Welkom in de shoutbox, gast
rd..
schreef:
De Rangers ontsloegen "Gio" vanwege een 2e plaats(!!!) in Schotland en faalwerk in de champions league. Maar bij ons kan je rustig doorgaan met de totale afbraak. Zijn ze al weg ????
De Rangers ontsloegen "Gio" vanwege een 2e plaats(!!!) in Schotland en faalwerk in de champions league. Maar bij ons kan je rustig doorgaan met de totale afbraak. Zijn ze al weg ????
Vorig jaar nog finale Europa League. Ach ja. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Maar de Unionistjes kunnen niet zo goed met hun verlies omgaan... Nare club. Nare sfeer.
On the other hand: verliezen van St. Johnstone en gelijk tegen St. Mirren en Livingston is niet al te best. Alle wedstrijden CL verloren. Verder veel krappe overwinningen.
Hij is van harte welkom in DEN HAAG! Effe geld inzamelen dan.
On the other hand: verliezen van St. Johnstone en gelijk tegen St. Mirren en Livingston is niet al te best. Alle wedstrijden CL verloren. Verder veel krappe overwinningen.
Hij is van harte welkom in DEN HAAG! Effe geld inzamelen dan.
0
|
Dinsdag 22 november 2022 om 11:52 uur |
Edwin Post
Kuijt komt uit een redelijk net dorp waarin hard werken normaal is daarom heeft hij ondanks zijn wat mindere talent het optimale gehaald uit zijn carrière. Maar het lukt hem maar niet om dit over te brengen op de groep en dus sta je nu onderaan in de KKD. Ook het slechte aankoop beleid maakt dit nog moeilijker voor een beginnende Kuijt. Helaas heeft de club geen geld om Kuijt, de spelers, en de supporters uit hun lijden te verlossen. Wat ook opvalt is dat er uiteindelijk zeer weinig uit de eigen jeugd kan aansluiten bij het eerste elftal. Er doen er regelmatig een aantal mee maar het is allemaal zeer matig. Daarom moet je stoppen met nog veel geld in je jeugd opleiding te steken alle uitzonderlijke talenten zijn toch allang weg voor hun 18e en zullen nooit in het eerste voetballen. Beter zal het zijn om te investeren in scouts die in elk hoekje van Europa komen zodat je dan ook je nieuwe spelers gelijk kan inzetten. NEC is een mooi voorbeeld hoe een goede scouting werkt en dan ook nog eens eigenaar die wil investeren. Dat is wat er bij ons ook moet gebeuren als die Amerikaan de benen heeft genomen en er een serieuze eigenaar komt zoals bijvoorbeeld Vanad.
0
|
Zondag 6 november 2022 om 13:53 uur |
Eeuwig Den Haag
MichelAdamsMatje schreef:
Welke voorbeelden kennen we van trainers die na zo'n baggerstart het in de tweede helft van het seizoen het nog op de rit kregen?
Kuijt heeft vanaf begin af aan aangetoond geen klik met de groep te hebben en onvoldoende tactisch inzicht te hebben. Dit is toch gewoon einde verhaal; kwestie van tijd totdat Beristain, Reijntjes en/of Janmaat het durft de stekker uit project-Ku(y)t te trekken.
Ik denk dan: lullig voor Dirk, maar verlos de groep en ons supporters asap uit ons lijden zodat we zo snel nog mogelijk kunnen proberen te redden wat er dit seizoen nog te redden valt.
Welke voorbeelden kennen we van trainers die na zo'n baggerstart het in de tweede helft van het seizoen het nog op de rit kregen?
Kuijt heeft vanaf begin af aan aangetoond geen klik met de groep te hebben en onvoldoende tactisch inzicht te hebben. Dit is toch gewoon einde verhaal; kwestie van tijd totdat Beristain, Reijntjes en/of Janmaat het durft de stekker uit project-Ku(y)t te trekken.
Ik denk dan: lullig voor Dirk, maar verlos de groep en ons supporters asap uit ons lijden zodat we zo snel nog mogelijk kunnen proberen te redden wat er dit seizoen nog te redden valt.
Alfons Groenendijk, van laatste naar nog bijna play offs europa
0
|
Zaterdag 5 november 2022 om 02:41 uur |
HCF - Fb
Hcf Haguecityfirm
Het verhaal gaat verder, zojuist krijgen we dit stuk van iemand:
Gerard Cox maakte ooit een Ajax-lied waarvan de tekst inmiddels ook volledig op ADO van toepassing is:
Heel onverwacht na te zijn uitgegleden,
Is ADO zacht en kalm overleden.
We zagen het al weken hoe-ie zakte,
En tekenen gaf van verregaande zwakte
Zingen wij nu iets teders, zachts en zoets
Van de doden niets dan goeds.
Natuurlijk. ADO is nog niet echt dood. Maar veel scheelt het niet. En het rare is: niemand schijnt het ook maar iets te kunnen schelen.
En dát terwijl het nog maar een half jaar geleden is dat heel Den Haag in de ban was van de prestaties van de geel-groene ADO helden, die op het punt stonden om na een jaar weer terug te keren in de eredivisie. In plaats van een feestdag, liep de 28ste mei voor ADO uit op een totale ramp. Door een combinatie van overmoed, domheid en gebrek aan historische kennis, zette de ADO-leiding voor de wedstrijd tegen Excelsior de poorten open voor het gespuis dat redelijk succesvol jarenlang buiten de poorten was gehouden. Het resultaat was de grootste voetbalrel in decennia waarbij ADO betrokken was. De betrekkelijk goede naam die de club sinds het begin van de 21ste eeuw had opgebouwd, was in één klap vernietigd.
Natuurlijk zou het zo sullig mislopen van de promotie en de daarop volgende totaal onnodige voetbalrel reden moeten zijn, om te komen tot een actieplan en het houden van een grote schoonmaak binnen de organisatie die - naast de rellende fans natuurlijk – toch vooral verantwoordelijk was van de gang van zaken.
Het gebeurde niet. ADO’s nieuwe eigenaar hield zich muisstil en ook de nieuwe Raad van Commissarissen meldde zich niet. Die stilte bleek structureel. Falen op sportief en organisatorisch gebied bij ADO is sindsdien bij ADO eerder regel dan uitzondering. Redelijk goede spelers in de selectie werden afgelopen zomer vervangen door kwalitatief veel slechtere voetballers, het bezoeken van thuis en uitwedstrijden wordt structureel bemoeilijkt, het aanschaffen van seizoenkaarten is bijkans onmogelijk en voor de selectie staat ADO’s minst capabele trainer sinds de tijden van Stanley Brard.
