Moi

ADO dompelt Van Basten en Friesland dieper in rouw
Bewaar Door: redactie
15-9-12 - 21:44
In een tijdsbestek van 8 minuten in de eerste helft rekende ADO Den Haag zaterdag af met sc Heerenveen. De bezoekers scoorden in die periode drie keer en legden daarmee de basis voor de uiteindelijke zege: 3-1.

ADO Den Haag had op het hoogste niveau nog nooit gewonnen in Heerenveen en kon dan ook amper geloven dat het na een half uur al op 3-0 stond. Eerst leverde Sven Kums de bal simpel in, waarna Tjaronn Chery de bal bij Rydell Poepon bezorgde. De spits maakte beheerst zijn eerste competitietreffer.

Het tweede Haagse doelpunt kwam op naam van Jens Toornstra, maar de regie was in handen van Kevin Jansen. Die sneed vanaf rechts naar binnen en krulde de bal naar de lange hoek. Doelman Kristoffer Nordfeldt was kansloos, maar de paal bracht in eerste instantie redding voor Heerenveen. De rebound was echter een simpele prooi voor Toornstra: 0-2. De ontzetting bij het Heerenveen-publiek was amper verdwenen of ook de derde tegentreffer stond op het bord. Chery dolde Youssef El Akchaoui en schoof in de korte hoek binnen.

Heel even leek het nog erger te worden voor Heerenveen toen scheidsrechter Ketting verdediger Ramon Zomer rood gaf. De aanvoerder van Heerenveen zou de doorgebroken Poepon hebben neergetrokken. Ketting draaide zijn beslissing echter terug op advies van zijn assistent die oordeelde dat Poepon bij zijn actie buitenspel stond.

Met drie wissels bij de start van de tweede helft was duidelijk dat Heerenveen alles of niets ging spelen. Invaller Jeffrey Gouweleeuw zorgde uit een hoekschop ook al snel voor 1-3. Er ontstond een Fries offensief, met kansen voor Filip Djuricic en Rajiv van la Parra, maar de echte aansluiting kwam er niet. Ook niet toen ADO Den Haag 20 minuten voor tijd met tien man door moest, na de tweede gele kaart voor Aaron Meijers.

Vlak voor tijd moest ADO-verdediger Christian Supusepa, na minutenlang te zijn behandeld, op een brancard van het veld met mogelijk hoofd- of nekletsel. Het leverde 11 minuten extra tijd op, waarin Chery nog de paal raakte en Daniël de Ridder (Heerenveen) de lat.
0
Zaterdag 15 september 2012 om 22:10 uur

ado-kenner

Rob2002 schreef:

Scheids is een drama. Is totaal niet consquent.

Maar de rode kaart voor Meijers is terecht en erg dom.

ja maar nu durft hij hem wel te geven maar in de 35e minuut niet he? en nu weer scheidsrechter heeft oogkleppen op!
0
Zaterdag 15 september 2012 om 21:25 uur

ado-kenner

Die scheidsrechter moeten ze meteen z`n baan opzeggen tjongejonge wat een thuisfluiter is dat zeg.

Met het positieve beginnen;

- Fantastische stand bij rust in Heerenveen!
- Enorme doelgerichtheid, niet alleen voorin, maar met name ook het mddenveld
- Veel werklust en passie
- Zelfs met een dwalende scheidsrechter en grensrechter houden we stand

Kritiek:

We zijn nog altijd extreem slordig in de opbouw en zwak vanaf de vleugels.

Maar als we hier zoals het voorzichtig eruit ziet, winnen we en dat is geweldig, kudos voor Steijn
0
Zaterdag 15 september 2012 om 20:33 uur

DHFC070

Eigenlijk hadden we hier dus met 3-0 voorgestaan en meer dan een hele helft tegen 10 man.
Toen ik die rode kaart zag in de handen van de scheidsrechter dacht ik al aan minimaal 5-0 maar dit is toch weer ongelooflijk.
0
Zaterdag 15 september 2012 om 20:24 uur

ado-kenner

DHFC070 schreef:

Goed begin 1-0 achter.
ik kan niet kijken . naar hoorde dat de scheidsrechter erg slecht is? hoe kwam de doelpunt tot stand?
0
Zaterdag 25 augustus 2012 om 19:56 uur

D.H.zuid-west

Bert schreef:

De idioot. Iedereen heeft kunnen zien dat het geen penalty was.

Tijd voor Hans Anders kan die een brilletje halen.

Supusepa eruit halen was ook belachelijk kosste je bijna een punt. Zo snel mogelijk wegwezen die engnek.
Krijgen we eindelijk eens een scheidsrechter die het goed ziet en ons niet benadeeld gaat die malloot weer onzin uitkramen voor de NOS camera... pfff om moedeloos van te worden.

0
Zondag 19 augustus 2012 om 21:17 uur

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Steijn: Het was een penalty
Maurice Steijn snapte niet waarom scheidsrechter Sanders op zijn beslissing terugkwam om RKC een strafschop te geven. Dat zei hij voor de NOS-microfoon.
Lees het nieuwsbericht
0
Zondag 19 augustus 2012 om 18:09 uur

pajam

ADO Den Haagtrainer Maurice Steijn had vooraf getekend voor het punt dat hij met zijn ploeg meenam uit het Gelredome. „Ik ben zeer tevreden.

"We zijn hier gekomen met vijf nieuwe spelers in het elftal en maken twee goede doelpunten. Na de 2-2 koos ik er bewust voor om er een extra verdediger bij te gooien en de boel dicht te houden. Dit is voor ons een bonuspunt"."

Minder blij was Steijn met de zes gele kaarten die scheidsrechter Bjorn Kuipers aan zijn ploeg uitdeelde.`
"Dat waren er wel erg veel, en een aantal werden er naar mijn idee heel gemakkelijk gegeven. Bij elke overtreding van ons sprong de hele technische staf van Vitesse overeind. Dat vind ik niet echt getuigen van klasse richting mijn spelers."

Bron: de Telegraaf 13-8-2012