0
Zondag 8 februari 2009 om 15:39 uur

.....

Getergd ADO moet buigen na dubieuze rode kaart

ADO Den Haag heeft een pijnlijk verlies geleden op bezoek bij FC Utrecht. De Hagenaren deden in de eerste helft zeker niet onder aan de thuisploeg, kwamen zelfs op voorsprong, maar moesten na een dubieuze beslissing van arbiter Virant alsnog buigen: 3-1.

Desondanks moet de wedstrijd in Stadion Galgenwaard ADO weer een sprankje zelfvertrouwen geven. Na de afslachting op bezoek bij PSV was het nog maar de vraag hoe de residentieclub zich staande zou houden.

De 6-0 nederlaag in Eindhoven kwam hard aan bij ADO. Niet eens zozeer om de monsterscore waarmee de ploeg van André Wetzel naar Den Haag werd gestuurd, maar meer om het vertoonde spel. ADO speelde mak, inspiratieloos en was zowel individueel als in het teamgebeuren nauwelijks Hoofdklasse-waardig. Een bezoekje bij FC Utrecht, dat al sinds de competitieopening tegen PSV (1-5) niet meer in eigen stadion is verslagen, leek op voorhand dan ook een enkele reis naar de slachtbank.

Echter, de wilskracht die ADO zondagmiddag in Stadion Galgenwaard toonde, was een pluim waard en maakte de zeperd bij PSV vooralsnog een incident. Geholpen door een vroege voorsprong - Csaba Horvath kopte na een klein kwartier via de binnenkant van de paal raak - speelden de bezoekers doordacht in op het mankement van de Domstedelingen. FC Utrecht had door het beroerde veld moeite om het gewenste positiespel op de mat te leggen, waardoor creatieve jongens als Cedric van de Gun en Simon Cziommer de uitstekende vorm van de laatste weken geen vervolg konden geven.

Het antwoord van Utrecht na de openingstreffer van Horvath was nog wel veelbelovend. Vrijwel direct na de aftrap schoot Simon Cziommer via keeper Robert Zwinkels en de buitenkant van de paal naast, waarna Alje Schut uit de daaropvolgende corner zijn kopbal net over de lat zag vliegen. Maar de thuisploeg moest vervolgens toezien hoe ADO op de counter de gevaarlijkste ploeg was.

Waren de Hagenaren een tikje scherper geweest, dan had het al in de eerste helft optimaal kunnen profiteren van de slordigheden van FC Utrecht. Berry Powel was tot tweemaal toe dichtbij een treffer, maar een prima redding van Michel Vorm en een misser op slechts enkele meters van het doel hielden Utrecht in leven.

Dat deed arbiter Virant op slag van rust ook. Zijn dubieuze optreden - de Belgische arbiter schitterde in warrige beslissingen en dwalingen - leverde FC Utrecht vlak voor rust een strafschop op. De overtreding van doelman Zwinkels op Tom Caluwé was een typisch gevalletje ‘hij had hem kunnen geven’, maar de daaropvolgende rode kaart mag als schande beschouwd worden. Beide spelers hadden de intentie om de bal te spelen, maar kwamen ongelukkig in aanraking met elkanders kruis. Desondanks trok Virant de rode kaart voor Zwinkels en belandde de bal op de stip; Gregoor van Dijk passeerde op koele wijze invaldoelman Boy Waterman.

De arbiter gaf FC Utrecht daarmee niet alleen een flinke zet in de goede richting, maar bracht ADO ook in diskrediet. De bezoekers zaten goed in de wedstrijd en bespeelden Utrecht op de juiste manier, maar moesten zich door de rode kaart beperken tot ruim 45 minuten tegenhouden. Dat lukte ADO lange tijd aardig. Utrecht wist de Haagse muur niet te slechten en maakte op enkele afstandschoten na geen enkele aanspraak op de overwinning.

De bezoekers moesten pas buigen toen Ali Boussaboun een kwartier voor tijd op fantastische wijze FC Utrecht de voorsprong bezorgde. De van een blessure teruggekeerde invaller schoot een vrije trap kiezelhard tegen de touwen: 2-1. Verdiend was de voorsprong niet te noemen. ADO hield goed stand en had eerder in de tweede helft zelfs nog een kans om op voorsprong te komen, maar een gevaarlijk Haags schot belandde in het zijnet.