Je zou haast zeggen dat het redenen te over zijn om de verantwoordelijken met een grote rotschop de laan uit te sturen. Het zou bij iedere club gebeuren. Van de top tot de Premier League tot de degradatiezone van de Italiaanse Serie D. Alleen bij ADO bleef het dood stil. Toeval? Natuurlijk niet!
Wie wil begrijpen wat er bij ADO aan de hand is, moet dringend een artikel lezen dat op 14 oktober verscheen in Sports Business Journal. Het artikel beschrijft de avonturen van een groepje Amerikaanse zakenvrienden die een flink aantal miljarden dollars gaan investeren in een mobiele ticket-verkoop app, Gametime genaamd. Twee namen van het vriendengroepje vallen daarbij speciaal op: ADO-eigenaar David Blitzer en Casey Wasserman, de eigenaar en CEO van de Wasserman Media Group.
Opeens wordt zo veel duidelijk. Blitzer en Wasserman zijn zakenvrienden. En waar kennen we in Den Haag de naam Wasserman ook al weer van? Natuurlijk, het is de naam van het bedrijf waarvan spelersmakelaar Rob Jansen de European Vice president is. Met de fraaie titel “Managing Executive, Global Football”. Dé Rob Jansen dus die eind vorig jaar, samen met John van Ringelenstein, een poging deed om de aandelen van ADO in handen te krijgen maar daarin faalde omdat hij op het laatste moment in de steek werd gelaten door een aantal mede investeerders. En ook dé Rob Jansen die sindsdien Dirk Kuyt en Daryl Janmaat in leidende functies binnen ADO katapulteerde en daardoor (mede) verantwoordelijk werd voor het gevoerde sportieve beleid.
Er is niet veel fantasie voor nodig om te reconstrueren hoe het afgelopen voorjaar moet zijn gegaan, toen Blitzer plotseling met de aandelen van ADO zat opgescheept. Dat was natuurlijk nooit de bedoeling geweest van de Amerikaan die voor dit soort transacties juist het aandelen-vehikel Globalon had opgetuigd; een consortium met een tiental medeaandeelhouders en met dochtermaatschappijen in tal van belastingparadijzen. Al snel nadat op 4 november 2021 Globalon op het allerlaatste moment als de ‘nieuwe eigenaar’ van ADO naar voren werd geschoven, was het bij insiders al duidelijk dat Globalon nóóit toe stemming zou krijgen van de licentiecommissie van de KNVB om de nieuwe grootaandeelhouder te worden.
Tot wanhoop van de voetbalbond en van andere betrokkenen weigerden zowel de ADO-directie als ook het bestuur van moeder-club HSV ADO af te stappen van de doodlopende weg die Globalon was geworden. De reden laat zich raden: Globalon was de enige van alle overnamepartijen die had laten weten niet direct afscheid te nemen van zowel directie als ook de HSV ADO als aandeelhouder.
Pas enkele dagen voordat er door een faillissement een definitief einde zou zijn gekomen aan betaald voetbal in Den Haag, werd de club gered door sportrecht advocaat Dolf Segaar die contact zocht met Blitzer in America en hem vroeg of hij persoonlijk financieel garant wilde staan voor de anderhalf miljoen die volgens het WHOA akkoord eind februari 2022 op tafel moest komen. Kort erop werd Rob Jansen via Blitzer-vriend Casey Wasserman de eerste – maar niet de enige - huismakelaar van ADO Den Haag.
Omdat het klantenbestand van Wasserman Nederland vooral bestaat uit sporters die hun loopbaan al achter de rug hebben (Denzel Hall is illustere is daarop een uitzondering) moest door de over geen enkel voetbal-netwerk beschikkende ADO-leiding een tweede huismakelaar worden ingeschakeld. Het werd Key United, het bedrijf van oud-ADO-lid Frank Schouten dat – o.m. via ‘player consultant’ Wesley Verhoek – al veel tentakels binnen ADO Den Haag had.
Omdat spelersmakelaars als Wasserman en Key United nu eenmaal altijd het belang van hun client-spelers voorop stellen boven het club (lees ADO-) belang, kon het gebeuren dat afgelopen zomer spelers die niet tot de Key United-groep behoorden werden vervangen door (veel minder getalenteerde) Key United-spelers als Max de Waal en Jordy Wehrmann.
Het gevolg voor ADO was een ongekende kapitaal vernietiging. Zo moest Jamal Amofa – die dolgraag wilde blijven - transfervrij vertrekken naar Go Ahead, schittert Jonathan Mulder in de verdediging van Telstar, produceerde Samy Bourard al een paar doelpunten in Israël, stond Youri Schoonderwald al in twee eredivisie wedstrijden in het doel van Sparta, voetbalt Sem Steijn bij FC Twente en is de talentvolle Benjamin Reemst een vaste kracht op het middenveld bij FC Dordrecht. De opbrengst voor ADO: NUL EURO!
Ook NUL EURO voor ADO was de opbrengst van het vertrek van een aantal Key United-spelers die vorig jaar voor ADO speelden maar nu uitblinker zijn bij andere clubs. Voorbeelden: Hervé Matthys (Beerschot) en Evan Rottier (Eindhoven).
Vanzelfsprekend zorgen de bemoeienissen van Wasserman en Key United voor een forse tweespalt binnen de ADO selectie. Zeker omdat de brutaliteit van Key geen grenzen lijkt te kennen en bij veel spelers de indruk bestaat dat de ADO-leiding samen met Key onder een hoedje speelt. Zo werd Key’s CEO Guido Albers onlangs na afloop van een wedstrijd door ADO-directeur Edwin Reijntjes de kleedkamer binnen geleid. In de voetbalwereld een absolute no-go. Behalve bij ADO blijkbaar.
Nu zou je denken dat Ignacio Beristain, de Adidas-schoenenverkoper die namens Bolt de zaken in Den Haag in de gaten moet houden, de ADO-directie strak controleert. Zeker omdat het begrotingstekort op dit moment al € 1,6 miljoen bedraagt, ster-aanvaller Thomas Verheydt liever vandaag vertrekt dan morgen en Reijntjes de opdracht om Kuyt te ontslaan voortdurend negeert.
Intern heeft de ADO-directeur gezegd dat Kuyt niet ontslaan kan worden omdat hij – via Rob Jansen en bij gebrek aan eigen voetbal-kennis – intern te veel macht heeft gekregen. Zo behoren de clubarts, de performance-trainer, een assistent-trainer alsmede een aantal spelers allemaal tot het ‘kamp Kuyt’ behoren. Een voortijdig ontslag zou ADO zeker een extra € 500.000 aan afkoop sommen kosten; nog afgezien van de salarissen van hun opvolgers.
