Pagina 97

Rond(je)

Wedstrijd verslag uit De Ware Tijd ( populairste Surinaams Dagblad )

ADO Den Haag wint niet van kampioen WBC

Paramaribo - De Nederlandse eredivisie ploeg ADO Den Haag heeft gisteren in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen de kersverse kampioen van Suriname Walking Boyz Compagny (WBC).

In een goed bezet André Kamperveenstadion werd het 1-1, nadat de gasten bij de rust met 1-0 hadden voorgestaan. De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door SLM-commercieel directeur Clyde Cairo en SVB-voorzitter Louis Giskus. Hoewel de gasten al na twee minuten op voorsprong kwamen, liet WBC het hoofd niet hangen en speelde geen onaardige partij. Een Hagenaar met Surinaamse roots, Berry Powel, bracht zijn ploeg via een vrije trap op voorsprong; 1-0. WBC had echter wel de beste kansen van de wedstrijd.

Na het doelpunt ging WBC opzoek naar de gelijkmaker. Zij kwamen goed opzetten en creëerden enkele goede kansen. De eerste gelegenheid was voor Sergio Aroepa, goed diep gestuurd door Sandvliet, maar ADO-doelman Robert Zwinkels kwam er tussen. Sandvliet kwam hierna centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren. Hij probeerde het daarna van buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door Zwinkels. Aroepa werd in de eerste helft vervangen door Lionel Carolus, nadat hij hardhandig werd aangepakt door Pascal Bosschaart.

Na rust kregen de resterende spelers met Surinaamse roots speelminuten van de Haagse coach Raymond Atteveld. Reserve doelman Gino Coutinho was de eerste die het veld mocht opkomen. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo binnen de lijnen. Daarvoor had Regillio Kemper het Surinaamse publiek al doen juichen nadat hij op aangeven van Carolus de gelijkmaker scoorde; 1-1. WBC had daarna diverse keren de gelegenheid uit te lopen maar zij konden doelman Coutinho niet verslaan.

Door dit gelijkspel is de landskampioen sinds het verlies tegen Voorwaarts op 7 december van het vorig jaar nog steeds ongeslagen. Na de wedstrijd gaven de coaches van de twee ploegen aan tevreden te zijn over de wedstrijd. Volgens Atteveld was het een nieuwe ervaring voor zijn jongens, omdat ze door de warmte en de vochtigheidsgraad moesten leren temporiseren. Hij geeft aan dat het in de eerste helft aardig gelukt is, maar dat ‘de tank in de tweede helft leeg was geraakt’. Ook gaf Atteveld aan dat hij in de rust noodgedwongen drie wissels moest plegen. Twee van zijn spelers waren door het weer duizelig geworden, terwijl zijn doelman geblesseerd raakte.

Atteveld zegt dat hij onder de indruk is van de landskampioen. Er zit veel snelheid bij WBC, de spelers zijn technisch goed en er wordt veel diep gelopen vanuit het middenveld. Volgens hem wordt er in Europa meer aftastend gespeeld. Hij zegt verder dat er bij de landskampioen enkele goede spelers rondlopen die zij zeker in de gaten houden. Volgens hem zal zijn ploeg morgen in de wedstrijd tegen Natio niet anders voor de dag komen. De wedstrijd begint om zes uur ‘s middags.-.
0
Zaterdag 23 mei 2009 om 13:14 uur

mitch_070

Erwin Mulder staat bovenaan het lijstje van ADO Den Haag. De doelman van Feyenoord, die dit seizoen uitgeleend is aan Excelsior, moet volgend seizoen Boy Waterman opvolgen, dat meldt Voetbal International in het nieuwste editie. Feyenoord hoopt de jonge doelman komend seizoen uit te lenen aan een Eredivisieclub.

Op het lijstje van ADO staat ook Dennis Gentenaar, maar de Hagenezen zouden liever voor een talentvolle doelman gaan. De 21-jarige Mulder is dit seizoen uitgeleend aan Excelsior en hoopte komend seizoen eerste doelman in de Kuip te gaan worden. Mario Been en Leo Beenhakker kozen ervoor om op zoek te gaan naar een ervaren doelman.

