, ik zal nooit begrijpen waarom je in een bekerwedstrijd in eerste instantie spelers ga opstellen die je normaal geen basisplaats waardig vindt. En speciaal dit seizoen niet. Kijk eens wat er al aan eredivisieclubs is gesneuveld. En van de nummers 1 t/m 3 (PSV, Feyenoord, Twente) gaan er op zeker nog 2 afvallen. Alle kans dat je met een gunstige loting straks een bekerfinale kan spelen en als dat tegen PSV is speel je volgend jaar Europees voetbal ook al verlies je de finale.
En gezien de reactie van Veerman ben ik niet de enige die er zo over denkt.
Maar nogmaals mijn excuses aan Kalesic. Maar nooit meer maling hebben aan de bekercompetitie, je spelers en een flink deel van je supporters.
8
|
Woensdag 17 januari 2024 om 10:22 uur |
Nu online
Franky, Steef070, Ado Vakkie S en 52 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Excelsior | 14 | - | 29 |
2 | Helmond Sp. | 14 | - | 27 |
3 | Graafschap | 14 | - | 26 |
4 | FC Volendam | 14 | - | 26 |
5 | Den Bosch + | 14 | - | 25 |
6 | FC Dordrecht | 14 | - | 25 |
7 | FC Emmen | 14 | - | 24 |
8 | SC Cambuur | 14 | - | 22 |
9 | Telstar | 15 | - | 22 |
10 | ADO Den Haag | 14 | - | 21 |
11 | Roda JC | 14 | - | 20 |
12 | Jong AZ | 14 | - | 17 |
13 | TOP Oss | 14 | - | 16 |
14 | FC Eindhoven | 15 | - | 16 |
15 | Jong PSV | 14 | - | 14 |
16 | MVV Maastr. | 15 | - | 13 |
17 | Jong Ajax | 14 | - | 12 |
18 | VVV-Venlo | 15 | - | 11 |
19 | Jong Utrecht | 14 | - | 8 |
20 | Vitesse -6 | 14 | - | 6 |