En toegegeven: Beristain heeft het inderdaad geprobeerd. Maar bij gebrek aan echte macht was ook hij machteloos.
Inmiddels zijn er tal van aanwijzingen dat ADO-eigenaar David Blitzer klaar lijkt om – onder het motto liever korte pijn dan lange pijn – een einde te maken aan mislukte voetbal-projecten als ADO Den Haag en het Portugese Estoril.
Zo heeft Beristain, die zo langzamerhand moe zal zijn geworden van zijn voortdurende ruzies met Reijntjes die hij ook in het openbaar verregaande incompetentie verwijt, zich al weken niet meer bij ADO laten zien en houdt zich onbereikbaar voor de ADO-leiding.
Ook de focus van de Amerikaanse eigenaar is verlegd. Globalon heeft inmiddels een Engelse naam gekregen en heet voortaan Global Football Holdings. Ook heeft het bedrijf inmiddels in de persoon van Scott McLaughlan een echte voetbalman aan het roer. De 56-jarige heeft een decennia lange ervaring als scout bij Fulham (hij was daar een half jaar assistent van Martin Jol) en Chelsea en zal Blitzer overtuigd hebben van het feit dat – wil Global Football ooit echt geld verdienen – het bedrijf een niveautje hoger moet gaan kijken en zich niet langer moet bezig houden met gepruts in Nederland, Portugal en Spanje (AD Alcorcón, een Blitzer club die afgelopen zomer degradeerde naar het derde niveau). In plaats daarvan zal Global zich moet gaan richten op clubs die daadwerkelijk een kans maken op deelname aan de Europa League.
Geen wonder dan ook dat McLaughlan zich al een aantal weken in Denemarken verblijft waar hij namens Blitzer onderhandelt over de aankoop van een pakket aandelen in de 11-voudige Deense landskampioen Brøndby IF.
In het Bingoal Stadion loopt Reijntjes inmiddels rond als een aangeschoten stuk wild. Een aantal maanden geleden had de Amerikaanse eigenaar nog het plan om hem te ontslaan; inmiddels lijkt de tactiek om de incapabele Reijntjes maar in zijn sop te laten gaarkoken.
Reijntjes zal zich inmiddels realiseren dat de nieuwe en door hem veroorzaakte verliezen niet vanuit de VS zullen worden aangevuld. De goedmoedigheid van UVS zullen de Amerikanen niet hebben.
Om de aandacht af te leiden zoekt de ADO-directeur voortdurend ruzie met een aanval niet aan ADO verbonden spelersmakelaars (bijvoorbeeld Verheydt’s agent Danny Ris) en met ADO’s eigen fans die – als het aan de directeur ligt – maar mondjesmaat naar wedstrijden mogen gaan. Een beetje onder het motto: het spel van ADO is zo slecht; dat kan alleen maar tot problemen leiden.
Een deel van de ADO-aanhang weigert het nieuwe clubbeleid te accepteren en verzet zich. Maar een ander deel is inmiddels apathisch geworden en heeft een andere tijdsbesteding gevonden. Wat hen betreft is ADO inmiddels zacht en kalm overleden.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=131898769648461&id=100084850165155&eav=AfZvu_HR5NU5yzgYyf0zKavWOyR9xWV4CJkvxm14cMTZBecOZg7kwB6ETxpBU2XoDcg&m_entstream_source=feed_mobile&paipv=0
Het verhaal gaat verder, zojuist krijgen we dit stuk van iemand:
Gerard Cox maakte ooit een Ajax-lied waarvan de tekst inmiddels ook volledig op ADO van toepassing is:
Heel onverwacht na te zijn uitgegleden,
Is ADO zacht en kalm overleden.
We zagen het al weken hoe-ie zakte,
En tekenen gaf van verregaande zwakte
Zingen wij nu iets teders, zachts en zoets
Van de doden niets dan goeds.
Natuurlijk. ADO is nog niet echt dood. Maar veel scheelt het niet. En het rare is: niemand schijnt het ook maar iets te kunnen schelen.
En dát terwijl het nog maar een half jaar geleden is dat heel Den Haag in de ban was van de prestaties van de geel-groene ADO helden, die op het punt stonden om na een jaar weer terug te keren in de eredivisie. In plaats van een feestdag, liep de 28ste mei voor ADO uit op een totale ramp. Door een combinatie van overmoed, domheid en gebrek aan historische kennis, zette de ADO-leiding voor de wedstrijd tegen Excelsior de poorten open voor het gespuis dat redelijk succesvol jarenlang buiten de poorten was gehouden. Het resultaat was de grootste voetbalrel in decennia waarbij ADO betrokken was. De betrekkelijk goede naam die de club sinds het begin van de 21ste eeuw had opgebouwd, was in één klap vernietigd.
Natuurlijk zou het zo sullig mislopen van de promotie en de daarop volgende totaal onnodige voetbalrel reden moeten zijn, om te komen tot een actieplan en het houden van een grote schoonmaak binnen de organisatie die - naast de rellende fans natuurlijk – toch vooral verantwoordelijk was van de gang van zaken.
Het gebeurde niet. ADO’s nieuwe eigenaar hield zich muisstil en ook de nieuwe Raad van Commissarissen meldde zich niet. Die stilte bleek structureel. Falen op sportief en organisatorisch gebied bij ADO is sindsdien bij ADO eerder regel dan uitzondering. Redelijk goede spelers in de selectie werden afgelopen zomer vervangen door kwalitatief veel slechtere voetballers, het bezoeken van thuis en uitwedstrijden wordt structureel bemoeilijkt, het aanschaffen van seizoenkaarten is bijkans onmogelijk en voor de selectie staat ADO’s minst capabele trainer sinds de tijden van Stanley Brard.
Je zou haast zeggen dat het redenen te over zijn om de verantwoordelijken met een grote rotschop de laan uit te sturen. Het zou bij iedere club gebeuren. Van de top tot de Premier League tot de degradatiezone van de Italiaanse Serie D. Alleen bij ADO bleef het dood stil. Toeval? Natuurlijk niet!
Wie wil begrijpen wat er bij ADO aan de hand is, moet dringend een artikel lezen dat op 14 oktober verscheen in Sports Business Journal. Het artikel beschrijft de avonturen van een groepje Amerikaanse zakenvrienden die een flink aantal miljarden dollars gaan investeren in een mobiele ticket-verkoop app, Gametime genaamd. Twee namen van het vriendengroepje vallen daarbij speciaal op: ADO-eigenaar David Blitzer en Casey Wasserman, de eigenaar en CEO van de Wasserman Media Group.