0
Woensdag 20 mei 2009 om 13:57 uur

Kees

martin schreef:

"Op het lijstje van ADO staat ook Dennis Gentenaar, maar de Hagenezen zouden liever voor een talentvolle doelman gaan."

<FCDH> schreef:

zijn er nog andere namen van spelers waar ze mee bezig zijn?
Een van de namen is Kah van Roda jc, en mulder van Rkc maar ze wachten de NC af verder hebben ze natuurlijk een lijstje met namen, waar Postma de Vries en nog een belgische doelman opstaan, ook Kolk staat er nog steeds op en verder wil Atteveld.
0
Woensdag 20 mei 2009 om 11:16 uur

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Zwinkels wint spelersklassement
Robert Zwinkels is volgens de bezoekers van Club Achter de Duinen de beste speler van het seizoen 2008/2009. De doelman verslaat Mitchell Pique en Christiaan Kum met een kleine voorsprong.
Lees het nieuwsbericht
0
Woensdag 20 mei 2009 om 09:34 uur

Frans

Kaos schreef:

Trouwens laatst zei ik nnog toen wetzel zei dat kolk te duur was, dat dat bij het spelletje hoorde;)

er vanuitgaande dat ook deze shout van frans weer klopt. Is dat dus ook zo.

Ben benieuwd wat deze periode gaat brengen

Lens-----Koevermans-----Kolk

haha,

@ Kaos,

bij de 3 zit in ieder geval nog een doelman !

hjfff schreef:

Vertel jij is ff wie er bijkomen dan....
Selectie van Jong ADO Den Haag is inderdaad rond.

Het beloftenteam van ADO is nu zo goed als rond. De club legde eerder al de talenten Roderick Gielisse, Charlton Vicento en Koksal Serhat vast. Hagenaar Raily Ignacio komt over van Westlandia.

Tot de beloften, onder de hoede van Maurice Steijn, behoren verder onder meer doelman Christiaan van Wijngen (afkomstig van Strijen), Lorenzo Piqué (Feyenoord), Danny van der Ree (Willem II) en Kevin Visser (RKC).
0
Zondag 17 mei 2009 om 16:58 uur

krm

Timmer dag voor wedstrijd dronken afgevoerd

Feyenoord-doelman Henk Timmer is een dag voor de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord dronken afgevoerd met een taxi. De doelman moest zich ziek melden en daardoor stond Rob van Dijk onder de lat. Op 26 april 2009 moesten de Rotterdammers het opnemen tegen de club uit Den Haag. Opmerkelijk is dat Van Dijk Feyenoord de drie punten bezorgde.

De dag voor de wedstrijd had 37-jarige speler een feest in zijn geboorteplaats Hierden. Bij dit feestje had de ervaren speler zoveel gedronken dat hij met een taxi afgevoerd moest worden. De ochtend erop melde Timmer zich ziek bij Leon Vlemmings, dit weet Voetbal Centraal uit betrouwbare bron te melden.

Het duel won zijn club overigens met 3-2. Bij Feyenoord was Van Dijk de grote held. Mede door zijn goede keeperswerk wisten ze de drie punten mee naar Rotterdam te nemen.

0
Zaterdag 16 mei 2009 om 20:33 uur

Taki

De Vries komt er niet uit met SwanseaDoor Yalçin Yükler
Donderdag, 14 mei 2009, 11:24

Voormalig ADO Den Haag-keeper Dorus de Vries verlaat Swansea City waarschijnlijk aan het eind van het seizoen. De sluitpost heeft een aflopend contract en komt er niet uit met zijn club. Die hebben voor hem naar verluidt een nieuwe verbintenis voor twee jaar voorgelegd, waar de doelman nog niet op ingegaan is.

De Vries kwam in Swansea via het Schotse Dunfirmline, waar hij een seizoen speelde. In 2007 tekende hij bij de club uit Wales, die in de Engelse League 1 uitkomt. Volgens The Evening Post onderhandelen De Vries en zijn club al zes maanden over een nieuw contract, maar wil Swansea niet verder dan een vastgesteld bedrag gaan.

De volgende bestemming van de in Beverwijk geboren doelman, is volgens de krant Turkije. Omdat het contract van De Vries volgende maand afloopt, kan een geïnteresseerde club hem transfervrij overnemen.