Met de treffer van Boussaboun was het verzet van de bezoekers echter gebroken. Utrecht kon de resterende vijftien minuten eenvoudig uitspelen en liep zelfs uit naar een grotere score toen Sander Keller van dichtbij kon inkoppen: 3-1. De zure gezichten van ADO na het laatste fluitsignaal spraken boekdelen.

amen
wat amen? jij bent zowiezo een nepsupporter! heb gewoon vertrouwen en anders rot je maar op:S

Btw: 3-2 voor psv:D
0

RicoFCDH

wat helpt het als wetzel er nu uit zal gaan!? alleen maar meer onrust! geef die man gewoon de tijd! ik ben er heilig van overtuigd dat et goedkomt! we DEGRADEREN niet!  btw volendam 2-2:O zelfs volendam kan score tege psv:OxD
0
Zondag 8 februari 2009 om 15:04 uur

....

Virant bezorgt Utrecht zege tegen

Scheidsrechter Virant heeft een bijzonder duidelijke stempel gezet op de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht. ADO deed goed mee in de eerste helft en kwam zelfs op voorsprong, maar na een overdreven sanctie op de overtreding van Zwinkels, stond het plots 1-1 en speelde ADO met tien verder.

Voor ADO was deze wedstrijd een nieuwe teleurstelling, maar het vertoonde spel was een stuk beter dan donderdag tegen PSV, 6-0. Voor FC Utrecht was het de zevende wedstrijd onder Ton du Chatinier waarin ze opnieuw ongeslagen bleven. FC Utrecht klimt naar de zevende plek.

Zo ongeinspireerd als ADO donderdag speelde, zo gedreven werd de eerste helft in Utrecht afgewerkt. Na een vroege voorsprong, een kopbal van Csaba Horvath, trachtte ADO de voorsprong uit te bouwen. De thuisclub kwam niet verder dan twee gevaarlijke acties en het was de bezoekende ploeg met de gevaarlijkste kansen. FC Utrecht ging er uiteindelijk toch nog met een doelpunt vandoor, Van Dijk benutte de penalty.

Doelman Zwinkels kreeg een rode prent vlak voor het doelpunt van Van Dijk, waardoor ADO de tweede helft met tien man af moest werken. Lang beet FC Utrecht zich stuk op de verdediging van ADO, maar een kwartier voor tijd zorgde Ali Boussaboun voor de genadeklap. Sander Keller kopte FC Utrecht zelfs nog naar een grotere voorsprong enkele minuten voor tijd.

de kk voor ze..

tis knvb alles tegen den haag, de cholera met het voetbal..

de eerste keer dat ik weer business kaarten heb sla ik wetzel op ze bek ..

als alles tegenzit en alles tegenwerkt is er maar 1 ding als einde.. en dat heet DEGRADTIE..

en dan kunnen jullie zeggen hebbie weer zo een negatieveling.. maar wel ee realist.
Helemaal 110% mee eens!!!

Wetzel bak er geen drol van!!!
Ik ben zeer verdrietig en wederom zwaar teleurgesteld in dit onprofessionele elftal!
Ik ben heel erg bang dat het geeneens nacompetitie
word, maar zelfs rechtstreekse degradatie.
Ik heb de grote nederlagen tegen FC Twente (mijn uitslag 2-6) , PSV (6-1 mijn uitslag) en FC Utrecht (4-1 mijn uitslag) min of meer voorspeld maar werd als een gek en een negatieveling beschouwd.... ziehier de keiharde feiten!
Hoe het verder moet: Wetzel op non-actief dat is 1 ding wat zeker is hoe spijtig ook voor hem.... hij kan het gewoon niet meer opbrengen!
En nu beste medeschouters brandt mij maar weer af en kijk hoe dit FC DEN HAAG naar de kloten wordt geholpen.
Tuurlijk positief blijven en hopen om een GODS WONDER maar de succesformule van Wetzel is duidelijk allang uitgewerkt, echter bij een grote club was hij op zeker
met deze resultaten meteen ontslagen!!!
Ik ben ten einde raad, ik weet 1 ding echter zeker vd Kallen zal hoe dan ook ingrijpen want dit kan zo niet verder!!!
Want als FC DEN HAAG rechtstreeks of via de nacompetitie degradeerd dan zal vd Kallen zware inkomstenderving hebben bij zijn organisatie/concern!
Oja voor de positivo`s onder ons blijf maar hopen op het Wetzel effect ik lach er maar gewoon om....
want wij gaan als FC DEN HAAG gewoon VVV van vorig seizoen achterna!
Terwijl VVV rechtstreeks zal promoveren zal FC DEN HAAG rechtstreeks degraderen en daar zal Wetzel in alle rust FC DEN HAAG verder afbouwen tot een 3e rangs amateur club!!!