Opeens wordt zo veel duidelijk. Blitzer en Wasserman zijn zakenvrienden. En waar kennen we in Den Haag de naam Wasserman ook al weer van? Natuurlijk, het is de naam van het bedrijf waarvan spelersmakelaar Rob Jansen de European Vice president is. Met de fraaie titel “Managing Executive, Global Football”. Dé Rob Jansen dus die eind vorig jaar, samen met John van Ringelenstein, een poging deed om de aandelen van ADO in handen te krijgen maar daarin faalde omdat hij op het laatste moment in de steek werd gelaten door een aantal mede investeerders. En ook dé Rob Jansen die sindsdien Dirk Kuyt en Daryl Janmaat in leidende functies binnen ADO katapulteerde en daardoor (mede) verantwoordelijk werd voor het gevoerde sportieve beleid.
Er is niet veel fantasie voor nodig om te reconstrueren hoe het afgelopen voorjaar moet zijn gegaan, toen Blitzer plotseling met de aandelen van ADO zat opgescheept. Dat was natuurlijk nooit de bedoeling geweest van de Amerikaan die voor dit soort transacties juist het aandelen-vehikel Globalon had opgetuigd; een consortium met een tiental medeaandeelhouders en met dochtermaatschappijen in tal van belastingparadijzen. Al snel nadat op 4 november 2021 Globalon op het allerlaatste moment als de ‘nieuwe eigenaar’ van ADO naar voren werd geschoven, was het bij insiders al duidelijk dat Globalon nóóit toe stemming zou krijgen van de licentiecommissie van de KNVB om de nieuwe grootaandeelhouder te worden.
Tot wanhoop van de voetbalbond en van andere betrokkenen weigerden zowel de ADO-directie als ook het bestuur van moeder-club HSV ADO af te stappen van de doodlopende weg die Globalon was geworden. De reden laat zich raden: Globalon was de enige van alle overnamepartijen die had laten weten niet direct afscheid te nemen van zowel directie als ook de HSV ADO als aandeelhouder.
Pas enkele dagen voordat er door een faillissement een definitief einde zou zijn gekomen aan betaald voetbal in Den Haag, werd de club gered door sportrecht advocaat Dolf Segaar die contact zocht met Blitzer in America en hem vroeg of hij persoonlijk financieel garant wilde staan voor de anderhalf miljoen die volgens het WHOA akkoord eind februari 2022 op tafel moest komen. Kort erop werd Rob Jansen via Blitzer-vriend Casey Wasserman de eerste – maar niet de enige - huismakelaar van ADO Den Haag.
Omdat het klantenbestand van Wasserman Nederland vooral bestaat uit sporters die hun loopbaan al achter de rug hebben (Denzel Hall is illustere is daarop een uitzondering) moest door de over geen enkel voetbal-netwerk beschikkende ADO-leiding een tweede huismakelaar worden ingeschakeld. Het werd Key United, het bedrijf van oud-ADO-lid Frank Schouten dat – o.m. via ‘player consultant’ Wesley Verhoek – al veel tentakels binnen ADO Den Haag had.
Omdat spelersmakelaars als Wasserman en Key United nu eenmaal altijd het belang van hun client-spelers voorop stellen boven het club (lees ADO-) belang, kon het gebeuren dat afgelopen zomer spelers die niet tot de Key United-groep behoorden werden vervangen door (veel minder getalenteerde) Key United-spelers als Max de Waal en Jordy Wehrmann.
Het gevolg voor ADO was een ongekende kapitaal vernietiging. Zo moest Jamal Amofa – die dolgraag wilde blijven - transfervrij vertrekken naar Go Ahead, schittert Jonathan Mulder in de verdediging van Telstar, produceerde Samy Bourard al een paar doelpunten in Israël, stond Youri Schoonderwald al in twee eredivisie wedstrijden in het doel van Sparta, voetbalt Sem Steijn bij FC Twente en is de talentvolle Benjamin Reemst een vaste kracht op het middenveld bij FC Dordrecht. De opbrengst voor ADO: NUL EURO!
Ook NUL EURO voor ADO was de opbrengst van het vertrek van een aantal Key United-spelers die vorig jaar voor ADO speelden maar nu uitblinker zijn bij andere clubs. Voorbeelden: Hervé Matthys (Beerschot) en Evan Rottier (Eindhoven).
Vanzelfsprekend zorgen de bemoeienissen van Wasserman en Key United voor een forse tweespalt binnen de ADO selectie. Zeker omdat de brutaliteit van Key geen grenzen lijkt te kennen en bij veel spelers de indruk bestaat dat de ADO-leiding samen met Key onder een hoedje speelt. Zo werd Key’s CEO Guido Albers onlangs na afloop van een wedstrijd door ADO-directeur Edwin Reijntjes de kleedkamer binnen geleid. In de voetbalwereld een absolute no-go. Behalve bij ADO blijkbaar.
Nu zou je denken dat Ignacio Beristain, de Adidas-schoenenverkoper die namens Bolt de zaken in Den Haag in de gaten moet houden, de ADO-directie strak controleert. Zeker omdat het begrotingstekort op dit moment al € 1,6 miljoen bedraagt, ster-aanvaller Thomas Verheydt liever vandaag vertrekt dan morgen en Reijntjes de opdracht om Kuyt te ontslaan voortdurend negeert.
Intern heeft de ADO-directeur gezegd dat Kuyt niet ontslaan kan worden omdat hij – via Rob Jansen en bij gebrek aan eigen voetbal-kennis – intern te veel macht heeft gekregen. Zo behoren de clubarts, de performance-trainer, een assistent-trainer alsmede een aantal spelers allemaal tot het ‘kamp Kuyt’ behoren. Een voortijdig ontslag zou ADO zeker een extra € 500.000 aan afkoop sommen kosten; nog afgezien van de salarissen van hun opvolgers.
En toegegeven: Beristain heeft het inderdaad geprobeerd. Maar bij gebrek aan echte macht was ook hij machteloos.
Inmiddels zijn er tal van aanwijzingen dat ADO-eigenaar David Blitzer klaar lijkt om – onder het motto liever korte pijn dan lange pijn – een einde te maken aan mislukte voetbal-projecten als ADO Den Haag en het Portugese Estoril.
Zo heeft Beristain, die zo langzamerhand moe zal zijn geworden van zijn voortdurende ruzies met Reijntjes die hij ook in het openbaar verregaande incompetentie verwijt, zich al weken niet meer bij ADO laten zien en houdt zich onbereikbaar voor de ADO-leiding.
Ook de focus van de Amerikaanse eigenaar is verlegd. Globalon heeft inmiddels een Engelse naam gekregen en heet voortaan Global Football Holdings. Ook heeft het bedrijf inmiddels in de persoon van Scott McLaughlan een echte voetbalman aan het roer. De 56-jarige heeft een decennia lange ervaring als scout bij Fulham (hij was daar een half jaar assistent van Martin Jol) en Chelsea en zal Blitzer overtuigd hebben van het feit dat – wil Global Football ooit echt geld verdienen – het bedrijf een niveautje hoger moet gaan kijken en zich niet langer moet bezig houden met gepruts in Nederland, Portugal en Spanje (AD Alcorcón, een Blitzer club die afgelopen zomer degradeerde naar het derde niveau). In plaats daarvan zal Global zich moet gaan richten op clubs die daadwerkelijk een kans maken op deelname aan de Europa League.
Geen wonder dan ook dat McLaughlan zich al een aantal weken in Denemarken verblijft waar hij namens Blitzer onderhandelt over de aankoop van een pakket aandelen in de 11-voudige Deense landskampioen Brøndby IF.
In het Bingoal Stadion loopt Reijntjes inmiddels rond als een aangeschoten stuk wild. Een aantal maanden geleden had de Amerikaanse eigenaar nog het plan om hem te ontslaan; inmiddels lijkt de tactiek om de incapabele Reijntjes maar in zijn sop te laten gaarkoken.
Reijntjes zal zich inmiddels realiseren dat de nieuwe en door hem veroorzaakte verliezen niet vanuit de VS zullen worden aangevuld. De goedmoedigheid van UVS zullen de Amerikanen niet hebben.
Om de aandacht af te leiden zoekt de ADO-directeur voortdurend ruzie met een aanval niet aan ADO verbonden spelersmakelaars (bijvoorbeeld Verheydt’s agent Danny Ris) en met ADO’s eigen fans die – als het aan de directeur ligt – maar mondjesmaat naar wedstrijden mogen gaan. Een beetje onder het motto: het spel van ADO is zo slecht; dat kan alleen maar tot problemen leiden.
Een deel van de ADO-aanhang weigert het nieuwe clubbeleid te accepteren en verzet zich. Maar een ander deel is inmiddels apathisch geworden en heeft een andere tijdsbesteding gevonden. Wat hen betreft is ADO inmiddels zacht en kalm overleden.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=131898769648461&id=100084850165155&eav=AfZvu_HR5NU5yzgYyf0zKavWOyR9xWV4CJkvxm14cMTZBecOZg7kwB6ETxpBU2XoDcg&m_entstream_source=feed_mobile&paipv=0
0
|
Dinsdag 1 november 2022 om 21:16 uur |
Gast
Lellow
James schreef:
Heel Den Haag is al jaren bezig de club te vermoorden. Zit niks meer in, de rek is eruit. Chapeau voor de aanhang van Willem 2, wat een sfeer zeg en
dat terwijl de start daar ook matig was en na een degradatie jaar. Wij schieten vuurpijlen af en zingen maar de de dat, maar hangen wel vlaggen op met Stay Strong. Negatief ADO, haal gewoon de stekker uit betaald voetbal en begin opnieuw vanaf de fundering, want de hele fundering is verrot en die repareer
je niet zomaar met wat ankers
Heel Den Haag is al jaren bezig de club te vermoorden. Zit niks meer in, de rek is eruit. Chapeau voor de aanhang van Willem 2, wat een sfeer zeg en
dat terwijl de start daar ook matig was en na een degradatie jaar. Wij schieten vuurpijlen af en zingen maar de de dat, maar hangen wel vlaggen op met Stay Strong. Negatief ADO, haal gewoon de stekker uit betaald voetbal en begin opnieuw vanaf de fundering, want de hele fundering is verrot en die repareer
je niet zomaar met wat ankers
Heb het al diverse malen gezegd , wij zijn een een kleine club in een hele grote stad .
Er is in Europa geen club die zo laag speelt ten opzichte van de grote van de stad .
Eens in de 10 jaar een leuk seizoen en die hebben vorig jaar gehad , dus bespaar je de moeite / frustratie en energie.
En ja , ik was ook 1 van die 400 idioten die de reis maakte gisteren .
Er is in Europa geen club die zo laag speelt ten opzichte van de grote van de stad .
Eens in de 10 jaar een leuk seizoen en die hebben vorig jaar gehad , dus bespaar je de moeite / frustratie en energie.
En ja , ik was ook 1 van die 400 idioten die de reis maakte gisteren .
0
|
Zaterdag 3 september 2022 om 12:24 uur |
slash070
Na de eerste drie kut wedstrijden waarin er in een los zand elftal op alle posities van alles misgaat komt Jong 020 op bezoek. Als je dan ergens tegen niet moet proberen mee te voetballen zijn dat de amsterdammers wel. En al kan er eentje niet meedoen, die blijven een ploeg hebben wat Jong Ajax heet en in de KKD spelen, en die positioneel en individueel echt beter blijven. Tis niet anders, kwestie van naam traditie, en vooral met geld kunnen scouten over heel europa en daarbuiten.
Als je dan met 4-0 wint door het balbezit aan de tegenstander te moeten laten en in de reactie te spelen heb je de juiste speelwijze gekozen. Als het balbezit percentage andersom had geweest dan had de uitslag ook andersom geweest, want er klopt bij ons nog niet veel van als er snel balverlies wordt geleden.
Ik ben in elk geval blij, en vooral opgelucht dat er van gewonnen is. Zou pokke ellende geweest hoor zijn na weer een flinke nederlaag. Zou zomaar kunnen dat er een blik spelers is gedropt en er door een beginnende trainer een elftal van moet worden geknutseld. Had een ervaren trainer waarschijnlijk nooit aan begonnen. Weet ik veel wat de nieuwe eigenaar wil en beschikbaar heeft gesteld.. We zijn in elk geval KKD niveau, niet meer maar ook niet minder. Vorig jaar was trouwens ook niet allemaal zo geweldig, waren we ook niet goed genoeg.
Als je dan met 4-0 wint door het balbezit aan de tegenstander te moeten laten en in de reactie te spelen heb je de juiste speelwijze gekozen. Als het balbezit percentage andersom had geweest dan had de uitslag ook andersom geweest, want er klopt bij ons nog niet veel van als er snel balverlies wordt geleden.
Ik ben in elk geval blij, en vooral opgelucht dat er van gewonnen is. Zou pokke ellende geweest hoor zijn na weer een flinke nederlaag. Zou zomaar kunnen dat er een blik spelers is gedropt en er door een beginnende trainer een elftal van moet worden geknutseld. Had een ervaren trainer waarschijnlijk nooit aan begonnen. Weet ik veel wat de nieuwe eigenaar wil en beschikbaar heeft gesteld.. We zijn in elk geval KKD niveau, niet meer maar ook niet minder. Vorig jaar was trouwens ook niet allemaal zo geweldig, waren we ook niet goed genoeg.
0
|
Maandag 29 augustus 2022 om 12:24 uur |
slash070
langepino schreef:
Wat een mooi eerbetoon aan Jens toornstra vanaf de tribunes in de kuip!
Wat een mooi eerbetoon aan Jens toornstra vanaf de tribunes in de kuip!
Bij ons maakte hij na zijn vertrek toen ook een afscheidsronde over het veld. ` Hij ging Europa in` zongen we.. Utecht lag er net geweldig uit tegen een club uit Luxemburg
0
|
Zaterdag 27 augustus 2022 om 20:48 uur |
Advertentie
Kees
Eagle187 schreef:
Wie kan mij vertellen wie al deze spelers zijn van links naar rechts?
Elftal van 1962-1963
https://postimg.cc/4nN2ZFhy
Wie kan mij vertellen wie al deze spelers zijn van links naar rechts?
Elftal van 1962-1963
https://postimg.cc/4nN2ZFhy
Met dank aan de site van Rob:
Seizoen 1962-1963
Met de komst dit seizoen van trainer Ernst Happel hoopte ADO weer een nieuw tijdperk te gaan inluiden. De beroemde Oostenrijkse international werd door ADO als een godheid binnengehaald. Van Happel werd verwacht dat hij ADO 1 weer naar hogere regionen zou stuwen. Jan Becker zou vanaf dit seizoen fungeren als de rechterhand van de Oostenrijker en zich tevens ontfermen over de sterkste jeugd, die aan de juist ingestelde landelijke jeugdcompetitie ging deelnemen.
Hoewel Happels invloed cijfermatig niet direct was af te lezen aan de resultaten van ADO 1 in de competitie, maakte enkele spelers wel duidelijke vorderingen. Zo bracht bijvoorbeeld Guus Haak het op 11 november 1962 tot een debuut in het Nederlands-elftal tegen Zwitserland en had Mick Clavan zich weer zodanig laten inspireren, dat hij in die zelfde wedstrijd voor de zoveelste keer zijn come-back in Oranje kon vieren. Het mag toch evenmin toeval heten dat een maand eerder Jan Vilerius voor het eerst (en de enige maal) van zijn leven het oranjeshirt droeg.
De tribune aan de lange zij kreeg dit jaar haar idool in, de van VVV aangetrokken, Harrie Heijnen. Ook wierp trainer Happel de nog piepjonge, juist van sv Loosduinen overgekomen, Piet de Zoete in zijn keurkorps.
Ondanks de strenge winter van 1962-1963 (voorst, zeer veel sneeuw en zelfs een Elfstedentocht) voetbalde ADO gewoon door, zij het wat aangepast. De volgelingen van Happel toonde zich vaak meer dan tweeduizend toeschouwers trekkende wedstrijden in de Houtrusthal heel wat bedrevener in zaalvoetbal dan Ajax, DOS, Sparta en Feyenoord. Die lijn werd overigens niet voortgezet toen de groene velden zich hadden ontdaan van de winterse ellende. Al met al kostte het ADO nog de nodige inspanning om niet in de moeilijkheden te geraken. Ernst Happel zat hier niet zo mee want het eerste jaar onder zijn leiding beschouwde de trainer als een oriëntatiejaar.
ADO behaalde dit seizoen in de competitie in totaal 9 overwinningen, speelde 10 keer gelijk en verloor 11 maal. Met 28 punten uit 30 duels (doelsaldo 41-36) eindigde ADO uiteindelijk als tiende.
Het KNVB-bekeravontuur verliep voor ADO succesvoller dit seizoen en het team van Happel wist zich zelfs voor de finale te plaatsen. Deze finale vond plaats op 23 juni 1963 en wel in het eigen vertrouwde Zuiderpark. De eerste kans op Europa Cup-voetbal ging echter aan de rood-groene voorbij omdat het nota bene juist uit de Eredivisie geduikelde Willem II zich niets van ADO’s thuisvoordeel aantrok en met speels gemak met 0-3 zegevierde.
Seizoen 1962-1963
Met de komst dit seizoen van trainer Ernst Happel hoopte ADO weer een nieuw tijdperk te gaan inluiden. De beroemde Oostenrijkse international werd door ADO als een godheid binnengehaald. Van Happel werd verwacht dat hij ADO 1 weer naar hogere regionen zou stuwen. Jan Becker zou vanaf dit seizoen fungeren als de rechterhand van de Oostenrijker en zich tevens ontfermen over de sterkste jeugd, die aan de juist ingestelde landelijke jeugdcompetitie ging deelnemen.
Hoewel Happels invloed cijfermatig niet direct was af te lezen aan de resultaten van ADO 1 in de competitie, maakte enkele spelers wel duidelijke vorderingen. Zo bracht bijvoorbeeld Guus Haak het op 11 november 1962 tot een debuut in het Nederlands-elftal tegen Zwitserland en had Mick Clavan zich weer zodanig laten inspireren, dat hij in die zelfde wedstrijd voor de zoveelste keer zijn come-back in Oranje kon vieren. Het mag toch evenmin toeval heten dat een maand eerder Jan Vilerius voor het eerst (en de enige maal) van zijn leven het oranjeshirt droeg.
De tribune aan de lange zij kreeg dit jaar haar idool in, de van VVV aangetrokken, Harrie Heijnen. Ook wierp trainer Happel de nog piepjonge, juist van sv Loosduinen overgekomen, Piet de Zoete in zijn keurkorps.
Ondanks de strenge winter van 1962-1963 (voorst, zeer veel sneeuw en zelfs een Elfstedentocht) voetbalde ADO gewoon door, zij het wat aangepast. De volgelingen van Happel toonde zich vaak meer dan tweeduizend toeschouwers trekkende wedstrijden in de Houtrusthal heel wat bedrevener in zaalvoetbal dan Ajax, DOS, Sparta en Feyenoord. Die lijn werd overigens niet voortgezet toen de groene velden zich hadden ontdaan van de winterse ellende. Al met al kostte het ADO nog de nodige inspanning om niet in de moeilijkheden te geraken. Ernst Happel zat hier niet zo mee want het eerste jaar onder zijn leiding beschouwde de trainer als een oriëntatiejaar.
ADO behaalde dit seizoen in de competitie in totaal 9 overwinningen, speelde 10 keer gelijk en verloor 11 maal. Met 28 punten uit 30 duels (doelsaldo 41-36) eindigde ADO uiteindelijk als tiende.
Het KNVB-bekeravontuur verliep voor ADO succesvoller dit seizoen en het team van Happel wist zich zelfs voor de finale te plaatsen. Deze finale vond plaats op 23 juni 1963 en wel in het eigen vertrouwde Zuiderpark. De eerste kans op Europa Cup-voetbal ging echter aan de rood-groene voorbij omdat het nota bene juist uit de Eredivisie geduikelde Willem II zich niets van ADO’s thuisvoordeel aantrok en met speels gemak met 0-3 zegevierde.
0
|
Donderdag 25 augustus 2022 om 18:47 uur |
poemba
Van het ‘hakje van Hansen’ tot Excelsior-trauma: de meest memorabele momenten van 15 jaar Forepark
Deze week was het vijftien jaar geleden dat het stadion van ADO Den Haag in het Forepark feestelijk werd geopend. Sindsdien gebeurde er zo veel dat het al bijna niet meer valt voor te stellen. Wat de denken van de Europese huldiging in 2011, het bezoek van Manchester United en het werelddoelpunt van keeper Martin Hansen? Een greep uit de meest memorabele momenten en gebeurtenissen.
Bij veel ADO-fans hoef je met het bespreken van deze wedstrijd nog steeds niet aan te komen. De wond is nog te diep en te vers. Maar vroeg of laat moet de verwerking toch beginnen. Schreef Guus Meeuwis over dit duel een lied, zou hij zingen ‘Het was een wedstrijd, die je normaal alleen in films ziet’. Maar dan wel minstens zeven films. Zondag 29 mei 2022, de finale van de play-offs in de Keuken Divisie. Tot de 78ste minuut stond de ploeg van Giovanni Franken 3-0 voor, maar toen liet het Excelsior langszij komen. In de verlenging scoorde ADO. Maar de Rotterdammers ook. Waarna zij de strafschoppenreeks het best uitvoerden.
Naast de onverkwikkelijke taferelen na afloop, blijft de tegenstelling tussen de treurnis achteraf en de sfeer voor aanvang hangen. Iedereen in een groen of geel shirt. Iedereen uit volle borst meezingen met Stef Ekkel, John West en Wilbert Pigmans. Vooral bij Pigmans met zijn uitvoering van De Toreador. Waar Wilbert ‘Dit is het momento’ zong, zong het tot in haar voegen kolkende stadion ‘We gaan promoveren’.
29 mei 2011. Oké, het vond plaats op het Heldenplein naast het stadion. Maar het gejuich klonk zo hard en kwam van zo diep dat ook het stadion, inmiddels Kyocera Stadion, op haar grondvesten schudde. Het was na de return van het ontiegelijk spannende uitduel tegen FC Groningen in de play-offs om Europees voetbal. Thuis 5-1 winnen, uit 1-5 verliezen en dan winst na penalty’s - hoe verzin je het. Lex Immers, Jens Toornstra, Wesley Verhoek en natuurlijk Dmitry Bulykin, de grote baas in de spits. De ploeg van John van den Brom ademde Haagse bluf. Vooral tegen de topclubs. In dat seizoen versloeg ADO PSV uit (voor het eerst in 40 jaar) en Ajax thuis en uit.
Dit gebeurde op zondag 18 mei 2008. Het eerste seizoen in het nieuwe stadion. De overgang naar een nieuwe thuishaven kost altijd punten. Vooral omdat de mannen van Wiljan Vloet nog in het Zuiderpark trainden, bleef de heimwee naar de oude, vertrouwde locatie. Met pijn en moeite, hangen en wurgen en na een fikse eindsprint finishte de Haagse ploeg op de zesde plek. Dus deelname aan de nacompetitie in wat toen de Jupiler League heette. In de finaleronde RKC Waalwijk. Na een 1-1 uit en een 2-2 thuis moest er een derde duel aan te pas komen. Weer thuis werd het 2-1 (Knopper en Cornelisse) en toen was het: Eredivisie here we come. Op dat hoogste niveau hield ADO het tot 2021 vol.
11 augustus 2015. Vanwege een staking bij de politie was de wedstrijd tegen regerend landskampioen PSV niet in het weekend, maar op dinsdagavond. In de 95e minuut stond Den Haag 1-2 achter. De Deense keeper Martin Hansen ging mee naar voren bij een vrije trap. Kenji Gorré sneed die vanaf rechts scherp aan en Hansen hakte de bal half duikelend naar de verre hoek. Vanaf tien meter. Logisch dat deze beelden heel de wereld overgingen. Voor dit moment zongen de supporters al regelmatig ‘Er staat een beest in de goal.’ Nadien nog veel vaker en harder.
Als we toch hebben over de doelpunten in de categorie ‘Je had erbij moeten zijn’, komt ook 5 november 2017 naar boven. Feyenoord op bezoek. Aanvoerder Aaron Meijers passt in naar Danny Bakker en loopt zelf alvast door. Bakker passt met gevoel naar Nasser El Khayati. Die geeft de bal met nog meer gevoel half hoog aan Meijers en die jast de bal de kruising. Het was de 1-1 in een duel dat eindigde in een knappe 2-2. Een treffer om nooit te vergeten, maar ook het juichen staat nog helder op het netvlies. Lex Immers rende in extase richting zijkant en riep: ‘Dat is een FIFA- goal!’
Zaterdag 28 juli 2007. Burgemeester Deetman was een van de spreekstalmeesters in het Forepark. Op het veld een ontroerende opvoering van standbeelden als historische helden. Van de grootste held, Aad Mansveld, werd buiten het stadion een echt standbeeld onthuld. De eerste drie jaar heette het stadion gewoon het ADO Den Haag Stadion. Van juni 2010 tot en met mei 2017 het Kyocera Stadion. Toen het Cars Jeans Stadion en nu het Bingoal Stadion. Behalve die naamsveranderingen maakte het onderkomen nog een hoop mee.
De periode van ADO in Chinese handen. In 2011 de oefeninterlands Colombia-Chili en Ecuador-Peru. In 2019 kwam Manchester United langs. Dat was voor de Europa League tegen AZ, dat vanwege een ingestort dak tijdelijk inwoonde. Ondertussen passeerde een onvoorstelbare hoeveelheid directeuren, bestuurders en leden van de raad van commissarissen de revue. Plus een Engelse trainer, Alan Pardew. Een degradatie. En wat te denken van vorig seizoen. Waarin de club in feite niet meer bestond, zes punten in mindering kreeg, weer een nieuwe eigenaar kreeg en uiteindelijk net promotie misliep.
Deze week was het vijftien jaar geleden dat het stadion van ADO Den Haag in het Forepark feestelijk werd geopend. Sindsdien gebeurde er zo veel dat het al bijna niet meer valt voor te stellen. Wat de denken van de Europese huldiging in 2011, het bezoek van Manchester United en het werelddoelpunt van keeper Martin Hansen? Een greep uit de meest memorabele momenten en gebeurtenissen.
Bij veel ADO-fans hoef je met het bespreken van deze wedstrijd nog steeds niet aan te komen. De wond is nog te diep en te vers. Maar vroeg of laat moet de verwerking toch beginnen. Schreef Guus Meeuwis over dit duel een lied, zou hij zingen ‘Het was een wedstrijd, die je normaal alleen in films ziet’. Maar dan wel minstens zeven films. Zondag 29 mei 2022, de finale van de play-offs in de Keuken Divisie. Tot de 78ste minuut stond de ploeg van Giovanni Franken 3-0 voor, maar toen liet het Excelsior langszij komen. In de verlenging scoorde ADO. Maar de Rotterdammers ook. Waarna zij de strafschoppenreeks het best uitvoerden.
Naast de onverkwikkelijke taferelen na afloop, blijft de tegenstelling tussen de treurnis achteraf en de sfeer voor aanvang hangen. Iedereen in een groen of geel shirt. Iedereen uit volle borst meezingen met Stef Ekkel, John West en Wilbert Pigmans. Vooral bij Pigmans met zijn uitvoering van De Toreador. Waar Wilbert ‘Dit is het momento’ zong, zong het tot in haar voegen kolkende stadion ‘We gaan promoveren’.
29 mei 2011. Oké, het vond plaats op het Heldenplein naast het stadion. Maar het gejuich klonk zo hard en kwam van zo diep dat ook het stadion, inmiddels Kyocera Stadion, op haar grondvesten schudde. Het was na de return van het ontiegelijk spannende uitduel tegen FC Groningen in de play-offs om Europees voetbal. Thuis 5-1 winnen, uit 1-5 verliezen en dan winst na penalty’s - hoe verzin je het. Lex Immers, Jens Toornstra, Wesley Verhoek en natuurlijk Dmitry Bulykin, de grote baas in de spits. De ploeg van John van den Brom ademde Haagse bluf. Vooral tegen de topclubs. In dat seizoen versloeg ADO PSV uit (voor het eerst in 40 jaar) en Ajax thuis en uit.
Dit gebeurde op zondag 18 mei 2008. Het eerste seizoen in het nieuwe stadion. De overgang naar een nieuwe thuishaven kost altijd punten. Vooral omdat de mannen van Wiljan Vloet nog in het Zuiderpark trainden, bleef de heimwee naar de oude, vertrouwde locatie. Met pijn en moeite, hangen en wurgen en na een fikse eindsprint finishte de Haagse ploeg op de zesde plek. Dus deelname aan de nacompetitie in wat toen de Jupiler League heette. In de finaleronde RKC Waalwijk. Na een 1-1 uit en een 2-2 thuis moest er een derde duel aan te pas komen. Weer thuis werd het 2-1 (Knopper en Cornelisse) en toen was het: Eredivisie here we come. Op dat hoogste niveau hield ADO het tot 2021 vol.
11 augustus 2015. Vanwege een staking bij de politie was de wedstrijd tegen regerend landskampioen PSV niet in het weekend, maar op dinsdagavond. In de 95e minuut stond Den Haag 1-2 achter. De Deense keeper Martin Hansen ging mee naar voren bij een vrije trap. Kenji Gorré sneed die vanaf rechts scherp aan en Hansen hakte de bal half duikelend naar de verre hoek. Vanaf tien meter. Logisch dat deze beelden heel de wereld overgingen. Voor dit moment zongen de supporters al regelmatig ‘Er staat een beest in de goal.’ Nadien nog veel vaker en harder.
Als we toch hebben over de doelpunten in de categorie ‘Je had erbij moeten zijn’, komt ook 5 november 2017 naar boven. Feyenoord op bezoek. Aanvoerder Aaron Meijers passt in naar Danny Bakker en loopt zelf alvast door. Bakker passt met gevoel naar Nasser El Khayati. Die geeft de bal met nog meer gevoel half hoog aan Meijers en die jast de bal de kruising. Het was de 1-1 in een duel dat eindigde in een knappe 2-2. Een treffer om nooit te vergeten, maar ook het juichen staat nog helder op het netvlies. Lex Immers rende in extase richting zijkant en riep: ‘Dat is een FIFA- goal!’
Zaterdag 28 juli 2007. Burgemeester Deetman was een van de spreekstalmeesters in het Forepark. Op het veld een ontroerende opvoering van standbeelden als historische helden. Van de grootste held, Aad Mansveld, werd buiten het stadion een echt standbeeld onthuld. De eerste drie jaar heette het stadion gewoon het ADO Den Haag Stadion. Van juni 2010 tot en met mei 2017 het Kyocera Stadion. Toen het Cars Jeans Stadion en nu het Bingoal Stadion. Behalve die naamsveranderingen maakte het onderkomen nog een hoop mee.
De periode van ADO in Chinese handen. In 2011 de oefeninterlands Colombia-Chili en Ecuador-Peru. In 2019 kwam Manchester United langs. Dat was voor de Europa League tegen AZ, dat vanwege een ingestort dak tijdelijk inwoonde. Ondertussen passeerde een onvoorstelbare hoeveelheid directeuren, bestuurders en leden van de raad van commissarissen de revue. Plus een Engelse trainer, Alan Pardew. Een degradatie. En wat te denken van vorig seizoen. Waarin de club in feite niet meer bestond, zes punten in mindering kreeg, weer een nieuwe eigenaar kreeg en uiteindelijk net promotie misliep.
0
|
Zaterdag 30 juli 2022 om 19:20 uur |
Nu online
Langebach2, ADO079, Lellow en 130 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Helmond Sp. | 12 | - | 27 |
2 | Den Bosch + | 12 | - | 24 |
3 | Excelsior | 12 | - | 23 |
4 | Graafschap | 12 | - | 22 |
5 | FC Volendam | 12 | - | 22 |
6 | FC Dordrecht | 12 | - | 22 |
7 | FC Emmen | 12 | - | 18 |
8 | Telstar | 12 | - | 18 |
9 | SC Cambuur | 12 | - | 16 |
10 | Roda JC | 12 | - | 16 |
11 | ADO Den Haag | 12 | - | 15 |
12 | FC Eindhoven | 12 | - | 15 |
13 | Jong PSV | 12 | - | 14 |
14 | Jong AZ | 12 | - | 14 |
15 | Jong Ajax | 12 | - | 12 |
16 | TOP Oss | 12 | - | 12 |
17 | MVV Maastr. | 12 | - | 11 |
18 | VVV-Venlo | 12 | - | 8 |
19 | Vitesse -6 | 12 | - | 5 |
20 | Jong Utrecht | 12 | - | 5 |